| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 08:59
- Nahlásit
PetraK
když by pes chtěl jít dělat navždy a provždy zakázanou věc, třeba lovit srnu, pak je s nasraným komentářem řádný vyškubání na řetízku a následná vyškubávací buzerační poslušnost naprosto přiměřená korekce, prostě to zvíře prostě musí vědět, že zájem o srnu spustí takový nasrání šéfa, že peklo je proti tomu slabej odvar....
ale ani tady nemá smysl zvíře dostat do kašle, tam je právě ta hranice, JAK vyškubat, skutečně připomenout ohrožení života, a přitom nezpůsobit zhmoždění měkkejch tkání a hrtanu,. protože to je neomluvitelný, pes, kterej začne poté kašlat, je živá ukázka hovadovitosti psovoda!!!!!!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:02
- Nahlásit
Proč někomu stojí za to dělat poslušnost za cenu použití ostnatého obojku nechápu .
kachna_
Když budeš mít šílenýho lovce, a budeš chtít mít plnou ovladatelnosti i kolem objektu jeho loveckýho zájmu, budeš ještě vděčná za posilovač k volantu na psa.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:03
- Nahlásit
Sali
nemáš o metodikách ani páru, ani nevíš, CO tam tak kruciálně zkurvili, ale hned brojíš proti jakémusi škubání,
no, to nemám ani páru, však to taky píšu. Ale proti škubání budu brojit dycky . K tomu krasopisnýmu A -prostě vždycky se najde někdo, komu ten krasopis nepůjde- jako zářný příklad střihnu sebe. Kdyby mi tu hlavu uškubali tak to prostě nepůjde a nepůjde. Jednou za čas se mi to možná i povede, ovšem výsledek bude vždycky nejistý. Nikdy to nebude o tom, že tak budu psát pravidelně i když se budu snažit sebevíc. Takže bude naprosto zbytečný mi tou hlavou škubat. Takže k čemu to škubání bude? Pokud někdo dar psát krasopisně v sobě má, tak proč mu při učení tou hlavou škubat? Ono to přijde- třeba později, ale přijde to.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:04
- Nahlásit
Ještě si tak někdy vezmu starého klidného pejska z útulku jen tak na dožití
kachna_
neboli dobrými skutky bez mozku k trvalému prozření.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:04
- Nahlásit
Sali
Myslím, že kachna ale mluví o poslušnosti cvičákový.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:06
- Nahlásit
kachna_
Ještě si tak někdy vezmu starého klidného pejska z útulku jen tak na dožití
Co chceš? Chce se klukům líbit, potřebuje strhnout poslední vlak, tak se musí hodit do gala
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:06
- Nahlásit
PetraK
ach bože vole blbej sorry , čti proboha co píšu!!!!!
zbrklost se nedá řešit represí, ale zklidněním do provozního tempa, z kterého to krasopisný A vypadne samo!!!!
celou dobu to tady vysvětluju renatě, čteš to taky a fur nic????
potřebuju serupááááááááááááááááááááám, asi 1O balení!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! nebo zdechnu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:11
- Nahlásit
Sali
když by pes chtěl jít dělat navždy a provždy zakázanou věc, třeba lovit srnu, pak je s nasraným komentářem řádný vyškubání na řetízku a následná vyškubávací buzerační poslušnost naprosto přiměřená korekce, prostě to zvíře prostě musí vědět, že zájem o srnu spustí takový nasrání šéfa, že peklo je proti tomu slabej odvar
Sali ale já mluvím o výcviku cvičákovitým soutěživým. Ne o situaci, kdy je asi opravdu nutno psu v zájmu zachování jeho života něco důrazně-ovšem s rozumem-připomenout- to jsem zmiňovala hned na začátku. Pro mě prostě navždycky zůstane nepochopitelný, že proto abych se psem vyhrával soutěže, nebo aby mi vzorově koukal na hlavu, nebo kousal, nebo něco co já vím, budu muset násilňovat. To to radši nebudu dělat. Páč tohle nedělám pro toho psa, tohle dělám pro sebe, pro svůj člověčí pocit uspokojení z toho, že jsem s tím psem něco dokázal a pokud to mám dokázat za použití násilíčka, tak nic. Proto tak oblibuju ten klikr, proto
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:11
- Nahlásit
Sali
Ty si asi zapomněla mezi tím svým kynologickým vřískáním, že tady si v ŽUMPĚ! Taky budu vřískat, abych ti připomněla, kde se nacházíš. Sprdávej si mrtvole na stole a né PetruK .
Možná, že bys korekci měla nasadit sobě. Možná, že ti tady někteří lezou do zadku, ale já na takovou metodiku seru. Jestli si to tedy dostatečně erudovaně pochopila.
To já jen tak , že ty vo koze a já vo voze.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:12
- Nahlásit
kachna ale mluví o poslušnosti cvičákový
a ovladatelnost v obraně je asi o čem? když ne o loveckým drivu, a vhodným posilovači na volant ke psovi, co je chtivostí šílenej, aby se prosadilo vedení provoda a přitom se pes jen umravnil s tím, že lovit kořist bude, ale až na to bude ten správnej čas????
Některý zvíře jde uřídit žrádlem, některý běžným obojkem, některý je tak šílenej, že nevnímá ani žrádlo, ani hlas, ani drbance...zamčení v kořisti, víš.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:13
- Nahlásit
Sali
zbrklost se nedá řešit represí, ale zklidněním do provozního tempa, z kterého to krasopisný A vypadne samo!!!!
No to jo, na tom se shodneme obě
čti proboha co píšu!!!!!
no bať - nápodobně
jenže to byl jen příklad. Jeden, já bych kupříkladu neškubala hlavou ani kdybych věděla, že se mu prostě to krasopisný A napsat prostě nechce a nechce.
Sali to je fuk, já mám naprosto odlišnej náhled na tuhle věc. Tak to neřeš.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:15 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit
Točíte sa tu dookola. Vymeňte slovo "struna" za špagátik, šnúročka, niť.
He, pes na niti
Náhodou som toto cvičenie na "strune" videla a vtedy som nechápala načo je to dobré. Po prvé ten pes cvičil v mojich laických očiach dokonale, po druhé, tá niť v dvoch prstoch psovoda by psa neudržala a po tretie ani som si nevšimla že by ju používal. Sem tam jemne brnkol psovi nápovedu. Tak ako keď dobrý učiteľ klavíru jemne brnkne po prstoch žiaka, aby mu napovedal.
Samozrejme, mohol by to robiť aj surovo a stresujúco. A preto budú okolo toho také debaty. Tá hranica závisí len a len od človeka, vzťahu, dokonca aj nálady v tej chvíli.
Ešte drobný doplnok:
Ak klavír milujem, budem za nápovedu dobrému učiteľovi vďačná. Ak klavír nepoznám, dobrý učiteľ ma môže naučiť mať hru rád, zlý zase klavír znenávidieť. Ak klavír nenávidím, je to pre mňa utrpenie bez ohľadu na učiteľa. Ale s dobrým učitelom to nejako vydržím.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:17
- Nahlásit
Lezu sem ze setrvačnosti, chci nachytat trošku sluníčka a legrace.
Poslední dobou máš tady Davítková neustálené počasí. Tak až zase bude trochu ten kinologickej smrádek a bordel, tak juknu.
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
Sali
a ovladatelnost v obraně je asi o čem? když ne o loveckým drivu, a vhodným posilovači na volant ke psovi, co je chtivostí šílenej, aby se prosadilo vedení provoda a přitom se pes jen umravnil s tím, že lovit kořist bude, ale až na to bude ten správnej čas????
Některý zvíře jde uřídit žrádlem, některý běžným obojkem, některý je tak šílenej, že nevnímá ani žrádlo, ani hlas, ani drbance...zamčení v kořisti, víš.
To je furt ten cvičák, to není ta srna. Víme? To už je ta lidská nadstavba
|
Andreany
Člen |
- Nahlásit
Sali
sorry, ale je škoda, že lidi, kteří by si v reálu dokázali všechno vysvětlit (možná taky vůbec ne) se dohadují o věcech, které si jedna stran a v reálu možná nedovede interpretovat správně. to je důvod, proč se na veřejném foru dá bavit tak akorát o vaření a "traverzách"
Odborné věci prostě neřeším, páč já své psy dlouho době a systematicky týrám, to stačí abych bez souvislostí napsala, jaké pomůcky a vybavení mám doma a někdy i používám,
je to zbytečné
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:19
- Nahlásit
gabi
přesně tak.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:22
- Nahlásit
Ale člověk se tady i něco přiučí
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:23
- Nahlásit
Andreany
jedna strana v reálu možná nedovede interpretovat správně. to je důvod, proč se na veřejném foru dá bavit tak akorát o vaření a "traverzách"
jj.....asi jo.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:27
- Nahlásit
Jimmi
Možná, že ti tady někteří lezou do zadku, ale já na takovou metodiku seru.
posluž si.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:28
- Nahlásit
dobré ráno
já bych taky napsala okolo toho něco:
taky se mě nelíbí různé pomůcky/elektrika,ostnáč,hřebíky na vobojku ..../,nepochopím nikdy kdo tohle používá aby se dostal vejš a vejš ,potom ho ale nebere jako kámoše,ale jako stroj,co nikdy nevenčil se ostatními psy,co nezná ulici,ale jenom cvičák a hrubé zacházení
což není případ všech,ale většina ano
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:31
- Nahlásit
brezen2008
potom ho ale nebere jako kámoše,ale jako stroj,co nikdy nevenčil se ostatními psy,co nezná ulici,ale jenom cvičák a hrubé zacházení
což není případ všech,ale většina ano
suhlasim, a tam je asi pes zakopaný
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:33
- Nahlásit
Sali
neboli dobrými skutky bez mozku k trvalému prozření.....
- Ale jako, asi vezmu - Hasky má dneska krizi..., tak si jen tak celkem nevážně stěžuju.
- Píšu o jedný konkrétní cvičákový poslušnosti a spíš to byl jen povzdech, kterej jako člověk, kterej neumí nabídnout alternativu prostě nezměnim, což mě štve.
- Lovící pes (resp. náprava zásadních zlozvyků) je úplně jiná kapitola, tuším kapitola 3 - Mája , a to včetně použitejch prostředků.
Pokud od psa nechceš výkon na špičkový úrovni, tak je celkem jedno, jestli je to pes z útulku nebo suprdupr pracovní pes, práce do něj investuješ stejně, jen výsledkem není předpisové předání aportu, ale věc daleko obyčejnější.
Takže než jsem to naklofala, tak to opět ztratilo aktuálnost, že?
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:33
- Nahlásit
Sali
tady se lidi chtěj bavit v těžkých nadsázkách, prostě žumpit, relax o howně
má tady být smrad a teploučko
jak chceš řešit něco kontraverzního, dvakrát polkni, pak trocha studené vody na obličej a spolknout to, vždycky vše dá otočit, pak už to žije vlastním životem "tiché pošty" a neokočíruješ to
jsou to reálné situace, ketré se často nedají interpretovat ani na místě, natož tady v žumpě
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:35
- Nahlásit
Jimmi
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:35
- Nahlásit
já bych kupříkladu neškubala hlavou ani kdybych věděla, že se mu prostě to krasopisný A napsat prostě nechce a nechce.
PetraK
nemusíš. Nikdo nic nemusí.
každý zvíře je jiný, a i cíle jsou jiný, někoho ze psů ukecáš, někoho uklikáš, nejlepčí je, když to od mala naučíš rovnou dobře, no a holt na někoho musíš použít argumenty, kerý teprv uzná, ale zas v tý přiměřenosti, bez surovosti a stresu, a to ti řekne ten pes sám nejlíp, co ON tak bere.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:36
- Nahlásit
Andreany
No smola, si v žumpe a tam sa ti nazbiera vecí....
Často sú to splašky aj z cvičáku, tomu sa nevyhneš. Leda tak začať rozdávať banány ;)
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:37
- Nahlásit
vždycky vše dá otočit, pak už to žije vlastním životem "tiché pošty" a neokočíruješ to
Andreany
bohužel.
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:39
- Nahlásit
brezen2008
taky se mě nelíbí různé pomůcky/elektrika,ostnáč,hřebíky na vobojku ..../
část těch pomůcek se dá s dobrým použitím a dávkou přiměřenosti a citu pro věc použít tak, aby pes, který si z důvodu zlozvyku nebo zkažení nemůže normálně poběhat při venčení s ostatními nebo je rozlovený, agresivní
takže absolutní zavržení taky není na místě, ono napsat struna zní jakoby měla dorazit italská mafie
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:39
- Nahlásit
Elektrika, ostnáč,.... kruci jak to ti surovci dělaj, že jim pak ti týraní psi šlapou jak hodinky a přitom vrtěj ocáskem a radost z práce z nich jen sálá........
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 09:41
- Nahlásit
Pred rokom som si dala (a hlavne rodine), že už žiadny nelezenec v byte. Vydržalo mi to skoro rok. Som dobrá. A už mám znova vianočnú nádielku. Včera bol prvýkrát sám doma a NIČ!!! nezničil. Najbližšie pridám fotku, lebo potrebujem odbornú kynologyckú radu čo to je za plemä?
|