| Autor |
Zpráva |
StaHi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:15
- Nahlásit
brut
smarja tak doufam -dyby mne to nekdy potkalo- ze porod neni jedina mozna lecba!
|
Gerda
Člen |
- Nahlásit
Hele ten roboran je nutnej? Nebude převitamínovaná? Aby jako neměla alergii z množství vitaminů.....Teda já sem u kamarátky viděla, že si v době těhotenství dává centrum pro těhotný a měla nádherný vlasy a pevný nechty. Tak sem si to koupila taky, už to žeru měsíc a furt ty vlasy krásný nemám. Zato bych ale mohla bejt klidně březí. Taky mám megalecitin kvůli tomu alzhajmrovi, kerýho 100% mám a taky mám lipovitan, bo mám skrze tu zeleninu děsně vysokej cholesterol, jako stará vyžilá babička. Měla sem víc vykřičníků na výsledcích než pani, co seděla v čekárně vedle mě, a tý bylo asi 120 let.
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
brut
.... všechno přešlo prvním těhotenstvím a porodem
hmmm, že bych šla porodit, abych zahnala falešku? V mým vjeku? už to nějak doklepu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:16
- Nahlásit
Gerda
Roboran nedáváš každý den a pak v tý zelenině už taky není tolik vitamínů.no.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:16
- Nahlásit
jinak MMF taky miluujou veskery ovoce a zeleninu.. ovoce taky dlabou samosberem (maloco na zahrade nemam..zeleninu teda nepestuju).. akurat zrovna banany jim nejedou
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:17 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
Biluška
To je ale dost ubohý, nemyslíš?
myslím, ale co nadělám, viz ta obsedance o blbosti těch okolo mě.
jinak ten problém je v jiném pojetí formy, u Tchoře to je "a´t si píšou jak chtěj, hlavně když se neperou".
to mi nedělej, se tu dusím snídaní
brut
snídat v poledne, to je věc, jo ona ta kariéra na patole se nějak na člověku projevit musí.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:18
- Nahlásit
Gerda
no vidte pani a ja mam secko v norme, az na ten draslik teda
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:20
- Nahlásit
PetraK
Taky má rád ten vývar ze zeleniny, tak mu to dávám, aby aspoň něco pil, když si furt hraje na dromedára. Mimochodem, to jsem nepochopila, že nechce pít.
No já sem na to pití asi úchylná, Mařeně furt nosim misku a flašku vody s sebou ven, přijde mi, že málo pije, ale asi pije akorát, přesto jí furt jak blázen nutim. Možná je to i tim, že občas udělá takovej naschvál, že se děsně nalemtá, když přijdem z vycházky a já už musim do práce. Pak trpim představou, že je nalemtaná a bude se jí chtít čůrat, přičemž musí doma dlouho čekat, než máma dojde z práce a veme jí ven. Takže jí spíš nutim pít venku, aby stíhala eště čůrat a nelemtala doma. Bo vona je trupka a bohužel to vydrží. Snažim se dobu doma o samotě minimalizovat, máma je už důchodec, ale pracuje, nicméně chodí domů už o poznání dříf. A s těma polífkama - jak sem to nikdy neřešila, máma přišla na to, že psovi v zimě ta zelenina chybí, že nemůže žrát trávu a začala s vařenim polívek pro psa ona. Teď se toho držim a polífky jí taky vařim. vařenou zeleninu jí ráda. Jako já.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:22
- Nahlásit
Gerda
coby nešťastný vlastník ztloustnuvšího psa.
Beska:
- Je v háji, že sama se nevylítá, proč, že?
- tloustne i po rejži, PetraK s možností podávat psovi s nadváhou vločky trapně provokuje
- hodně obilnejch příloh = průjem
- zelenina je dobrá
- bez pamlsků se necvičí
- tyčinky dávám, protože dožere dřív než ostatní a i když hlídám, ten drajv na ulovení žrádla tam je.
- sakra, asi jsem jí zavřela u králíků, no nic, jdu jí pustit
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:23 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
secko v norme, az na ten draslik teda
StaHi
ale drásat se kvůli tomu asi nemušíš.
davidkova renata
ten vedle nebo se tu něco založilo dyš sem venčila neproblémovýho čokla
ne, paní , to byl jen skromný návrch, jak to tady přejmenovat, jako stínový ministerstvo Těch Modrejch, když už teda, do žumpy se to hodí, slepičince jsou taky wohna.
krom toho když už si rejpat a užít si to, tak proč ne, problémoví psovodi jsme tady z zrcadlovýho hlediska fšicí.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:24
- Nahlásit
StaHi
ja mam secko v norme
Prosim vás, si to povíme, až budem o dalších pár let starší. Já eště nikdy neměla angínu, ani křipku nemám, jen sem měla príma zápal plic. Ani žádnou dvojitou voperaci, ani draslík ani falešku. Kolesterol mi celkově nijak k životu neva, ale dochtor řikala, že je to blbý, že to musíme snížit, že mám okamžitě začít žrát zeleninu. Tak sem začala, ale jen vařenou. Syrová je ee.
Ale už sem se tu od vás naučila tolik věcí, že vono to pude jak s tou zeleninou, tak s tim běsněnim.
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:24
- Nahlásit
brut
když chce mít Ruda slepice jako kompetentní poradce, tak ať je má, jen ať se chová ke všem stejně
Tak jako pozor, změna, uš nejsou kompetentní, ale oprávněný!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:25 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Sali
PetraK
Gerda
březenjá zmraženou zeleninu nechám povolit, přeleju v cedníku horkou vodou, v míse promíchám s lžičkou oleje, přidám přílohu ... momentálně Brut dostával knedlíky, protože při Aluščině hárání nežral a děsně pohubl, Alu má jako prevenci před faleškou rejži. Brutovi musím maso hodit na chvíli do horký vody, Alu dostává syrový... oba krmím v podstatě jen kostrama nebo křídlama, občas jim do toho hodím kousek hovězího nebo vepřovýho
Navíc stále používám granule, který potřebuju zachovat kvůli různým akcím a pobytu v chatě.
Sem zapomněla napsat hrst bylinek vmíchávám do povolený zeleniny rovnou
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:26
- Nahlásit
banána mi psi nežerou, jinka všechno , do žrádla jim kupuji mraženou polévkovou zeleninu nebo mražené lečo , jinak jablka si nasbírají venku i teď ( chodíme často přes sad, o který s enikdo už roky nestará) a když si dělám třeba rajčatový salát - mám rajčata moc ráda - tak si dají také , v létě žerou spadané broskve ( se jich přežrali a já byla venčit v půl třetí ráno ) , jahody ...prostě co najdou . Přílohy jako rýži či vločky moc často nedávám, většinou jedou bez takových příloh , v zimě naberou každý rok, ale je pravda, že jim dávám v zimě víc tučného ( kusanec hovězího loje stojí bůra ) , aby zvládali v pohodě práci - hony a naháňky , někdy třeba i víc dnů po sobě, naháňka je třeba třídenní na Šumavě ve sněhu a těžkém terénu ( já téměř hynu) , kachny jsou i v listopadu a to už je voda studená, tak aby to zvládali v pohodě a bez nastydnutí a bez kašle ( a zvládají) , po zimě uberu to tučné a zhubnou sami, ale mají pořád dost pohybu a hodně plavou. Jestli mají vyvážené dávky, to neřeším a nezkoumám , asi nemají neb někdy váží tolik a jindy jinak
|
kachna_
Člen |
- Nahlásit
Gerda
Lososí olej dáváme, nemůžu si ho vynachválit, dává se i jako prevence revma potíží a zlepšuje kvalitu srsti. Můžu ho objednat přes práci 2,5 l a rozdělit se. máme krásnou cenu cca 700 l, ten 2,5 vyjde v přepočtu ještě líp.
|
Gerda
Člen |
- Nahlásit
kachna_
asi jsem jí zavřela u králíků, no nic, jdu jí pustit
))))))))) pani, ty seš trupka fšech trupek ))))))))) Ale rozumim, mám to podobně. Taky dáváš roboran? A zeleninu syrovou? S těma pamlskama - davítková řikala, že i ten pitomej piškotek si musim rozdělit aspoň na 8 dílků. Pak udělá 8 cviků na jeden piškot....tak asi budem cvičit na dietní tvrdej sýr.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:27
- Nahlásit
mac1
rozumný přístup, bohužel já jim tu práci zajistím jen v létě...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:27
- Nahlásit
AlenaD
ale oprávněný
si děláš prču
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:28
- Nahlásit
Sali
cesta do pekel je dlážděná těma dobrejma úmyslama ..to je i moje oblibeny prislovi ..znam ho od S. Komarka ..muj profesorskej oblibenec, co ma vopravdu dobry hlasky.. hodne mi bavi treba 'zivot je ve sve podstate nebezpecny a konci zpravidla smrti"
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:28
- Nahlásit
kachna_
Ad lososí olej - chtěla bych ho do začátku jen vyzkoušet, jestli bude vše košer. Dá se koupit i nějaká decka na zkoušku?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:29
- Nahlásit
budem cvičit na dietní tvrdej sýr
Gerda
jj.
StaHi
jj
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:29
- Nahlásit
StaHi
nebo ministryne Emmerova blahe pameti.. pamatujete to mimoradny zpravodajstvi?
..pani Csc. tenkrat poprve potkalo to nestesti, ze na sobe nasla velky kliste.. cerveny!!! ..a z toho leknuti stvorila teorii a hned se jala jednat.. na vsech kanalech v TV prerusenej program, by pani dochtor mohla promluvit k narodu. ta teorie spocivala v tom, ze ty cerveny, desne specialni klistata jsou urcite ty nakazeny.. takze kazdej, kdo na sobe todle najde, bude prednostne ockovan! ..jeste behem toho mimoradnyho prenosu zavolali ze studia odbornikovi-entomologovi a ten pravil: 'ano, cervena klistata jsou specialni, jde o samicky'
si pamatuju moc dobře, protože se doma řehtal mladej, kterej byl v tý době marod .... myslím, že povídal něco v tom smyslu, že by se paní ministryně měla vrátit na základku
Sali
jj, a nevidí díky tomu to svý oblíbený přísloví, že ta cesta do pekel je dlážděná těma dobrejma úmyslama...
místo toho vidí, že dobrý účel světí i nedemokratické prostředky.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:33
- Nahlásit
brut
se tomu rehtam este dneska.. to bylo dilo, kdo nevidel, neuveri!
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:33
- Nahlásit
Alexa
si děláš prču
Nedělám, asi aby jsme se do nich přestali trefovat
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:35
- Nahlásit
Syrový ovoce chtěj to nekyselý, hrušky a jabka, sem tam banán
Tak u nás banány nemajú žiadny úspech ani u naväčšej vyžírky.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:37
- Nahlásit
gabi
Mařena banány žere, ale musim jí je ukousnout. Dycky jíme banán - já kous, psovi ukousnout a plivnout, já kous, psovi ukousnout a plivnout )
|
mac1
Člen |
- Nahlásit
kachna_
sakra, asi jsem jí zavřela u králíků, no bodejť by netloustla , zato králíci hubnou takovým fofrem, že zmizí
|
brut
Člen |
- Nahlásit
PetraK
StaHi
smarja tak doufam -dyby mne to nekdy potkalo- ze porod neni jedina mozna lecba!
ti nevím, ona v té době o dětech mluvila, ale že by se nějak moc angažovala si nemyslím
PetraK
hmmm, že bych šla porodit, abych zahnala falešku? V mým vjeku? už to nějak doklepu.
zase až tak moc ti není, takže klíďo vše nastat může
Sali
snídat v poledne, to je věc, jo ona ta kariéra na patole se nějak na člověku projevit musí.
sem nemohla spát a usnula jsem až po ranním venčení , tak holt mám den trochu narušenej
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:38 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
brut
je to tak, a blbý je, že to je zacyklený, akce a reakce lidí, co oba tábory myslej podobně...se na to podívej, oběma stranám chybí nadhled, jedna strana řeší, jak se zakokonit, aby nebylo vidět, jak to má uvařený horkou jehlou ze všech hledisek podnikání-nepodnikání, a druhá strana se stará o to, jak moc jsou tamti příživnící a paraziti, ač to už dávno nespolufinancujou, aby se starali o osud svejch dotací...
tam je v čele člověk, co se od problémů se sebevědomím přešoup rovnou do esoteriky na plnej úvazek, ale svou osobnost si asi vzal s sebou, a svý fanklubovce taky,
a na straně druhý jsou zas nasraný některý ExVIP, co taky nemají asi dost sebevědomí, by mu jen zamávali bye bye...teda že já se kdy pokoušela to odladit, já vůl. nemá to smysl, už sem nasraná taky, a myslím si že oprávněně.
Ten web mi ale dostává. kdák.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 12:39
- Nahlásit
AlenaD
Tak jako pozor, změna, uš nejsou kompetentní, ale oprávněný!
u nich je to naprosto jedno..... oprávněný nebo kompetentní... mimo pár rozumných ( a zároveň i věcí znalých) je to všecko jedna verbež
|