| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 10:55
- Nahlásit
Sali
uber žrádlo, rozděl na dvě porce
Odhadneš jak to mám navážit? Já sem spíš rybář, když se řekne malá porce, dám od oka malou, ale ve výsledku je to mega porce, takže budu muset začít vážit. Mám odměrku od royal canin - kolik bych tak měla dávat malýmu pejskovi? Musim se na to zameřit, čím bude starší, bude potřebovat lepší kondici na lepší zvládnutí stáří. A já chci mít když už nutně starýho, tak ale bezbolestně pohyblivýho a spokojenýho čokla. Jediný, co nevynechám, jsou ranní svačiny, ty dostává, když odcházim do práce. Je to vesměs nějaká tyčinka, kterou může žvejkat prvních několik minut, než jde prospat den. Už to nemůže bejt ucho, nebo něco takovýho, z toho má pravděpodobně ty nohy bolavý.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 10:58
- Nahlásit
Sali
je dobré tohle pro dastuša?
jakostní znaky v 1 kg
vlhkost
10,0 %
dusíkaté látky
30,0 %
tuk
20,0 %
popel
6,5 %
vláknina
2,5 %
fosfor (P)
1,1 %
sodík (Na)
0,3 %
vápník (Ca)
1,6 %
měď (Cu)
10 mg
vitamin A
16 500 m.j.
vitamin D3
1 650 m.j.
vitamin E (alfatokoferol)
300 g
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 10:59
- Nahlásit
janika
spis ne, uz jsem to psala, cekam velkododavatele bobuli, takze nesmim z domu ..ale tak snad to neni posledni prilezitost .-)
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:00
- Nahlásit
Sali
Aneta (moje čuba) loni po zimním hárání byla jako bečka, fakt tlustá jak prase a na jaře sama od sebe aniž se jí zvýšila zátěž začala nabírat svaly a zeštíhlila. Je možný, aby její tělo si tohle zařídilo samo aniž bych k tomu přispěla?
A teď se to v podstatě opakuje.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:03
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Jako Mařena v létě samozřejmě taky vypadá o něco líp, když zmizí ta zimní srst, která z tlustýho psa udělá ještě větší kulatinu, ale je zajímavý, jak může sama vod sebe nasvalit.....
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:05
- Nahlásit
to je smutné URL , na diskuzi pod článkem jsem raději nekoukala.....je možní, že by se ten pes nedostal ven ? Tedy pokud by se nepřiotrávil kouřem , takovéhle zprávy mě dostávají a tak často za to může jen lidká blbost !
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:07
- Nahlásit
aha, ono to tu je i v jiném tématu, jsem si nevšimla
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:12
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Je možný, aby její tělo si tohle zařídilo samo aniž bych k tomu přispěla?
A teď se to v podstatě opakuje.
Já nevím, ale my to máme podobný, opakuje se to každej rok, hárání nehárání, prostě na jaře holky na rozdíl vode mě pěkně zhubnou, asi nějaká samoregulace či co.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:15
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
to dělaj hormony běžně, znám na K+K, ale od vyššího věku se to nechce samo vracet.
Gerda
máš velmi rozumný a mě sympatický přístup, já bych to řešila a řešívám to od oka,
přes tučný kostry jsem to řešila snížením koster o 50% a značným doplněním syrový zeleniny, lehce zakápnutý olejem a zalitý zálivkou z Roboranu, a zabralo to vždy, do měsíce bylo zvíře štíhlý, psi maj rychlej metabolismus, a pak jsem lehce to maso nazvedala, aby už nehublo, spíš nepatrně to zvíře nabralo a už tak zvostalo,
a u granulí je to ještě jednodušší, uberu třetinu objemu a dám ten zbytek ve dvou porcích, objem zas doplním syrovou zeleninou. Pak už zas jen lehce navýším dávku, aby pes nehub ani netloust. U čub je to ještě o hormonech, ale ta fakleška je věc, tam to opravdu chce zvednout žlab a přidat bič.
Asi s tím začnu u sebe taky.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:17
- Nahlásit
je tu nekde davitkova?
sem konecne cihla vedle, a dost vam to slusi (to novy vteleni myslim) v kombinaci s mottem uplne nejvic!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:17
- Nahlásit
dusíkaté látky
30,0 %
tuk
20,0 %
brezen2008
to je znak zátěžovky, ještě se podívej, z čeho je to vyrobený. Dusíkytý látky obecně uděláš z celýho kuřete, ale i jen z peří a zobáků.....
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:18
- Nahlásit
Sali
co je to K+K?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:19
- Nahlásit
Sali
Složení: drůbeží maso a produkty drůbežího původu, rýže, kukuřice, drůbeží tuk, lososí olej, pivovarské kvasnice, cukrovarské řízky sušené, minerální látky, DL-methionin, L-lysin, síran měďnatý pentahydrát (CuSO4 x 5H2O), vitamin A, vitamin D3, vitamin E (alfa-tokoferol), extrakt z juky, derivát buněčné stěny vybraného druhu kvasinek.
a promin že tě tím furt obtěžuji
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:20
- Nahlásit
brezen2008
to by šlo.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:22
- Nahlásit
Sali
no já koukám po těch granulích a našla jsem i tohle
http://www.calibra-krmivo.cz/energy.html
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:24
- Nahlásit
Gerda
Řeším něco podobnýho s Bebinou (šoltyje), přibrala mi po hárání, po úpravě stravy začala trpět průjmama a neomylně jsme do toho kvůli mně museli cca na měsíc dost omezit fyzickou aktivitu. Nechtěj vidět, jak vypadá. Do toho ještě teda zhubnul Cir, aby se to nepletlo.
Fifi radila víc zeleniny, minimum příloh. To se mi docela líbí, nechci přecházet na granule, jdu strouhat zeleninu do balíčků.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:25
- Nahlásit
Sali
zakápnutý olejem a zalitý zálivkou z Roboranu
Sem tatar a nikdy sem žádnýmu psovi Roboran nedávala, takže si jdu zjistit, co to Roboran je a na co je. Teď se zabývám stránkou výrobce krmiv Kronch, tam mají i lososový olej, co může upravit trávení - vedle v granulích mi Eny napsala, jak postupovala v dietě na vyloučení potravinové alergie - tak mě napadlo, jestli i to Kronchový by mohlo bejt potom alternativou zdravýho krmení.
Co se syrový zeleniny týká, mařena miluje hrášek, určo jí zeleninu zkusim dát, ale sama zastáncem syrový zeleniny nejsem. To může třeba k masu dostat celer, papriku a rajčata? Já teda bohužel moc druhů zeleniny neznám, bo to nežeru a nikdy sem nežrala....tak moc nevim, co je pro psa jako zelenina vhodný. Můžu jí to dát vařený? Jen lehounce povařený, aby to nebylo syrový....blééééééé syrová zelenina je hnusnááááááá kromě vokurky a papriky.
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:28
- Nahlásit
brezen2008
produkty drůbežího původu
Mě osobně by tam teda vadily ty produkty, to může být v podstatě cokoliv....
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:28
- Nahlásit
Gerda
jestli chceš,tak ti mohu celej pytlík přinést,mám tu hned 3 x po 250g
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:32
- Nahlásit
Dobré ráno nebo spíš skoro poledne všem
Jsem dneska nějak zaspala
Sali
Tchoř-místní moderátor-říká, že chtějí udržet formu komunikace na maximálně neosobní zdvořilostní úrovni odborné poradny, nikoliv chatu lidí, co se osobně znají a osobně spolu hovoří, takže proto.
Říká též, že moje vžitá forma komunikace je hrubá chyba z hlediska net-etikety odborných diskusí, a to, že jí považuju za normální, a nejen já, je chyba, to je forma chatu neomalených jedinců, a weby, kde je běžná, nejsou rozhodně standardním příkladem.
mno, nevím, kde tohle Tchoř sebral, ale i na ostatních net diskuzích se lidi chovaj stejně jak tady ... sice maličko míň v duchu soukromým, ale i to se tam hodně často najde... jediný rozdíl, který vidím je, tlachání o kdejaké blbosti mimo ( např. místo psů se probírá gynekol. vyšetření, ale taky to není striktně dodržovaný). Jediná net diskuze, kde jsem viděla chování jak za totáče a banány, je Rudovo forum.
Něco jiného jsou čistě odborný diskuze, ale do toho teda Rudovo forum nespadá ani náhodou. Protože na těch odborných je opravdu odborník, který ví, o čem mluví a neodporuje si, nedělá ze sebe svatého, aby se pak člověk dočetl, že v úplně jiném tématu se zrovna ten ptal na stejnou věc, jen trochu jinak ( páč měl problém jak hrom)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:38
- Nahlásit
PetraK
epidémie zmizí, pokud se teploty pod bodem mrazu ( a nejlépe hluboko) budou pohybovat delší dobu
brezen2008
jsem si fakt myslela že si den odpočine,jako že bude jíst a spát
naivní přání ....sem včera nebyla s čoklíkama, vyslala jsem holku. Pséci přišli v nejlepší náladě a ještě o půlnoci dělali bordel.... holt jim holka na procházce nestačí
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:40
- Nahlásit
TAghle si představujete, že nic nepíšete jo? To bych chtěla vidět jak to vypadá když píšete Dělá něgdo výcuc ?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:42
- Nahlásit
Gerda
co to Roboran je
vitamíny, mám pocit že za komančů jediný pro psy, vyrábí se stále a hlavně stojí cca půlku co ty cizí
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:42
- Nahlásit
brut
hele, já si o tom myslím, že moderátor prostě dodržuje adminovo přání, a z nějakého důvodu ho bere i za svůj cíl, mít tam parametry tý odborný diskuse, ale jen v tý formě, data jdou v tomto případě nějak mimo, asi proto, že tam radí lidová tvořivost.
realitu vidí každý přesně tak, jak jí vidět chce, a taky jak je jí schopen vnímat, totalitní pojetí tam Tchoř nevidí a diví se, že to tam vidím já a vy tady, takže na to už se fakt dá říct jen
to gothický If You say so a nechat to být.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:44
- Nahlásit
PetraK
Alexa
tak nejen že musím škrábat když zapomenu přikrejt, ale musím cestou zastavovat, páč nevidím
tak tam asi vezete bandu romů, páč voni to tagle f těch autech co jezděj maj, jak jsem vypozorovala. Jak jede absolutně zamlžený a poté zamrzlý auto, sou tam. Voni asi produkujou moc vody. Číhněte pod sedadla, určo tam něco bude
když už nějaký auto maj, tak velmi kvalitní a luxusní nebo starej křáp připravenej na rozebrání na prvočinitele .... vím, mám je u baráku a můžu sledovat v přímém přenosu. V zamlženým autě by nejeli, protože to nejníí gůt a nikdo by neviděl, že na ten bourák maj oni.
|
StaHi
Člen |
- Nahlásit
Sali
Kira+Kobra? tak mi trochu napovez, plosiiiim!
|
brezen2008
Člen |
- Nahlásit
Gerda
http://www.hafani.cz/roboran-pro-psy-500g/cz/d-817 72/
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:45
- Nahlásit
StaHi
co je to K+K?
něco jako RR (Rychlá Rota), tohle je Kratiucho a Kolibřík ))))
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:46 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
StaHi
rikejte mi Dolfi..
změníš si i nicka milý Dolfi
Gerda
já dávám zeleninu naprosto všechnu- když si nevyrobím směs sama a nestíhám, dávám Babiččinu směs, kde je vše od mrkve, přes pórek, zelený fazolky až i po růžičkovou kapustu. Dělám to tak, že to chvilku ale opravdu jen chvilku hodím do vody, která už se vaří, přidám špetiličku soli, nějakou tu bylinku (majoránku, petržel, kmín....) a trošku oleje, páč zelenina musí být s troškou oleje. Jak se to znova zvedne k varu, tak to hned vypnu, aby zvostaly vitamíny.
Jo a Roboran dávám taky. Teď když mi přišel Ešus už jako takovej že by moch bejt tlustej, tak jsem ubrala přílohu, zvedla zeleninu a trochu omezila skelety -dávám teď jen křídla. A huž je to dobrý.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 11:48
- Nahlásit
Gerda
Co se syrový zeleniny týká, mařena miluje hrášek, určo jí zeleninu zkusim dát, ale sama zastáncem syrový zeleniny nejsem. To může třeba k masu dostat celer, papriku a rajčata? Já teda bohužel moc druhů zeleniny neznám, bo to nežeru a nikdy sem nežrala....tak moc nevim, co je pro psa jako zelenina vhodný.
prosímtě, pročti si stránky o BARF výživě pro psy, a tam nachytáš inspiraci.
V podstatě děláš to samý, co výrobce granulí takovejch těch lepčejších,
jen si to mícháš sama doma a většinou syrový.
Já dávám vše, o co čuby projevěj zájem, čili vše, co si koupím a dávám do salátu sobě, plus mrkev, co já moc nežeru...
Syrový ovoce chtěj to nekyselý, hrušky a jabka, sem tam banán.....BANÁN!!!! BANÁNY!!!!! POŠLI MAŘKU NA BLUFORUM!!!! TAM SE NAŽERE.
|