Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 1944 . 1945 . 1946 . 1947 . 1948 . 1949 . 1950 . 1951 . 1952 . 1953 . 1954 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:45
- Nahlásit

davidkova renata
ale zasejc v ložnici f pelechu je lepčí PetraK i v halouínský masce než vepřík
)

Myslíš? Na ty prasata už sem si téměř zvykla, ale tak maska....
Dneska si stěžovala Semetrika I Semetrice II, že se těch prasat děsně bojí a že asi odjede na zimu k mladým do Zlína Začínám vepříčky mít ráda, večer jim na zahradu nasypu kýbl ořechů

Gerda
Patří k tomu i základ jiného přísloví o hygieně - špína do jednoho centimetru není vidět, do tří opadá.
A co špína od jednoho cenťáku do tří?? Té tady mám nejvíc

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:46
- Nahlásit

Sali
a nad 3 cm???
se ptáš proč jako??

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:47
- Nahlásit

wami
a ty to stihneš? Já obvykle ani nestihnu oslovit, přede mnou prchaj už z dálky...
no nestihnu, no, ale to sem sem nechtěla tagle zvostra napsat, aby nebylo vidět hnedle, jak je to se mnou špatný

ofšem jak je vidět, jsem na tom hůř než divoký prasata, podle toho co napsala Biluška
Biluška
[i]Jsem ráda, že venku potkávám jenom prasata
[/i]

davidkova renata
jako neberte si mě furt do vaší nevymáchaný huby jo??!!

se vomlouvám,zapomněla jsem za zemi vašeho původu

Rozhodně je to lepčí,uvidíme na delší vzdálenost pak.ale běhá teda furt radostnějc než předtim

to jsem ráda, že to pomáhá, já nejsem nějak moc "zdělaná" f tomdle oboru, snažím se to dělat, jak by se asi mělo, ale prostě vím, že to fachá - a fachalo by mi mnohem líp, kdybych byla šikovnější
Tetkonc už to nosí celkem i bez překusů a předsedá taky celkem i bez nich

hele ale jestli i tak přežvykuje, vrátila bych se zpátky do bodu, kdy nepřežvykovala- což bude asi to držení a ještě nějakou dobud to pocvičila, aby jí to vešlo do krve. Vypadá to, že děláte to samý co já- spěcháte. Pak se toho nezbavíte pani

Sali
ale to je fakt základ, bez vztahu se psem se nehneš. Hlavně všechno do klidu, a jak píše Petra K, jak se pes zklidí, pochvala kliknutím a odměna, když nerví, nic nedělej, jeho chování neřeš, počekej, až se udiveně optá cože bude, podívá se na tebe, a klik! a odměna.
Nervní pes je nervní proto, že nerozumí dění kolem sebe, a chce vyhovět, a je jak člověk, co si okouše nechty, típne hned zapálený cígo a zmačká v kapse každej papírek,
a jak začne zmatkovat z přemíry změn kolem a nemožnosti se v nich vyznat a volit správný řešení, je zmatek nad zmatek a konec zvonec cvičení.
Musíš na něj jít hodně pomalu, aby vše stihnul sledovat, bejt jasně čitelná, jakoby pomalejší než on, nemyslím pohybama, ale jako rychlostí života, klídek, pohoda, jen se tak couráme, zíváme, užíváme si sluníčka, a pěkně v klidu si řekneme, že se te´dka posadíme a pěkně pomalu se teda posadíme, ....oslovíš psa, on se na tě podívá, ty se usmějěš, klidně zadáš povel, a v klidu psa navedeš, jak ho má splnit, když začne nervit, s úsměvem řekneš "ne, dasty", a znova ho navedeš na to něco, třebna Sedni, K noze,...co děláte, a zas ho navedeš a jak uspěje, klik a ňamka nebo balon nebo jak to budete dělat

hááásky to je napsaný, hásky - taky myslíš, že by tohle mohlo Březnovi a Dastymu pomoct? Mohlo, viď?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:47
- Nahlásit

Biluška
Začínám vepříčky mít ráda,
lepčí vepřík za humny než semetrika za plotem Jen jim nandej,rypáčkům

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:48
- Nahlásit

Sali
Biluška
Hnidopiši!!!!!!!!!!! nad 3 se neudrží, takže platí verze do 3, u vrstvy mezi platí, že blíž k 1 cm není vidět, blíž ke 3 odpadá. A vůbec, to je jen přísloví, to nemá být logické! a nechápu, že se neumejete, pak byste nemuseli řešit vrstvy.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:50
- Nahlásit

PetraK
spěcháte.
to jo,skoušky mám pozejtří no hele dle mýho vona to nebude mít nikdy perfektní,musela bys vidět co dělá vod mala budu ráda dyš to trochu zmírním a pak uvidim,ale do soboty aspon trochu bych ráda

brut
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:51
- Nahlásit

Sali
[i]no, hele, je to ta cesta, co ti jí v zimě a sněhu nepřeju, je to přes Lány a Křivoklát na Beroun, serpentýny lesama a kolem Berounky,
počkej... tudy ne... pojedou horem ... tuhle cestu bych po nich nechtěla

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:51
- Nahlásit

davidkova renata
Už sme nahlášený, takže dneska asi taky trochu potrénujem, asi na syrový masáko. V podstatě se ale stydim, že jdu na zkoušku neúplně připravená. Nemáme volno.

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:54
- Nahlásit

brut
Víš co uděláme? Zavoláme ti, až povezem pokousanýho tchoře do nemocnice, tzn až skončíme s celou tou dobrmaní cháskou, a domluvíme se operatívně, jo? Třeba už budeme mrtvý a bude se stmívat nebo tak něco...radši bych to neslibovala už teď, ale až přímo v tu neděli. Taky se mi nechce tímhle směrem pohybovat v neděli odpoledne kvůli zácpě, která mě pak nechá stát na barranďáku směrem k davítkový i od davítkový.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:55
- Nahlásit

Gerda
v ložnici f pelechu je lepčí PetraK i v halouínský masce než vepřík
To je starožidovské přísloví v hospodářské,

ty jo tak já sem taková celebríta, že ze mě dělaj přísloví, jo? Tak f tom případku, vyžaduju po příchodu klanění. Tří králů minimálně!

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:58
- Nahlásit

davidkova renata
to jo,skoušky mám pozejtří

no jo, ale dyš nebudete přeskakovat fáze, tak pak třeba nebude překusovat vůbec. Ste to měla zkusit v létě, jak sem vám řikala - než sem zabloudila , bože ešče teď mě bolej noženky, dyš si na to vzpomenu

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:00
- Nahlásit

PetraK
no, ale to sem sem nechtěla tagle zvostra napsat, aby nebylo vidět hnedle, jak je to se mnou špatný
a to je mně jedno...

brezen2008
a k tomu, co psala Sali, bych já jen dodala - hlavně vnitřní klid, vykašli se na to, že chceš nějakou blbou ZOPku a nejlíp hned... prostě uvnitř sebe chtěj akorát to, aby ten pes nebyl nervní a zmatenej, teprve, až budeš mít ten klid v sobě, půjde ti předat ho psovi...

(hehe, se mi to dobře mluví, když vím, jak dokonale předávám psovi svůj neklid a svou nervozitu... jen škoda, že jsem doteď nepřišla na to, jak se teda v některejch situacích srovnat sama v sobě, když už tak krásně vím, jak to funguje na psa )

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:00
- Nahlásit

BŘEZEN, BŘEZEN -

hele teď jsem v rychlosti číhla na tu knízku 101 psích triků, o který se tady někdo bavil před časem, tak dneska jsem to viděla v knihkupectví - vypadá to dost nadějně, je tam toho hafo i s návodem jak který cvik-trik naučit, tak se podívej, třeba by ti to vyhovovalo. Já budu psát Jéžiškovi, že jí nutně potřebuju.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:02
- Nahlásit

wami
že jsem doteď nepřišla na to, jak se teda v některejch situacích srovnat sama v sobě, když už tak krásně vím, jak to funguje na psa

No, tak až to vobjevíš, tak se poděl, jo? U něčeho mi to jde a u toho co potřebuju naprosto nejvíc , tak kdybych se postavila na nos a dělala na něm brejkdénc, tak se můžu tak akorát vyčadit ve fajfčičce, páč to stejně nedám a nedám a dala bych si facana.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:02
- Nahlásit

Gerda
však vám budu držet palečky
ok kolika začínáte?
sali
díkys,tak já večer začnu

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:03 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit

Gerda
není čas. (se mejt)

brezen2008
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:06
- Nahlásit

PetraK
ok,kouknu se
Gerda
prosímtě ještě,mohla bych ti v tu sobotu přinýst 2 hračky pro brut a dala bys jí to až pojedete do té hospůdky?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:06
- Nahlásit

Tak dvě tabletky jsem našla a zbytek jí snad neublží. A teď má přidělen holobyt

Něco jak v práci-volala baba, kdyže jí konečně zapojíme pevnou linku, prý jí technik řekl že nejsou kabely a víc neví. V poznámce u její karty-jedná se o lokalitu Chánov, vysoce riziková lokalita, kabely byly několikrát ukradeny v celém paneláku a nové zavádět nebudeme, tak jsem paní řekla, že nové kabely tam nedáme, páč by je zas někdo prodal. "A proč paňy?"

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:07
- Nahlásit

PetraK
U něčeho mi to jde a u toho co potřebuju naprosto nejvíc , tak kdybych se postavila na nos a dělala na něm brejkdénc
no, tak nějak...
ono to pak nakonec není životně důležitý... akorát mu to prostě nevysvětlím, a vím, že ten blok je tam ve mně a nevím, co s tím...

nejlepší rada, kterou jsem na to slyšela, byla, že se mám na to teda vykašlat, páč to lepší nebude... ale ještě furt to zkouším!

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:08
- Nahlásit

brezen2008
ok kolika začínáte?
v 9 je zahájení, 8.30 prezence.

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:09
- Nahlásit

brezen2008
2 hračky pro brut a dala bys jí to
ano, jistě. Možná, když nebudem úplně chcíplý, bychom se tam mohli stavit už v neděli, ale to se eště uvidí.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:14
- Nahlásit

wami
V sobotu přijede i Aka.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:15
- Nahlásit

Gerda
ok, bez problémů ... tel. číslo mám na stránkách nebo ho chceš napsat sem?

PetraK
101 psích triků
fakt vypadá dobře? Že bych taky napsala Ježíškovi

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:17
- Nahlásit

Mucholabka
vím, dyk já tam jedu jen kvůli ní... ale budu tam jen na jeden, první běh, pak musím valit (mám musherské závody), už mám s Jančou domluvený, že vám Lump s Banuškou ukážou, jak se to běhá, pak mrknem na ségru a povalíme... Penízky ale dám až na místě, ok?

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:17
- Nahlásit

nejlepší rada, kterou jsem na to slyšela, byla, že se mám na to teda vykašlat, páč to lepší nebude...
wami
asi tak, a já k tomu doplním, že to chce neřešit neřešitelné, a vytvořit styl práce i požadavek, v kterém to, co už je dosaženo, bohatě stačí, hlavně když to bude spolehlivý
(což je u nás asi to klíčový, bo ten hlavní ftip je u Ferdopsa a Bobulky u stop ve výroku "ále mě se dneska tohle dělat nechce...".....)

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:20
- Nahlásit

brut
a jaký máš stránky?

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:21
- Nahlásit

wami
ale ještě furt to zkouším!

no, páč ženská se přece tak lehce nevzdá
brut
fakt vypadá dobře? Že bych taky napsala Ježíškovi

já jen tak v rychlosti načíhla, páč jsem moc pospíchala ale v tý rychlosti mi to přišlo celkem dobrý, někdo kdo si to objednával (téma-jak naučit nějaký triky, nebo tak se to jmenovalo, kde to probírali) a už mu to přišlo z toho byl celkem nadšenej- a tak - v nejhorším už jsem utratila prachy za horší kraviny, takže se tak moc nestane, když nic jinýho, tak inspiraci tam člověk chytí určitě.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:22
- Nahlásit

wami
Tak já vás zkusím zařadit s běháním mezi jedny z prvních, řeknu to i dál, ok?

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:24
- Nahlásit

brezen2008
začni tím, že nebudeš na psa rychlá, nebudeš po něm chtít moc věcí rychle za sebou, nebudeš ho trestat za chybu, křičet na něj, ale buceš ho laskavě a trpělivě navádět ke správnému řešení, špatný buď nebudeš řešit vůbec, nebo řekneš ne, takhle ne, a navedeš ho znova, a jak to udělá dobře, radostným hlasem řekneš to klikrový slovo, páč ten klikr ještě nemáš, tak si vytvoříš slovo místo kliku, který řekneš vždy, když bude úspěch, a hned za tím slovem hodíš do tlamky ňamku. Nejdřív slovo a jak dozní, letí ta ňamka.
Slovo musí být krátké a zvučné, Super!, Jo!, Dobře!, něco takovýho, já používám to JO! a pes má radost, jak ho slyší, neb ví, že to udělal dobře. Když nebude dělat zbytečný chyby, uklidní se taky a bude si věřit.

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:34
- Nahlásit

Sali
asi tak, a já k tomu doplním, že to chce neřešit neřešitelné, a vytvořit styl práce i požadavek, v kterém to, co už je dosaženo, bohatě stačí, hlavně když to bude spolehlivý
no, to tak úplně nechcu, páč bychom asi postupně odbourávali jednu věc za druhou jen kvůli pitomý rozmazlenosti a machismu psa... ano, rozmazlila jsem si ho já a přiznávám to, ale to neznamená, že toho ten holomek bude po zbytek života zneužívat (teda doufám )

PetraK
no, páč ženská se přece tak lehce nevzdá
jasně, si musíme tu hubu nabít víckrát, než pochopíme, ne?

Mucholabka
Tak já vás zkusím zařadit s běháním mezi jedny z prvních, řeknu to i dál, ok?
Můžeš zkusit, nicméně už to mám domluvený s "obsluhou" navijáku... ale když to bude ofiko, taky dobře

<< 1 ... 1944 . 1945 . 1946 . 1947 . 1948 . 1949 . 1950 . 1951 . 1952 . 1953 . 1954 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání