| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 14:36
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
to chceš říct, že seš taky bestyje???
Bestyja se bude jmenovat můj další pes, bo Poláci maju Žmijku, já budu mít Bestyju
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 14:36
- Nahlásit
Smecka
To se zase dobře čte, dík
já jsem jen ráda, že ten pes se fakt dá vychovat tak, aby mohl být na volno. protože kdyby ne, nebyl by to hřích, to je málo byla by to zhůvěřilost. Tenhle pes musí mít šanci se pohybovat přírodou volně a já jen doteď měla pocit, že to je neproveditelný. Tak dík za osvětu.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 14:43
- Nahlásit
brut
ahoj, díky za chválu té mé střely, jen drobné upřesnění - je to jen středňačka, ale následovnice už bude 100% královačka
Gerda
K těm pudlům, mám už druhou černou středňačku v pořadí. Pohyb - jsem turista tělem i duší, takže pes dá vpoho 30km na jeden zátah, nemá na výběr Nezdá se mi, že jí to vadí, občas jí podezřívám, že má atomový pohon a vypínač jsem ještě nenašla. Na krátké vzdálenosti velmi rychlá - dokáže stáhnout vzdálenost s pádícím zajícem. Skoky - zeď cca 150cm skáče z místa = zívačka. Loví na viděnou - jako chrti, dost nebezpečné v rovných polích, ale odvolání má vynikající. Minulá pudlice byla aportér fanatik, ta současná mi ještě nikdy nic nedonesla, je to pod její úroveň - tak si vyber. O pudlech se obecně tvrdí, že rádi aportují.
Poslušnost - typ psa, že udělá, co ti na očích vidí (když dřív nevidí kočku), opravdu velmi snadno chápe a jednou naučené už nezapomene. Musela jsem na ni být fakt hustá (slovně), ale asi jen 3x za těch 5 let, co ji mám.
Srst podle mě něco vyjímečného, co dělá pudla pudlem, takže s lidmi, kteří si pudla koupí a pak ho ošmikají na drna nesouhlasím a vždy je mi toho psa líto i když se má dobře. Je spousta jiných plemen s krátkou srstí!!! Údržba - češu denně, trvá to cca 10 min - projet hřebenem. Když bych nečesala třeba týden, tak ji můžu vzít dohola, udělají se dredy. Koupu jen před stříháním. Stříhám, když už je jak Hugo z hor. Pokud je pudl dokonale rozčesaný, tak velmi špatně přijímá do srsti vodu a taky nachytaný bordel (pcháče, kuklík apod.) se zachytí jen na povrchu a jde poměrně snadno vyndat - to jen na okraj moje osobní zkušenost.
druhy pudlů jsou velké rozdíly ve vztahu velikost, barva srsti. Čím menší pudl, tím větší hysterka a závislák (laicky řečeno) a černí pudlové se obecně taky považují za psychicky vyrovnanější. Z toho plyne jasná volba - černý královák.
Jsem moc ráda, že v současné době nepatří pudl mezi módní plemeno i když se ještě dá potkat dost rádobypudlích kmetů z dob, kdy frčeli. Jenže tihle kříženci rozhodně nejsou to, co je skutečný pudl a to jak povahou, tak vzhledem, jenže to platí pro všena psí plemena
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 14:56
- Nahlásit
kokoška
vělmi pěkně děkuji za postřehy
Kdyby se našel někdo další zkušený, přijímám reference na tato plemena:
bearded kólie
velký špic
velký pudl
stafordširský bulteriér
Asi si pořídím všechny kurňa
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 14:58
- Nahlásit
kokoška
hezký! Díky! Eště to projíždim na netu, koukám na tuhle stránku: http://sweb.cz/pudlinfo/
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 14:58
- Nahlásit
Gerda
tuhle stránku jsem dlooouho studovala, když jsem ještě neměla psa žádnýho
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:05
- Nahlásit
Gerda
Lucie Kratochvílová
o pudlech bych mohla bájit ještě dlouho, ale to bych to tady jen zaplácala
Srst fakt není sranda, tak dobře rozmýšlejte, zda do pudla jít. Na druhou stranu, je to blaho, projet tou 15 cm hřívou a v zimě není potřeba žádný obleček
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:07
- Nahlásit
kokoška
díky za chválu té mé střely, jen drobné upřesnění - je to jen středňačka, ale následovnice už bude 100% královačka
neděkuj, chválu si holka zaslouží ..... za záměnu velikosti se omlouvám, ale vskutku má vystupování královské
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:09
- Nahlásit
kokoška
tak dobře rozmýšlejte, zda do pudla jít
no ono to neni nic akutního, do budoucna pro sebe vybírám druhého psíka, zatím zjišťuju podrobnosti o kandidátech a zajímám se skutečné povahy jednotlivých plemen....Proč neni srst sranda, když češeš každý den jen 10 minut? Přece i pudl má nějakej normální střih, co se jen zkracuje, ne? Přece nepůjdeš na cvičák s pudlem, co má oholenou prdelku a nakadeřenou ofinu....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:10
- Nahlásit
kokoška
Jsem moc ráda, že v současné době nepatří pudl mezi módní plemeno i když se ještě dá potkat dost rádobypudlích kmetů z dob, kdy frčeli. Jenže tihle kříženci rozhodně nejsou to, co je skutečný pudl a to jak povahou, tak vzhledem, jenže to platí pro všena psí plemena
naši sousedi na chatě mají jednu malou pudlinku s papírama ... vždycky měli malý a tahle je navíc z dost otřesných podmínek, takže je bázlivější než bývá zvykem
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:12
- Nahlásit
kokoška
ty máš holku normálně ostříhanou, ale některý ty modní kreace jsou šílené a myslím, že dost pudlům ubírají na vážnosti... kor těm velkým
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:13
- Nahlásit
Gerda
a proč nechceš JRT???
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:14
- Nahlásit
brut
ale některý ty modní kreace jsou šílené
viděla jsem na vlastní oči v Pze RŮŽOVÝHO PUDLA!!!!!
teda hlavně tu hřívu okolo hlavy měl růžovou a vypadal jak chodící cukrová vata s vocasem...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:15
- Nahlásit
brut
ale ony ty šílené kreace mají také své prapůvodní pracovní opodstanění, jen je to mírně přikrášleno do dnešní podoby, ale vystříhaný zadek a mohutná vesta byly ideální pro práci ve vodě. Plus chráněné klouby a ocas bambulema. Fakt.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:20
- Nahlásit
Mucholabka
vystříhaný zadek a mohutná vesta byly ideální pro práci ve vodě. Plus chráněné klouby a ocas bambulema. Fakt.
tohle by mi nevadilo, ale když na pudlovi uděláš pruhy, pak ještě každý obarvíš jinou barvou a ten pes vypadá jak s prominutím debil, tak to je ta varianta, která mi vadí .... jinak bambulky a holej zadek mi neva ....
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:22
- Nahlásit
jbat
a proč nechceš JRT???
protože je to teriér.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:23
- Nahlásit
Gerda
brut
právě, že jsem časem dospěla k té oholené prdelce lépe řečeno "baby" střih. Přišlo mi to praktičtější než krátká srst (moderna)
srst není sranda - myslím to, že je fakt potřeba česat denně, takhle se to nezdá, ale člověku, co není zvyklý to dělat, se to může rychle začít zajídat. Velkého nebudeš česat 10 min ale třeba 25 a to je taková běžná denní provozní údržba, kdybys chtěla na výstavu, to by byl teprve mazec.
S pudlí povahou si klasickým cvičákem nejsem moc jistá, agility, dogdancing, coursing a tak, to se jim líbí.
A co je nejhorší - budeš se muset vyrovnat s dost velkým posměchem od okolí kamkoli půjdeš s pudlem ostříhaným jinak než na modernu, myslím, že na cvičáku by z klasicky ostříhaného pudla všichni "skuteční" kynologové umřeli smíchy.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:24 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
kokoška
nemáš webové stránky? ráda bych se mrkla
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:27
- Nahlásit
kokoška
no ale bych třeba taky s pudlem chtěla zkusit ty základnější zkoušky
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:27
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
namám, ale můžu poslat nějaké foto na mail, ale až zítra, letím domů
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:29
- Nahlásit
kokoška
časem dospěla k té oholené prdelce lépe řečeno "baby" střih
náhodou ... posledně jsem říkala, že když budeme doma pokračovat takovým tempem ( ve smyslu finančním) tak za chvíli budeme mít holou zadnici a holka prohlásila... jako pudl, ale mně se líběj
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:33
- Nahlásit
kokoška
Jenom mě teda trošku zaráží, že se jim holí i fousky
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:33
- Nahlásit
Mucholabka
a co dělali pracovní pudli?
já je totiž fakt nemám ráda, nevím proč, ale jsou mi nesympatičtí...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:34
- Nahlásit
kokoška
že na cvičáku by z klasicky ostříhaného pudla všichni "skuteční" kynologové umřeli smíchy.
Jednou jsem dotáhla na cvičák Fifinku ostříhanou na lva a mazec-vyhodili mě s tím, že nejsem člen. A přitom jsem tam normálně chodila s ovčákem. A Fifinka je šikovná.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:34
- Nahlásit
kokoška
Gerda
S pudlí povahou si klasickým cvičákem nejsem moc jistá, agility, dogdancing, coursing a tak, to se jim líbí.
já nejsem žádnej pudlí znalec, ale jak jsem tu psala Toníček- bílý královák i jeho souputník černý malý pudlík s náma na cvičák chodili a oba super poslušnost a i je to bavilo. Agility oba milují, Toníček topič elektrárenský hlavně skákat když může, to se mu líbí. A ta povaha je fakt super. Tihle dva změnili dočista moje nazírání na pudlíky. Jako dítě jsem znala od známých dva, oba byli prima, ale pak se to zvhrlo do pudlománie a to já nerada, takže jsem si říkala, že já pudla nikdy. teď už si říkám, že proč ne?? Jsou fajn.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:36
- Nahlásit
jbat
pudl je původně dost loveckej pes- divný, že jo?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:37
- Nahlásit
Jenom mě teda trošku zaráží, že se jim holí i fousky
jbat
Pracovní pudli byli psi vodní, lov kachen apod. Ale teda spíš předci jako barbet, různé odnože, portugalský vodní pes. Pomáhali rybářům, tahali sítě...dokud jsi nepoznala pravého pudla, nedivím se že jsou ti nesympatičtí, protože ti malí namnožení zmrdi v aprikot barvě stojí za to.
Lucie Kratochvílová
¨Heh, a jak bys to chtěla udělat, aby jim fousky zůstaly? Vůbec jim nevadí, že je nemají. Nebo mu můžeš nechat kníry a v nich zlstanou i fousky, však labutěnce se taky holí celá čuňa.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:38
- Nahlásit
PetraK
to tak nějak vim, ale jako co dělali, víš? jestli jako štvali, norničili, nosili...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:40
- Nahlásit
Gerda
Ahoj, řešíte tu pudlouny? Vělký? Mám Mám Mám
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 15:41
- Nahlásit
Mucholabka
protože ti malí namnožení zmrdi v aprikot barvě stojí za to.
jo. tak přesně tydle jediný potkávám. vytřepaný, uječený blbečky a asociály (za což samo nemůže plemenná příslušnost). a taky s bišonama to tak mám, tenhle týden to myslím bylo co jsem jednoho musela umravnit botou, debila, protože prostě málem porval ňuňu a to teda ne!!!
|