| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 21:02
- Nahlásit
Měla (nemusim) bych říct kolegovi (nejbližšímu nadřízenýmu), že ostatním vadí, že odchází z práce předčasně. Máte někdo jakejkoliv nápad, jak to provést, aby to mělo efekt?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 21:05 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
AlenaD, Sali
Hojte zencky, to mluvite vo Straseci?? A taktez Romanovi Z.? Ja to tam moc neznam osobne, jen parkrat jsem s nim mluvila, prave ze mi prisel jako OK, jsem vyhledove prave uvazovala, ze tam pak budu chodit ... hm
Gerda
k tem cicam - jsem si vypujcila foto, jak takova macanda vypada, na muj vkus uz je to ale moc, ja prave radsi ty mainky
|
Tinta76
|
# Zasláno: 8 Pro 2008 21:07
- Nahlásit
Čau lidi! Něco zajímavýho, co jsem mohla včera dnes a zítra (bo kdy jsem tady nebyla) prošvihnout???
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 21:10
- Nahlásit
Tinta76
Čau lidi! Něco zajímavýho, co jsem mohla včera dnes a zítra (bo kdy jsem tady nebyla) prošvihnout???
Jako vždycky rozhodně všechno
|
Tinta76
|
# Zasláno: 8 Pro 2008 21:24
- Nahlásit
Hyena
No tos mi moc nepomohla Nechce se mi koukat ani vo jednu stranu zpět ... páč je mi jasný, že jsem ztracená
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 21:26
- Nahlásit
Roxana
Ano, o Strašecí. Ale oni jsou všichni o.k., ale jenom se mi jaksi nelíbí to co se tam poslední dobu praktikuje za metody a myslím si že by právě tohle měl korigovat vedoucí.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 21:33
- Nahlásit
Roxana
On taky v pohode vzdycky byl akorat nechapu proc se k tomuhle snizil a dokud si snim o tom nepopovidam tak fakt vynaset zadny "soudy" nebudu.
AlenaD
Vis mozna uz jsem toho videl tolik ze se nad spoustou veci vicemene ani nepozastavim jen vim ze ja takhle ne. Kazdej clovek je mozajka neco dela dobre neco spatne tenhle figurant umi delat se psama tak aby to psy bavilo a umi se jim velmi dobre prizpusobit, videl jsem ho pracovat nekolikrat a vzdy jsem ho povazoval za cloveka ktery vi co dela i proto me to co tam predvadeli hodne prekvapilo. Dcela by mne zajimalo kdo to vymyslel.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 21:36
- Nahlásit
AlenaD
myslím si že by právě tohle měl korigovat vedoucí.
no, taky mam podobnej pocit ... pro me to teda neni horky, se soucasnym psem necvicim, ale v blizsi budoucnosti je v planu novej kamos "pracovnejsiho" razeni, a NS byla takova predvolba ...
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 21:39
- Nahlásit
Gerda
děkuji mocka za dortík.
Tchoř
ta struna taky nebyla tak uplne tenka mela dobry 4mm. Pri spravnem pouziti by me jeji poiziti zas az tak nevadilo,
No možná by jsi změnil názor,pokud by jsi visel na uplně tenké co měla dobrý 4mm za ko*le.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 21:45
- Nahlásit
Erin
mluvim o spravnem pouziti coz rozhodne neni vyvesovani, ale to se zase dostavame do veci ktery nejsou na reseni na netu. sam osobne pouzivam obcas tenkou snuru pro drobny upresnujici korekce taky, ale trochu jinym zpusobem.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 21:50
- Nahlásit
Erin
Mimochodem pokud by jsi cetla co tu pisu vedela by jsi ze ho neobhajuju, jen se mi vubec neliby zkratkovyty agresivni reseni - nereseni. Co clovek kdekoli dokaze tim ze nekoho napadne? Jen to ze ho ten napadeny prestane poslouchat uplne a "zamkne" se pred vsema informacema z venku. to opravdu neni reseni
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 22:03
- Nahlásit
Tchor
mluvim o spravnem pouziti coz rozhodne neni vyvesovani, ale to se zase dostavame do veci ktery nejsou na reseni na netu
Bože,tak to jsou ještě praktiky,který se nesmí dostat na veřejnost...net??
Víš, já nejsem vůbec příznivec cvičáků(mám za sebou dvě zkušenosti),nehoním si ego zkouškama vlastně ani výstavama..jde mi jen o jistou ovladatelnost na plemena,která vlastním.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 22:27 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Erin
vis neposuzuj neco co neznas.
Ano jsou veci ktery opravdu nepatri mezi lidi kteri nevi jak je pouzit neb se s nima da nadelat spousta skody, ale v rukou cloveka co je umi pouzit pomohou v pripadech kde klasickej pristup selhava.
Typickym prikladem je treba "otoceni psa na zada" naprosta vetsina lidi vubec nevi jak se to dela spravne (mimochodem pri pravnem provedeni se vetsina psu na ty zada otoci sama), ale pouzivaji to (ac blbe) protoze to nekde cetli, videli v televizi atd. To same se da napsat o ostnaci, elektrice, pripadne te "strune".a o spouste dalsich metodik. Tyhle metodiky nepatri do rukou lidem kteri nedokazi cist signaly psa a neumi na ne reagovat (bohuzel naprosta vetsina lidi se psem) lide kteri maji na to tyhle metodiky pouzit nepotrebuji aby jim je nekdo radil na netu.
Rada ktera muze pri spatnem pochopeni pripadne provedeni nadelat vic skody nez uzitku nepatri tam kde neni mozne si overit ze to dotycny pochopil a je schopen ji spravne provest. To je mnohem lepsi neporadit vubec.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 23:37
- Nahlásit
ostnáč, elektrika, struna ...blicí smajlík tu není, tož
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2008 23:40
- Nahlásit
mac1
heled mě se to tak protiví
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 00:02
- Nahlásit
mac1
Ja nevim jak to napsat, ale proste jsou pripady kdy je lepsi pouzit trochu vetsi kalibr pro jednou a pro vzdy nez spoustu neucinnejch korekci. nekterejm lidem se to dost blbe vysvetlujem, ale ne vzdy je pouziti techto pomucek pro psa spatny v dobrych rukou naopak vyresi problem drive nez se pes staci znervit. Ale zase se dostaveme do diskuze ktera nepatri na net nekdy si o tom muzeme popovidat osobne muzu uvest i pripady kdy je pouziti tech pomucek opodstatneny, ale fakt v realu, ne na netu netouzim aby se toho chytal nekdo kdo o tom nic nevi.
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 00:50
- Nahlásit
Tchor
Vis mozna uz jsem toho videl tolik ze se nad spoustou veci vicemene ani nepozastavim jen vim ze ja takhle ne.
Věřím, když člověk vidí často různá svinstva tak otupí.
tenhle figurant umi delat se psama tak aby to psy bavilo a umi se jim velmi dobre prizpusobit, videl jsem ho pracovat nekolikrat a vzdy jsem ho povazoval za cloveka ktery vi co dela i proto me to co tam predvadeli hodne prekvapilo
Myslela jsem si to o obouch, taky mě to překvapilo.
Ano jsou veci ktery opravdu nepatri mezi lidi kteri nevi jak je pouzit neb se s nima da nadelat spousta skody, ale v rukou cloveka co je umi pouzit pomohou v pripadech kde klasickej pristup selhava.
Myslíš že ti dva si to nemysleli? Všichni si myslí že zrovna oni vědí jak to použít.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 06:17
- Nahlásit
AlenaD
Myslíš že ti dva si to nemysleli? Všichni si myslí že zrovna oni vědí jak to použít.
Ale to je presne to proc rikam ze jediny reseni je ukazat ze to jde jinak ne jim nadavat.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 06:18
- Nahlásit
Erin
až budu mít kus času, vysvětlím ti to, ale bez dat opravdu můžeš jen reagovat tak stupidně, jak reaguješ, chápu to a omlouvám.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 06:22
- Nahlásit
AlenaD
díky absenci dat a znalosti psí etologie a myšlení v příčinných souvislostech mají tihle výcvikáři chybnou vstupní premisu, a od ní odvíjejí antropomorfní metodiky, co na psovitou šelmu teda rozhodně žádaným způsobem, vedoucím k pochopení, nezaberou.
je to to samý, co zmiňovala Biluše, jak jí radili na Pumu, jak prý uklidnit psa tím, že nervíli na startu, beze slova sebrat a zavřít, a za půl hodiny znova, a tak dlouho, než prý pochpí, že to je KVŮLI TOMU NEKLIDU A POLEPŠÍ SE.Premisa, že pes TAKTO pochopí, za co je mu odpeřeno pokračování, je MYLNÁ, a pak je mylný i celý postup.
pes nepochopí a jen se znerví.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 06:27
- Nahlásit
mac1
moje "struna" je tenoučká 4 mm předváděčka jak na čivavku, napevno fixovaná samozřejmě bez stahování v horní části krku psa, a slouží coby tenoučká nitka na mechanickou komunikaci mezi mnou a čubou, drbnout nejde, to samý, co má čuba na krku, mám v prstech i já, jen na konci je pidiuzlíček, a máme to na poslušnosti.
Když psa správně vedu odměnou a očním kontaktem, mechaniku skoro nepotřebuju, ale mít jí tam musím, co kdyby bylo třeba přidat signál...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 06:28
- Nahlásit
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 06:30
- Nahlásit
tomu zvířeti to samozřejmě při něžném použití nevadí, při hrubém by blilo i z koženého obojku...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 07:58
- Nahlásit
pro me to teda neni horky, se soucasnym psem necvicim, ale v blizsi budoucnosti je v planu novej kamos "pracovnejsiho" razeni, a NS byla takova predvolba ...
Roxana
tak se tam párkrát zajeď podívat, jen tak bez psa, na kus řeči, třeba až přijedou tady místní pracující,
ať si to tam můžeš prohlídnout, prokecnout místní,
je to mozaika jako všude jinde,
začátečníci a pokročilí, s tím, že ti pokročilí, co si dělají sami, se sdružují dle potřeby a trénují dle potřeby, a neděle dopoledne je vyhrazená pro oficiální trénink pro všechny, ti zkušení se věnují těm nezkušeným, klidně se cvičí v řadách, pak se klidně dělají dvě kruhovky, pak individuální obrany, a pak si zas každý, kdo to umí, začne v klidu dělat po svém...
Nikomu a ničemu se nekladou překážky,
to je výhoda i nevýhoda.....když si tam Tchoř hodiny experimentuje s nejistýma zvířatama a natahuje je na sebe a na důvěru, nuikdo si neťuká na čelo, ale stojej na něj frontu, leč to samý udělaj i těm expertům s věšecíma korekcema...
nějak se lidi odnaučili se starat o druhý, a o čistotu společnýho sportu, asi i ze strachu, že by je to izolovalo od davu, a neměli by s kým trénovat, na koho kousat...protože fakt platí to, co píše Hyena
ono s tím přístupem to bohužel musí přijít z vrchu.Páč dokud bude tolerováno obdobné zacházení na zkouškách či jiných veřejných kynologických prostranstvích, tak samozřejmě bude dost lidí, kteří to za 1. budou považovat za normu a tudíž jim to divé nepřijde, za 2. budou chtít výkon za každou cenu a toto jim to umožní.
Už proto si myslím, že řešením je silná vnitřní frakce, která tu štábní kulturu bude A) vykazovat, B)bude s ní mít výsledky, a C)nebude tiše pozorovat, jak to jiní kurvěj, ale nabídne řešení.
Skutečně se nejedná o zbabělce, co jsou násilníci, to je dětský pohled naivních členů diskuse, ale o lidi, kteří prostě nemají vzory a nemají štábní kulturu, jsou suroví z neznalosti toho, že to jde i jinak....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 08:05
- Nahlásit
já se skutečně těším jak na Ježíška, až tam těm tichým pozorovatelům bez mantinelů přioiměřenosti tady s davídkoj a Tchořem ukážeme,
jak se drajvový neukázněný zvíře na obraně řeší z jejich pohledu JEN po dobrým, prostě jednoznačností, rozumně vynucenou ovladatelností, prokrmováním a kousacíma odměnama od figuranta,
jak zákusy půjdou nahoru místo dolů, a jak bude Nýný celou dobu vrtět celým psem....to samý klidně předvedu s nervní pološílenou Kirunou, vemu si Tchořovo Bobuli a předvedu to s ní taky...
i ty revíry bez zbytečnejch surovej korekcí, v hundespoertu běžnejch, na dynamiku a chtivost bez napadání,
aby se taky ukázalo, že to opravdu jde i jinak,
že přijede tímhle eště netknutej pes, a nasyrovo se to s ním naladí...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 08:36 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Brejtro ve spolek fšem co dneska plavali v rybniku, furt se vedle nich mrskali obrofský kapři a neměli tam žádnýho plašiče ryb, protože Brtnik a Ešus se někde flákali v jiným snu asi. - nesnášim, když se vedle mě při plavání mrskaj ryby.
Chtělo by to Neessi - esli by todle potrhlý noční plavání nějak neuměla rozšifrovat. nebo třeba Gerda - ta zná ty pořekadla, tak by si s tim třeba taky poradila
BinLadin
Ale jo obcas se najdou i rozumni lidi,otazka je zda i vydrzi....
když vidím takovejdle humáč, tak musím vydržet. Ty zvířata se sami bránit nemůžou,
Tchor
Pri spravnem pouziti by me jeji poiziti zas az tak nevadilo
To je rozdíl v nazírání na věc.
Mně při správným použití ta struna bude vadit vždycky
nejsem výcvikář a vím, že nikdy na zkoušky nevycvičím ani dřevěnou želvu. Ale jedním z důvodů proč to tak bylo a je, je moje nazírání na tuhle věc - ten pes je živej tvor, nevím proč bych ho měla k něčemu ve výcviku nutit jakýmkoliv násilím. Pokud mu to neumím vysvětlit a naučit ho to bez takovýchto tlaků, tak na to prostě nemám a bašta fildy, tak to prostě neuděláme. Nemluvím teď o věcech základních-pro přežití čokla v civilizaci nezbytně nutných-jako ne nežraní věcí na zemi a pod. Mluvím o výcviku jako takovým. Ono by to chtělo, aby si lidi uměli ten obraz přetočit - jak by se jim líbilo, kdyby jim někdo škubal s krkem jen proto, že jim prostě ve zbrklosti nejde napsat krasopisný A. A je buřt jestli by jim škubal tím krkem tak, že to je škubání správně použito a nebo nesprávně použito. Vždycky by to bylo naprosto nefér. Tak asi tak.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 08:41
- Nahlásit
AlenaD
Mě osobně je teda taky důvod úplně šumafuk, je to týrání a nemá smysl to nijak omlouvat
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 08:50
- Nahlásit
Ono by to chtělo, aby si lidi uměli ten obraz přetočit - jak by se jim líbilo, kdyby jim někdo škubal s krkem jen proto, že jim prostě ve zbrklosti nejde napsat krasopisný A. A je buřt jestli by jim škubal tím krkem tak, že to je škubání správně použito a nebo nesprávně použito.
PetraK
a ty vodíš psa jak, za ucho, nebo za opasek, neb na ohlávce?
abys mu náhodou neškubla krčkem?
Prober se! připadáš mi jak ti potrhlí zelení, co vlezou koním pod nohy proto, aby ta zvířata náhodou někdo netýral tím, že s nima jede dostih.
Celej problém výcviku psa je přesně v té PŘIMĚŘENOSTI. Hrubá chyba bude aplikovat nesprávné škubání jakýmkoli obojkem, vyvěšování za trest na jakémkoli obojku, to je to samé jako s nožem, s kterým můžeš ukrojit chleba, operovat nádor, nebo řezat a bodat, abys ublížila....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 08:54
- Nahlásit
PetraK
a to, co píšeš, to
škubal s krkem jen proto, že jim prostě ve zbrklosti nejde napsat krasopisný A
to je přesně to nesprávný využití škubání, právě pro tu nepochopitelnost, kdy zbrklost se nedá řešit represí, ale zklidněním do provozního tempa, z kterého to krasopisný A vypadner samo!!!!
nemáš o metodikách ani páru, ani nevíš, CO tam tak kruciálně zkurvili, ale hned brojíš proti jakémusi škubání, tady nejsi u modrejch, aby se hned přidali milovníci zvířat a odsoudili pokud možno všechno, co není šišlání na psa!!!!
je mi úplně buřt, zda to zvíře věšeli na struně, na stahováku, na kůži nebo za koule, to, že se vůbec snížili ke korekci věšením, je ten průser!!!!!! protže to je ta absence přiměřenosti a znalosti chápání psa, ale co to vlastně píšu já o voze a vy o koze...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 08:58
- Nahlásit
PetraK
Mě při správným použití ta struna bude vadit vždycky
Jako tenký obojek? Nevím, tam třeba já úplně vyhraněnej názor nemám. Co chodí Michal na Mělník k Pružinovi, tam jsem viděla maximálně klasickej stahovák.
Proč někomu stojí za to dělat poslušnost za cenu použití ostnatého obojku nechápu .
Hasky hárá. Asi se z toho zbláznim. Včera bydlela přes noc v koupelně (15m2) - počůrala svetr, vyskočila na umyvadlo, poshazovala z něj veškerý věci, roztahala koš na špinavý prádlo. Sakra ten pes má sedm kilo, něco málo přes 30 cm v kohoutku a je mu 12 let. Ještě si tak někdy vezmu starého klidného pejska z útulku jen tak na dožití
|