| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:02
- Nahlásit
AlenaD
Mě neuvěřitelně uchvátilo to fajnový venčení a autem, já blbá australáka jsem si měla pořídit a až definitívně ochromnu, tak jsem si hezky mohla venčit autem a né si lámat hnáty na náledí špinavá jak čuně.
to jsme jednou zkoušeli v chatě.... věděli jsme, že nikde nepotkáme žádnou vysokou, aby jsme museli brzdit a Brut nás neustále doháněl.... letos to zase zkusíme i s malou, jsem na ně zvědavá. Jim ale stačí, když si vezmeme kolo a někdo jede vepředu, to je naprosté blaho a oni jsou tak nadšení..... jen já ne, páč jezdím buď první a hned mně maj nebo poslední, protože jim nestíhám
Hyena
JJ, jsou úžasní, i když moje srce si už šlohli Holanďánci. Jak psala Smečka o tom, že k jejich ČsV fenkám by si zvládli čuchnout jen bulíci, tak na bruta bych si i vsadila
já vždycky chtěla ovčouna nebo rotvíka, pak jsem potkala modrý australáky a bylo vymalováno ... jiný pes mi už domů nesmí ( teda, pokud si některé z dětí pořídí vlastního, tak samozřejmě dle svého výběru... mladej chce čsvéčko a holka něco hodně malýho, aby se s tím dobře cestovalo)
On by si opravdu čuchl, pak by do nich začal žďuchat čumákem, že by jako mohly jít s ním běhat a hrát si.... ovšem malá by k nim šla taky a vůbec by nebrala ohled na nějaké vrčení ( z tý smečky je sice dost zpražená, ale nějak tu získává sebevědomí a přestává se bát).
Jednou bych chtěla ještě jednu fenečku .... tentokrát fakt od štěňátka a vychovat si jí podle svého
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:04
- Nahlásit
Gerda
pár velkopudlů znám, mezi agiliťákama je to poměrně rozšířená značka
Jsou to moc milí psi, neagresivní, drajvový a šikovní. Ale ta péče o srst by mě osobně zabila
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:08
- Nahlásit
Sali
myslím, že Gerda si jen rozšiřuje obzory... většinu plemen nezná a hltá info o nich .... taky jsem to dělala
Gerda
není potíž, když se k nim nechováš jako k ovčounům nebo borderkám
co to znamená?
nejsou ani jedno, mají svá specifika a přístupem ovčounským je nikdy nevychováš. Nejsou ovčáci, kteří jsou závislí na pánovi a pracují s ním .... nejsou to závisláci až na půdu a před ti neodečítají myšlenku pomalu z hlavy dřív než jí vyslovíš .... a v tom je poměrně dost problém lidí, kteří jsou na ovčouny ( bordery atd.) zvyklí
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:11
- Nahlásit
Gerda
pořiď si špice!, špice!, špice! (já vim, že nechceš, ale nedá mi to ).
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:11
- Nahlásit
Gerda
ještě jsem zapomněla na jednu věc, která je u nich taky tak trochu specifická ..... a to je srst .... mají patrovou tzn. že mají hustou teplou a přes to krycí delší, která chrání před zimou nebo přílišným vedrem ...a línaj
Velkého pudla má kokoška, co sem na forum občas zabrousí .... je to majestátní, neagresivní, mazlivé a krásné zvíře... jen já bych se z té srsti zbláznila stejně jako Biluška
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:13
- Nahlásit
Sali
prosímtě, začni na ovčounovi
néééé,ofčouna né ,rozhodně ne pracáka,roznese jí na kopytech
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:14
- Nahlásit
Je víc srsťových variant? Můžou bejt někteří krátkovlasejší a někteří dlouhovlasejší?
Gerda
Podle standardu ne, ale ve skutečnosti jsou rozdíly. Někteří psi mají kratší pesíky, jiní delší. Podsada je vždy hodně hustá a pesíky by měly být tvrdší, pružné. Dokonce se občas narodí i dlouhosrťák - genetické dědictví po NO, to jsou pak takoví ti typičtí huňáči s jemnou dlouhou srstí.Ale ti se do chovu nepouští.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:15
- Nahlásit
kachna_
Ty máš spice? Jakého? Též můj další oblíbenec, velký bílý a černý Jak jsou na tom se zdravím? Jsou ještě na vyhynutí? Jak moc hustou mají srst? Není jim v létě vedro? Jakou mají povahu??? Co se s nimi dá cvičit? mají o cvičení zájem?
předem moc děkuji za odpovědi
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:16
- Nahlásit
brut
to je naprosté blaho a oni jsou tak nadšení.....
Jo to věřím, on každý pes rád běhá, ale na tom australákovi jsem viděla že to prostě potřebuje k životu.
Naše nány by to auto určitě dohnaly, vrhaly by se pod kola a nebo by to auto stačily alespoň poškrábat.
Gerda
bestak sou černý psi nejkrásnější!
To je jasný, akorát se dost blbje fotí, já dyš fotím tak je to větčinou jenom černej flek a dyš je to grén tak je rozmazanej.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:17
- Nahlásit
davidkova renata
néééé,ofčouna né ,rozhodně ne pracáka,roznese jí na kopytech
by jsi měla o zábavu postaráno
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:19
- Nahlásit
Smecka
Dokonce se občas narodí i dlouhosrťák - genetické dědictví po NO, to jsou pak takoví ti typičtí huňáči s jemnou dlouhou srstí.Ale ti se do chovu nepouští.
Jé ty musej být nádherný
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:21
- Nahlásit
AlenaD
ale na tom australákovi jsem viděla že to prostě potřebuje k životu.
Naše nány by to auto určitě dohnaly, vrhaly by se pod kola a nebo by to auto stačily alespoň poškrábat.
potřebuje... výhoda je, když jsou dva... opravdu se tím ušetří dost energie
Musíš jet tak rychle, aby nestíhaly ..... až vyzkoušíme, tak řeknu, jakou rychlostí jsme jeli ....ale předem hlásím, že je to z kopce a samá zatáčka
To je jasný, akorát se dost blbje fotí, já dyš fotím tak je to větčinou jenom černej flek a dyš je to grén tak je rozmazanej
o focení mi ani nemluv.... ti moji se taky blbě fotí, jak jim ta srst hází odlesky ... navíc jsou moc rychlí, takže mám většinou jen čmouhu ... naštěstí si chlap pořídit zrcadlovku, takže máme alspoň nějaký pořádný fotky
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:22
- Nahlásit
brut
by jsi měla o zábavu postaráno
mi právje úpa stačí todle co je
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:24
- Nahlásit
brut
Gerda si jen rozšiřuje obzory... většinu plemen nezná a hltá info o nich .... taky jsem to dělala
jenomže většina toho jsou naprosto romantický kecy o něčem, co tak platí leda v hlavě vyprávějícího, tyhle plemenný charakteristiky z pera milovníků plemene...
chce to spíš vidět s tím zvířetem někoho žít a pracovat, aby ta skutečnost byla viděná, nikoliv vyprávěná,
a člověk by dle mne měl přistupovat k výběru nového plemene podle toho, co on chce se psem dělat, a co přibližne od psa vyžaduje, a podívat se na vlastní oči, jak by to splňovalo to který plemeno...
chce to se na to podívat pragmaticky, nikoli romanticky, a hlavně přes svoje možnosti fyzický i psychický,
je zbytečně složitý se nechat okouzlit něčím, co pak budu pracně formátovat do podoby, v který se s tím dá vůbec žít ten společnej život, kterej furt a furt ještě určuje člověk, jako zodpovědná osoba a životel smečky. Nehledě na to, že dost lidí to jako nezformátuje, neb neznaj ani základní příkazy, kterejma se to dělá....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:26
- Nahlásit
davidkova renata
na ovčounovi jakýmkoli, ovčákovi ovčáckým, spolupracovacím a vrozeně poddajným, nemyslím zrovna 50 kilo NO....stačí jakákoli menší a něžnější alternativa.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:27
- Nahlásit
Biluška
Se složenkama mě neser, přišlo mi 970 Kč od Generali a nevím proč
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:27 - Změnil/a: Smecka
- Nahlásit
é ty musej být nádhernýAlenaD
No já nevím, pro mě už ztrácí ten vlčí výraz.
Ale oni z toho nejhoršího většinou přelínají.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:29
- Nahlásit
Sali
na ovčounovi jakýmkoli, ovčákovi ovčáckým, spolupracovacím a vrozeně poddajným, nemyslím zrovna 50 kilo NO
jo ták...mě totiž napad třá takovej mumínek a vona by klidně stačila i uřvaná Nána
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:31
- Nahlásit
Mucholabka
neni dneska úterý????????????????????????
přišlo mi 970 Kč od Generali a nevím proč
ty voe neděs! Mě ted přišly vod nich 3 dopisy,rači je vůůůbec nevodevřu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:32
- Nahlásit
Mucholabka
není to blbostka na příští rok? Oni jsou totiž něgdy moc aktivní
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:32
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Zamluvený štěně po vlčim špicovi (snad jediný fence v čechách, která cvičí). Rodiče maj už druhýho, Milču jsem vychovávala já (problém je, že i vybírala, takže mají psa, který se hodí ke mně)
Pro mě ideál psa - extrémně veselej, všehoschopnej pes, hodně chytrej. Co se píše, tak velcí téměř neštěkají, nemají lovecký pud, nevyhledávají rvačky s cizími psy. Můžu potvrdit.
Malí běhají agility (jeden velkej bílej taky).
Co do potřeby práce, naši psi se plně přizpůsobili požadované zátěži. Možná problém s dominancí, slyšela jsem to z více stran. Já osobně s tím problém nemám, rodiče ano.
Problém je, že v Čechách vůbec nepracují, chovky nemají ani fotky z výletů a tak.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:33
- Nahlásit
Sali
jenomže většina toho jsou naprosto romantický kecy o něčem, co tak platí leda v hlavě vyprávějícího, tyhle plemenný charakteristiky z pera milovníků plemene...
chce to spíš vidět s tím zvířetem někoho žít a pracovat, aby ta skutečnost byla viděná, nikoliv vyprávěná
ti nevím.... neřekla bych, že jsou to romantický kecy... třeba Smečka ani já jsme nikde nepsaly nic romantickýho ... prostě jen popis plemene stylem, který jsou někteří lidi schopní pochopit. To že přitom napíšeš něco ve stylu ... miluju tohle plemeno neznamená, že jsi romantik.... kor, když poukážeš na negativa toho daného plemene.
Samozřejmě, že je nejlepší vše vidět na vlastní oči, okouknout, zjistit, ale já to fakt beru tak, že si Gerda jen rozšiřuje své obzory, co se týká plemen. Prostě je nezná a tak se zeptá ...
a člověk by dle mne měl přistupovat k výběru nového plemene podle toho, co on chce se psem dělat, a co přibližne od psa vyžaduje, a podívat se na vlastní oči, jak by to splňovalo to který plemeno...
chce to se na to podívat pragmaticky, nikoli romanticky, a hlavně přes svoje možnosti fyzický i psychický,
je zbytečně složitý se nechat okouzlit něčím, co pak budu pracně formátovat do podoby, v který se s tím dá vůbec žít ten společnej život, kterej furt a furt ještě určuje člověk, jako zodpovědná osoba a životel smečky. Nehledě na to, že dost lidí to jako nezformátuje, neb neznaj ani základní příkazy, kterejma se to dělá....
s tímhle bych souhlasila až na jednu vyjímku .... pokud si zadám kritéria a vyleze mi z nich pes, který mně neosloví, tak si ho přeci nepořídím. I v téhle chvíli se řídím nějakým šestým smyslem nebo čím a jdu do plemene, které třeba úplně přesně neodpovídá všem kritériím, ale který je mi z nějakého důvodu blízký. Když chci, tak se naučím pracovat se vším ...samozřejmě v rámci svých fyzických a psychických předpokladů
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:34
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Velký černý je pořád v Čechách (zahraničí nevím) na vyhynutí
http://www.spicove.cz/
http://www.spic.cz/
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:36
- Nahlásit
davidkova renata
mi právje úpa stačí todle co je
takže žádný Mumínek, Bordžínka atd? ... ybch se nebála, myslím, že Gerda si je vědomá svých možností a nepůjde do něčeho, co nezvládne
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:38
- Nahlásit
brut
že Gerda si je vědomá svých možností a nepůjde do něčeho, co nezvládne
sem se lekla jak Sali napsala vo tom vofčákovi bo mě Mumín právě napat
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:38
- Nahlásit
Biluška
No já si říkám, buď blbostka, ale tu jsem snad platila pro rok 09, nebo to co jsem platila bylo 08?
Nebo spíš jsem nějak divně platila tu druhou, tak se jim rači ozvu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:42
- Nahlásit
Smecka
Ten pes vypadá děsně dlouhej, ale to asi dělá chlup na zadku. Vypadá divně. To rači už teho špica vlkošeda.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:43
- Nahlásit
Mucholabka
Je to focené ze špatného úhlu, což mu ještě víc zkracuje nohy.
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:45
- Nahlásit
brut
potřebuje... výhoda je, když jsou dva... opravdu se tím ušetří dost energie
Musíš jet tak rychle, aby nestíhaly ..... až vyzkoušíme, tak řeknu, jakou rychlostí jsme jeli ....ale předem hlásím, že je to z kopce a samá zatáčka
To je jasný, jde to na nějakých polních cestách kde nejezdí auta. nedá se jet moc rychle....
focení mi ani nemluv.... ti moji se taky blbě fotí, jak jim ta srst hází odlesky ... navíc jsou moc rychlí,
zrcadlovka je výborná, s tou se dají udělat pěkný fotky, jenom nám na ní jaksi pořád nezbejvají korunky, zatím si jí aspoň půjčujeme od bráchy když chceme slušný fotky.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 13:45
- Nahlásit
Mucholabka
Ta co jsi platila je na 09, tahle by mohla být na 2010. Pokud je to na tu druhou tak to netuším jak jsi to tam zaplatila . Se podívej na tu složenku, bude tam napsané na co to je.
|