| Autor |
Zpráva |
Neessi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 19:44
- Nahlásit
PetraK
taky den BLBIKUS MAXIMUS?
co blbikus! Kretenikus,zasr*nikus,idiotikus,imbecilus.....pros tě den na houno.
|
Tinta76
|
- Nahlásit
Neessi
vykradli auto v parkingu uzamčeným v domě,ukradli kromě radia hlavně doklady od auta,
hele a to se dělá běžně, že se nechávaj doklady vod auta v autě? jinak teda slušnej pešík
nejni tady náhodou nějakej automekánik? potřebuju vyvrátit nebo potvrdit, že výměna ruplýho klíňáku souvisí s hopsáním autíčka na dvojku a trojku (na čtyřku ani nedošlo, bo auto škytlo prdlo a umřeo ) jak já nesnáším vodtah
|
Gerda
Člen |
- Nahlásit
brut
A vůbec, když je tu můdr, zeptej se na ty byliny jí, bestak to ví líp.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 19:45
- Nahlásit
AlenaD
Už jsem konečně zjistila toho australáka! V neděli tam zase venčil s autem, tak jsem je stopla, nevěděl vůbec nic ani jméno, jenom si pamatuje že jel do Kamenického Šenova, tak jse našla že je to Arrow Red ch.st. Green Ranch
ty jsi šikovná.... díky moc .... píšu si poznámku, kde se dá občas najít
Gerda
Ty byliny mají funkce podle svých povah a chuti. Pokud tu chuť měníš přídafkem něčeho dalšího, měníš i funkci byliny. Pokud hořkou bylinu osladíš (hořká purguje), sladká chuť už dělá s problémem něco jinýho. Konkrétní znalosti nemám, opět čerpám jen z toho krátkého základního semináře o fytoterapii.
když si vezmeš, že v žaludku máš kyselinu a čaj z bylinky naleješ do ní, tak už je v celku jedno, jestli si měla čaj oslazenej nebo ne ( navíc by jsi musela čaj pít nalačno, aby jsi v žaludku neměla třeba tu čekuládku, co jsi si dala půl hoďky předtím).... spíš je to o chuti každého jedince. Já vypiju jakýkoliv čaj bez ochucení jen mátovej musím mít přesalzenej, jinak k němu ani nečuchnu, je mi po něm zkrátka blbě
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 19:47
- Nahlásit
Gerda
A vůbec, když je tu můdr, zeptej se na ty byliny jí, bestak to ví líp.
já se řídím radou prababky ..... pij to rovnou, když ti to chutná, když ne, tak si to dochuť
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 19:47
- Nahlásit
Tinta76
potřebuju vyvrátit nebo potvrdit, že výměna ruplýho klíňáku souvisí s hopsáním autíčka na dvojku a trojku
Jako že ti rupnul klíňák, když si jela na dvojku a trojku? To si nemyslim, klíňák je gumová záležitost, ne? Ten může dokonat podle svého stáří bez dalšího vlivu....Takhle mi odešlo spojkové lanko - taky odtah, a bylo to jeho stářím a opotřebovaností, potažmo to může být špatným nasazením. Mohl být moc utaženej, nebo povolenej...Když mi hodně blblo auto, bylo to špatně nasazeným rozvodovým řemenem, jen o jeden zub. A už to moc nejelo, řvalo, čoudilo, stačilo nasadit správně a vše OK.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 19:49
- Nahlásit
brut
pij to rovnou, když ti to chutná, když ne, tak si to dochuť
Ale jo, taky to neřešim, když mi to nechutná, nedám si to, nebo to doupravim, když mi to chutná, sežeru toho kvanta. Vono na sobě pácháme mnohem horší záležitosti než je slazení čaje, to už se v těch prohřešcích úplně ztratí
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 19:51
- Nahlásit
Gerda
Pokud hořkou bylinu osladíš (hořká purguje), sladká chuť už dělá s problémem něco jinýho.
Máš pravdy jen půl,protože bylinné čaje jsou především směsné a ideální kombinace je 3 bylin.Nedoporučuje se pít jen jeden druh delší dobu. Když vezmeš 100 druhů běžně se vyskytujících bylin v naší z.š.,tak třeba na žaludek jich dobře funguje 50.Když máš k tomu ještě střevní potíže tak z těch sta bylin na střeva funguje 30 druhů,na dýchací potíže 70 druhů,na ledviny 80 druhů....atd. Takže směs by měla obsahovat jednu bylinu na hlavní problém + 2 byliny pomocné,které účinek posílí.Důležitý je poměr těch bylin
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 19:53
- Nahlásit
Gerda
Vono na sobě pácháme mnohem horší záležitosti než je slazení čaje, to už se v těch prohřešcích úplně ztratí
to je fakt... já sladím akorát čaj s citronem, protože kyselý mi nedělá dobře (a pak ten mátovej, kterýmu se ovšem vyhýbám seč to de), jinak vše piju neslazený, nemám ráda limonády atd. Ale občas dobrou čekuládkou nepohrdnu a taky tím sladkým pečeným ( když na mně zbyde)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 19:55
- Nahlásit
Neessi
prababka pila čaje tím způsobem, že si během dne vařila hrneček pokaždý z jiný bylinky .... nikdy nic nemíchala ... takhle jsem se jednou napila pelyňku, brrrrrr, to byl ale hnus
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 19:56
- Nahlásit
Neessi
Takže směs by měla obsahovat jednu bylinu na hlavní problém + 2 byliny pomocné,které účinek posílí.
To určitě jo, jedna hlavní bylina je takovým generálem směsi, ty další podporují spřízněné orgány, bez jejichž dobrého fungování by "léčba" jednoho orgánu neměla moc smysl. Mě šlo spíš o to dochucování těch směsí.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 19:56
- Nahlásit
Tinta76
potřebuju vyvrátit nebo potvrdit, že výměna ruplýho klíňáku souvisí s hopsáním autíčka na dvojku a trojku (na čtyřku ani nedošlo, bo auto škytlo prdlo a umřeo ) jak já nesnáším vodtah
tak už byl načnutej a těma maxiotáčkama na klouzavým povrchu( dvojka,trojka)jsi ho dorazila.A ten mráz má taky svý.Napařenej zahřátej klíňák v noci namrzne a stačí málo.
hele a to se dělá běžně, že se nechávaj doklady vod auta v autě
Když oni mají uzamčenou podzemní garáž v domě a normálně by se tam nikdo neměl dostat,že jo.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 19 Led 2009 19:59
- Nahlásit
Gerda
Klíňák rupnul už v sobotu, vyměnili jsme ho, celou neděli a dnešní dpoledne kolem toho chlap lítá a pak mi to auto přiveze do práce, já s tim jedu domu a skáče to jak prase, až to teda doskákalo, tak mě napadlo, že by to s tim klíňákem mohlo souviset, ale fakt nevim, když jsem vyšlápla spojku, tak to přestalo, motor běžel normálně, chjo ...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 19:59
- Nahlásit
šiš co tu blbnete s dyjetama??
dyš úpa nejučinější dyjeta je nežrat Jendže to já přesně nevydržim tagže sem tlustá uš zas:mad u asi vocad neš mě chytne slepý střevo,žlučník nebo cholera...mám pro ispidicha tu kníšku vot maiksnerový Průvotce hypochondra vot kolípky po rakef a řeknu vám,že je to náramná prča,dooost se směju.asi to bé nějaká vážná choropa...
Eště vám sem fkydnu nyný ,jaxme dneska venčili s waldou,nazval foto pracovně Vlkodlak..
|
Tinta76
|
# Zasláno: 19 Led 2009 20:00
- Nahlásit
Neessi
Když oni mají uzamčenou podzemní garáž v domě a normálně by se tam nikdo neměl dostat,že jo.
dyš já to nedělám z principu, náhoda je blbec ...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 20:01
- Nahlásit
davidkova renata
jaxme dneska venčili s waldou,nazval foto pracovně Vlkodlak
Aha, takže nežrala Hanifáča, ale Waldoslava )))
Tinta76
tak mě napadlo, že by to s tim klíňákem mohlo souviset
Může bejt blbě nasazenej, povolenej, nebo moc utaženej....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 20:01
- Nahlásit
davidkova renata
Pani to je kanysterapeutickej pes tohle? Dyť ti chudáci důchodci spáchaj samovraždu gdyž ho uvidí
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 20:02
- Nahlásit
Gerda
Mě šlo spíš o to dochucování těch směsí.
jj chápu,ten med opravdu snižuje účinnost některých bylin,ale existují bylinky,které se používají jako ochucovadlo ( meduňka= citonová příchuť),nebo se doporučuje hodit do bylinkového čaje trochu ovoce-bobulí jako je černý rybíz,brusinky,borůvky,višně a nebo i hrozinky.Ale fakt jen trochu.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 19 Led 2009 20:02
- Nahlásit
davidkova renata
háský
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 20:04
- Nahlásit
davidkova renata
sem fkydnu nyný
to byla zase hlídačka?No to je ksicht,teda!
|
Tinta76
|
# Zasláno: 19 Led 2009 20:05
- Nahlásit
Gerda
Může bejt blbě nasazenej, povolenej, nebo moc utaženej....
hmmmmmm ... ale zas - kdyby to bylo takhle, tak by to dělalo už vod začátku hned po tý výměně, přeciž ten sráč nebé čekat na mě, až do toho auta nasednu sama
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 20:05
- Nahlásit
Tinta76
dyš já to nedělám z principu, náhoda je blbec ...
já taky ne,ale Peršani asi jo
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 20:06
- Nahlásit
Neessi
existují bylinky,které se používají jako ochucovadlo
jojo, to je jasný, jen že ta jejich původní účinnost a chu´t už by se při léčbě bylinou neměla ničim měnit, aby to skutečně dobře fungovalo. Když ti číňan namíchá směs třeba na játra - sme mluvili o třech základních směsích, ale samo na každej syndrom je směs upravená přímo na míru, už si její chu´t nesmíš ničím upravit a skutečně to chce požívat na lačno, aby se právě povaha směsi uvnitř tebe neměnila. Možná tu knihu budeš znát - psal to Vladimír Ando - Farmakologie čínské medicíny.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 19 Led 2009 20:07
- Nahlásit
Neessi
tak už to třá taky dělat nebudou
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 20:07
- Nahlásit
Biluška
Pani to je kanysterapeutickej pes tohle
no jistě ,pikantní je že sme se s waldou sešli právě proto aby mi dal konečně tu dečku...sem jí měla vlkodlakoj voblíknout,to by bylo eště lepčí
Neessi
to byla zase hlídačka
ne,to je normální výraz a projef po valnou část procházky s jinejma čoklama
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 20:08
- Nahlásit
all
že zdrafím
nestíhám, jen letmo procházím...
janika, isdpch
...ale jak jste se tu chlubili musherským uměním, tsss, to zvládá i moje 9letá neteř
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 20:08
- Nahlásit
Tinta76
kdyby to bylo takhle, tak by to dělalo už vod začátku hned po tý výměně
Mohlo se tim zásahem porouchat něco jinýho...některý auta maj tak blbě umístěnej klíňák, žek němu musíš přes sundaný kolo. Nemohl třeba utopit svíčky? Ty můžou taky dělat problém s jízdou....
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 20:09
- Nahlásit
davidkova renatacaute pani,nyny ma krasny vyraz,ona se pekne smeje,kdyz tak uvazuju,mela jsem dnes zustat rovnou na kremacce a ulozit se,asi jsem mooooc nemocna,bo nemam hlavu,ale patraci balon,zas me chytla migrena,a uz nevim,co si mam vzit za analgetika,bo uz jsem vzala skoro vsechno.takze mi zbejva jediny-umrit
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2009 20:10
- Nahlásit
nemethova5
paní, než umřete tak udělejte závěť a odkažte Hajanovi a Kikině 'náký prachy
|
Tinta76
|
# Zasláno: 19 Led 2009 20:11
- Nahlásit
Gerda
ke klíňáku máme přístup relativně dobrej, na nic jinýho krom povolení alternátoru se nešahalo, tyvado doufám, že to bé jenom nějaká krávovina, jinak už mi asi fakticky z toho auta jebne
|