Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2079 . 2080 . 2081 . 2082 . 2083 . 2084 . 2085 . 2086 . 2087 . 2088 . 2089 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
brezen2008
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:45
- Nahlásit

anonym

Elektrika, ostnáč,.... kruci jak to ti surovci dělaj, že jim pak ti týraní psi šlapou jak hodinky a přitom vrtěj ocáskem a radost z práce z nich jen sálá........

heled tohle taky nechápu a nikdy nepochopím,ale asi je to v tom že ty nás milujou a že jim to asi přijde normální,než běhat se psy ......

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:46
- Nahlásit

gabi
Často sú to splašky aj z cvičáku, tomu sa nevyhneš
jenže o tom se mluvit musí, někdy je dobrý, když si lidi proberou názory celýho spektra, i když to sklouzne k tý misintrerpretačníí tichý poště, data tady jsou a kdo chce, vybere si.
každej má tu přiměřenost někde jinde, ale ta zadní hranice únosnosti, ten strop nejstropovatější nejvyšší, nepřekročitelný a nezbouratelný, by měl být jasně nadefinovaný, že dál ani krok, za žádnou cenu!!!!
a je dobré, že se o tom mluví, tiše mlčet a neřešit násilí skutečně nelze, ale bez debaty o formách se nedá ten strop sjednotit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:46
- Nahlásit

anonym
Elektrika, ostnáč,.... kruci jak to ti surovci dělaj, že jim pak ti týraní psi šlapou jak hodinky a přitom vrtěj ocáskem a radost z práce z nich jen sálá

no jo, když mně se líp kouká na ty psi klikací, z který ta radost taky sálá a přitom vím, že ani elektriku ani ostnáč nepoznali

Andreany
takže absolutní zavržení taky není na místě

to stopro, protože pokud mám psa třeba z útulku s něčím domršeným, nebo lovce, tak jsem dospěla taky k tomu, že radši jednou "ránu od ohradníku" vydanou s rozumem, než psa zastřelenýho, zajetýho, dorvanýho nebo něco podobnýho (a strženou zvěř k tomu ), ale taky jsem dospěla k tomu,že ve výcviku to buď jde a po dobrým a nebo to prostě nepůjde.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:50
- Nahlásit

gabi
ty máš dalšího hafana???

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:50
- Nahlásit

anonym
Vis ja treba mnohem vic obdivuju ty kterejm ti psi slapou jak hodinky a k podobnejm pomuckam se uchylit nemusi. Taky jich par znam a vetsinou jsou to lidi kteri jsou v te kynologii trochu dal.

gabi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:51 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

brezen2008

dúfam že len na chvíľku
Pohrať sa, hodiť do kondičky psychickej a fyzickej ako to len ide a potom šup šup k trvalým páničkom.

Andreany
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:53
- Nahlásit

gabi
začať rozdávať banány ;)
banány rozdávej malým dětem
jsme tu dospělí, tak stačí používat hlavu na myšlení a přebrat si to, pochopit, co druhý míní a ne si řešit osobní antipatie

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:54
- Nahlásit

PetraK
nektery veci (a ovladatelnost na obrane k nim patri) klickrem opravdu neudelas. Alespon u psa kterej by pro kousani dal zivot.

Pamatuju doby kdy se na zkouskach pes bil dlouhym liskovym prutem. prvni rana pred zakusem a pri dalsich se o psa ten prut rozstipal a ti psi si toho ani nevsimli.

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:56
- Nahlásit

PetraK
jenže výcvik kolem lovení zvěře je taky výcvik, a s jednou ranou by se to rozhodně neobešlo, s elektrikou se totiž musí umět, jinak toho psa nakurvíš tak, že se ti o tom ani nezdálo!!!!!na to je celá metodika, a je to to samý, buď to půjde od mala dobře a relativně po dobrým, nebo do toho musiš umět šáhnout.
Já ti rozumím, nedělala bys to pro body, jen pro bezpečnost....ale to já taky, taky bych to nedělala pro body, jen pro bezpečnost pomocníků...nemůžu mít psa neřízenou střelu, musím ho celou dobu udržet pod kontrolou, když se bavíme tím společným sportem....
a ten pes je pro mě zpětná vazba, jeho radost a ochota ke spolupráci...nedělám antropomorfisace, nevysvětluju si to vrtění ocasem láskou ke mě, ale radostí z tý práce. Ten pes mi všechno řekne, jak se cítí, v jakým je komfortu, a jen ten mě zpětnou vazbou řídí.

gabi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:56
- Nahlásit

Andreany
Mne to nevrav, ale tým čo sa im nepáči že im tu špiníte ich žumpu

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:57
- Nahlásit

gabi
tak hodně štěstí s novým psounem, a´t ti to vyjde a zformátuješ ho co nejlíp

brezen2008
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:02
- Nahlásit

gabi
a máš fotečku anebo kde jste ho našli a co mu dělali?

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:04 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Sali
jenže výcvik kolem lovení zvěře je taky výcvik, a s jednou ranou by se to rozhodně neobešlo, s elektrikou se totiž musí umět, jinak toho psa nakurvíš tak, že se ti o tom ani nezdálo!!!!!na to je celá metodika, a je to to samý, buď to půjde od mala dobře a relativně po dobrým, nebo do toho musiš umět šáhnout.

Sali - jojojo, ve svý podstatě mluvíme obě o tom samém, já jen to nebudu aplikovat dál, než jen při výchově-abych to správně odlišila. Výchova je pro mě to, co se učí mrňous jako nezbytnost pro život a co celý život potřebuje. Výcvik už je ta nadstavba - lidská nadstavba pro lidskou radost. když to naprosto zjednoduším- pokud nebudu umět čokla bez nátlaku naučit že sedni znamená to, že sedí tak jak chci - (což s mnou oblibovaným klikrem hezky jde), tak holt ho to nenaučím, nepůjdu nikam do soutěže, nebudu mít obdivný pohledy kolemjdoucích, ale....... nebudu na něj muset tlačit, protože tady mi to už přijde zbytečný a vůči tomu živýmu tvorovi prostě nefér. Tohle není totiž životní nutnost, tohle je lidská radost, lidský zadostiučinění, lidská nadstavba.

nemůžu mít psa neřízenou střelu, musím ho celou dobu udržet pod kontrolou, když se bavíme tím společným sportem....

no jo a já, když mi to nepůjde v dobrý, tak to prostě dál dělat nebudu, páč prostě to drbání nechci nad míru nezbytně nutnou. a to tady není

Hele je to fakt fuk, mám na to nazírání ze zvířecí strany ,

gabi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:06
- Nahlásit

Sali
...ono to tym nalezencom u nás ide tak nejako samo. Buď sú všetci ostatní psy lepší ako je náš debil Šmudlík, alebo som sa vďaka Šmudlovi naučila nestresovať sa.
Ale myslím že keby som z neba spadla s tým, ako beriem psy teraz, tak ani Šmudla sme nemuseli najprv v niektorých veciach sku*iť, aby sme ho museli potom naprávať. Aj keď on je debil od narodenia. Aj včera sa pokúsil skočiť do toho nového, samovrah jeden.
U nás musí mať koš na nose domáci pes a cudí neznámy nie.

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:08
- Nahlásit

Dobré ráno všem kynologům, co zjistili, že mají psa lesbu a ta se jim zamilovala do sousedovic čubky. nemethová promiň, musim Maryji vdát za vižlu Hepinu. Dobré ráno všem, co furt plácaj jak zběsilí, všem, co maj radost z mrazu, kterej je super, krásnej a bavčí mě.

Dnes má svátek WALDA! takže Waldo, všecko nejlepčejší, tady máš dort!

Roxana
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:08
- Nahlásit

Sali
Jj, to samo ozkousim, az prijde cas Chodi (chodila?) tam cvicit i myslim Misa s hnedakama, zejo .. Se teda casem asi potkame .. i kdyz asi neee, ponevac na profi cvico to u me neni, ja si tam budu placet zacatecnikou skolku
PetraK
Výcvik už je ta nadstavba - lidská nadstavba pro lidskou radost
No nevim, ale rekla bych, ze stejnou merou z toho ma (nebo aspon mel by mit) radost i pes ... Aspon jsem jich par videla

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:12
- Nahlásit

mám na to nazírání ze zvířecí strany
PetraK
ano, ze strany těch jemnejch něžnejch maďarů,
máš to nazírání přesně jen z těch dat, který máš.

Kdybys na vlastní kůži znala tu pracovní šílenost malin a některejch dobrmanů, co bez tohohle kousacího sportu by měli pocit, že svět není dost barevnej, protože se s tím roděj, s tou potřebou nacpat si hubu kořistí a rvát se o ní za každou cenu,
tak yb sis našla cestu, jak toto umožnit, a přitom zajistit bezpečnost pro všechny spoluhráče, a taky vůbec nejde o body, o ego, o nějaký cíl...jen o smysl života s takovým psem.

gabi
Člen
- Nahlásit

brezen2008
je to tulák odkúpený pred smrťou z asanačky, ale to bolo tak pred mesiacom. Uviazali si ho k stromu v jednej firme, ale samozrejme že sa odhrýzol podhrabal a zdrhol. A teraz ho znovu dievčence našli a chytili. Jednu noc bol u nás a išli sme ho odniesť do tej firmy. Ael keď som videla, že by znova išiel ku stromu na špagát, tak to je teraz u nás a ak ho naozaj chcú, tak nech mu spravia aspoň nejaký koterec. Fotku zatial nemám, ale urobíme. Je velkosťou skoro ako malý NO čierny s bielou bradou pripomína mi stredného bradáča alebo teriéra, neviem. Má dačo zo zadnými nohami. Neviem či kĺby, podvýživa alebo zima...
A je dosť plašan na to aký je veľký. Ale inak zlatíčko a taký kľuďas. U nás mu dcéra dala pracovný názov Belíšek. Strká do teba labou aby si ho hladila

davidkova renata
Člen
- Nahlásit

čus ,tady to jede teda,můžu taky něco napsat???
stejně musim ven,tak nic nenapíšu
Tchor
Vis ja treba mnohem vic obdivuju ty kterejm ti psi slapou jak hodinky a k podobnejm pomuckam se uchylit nemusi
tak to vidíme hodně podobně,vono s těma donucovadlama to pro mě neni zas až taková frajeřina a navíc nemám tydlety ambice a nepotřebuju se s čoklem vystavovat na všech možnejch akcích aby každej viděl "jak jsem dobrá"

jinak mě osobně korekce nijak nevadí,samo že v mým podání,klidně jí čupce udělim ,když mě sere.Asi i dost tvrdou bo většinou už to nezopakuje.Na fstach to nemá vlif,to viděj všichni co se motaj okolo.Jen se mi nelíbí zkušebák,kterej už je dle mýho proti zdravýmu rozumu a nároky jsou tak nesmyslně našponovaný,že to hraničí s duševní poruchou účastníků.Navíc mi příjde,že oni moc spěchají,aby to měli honem honem,což mi přijde škoda a taky mám za to,že ne každej čokl na to prostě má(jako já NIKDY nebudu mít na MATFYZ ) a voni to neodhadnou a cpou to do něj hlava nehlava.To mi sere.

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:13
- Nahlásit

PetraK
nadměrnej tlak můžeš vyvinout čímkoliv, třeba nadměrným opakováním cviku kvůli nedostatečné korekci = pomalý postup, který psa znechutí, vynerví... Pak je možná otázka, zda by přísnější korekce v důsledku nebyla lepší? .

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:13
- Nahlásit

Roxana
Míša je tam furt, každej víkend. I v tejdnu, když je světlo.

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:15
- Nahlásit

Jen se mi nelíbí zkušebák,kterej už je dle mýho proti zdravýmu rozumu a nároky jsou tak nesmyslně našponovaný,že to hraničí s duševní poruchou účastníků.Navíc mi příjde,že oni moc spěchají,aby to měli honem honem,
davidkova renata
přesně tak.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:16
- Nahlásit

PetraK
ale....... nebudu na něj muset tlačit, protože tady mi to už přijde zbytečný a vůči tomu živýmu tvorovi prostě nefér. Tohle není totiž životní nutnost, tohle je lidská radost, lidský zadostiučinění, lidská nadstavba.
ne zcela souhlasím i když vím jak to asi myslíš.Jednak třá pracák pracovat musí,proto se narodil a pak má ten pes daleko pestřejší život a myslim,že to i prohloubí fstach mezi tebou a psem.Pokud teda škubeš přiměřeně
gabi
Strká do teba labou aby si ho hladila
naval foto!

brezen2008
Člen
- Nahlásit

gabi

však ho dáš do kupy,o tom nemám pochyb

PetraK
Člen
- Nahlásit

Gerda

Taky mám radost, že je aspoň námrasa! Kolegyně si stěžovala, že jí humře auto na nádraží v Kolíně a nedojede pak domů, tak jsem jí nalila optimismu, že jednak může bejt ráda, že pojede z Prahé jenom do Kolína a ne do Kolína nad Rýnem a druhak - že když mrzne, cípaj hnusný bacily, takže nebude křipka (smůla no pani, zas se nedočkáte). Poslala mě do temnejch míst, nevim ani proč.
Marůška ví, do koho se zamilovat, vižla pižla je nejlepčí pes

Hápy svátek milý WALDO, hapýý svátek tůů jůůů!!

JO A BYLINKÁŘSKÝ INFO PRO VŠECHNY CO BY NĚKDY MĚLY ZE PSA BLÉDHAUNDA
- vyplachuju Ešusovi hubu odvarem z hřebíčku a pes uš sásračně splasknul. Zas mám doma vižlůůůů!!!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:17
- Nahlásit

kachna_
Pak je možná otázka, zda by přísnější korekce v důsledku nebyla lepší? .
je daleko lepší,je jasná,srozumitelná a jednoznačná.

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:20
- Nahlásit

davidkova renata
ne zcela souhlasím i když vím jak to asi myslíš.Jednak třá pracák pracovat musí,proto se narodil a pak má ten pes daleko pestřejší život a myslim,že to i prohloubí fstach mezi tebou a psem

ale jooooooo, to neznamená, že s ním přece nebudu pracovat. Jen to buď budu dělat po dobrým a třeba se i smířím s tím, že prostě např. nebude chodit s hlavou zalomenou vzhůru, či nepředsedne přesně kolmo (nebo si to upravím klikrem , což je ta cesta po dobrým ) a když nám něco nepůjde a nepůjde, tak tohle zrovna dělat nebudu, když bych zjistila, že mi to po dobrým nejde vysvětlit. Páč pak je ještě fůra dalších věcí, který můžem dělat (třeba se vyučit na slepeckýho adrenalinovýho psa ) a můžem je dělat i třeba někde jinde- když mi nepůjde igelitění na cvičáku, tak můžu igelitit na Filajce třeba. Takhle nějak to myslím, ale já jsem fakt kapek asi zvláštní

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:21
- Nahlásit

Todle dělaj z marcipánu,takže waldo hepi svátek

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:23
- Nahlásit

PetraK
Jen to buď budu dělat po dobrým
myslim,že ne vždy to de
vim jak to myslíš,ale já sem krapet jiná.Přijde mi to podobný jako bys odmítala veškerou korekci třá u haranta...prostě by dělal jen to co by chtěl a co by mu šlo...no to nevim tedaTak takhle to zas myslim já a du ven uš

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 10:23
- Nahlásit

Roxana
No nevim, ale rekla bych, ze stejnou merou z toho ma (nebo aspon mel by mit) radost i pes

jooo, to jo. Já nikde nepíšu, že necvičit, jestli to tak vyznělo, tak to tak není myšleno. Jen můj pohled je ten, že když cvičit, tak na férovku - ono stačí to, že musí kolikrát člověk korigovat chování v běžným životě. Nevím jak to vysvětlit no. Prostě musí nám to jít bez toho nátlaku.

<< 1 ... 2079 . 2080 . 2081 . 2082 . 2083 . 2084 . 2085 . 2086 . 2087 . 2088 . 2089 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání