| Autor |
Zpráva |
Hyena
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 14:15 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit
Tak tady jedna "ušlechtilá stodolovka" pro Sali.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 14:17
- Nahlásit
Gerda
no nadbytek ani nedostatek nejsou v pořádku.....
hmmm, sem se asi narodila už trochu pochroumaná, když od malička spím minimálně ... ze mně doma měli vždycky děsnou radost, kor, když jsem vstávala kolem pátý ráno
Sali
Sviňa je téměř čistá a musím říct, že blbější kočku jsem neviděla ( myší se bojí, ze stromu slézt neumí, jak se někde něco pohne, tak dostává záchvat, věčně má něco s očima nebo ušima a můžu pokračovat) ... zlatá pouliční směs
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 14:19
- Nahlásit
PetraK
když mě tam Kočka stodolovka přijde sama, ráda jí podpořím. Krmím vše, co mě bydlí v domě. Docela mě překvapilo, jak polním myším chutná Acana Salmon/potato.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 14:20
- Nahlásit
Hyena
Sou nádherný, vypadaj jako rysi, ta hustá hříva kolem krku a extra dlouhej ocásek, joooo, to sou megakočky. Maryje se jich taky bála a netroufla si ani jednu z nich honit. Dostala by strašnou nakládačku )) Sou to nejkrásnější domácí kočky. A asi taky největší, ne?
brut
Neni to přece jen o spaní )))
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 14:26
- Nahlásit
Hyena
mě nejde o rodokmmen se zvučnými jmény, pokud v tom plemeni nejsi, stejně nevíš, co znamenají...
jde mi o estetický prožitek z nádherného a uštěchtile tvarovaného zvířete, jehož morfologie odpovídá mému vkusu,
u koček je to snazší než u psů, většina koček má obdobná formát, liší se jen robustností a nasrstěním, nějaké tvarové znaky hlavy a nohou už takovou roli nehrajou, i když ten rozdíl mezi "siamkou" a "peršankou" vidí snad každý,
ale ve srovnání s tou hrůzou, co dokážou geny napáchat na psích zprsklinách, kam se na to kočky hrabou...
Ze psů jsem zatížená na dobrmany, prostě koňopsy,
a z koček trpím na co největší zvíře bez té těžkosti a placatého nosu peršanek, preferuju buď polodlouhosrstost s límcem a chvostem, v divokým zbarvení, čili maincoon nebo somálka, i když ta je drobná,
a nebo takovou tu úhlednou kompaktnost těch britek, ale samiček, kocouři jsou s těma palicema už bizarní.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 14:28
- Nahlásit
Sali
když mě tam Kočka stodolovka přijde sama,
tak to zkus přehodnotit a vyjít tý Stodolovce naproti. Je jich fůra, který potřebujou jen ten teplej pelíšek a zázemí. Jinak o nich člověk neví. Třeba bys mohla udělat nějaký z potřebných vánoční dárek v podobě životního minima.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 14:31
- Nahlásit
Gerda
On taoismus, když odstraníš ta všechna mystéria, a uznávám že jejich dost, ale mě neuráží a nemám s nima problém, je velice laskavej a lidskej, se zenem toho má hodně společnýho, jestli se nepletu, zen z taoismu vychází,
nejsem si úplně jistá, zen vychází spíš z buddhismu, čchin varianta, do temínu zen to bylo dotažený až v japonsku,
a to se stejně nedá žít, jen se tím pohledem dívat na stres, aby se neusadil na prsou a nedusil...
Konfuciánský pohled na svět vycházel z reálného života, a neodvracel se od něj, zůstával v něm, klidně s tím dobrým, co si z buddhismu nebo taoismu vzal, ale bez přehnaného prožívání nějakého nereálna.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 14:37
- Nahlásit
PetraK
Třeba bys mohla udělat nějaký z potřebných vánoční dárek v podobě životního minima.
nejsem si jistá, protože přejetých koček kolem silnice vedoucí vesnicí je nějak víc, než těch, co tam pobíhají,
kočku aktivně získanou bych musela mít vedenou jako hlavně vnitřní, domácí, abych měla aspoň trochu jistotu, že jí nenajdu cestou z práce placatou.
Měla jsem z životě kočky 2, žádná nepřežila rok věku....obě utrpěly smrtelné úrazy, když začaly na prázdninách na venkově žít jako kočky se vším všudy. Nějak mě to stačilo.
To víš, mým tajným snem je estetické poněkud líné poléhací zvíře provádějící živou dekoraci vyšších míst v místnosti, vysílající klid a pohodu, a sem tam se přitírající k člověku, ale zvíře interiérové, takový zušlechťující prvek interiéru, co příliš nebude venku courat, neb na to bude líné.
Tohle by splnila tak akorát přestárlá britka, co to venku ani nezná, a moc se tam nehrne.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 14:45
- Nahlásit
Sali
Nicméně tradiční čínskou medicínu formoval stejně jako budhismus. V japoncku to táhli až na za-zen )). Chlapík dycky řikal, dyš meditujou v zazenu, že je to bolest jak kráva, než si po první hodině tělo zvykne )))
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 14:52
- Nahlásit
Gerda
tradiční čínskou medicínu formoval celý vývoj té kultury, vem si, že se bavíme o 5 tisících let....
dneska je "moderní" vidět jen malé výseče, provařené tak, že to evropani pochroupnou coby alternativu k tzv. prohnilé západní vědě, co ani rakovinu nevyléčí, prostě skuteční čínští mistři léčení by se u toho posrali a svíjeli hodiny v žaludeční nevolnosti hnusem, kdyby viděli, jak se to dokázalo vodvařit a zpopularisovat,
proto jsem tak nasejřená,
a doufám, že máš skutečně dobré učitele, co vidí tu historickou souvislot, a váží si jí, že jsi nenaletěla na nějaký zlatokopy....
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:00
- Nahlásit
Sali
doufám, že máš skutečně dobré učitele, co vidí tu historickou souvislot, a váží si jí, že jsi nenaletěla na nějaký zlatokopy....
troufla bych si říct, že jo, každou informaci, kterou dostaneme, máme podanou tak, že je kdykoli možný si jí ověřit - v překladu u libovolných sinologů, ve faktu pak v ústavech čínské medicíny, popř kdekoli jinde. Navíc jde o osobní žákyni našeho mistra, která nám tu drobnou sondu dává pouze z důvodu lepšího pochopení cvičení, nikoli jako medicínu pro medicínu, aby se mohla vychloubat. A když něco neví, řekne prostě že neví.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:05
- Nahlásit
Sali
dneska je "moderní" vidět jen malé výseče, provařené tak, že to evropani pochroupnou coby alternativu k tzv. prohnilé západní vědě, co ani rakovinu nevyléčí
Nehledě na to, že spoustu věcí v jisté fázi rakovinu nevyléčí vůbec nic a to sme si samozřejmě taky řikali západní medicínou nikdo nepohrdá, naše mistrová se věnuje hlavně fytoterapii s čínskýma bylinama, svoje pacienty a klienty často konzultuje s profesorama z klinik a navzájem si je přeposílají.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:11
- Nahlásit
Gerda
tak to máš velmi dobrý základ, a je vidět, že tě to vzalo za osrdí, mám radost.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:16
- Nahlásit
Sali
Navíc je to fakt moc rozumná holka, takže kdybys chtěla, v lednu bude zase seminář s tímhle úvodem, klidně si ho přijď poslechnout, mistrová bude nakloněna jakékoli diskusi, naopak je ráda, když se ptáš a chceš ozřejmit z mnoha úhlů.
vzalo za osrdí
kromě toho sem se dověděla, k čemu je perikard, pokud je teda osrdí perikardem. Sem nevěděla, že mám perikard.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:16
- Nahlásit
Sali
kočku aktivně získanou bych musela mít vedenou jako hlavně vnitřní, domácí, abych měla aspoň trochu jistotu, že jí nenajdu cestou z práce placatou.
rozumím Ti, vím jak to myslíš. Ale hele zas na druhou stranu - tohle bývají kočky dost otřískané životem, nejsou to vyloženě mlíčnáci, kteří neznají nástrahy života. Na jednu stranu-pro ni, pro takovouhle kočku, je lepší prožít i kratší život, ale podle svých představ, než když musí být na depozitu. Dělá se to tak,že kočka se v přepravce nechá v místě pelíšku několik dní, dává se jí tam krmení a voda. Ona si za tu dobu zvyká na nový domov, že to je tam její a pak se teprve opatrně vypouští. Ano může se stát, že se jednoho dne nevrátí, ale žila ten život tak, jak to pro ni (když už jí to život takhle blbě nalajnoval) bylo přirozené, ona potřebuje jen to zázemí. O ostatní se stará sama (o koťata pochopitelně ne, páč je kastrovaná )
Tohle by splnila tak akorát přestárlá britka, co to venku ani nezná, a moc se tam nehrne
kdyby to nemusela být britka a mohla to být peršanka, tak by Ti mohla Madla zpívat Evropě , páč Madla je stará krásná perská dáma s nádhernýma očima.
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:20
- Nahlásit
Sali
To víš, že jsem tam vybouchla, hlavně kvůli tak neskutečně volně nastaveným mantinelům přípustnosti hrubého zacházení se psem, a kvůli naprostému nepochopení komunikace se psem v příčinných souvislostech...
Si umím představit a je to dobře. Já jsem na schůzi taky nebyla, ale vím od Evy, že tam měl R.Z. nějaký užitečný rady pro začátečníky a za dobrý příklad tam dával jednoho co do psa kope.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:20
- Nahlásit
Je lepší žít minutu jako tygr, než celý život jako červ to je docela hezký pořekadlo ale taky je hezký: kdo viděl předložku z červí kůže...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:23
- Nahlásit
Dělá se to tak,že kočka se v přepravce nechá v místě pelíšku několik dní, dává se jí tam krmení a voda.
PetraK
proboha, a jak se to zvíře venčí??????
To snad aby si člověk půjčil výstavní klec na dogu, a udělal tam kočce kočkocving/katérii....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:25
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Je lepší žít minutu jako tygr, než celý život jako červ
, jo tak nějak to vidím! Jsem pevně rozhodnutá, že jestli jednou bude ten dům, tak tam bude tolik Stodolovek, kolik se jich na tom místě snese. Kdyby to bylo uskutečnitelný na chalupě - a že jsem to promýšlela ze všech stran - počínaje zásobárnou na pití a na žrádlo, konče přes špekulace ohledně přístupu do suchých míst na kterým to vždycky ztroskotá. Nejde to tam zatím takhle uspořádat. Kdyby to šlo, je to ideální místo pro tyhle kočky- jsme v naprostý samotě, nic by jim tam nehrozilo- krom myslivců teda
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:26
- Nahlásit
Hyena
Jé ty jsi měla mainku? Máme doma nádhenou, pošlu fotečku. To je fakt osobnost.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:27
- Nahlásit
Sali
proboha, a jak se to zvíře venčí??????
to určo nějak pořešený mají, já popsala jen ten princip co jsem tehdy pochytila. Jde o to, že se tak kočka nevypustí bezhlavě hned ven, ale nechá se zvyknout si na nové prostředí. Musela bych se zeptat Báry. Já tím, že zatím tuhle možnost nemám, tak jsem do hloubky nešla.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:30
- Nahlásit
AlenaD
no, víš, mě tam ta kmenová sestava nějak začíná lízt na nerva, je to hlavně spolčení zkrachovalejch a sekundárně zhrublejch bab, který si myslej, že širokejma ramenama naženou body,
šéfik, kterej má v hlavě vydogováno, a pár vesnickejch buranů s IQ výše kotníku po amputaci, kterým je to celý buřt, hlavně že maj kde trávit neděli.
Já si dost dávám záležet, abych si tam dělala v klidu svý, a bavila se s nima jen na zdvořilostní bázi, ale saze už mě odbouchaly vícekrát, naposled u přepravky na čubu Kristýnu
(pro nezasvěcené: kristýna je chlupatý NO a přepravka je na menší střední plemeno.)
dokážu se na spoustu věcí nedívat, když je nemůžu změnit, jakože lidi nezměním, a´t si teda svý psy kurvěj vesele dle vlastní libosti,
ale někde to má hranici, a včera ta hranice byla překročená.
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:47
- Nahlásit
Sali
Já vím která čuba je Kristýna, ale tu přepravku jsem ještě naštěstí neviděla.Mě tam poslední dobou zase točí jeden kluk s holanďákem co si z něj udělal okopánka, věší ho na škrťáku, oboje se samozřejmě míjí účinkem, naopak je to spíš horší, psa úplně dok...l a nikdo z těch kynologů mu nic neřekne a do toho ještě vedoucí mele o zlatejch svazarmovskejch časech.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:48
- Nahlásit
Na téma kočiny můžu napsat, že strašně, ale strašně toužím po Ragdollce, na druhým fleku je sibiřanka nebo mainka pro svojí velikost a nádhernej kočičí majestát.
Ale úplně nejvíc bych si přála od Ježíška ragdollku s obrovskejma modrejma očima, seal, nebo lilac barvě varianta colorpoint.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:49
- Nahlásit
ale někde to má hranici, a včera ta hranice byla překročená
Jo to byla. Jenze s tim clovek moc nenadela a uz vubec ne nadavanim nebo inzultovanim toho cloveka (stejne v tu chvili nebude vnimat co mu rikas), pokud muze neco "pomoct" tak je to klidna dizkuze na to tema s tim ze se jine a jindy ukaze ze to jde i jinak a lip. U nekterejch lidi nepomuze ani to.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:52
- Nahlásit
Tchor
Jenze s tim clovek moc nenadela a uz vubec ne nadavanim nebo inzultovanim toho cloveka
tohle bych nedokázala, asi bych do toho s*áče vlítla jak do cukrárny. Jak tohle může někdo dělat a jak mu to MŮŽE PROJÍT???? Co to je za šmejdy??!!!
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:52
- Nahlásit
http://www.nahraj.cz/content/edit/93f2001c-face-44 6b-a275-ace94fe381ac
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:57
- Nahlásit
PetraK
Vis uz jsem za kynologickej zivot videl mnohem horsi prasarny, asi uz jsem otupelej a bohuzel jsem se mockrat presvedcil ze primej utok na tyhle lidi nema vubec zadnej smysl to ukazat jim ze to jde jinak a lip ma mnohem vetsi sanci na uzpech.
Bohuzel se zacinam dostavat nekam kde zjistuju ze si se spoustou lidi kolem psu nemam co rict a ze nesouhalsim s tim co delaji a co hur nejsem casto ani schopnej pochopit proc to delaji.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:58
- Nahlásit
Jimmi
ragdollku s obrovskejma modrejma očima, seal, nebo lilac
Jako sou nádherný, ale mainská mývalí, je víc rys, prostě nadkočka ))) Pani, kupte si nadkočku a pozvěte mě na náfštěvůůůůůůů.
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 15:58
- Nahlásit
http://www.nahraj.cz/content/edit/450dfd85-c787-4c 7e-a990-ba09411ca3a0
|