| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 14:44
- Nahlásit
středně velká dobře osvalená fena s pěkným hrudníkem a pevnou kostrou s přiměřenou výživnou kondicí.
AlenaD
tak to se budu hádat, pracovní zvíře by mělo mít taky nějaký osvalení, zjm. na pánevních končetinách, a vypracovaný břicho plus pevný osvalený bedra, což tady jaxi není,
výživová kondice je přiměřená falešný březosti plus povalečskýmu způsobu pohybu,
hele mě by to mohlo bejt úplně jedno, jenže mám te´d ten samej problém s Kobrou, čuba byla v létě a v časném podzimu prototyp atleta, suchá osvalená vyrýsovaná, na klubovce na to dostala VD pro nevýstavní kondici, jenže se nezastavila, pádila, plavala, lehoučká byla, skákala až nad hlavu a nešla unavit,
teď přes zimu pro nucený povalečství a falešku dynamicky přibrala a ztratila kondičku, vypadá jak Nýný, skutečně široký boky, povolený břich, boule svalů se někam ztratily, obojek má o číslo větší, ale žvýkací svaly o číslo menší, a po jednom kole obran dejchá jak sentinel a žuchá sebou do přepravky...a i když do toho chodí ze všech sil, neunese se.
Těžký neforemný obtloustlý pes je při sportu v nevýhodě, hlavně se mu snadno stane nějaký pitomý úraz.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 14:51
- Nahlásit
brezen2008
ten chleba mohu dávat ráno anebo mohu i večer? jako jestli stačí ráno 2 a konec se sádlem anebo by mohlo bejt i 2 večer ?
a tak ten chlepa je tam jen nosič toho sádla, sám moc energie nedá, hlavní bude ta změna granulí,
je blbost psa něčím přecpávat, nestráví to, posere se a bude ještě hubenější,
musíš to opatrně vyzkoušet, zkus mu dát spíš namazaný rohlíky než chleba, a myslím, že klidně můžeš ráno i večer, rozdělit zvlhčená granule do dvou porcí a k nim ty mazaný rohlíky....
BinLadin by ti řekl, jak to dělá on, když furt slouží a má Uldora s tendecí bejt kostlivej jak Dasty...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 14:55
- Nahlásit
Sali
Uf uf, už tu prdelku nezvednu, řekla Nána a pověsila se na řídítka ))))
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 14:58
- Nahlásit
Gerda
A co nos, pane posuzovateli? Nepíšete tam někde taky, že ten pes má mocinky velkej nos a smrdutý nohy? )))))
No co se čumáku tejká, tak mě přišlo že ho má stejně velikej jako jiní NO, akorát má na něm trochu legrační ridgebacky , ale to se mi naopak líbí protože naše Sáťa má taky ridgeback na čumáku, dokonce to má v posudku z PP.
Smradlavý nohy nevím...., já jsem jí k nim nečuchala
Sali
já se nehádám, mě se líbí každý NO který nevypadá jako skalár, takže mě ber s rezervou, ale čoeče ten popis zkrmenýho psa by celkem seděl i na mě, takže asi nejsem ta správná osoba k posuzování obezity, ale mě se nelíbí ani placatý belgičáci co jsou vidět na výstavách, když vidím ty vyzáblý haksničky a to nervózní cupitání tak bych zaplakala.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:06
- Nahlásit
davidkova renata
leda bych použila tenisák,ty mylákuje
balonek na šnůrce, a vymejt jí mozek a ony stačej tři hody, ale fakt DO KOPCE, tam pes mastí a dolů se pak flákoší...Kolikrát si řikám,jak na tom teda musej bejt ty miliony NO co žijou JEN ........
nesrovnávej se s těma, co jsou na tom hůř,
to je syndrom jednovokýho krále mezi slepejma, to říkám i Tchořovi a furt, když ho chytí "poučovací nálada, proč to tak nejde a proč to je tak dost dobrý" !!!!!
Srovnávej se s těma, co jsou tvý vzory, a na ně se dotahuj, nebo si přiznej, že na to nemáš, a proč, ale prosímtě nesklouzni do systému znouzctnosti, kdy se budeš uklidňovat tím, že jiný jsou na tom hůř, takže ty jsi vlastně OK? a ti, co jsou na tom ve skutečnosti líp, jsou JAKO jinde a s nima si nemáš pro rozdílný přístupy co říct...
Přiměřená kondice psa pro sportovní kynologii je, samozřejmě v určitém rozmezí sledovaných hodnot, dost jasně daná,
a nevidět to, nebo se o tom snažit polemizovat, může jen málo informovaná osoba.
Je samozřejmě rozdíl mezi rekreačním víkendovým takysportováním jen pro radost, nebo aktivním pravidelným sportováním za účelem dosažení nějakých výkonů, časů, výsledků...ale kondička se prostě musí systematicky budovat, aby vůbec nějaká byla, sama nepřiletí.
Myslím, že my dvě jsme na tom s čubama te´d podobně, Kobra i Nýný jsou teď obě hrcny, Kobra má širší záď než o třetinu větší ferdopes!!!! a pokud chceme, aby čuby byly svižný, akční a snadno bez zadejchání vesele plnily byť jen rekreační sportovní obrany, musíme jim v tom pomoct, ubrat v korytě balastu, a zvednout pravidelný aerobní pohyb.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:06
- Nahlásit
Biši má taky velký nos, skoro jako Nuny .-))))
A taky je trochu trupka, bo je strašně rostomilej:
A Hanif je taky trupka a eště maličko upír:
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:09
- Nahlásit
AlenaDpani,mi mame upa stejny nazor????no nic valim do rachoty,lidi mejte se kráááááásne.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:10
- Nahlásit
Zabít chrtááááááááááá
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:12
- Nahlásit
nemethova5
Možná se v noci stavím s těma košema a s Ferdíkem.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:14
- Nahlásit
AlenaD
je strašný rozdíl mezi kondicí a konstitucí,
to, co píšeš o skalárech, to je konstituce,
ta je vrozená a měla by se ovlivňovat chovem, na pouze dvourozměrnejch psech bych taky nestavěla chov,
ale kondička je to, co se aktivně buduje pohybem a zátěží, nebo taky nebuduje a účelově směšuje s tou konstitucí.
Nedokážeš si představit, jak málo tlustých lidí přizná skutečný stav a vykecávají se z toho jak jen můžou, jen aby to nemuseli řešit, neb to bolí.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:16
- Nahlásit
Gerda
jsou suprový, a v reálu jsou jěště suprovější
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:20
- Nahlásit
davidkova renata
Helejďe, nauč Nánu tahat na postroji. Ty budeš mít veget, páč ti na vycházkách bude stačit zvedat nohy a Nána bude nasvalovat
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:23
- Nahlásit
Sali
Mimino je boží, má víc výrazovejch prostředků než hanifáč, furt kroutí ušima a dělá pana kravičku ))) A až vyroste úplně, bude furt trupka, ale strašně veliiká Už takhle se mu nedá moc uhnout, když se rozhodně, že ti olíže obličej. Bohužel už si došáhne všude. Furt si musim čistit brejle, bo von blboun furt vítá - když přijde ze zahrady z čůrání, když se probudí, když jde vokolo.....prostě furt má radost.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:25
- Nahlásit
Gerda
jj, je to dokonalý úpéčko.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:28
- Nahlásit
Hyena
Helejďe, nauč Nánu tahat na postroji
To by pak mohla na procházky tahat Mařenku v kárce....
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:29
- Nahlásit
Sali
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:30
- Nahlásit
Gerda
To by pak mohla na procházky tahat Mařenku v kárce....
No sámo, aby Mařka náhodou nebyla moc v kondicia pak se příliš nedožadovala pohybu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:32
- Nahlásit
Lidi, nechcete jít někdo vyvenčit Saň? Mě se děsně nechcéééééé
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:33
- Nahlásit
Hyena
Možná s ní zkusim ten kursing, jestli je na světě něco, co by jí rozběhalo. Vona by teda asi běhala, kdybych běhala já, ale to po mě nemůže nikdo chtít ))) Anebo koupíme domů srnku. I když, ten minulej tejden sme v noci chodili po sídlišti, když už bylo bezpečně doboucháno, u školy se potácel zajíc. Řikám jí Maryje hele, tamhle chodí zajíc, nebo ňáká kočka, di se na to schválně podivat. No a vona koukla, jak je to daleko, a nešla.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:34
- Nahlásit
Gerda
Hyena
ten postroj a šlapání v tahu cestou necestou je sice super, ale u falešky s vemenama je to čubě dost nepříjemný.
Taháme sice trochu na širokém obojku, ale čuba se škrtí a nemá to ten efekt.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:37
- Nahlásit
jestli je na světě něco, co by jí rozběhalo.
Gerda
kolibříček by jí rozběhal...zatím rozběhala každýho. Je z rodu ruských pádivých, a je to vidět.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:39
- Nahlásit
Sali
ale u falešky s vemenama je to čubě dost nepříjemný.
Hele, záleží na tom, jakej postroj máš. Já mám tenhle od Polaru, šitý na míru a čubě to nevadí a že falešky mívá celkem často.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:39
- Nahlásit
Sali
Mařena netahá vůbec, vona celkově ani moc nechodí přede mnou, bo dyš má jít neznámou cestu přede mnou, je z toho ňák nervozní, furt se votáčí, jestli jde správně, jestli jí neřeknu, že jdeme jinudy. Do toho postroje sem se akorát tak sama zamotala. Jak mám naučit čubu, aby byla trošku samostatnější? Davítková řikala, že z ní toho chudáka dělám sama, což vo tom nepochybuju, ale nevim jak. Nevim, co dělám blbě, že ten pes chce všechno, než to udělá, schválit, že neni průbojná, že neni přidrzlá a voražená. Kámoše tohohle ražení má, mezi psy chodí. Neprudim jí žádnejma povelama, zbytečně jí nepřivolávám, vona se přivolává sama, může si dělat, co chce. Furt mi sedí za zadkem, od nohy odchází leda když je výdej stravy z jiný kapsy. Co teda konkrétně dělám blbě? Když se přetahujem, vždycky jí nechám vyhrát, aby si to užila, chtěla bych jí trošku zvednout sebevědomí, ale nevim jak.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:43 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit
Sali
Taháme sice trochu na širokém obojku, ale čuba se škrtí a nemá to ten efekt.
Ještě ad tahání- mě se čubís, když pořádně zabrala přiškrcovala i na Guardu, tak jsem jí pořídila tenhle tažnej a změna byla podstatná. Pokud by byl zájem, obojí mohu někdy dotlačit, bo sem z guardu udělala stopařskej.
Pro jistotu přidám ještě obrázek od Manmatu
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:43
- Nahlásit
Hyena
mám od man-matu typ Guard. Kobra má po mámě prsa hned v podpaždí, vadí ji te´d cokoli kolem těla.
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:45
- Nahlásit
Sali
Nova rada mi prijde nadupanejsi nez puvodni receptura...pote mi tak Juras nepribyral.Trosku aspon u Jury dela problem zvyseny podiltuku,ale resim ryzy a postupn se upravy...
18kg pytel beru za 1500,- takze jsem cenove priblizne na cene stare patnacky.Baleni Sport a Agilty ktere pouzivam sezenech v baleni po tusim 4,8,13.5 a 18 kg coz jsou i nove upravene baleni novich rad,ale ne vsude jsou v plnem rozsahu...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:46
- Nahlásit
Gerda
čoveče, v sedmi letech už toho moc nezměníš, je můj názor, prostě čubice je taková, a myslím, že pro život na sídlišti je to i lepší.
nebo bys chtěla něco jako je Kiruna????
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:46
- Nahlásit
Hyena
Hele, záleží na tom, jakej postroj máš.
Souhlas, taky jsme Polarovy a prave pri falesce neni nad poradnej tah. A postroj ji nikterak neomezuje ani nevadi.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:50
- Nahlásit
Sali
Kobra má po mámě prsa hned v podpaždí, vadí ji te´d cokoli kolem těla.
No schválně dej vědět až budeš někam brát Kobřího psa nebo esliva se někdy já vykopu a pojedu se podívat k vám na holky, tak vezmu ten "tažnej" a vyzkoušíme to. Tah je tam vedený jinak než u guardu.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 15:53
- Nahlásit
Hyena
jj.
|