Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 1953 . 1954 . 1955 . 1956 . 1957 . 1958 . 1959 . 1960 . 1961 . 1962 . 1963 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:36
- Nahlásit

wami
jasně, si musíme tu hubu nabít víckrát, než pochopíme, ne?

a dyš je někdo Dutohlávka Obecná /Dutoleb Vulgaris/ jako já, tak to nepochopí nikogdááá!

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:40
- Nahlásit

wami
páč bychom asi postupně odbourávali jednu věc za druhou jen kvůli pitomý rozmazlenosti a machismu psa...
no, to není zrovna asi ideální řešení, ale je možný přizpůsobit svůj požadavek možnostem zvířete, klíč je v tom, kde si říct "je to dost dobrý".
Rozmazlenost nějak odmítám akceptovat jako státotvorný prvek, ale náladovost a introverci už ano, a pokud se smířím s tím, že maligna bude s plným nasazením dělat jen to, co jí baví nad vlastní život, a nějak s odřenejma ušima udělá to, co jí neba a je jí to protivný, tak mě osobně stačí to, že to udělá vždy a celý, ale nebudu tlačit na šťávu a styl, rychlost a eleganci, jen na to, aby to klidně po svým, ale splnila.

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:41
- Nahlásit

Sali

To je dobrej nápad s tím klikrovým slovem místo klikru - to jsem úpa zapomněla , hele ešče bych jen dodala, že by měla nejdřív to slovo podpořit tím, že Dastyho naučí, že jak je tohle slovo následuje ta dobrota, takže by stejně jako u toho klikru měla nejdřív být ta fáze - slovo+odměna, slovo+odměna, slovo+ odměna, třeba 20x za sebou, takhle třeba třikrát denně, podle možností, aby si to pospojoval. Plus to ještě několikrát, až to bude fungovat doma, projet i venku, páč já to takhle neudělala a nefachalo mi to tak dobře. Takže já doporučuju "naklikat" psa i venku.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:43
- Nahlásit

wami
Jo takhle, Janča je naviják tak jo páč mě se každý na něco ptá a já nikdy nevím co říct

brezen2008
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:47
- Nahlásit

Sali
a mohli bysme se až jestli půjedete kousat,bych dorazila vlakem,že bys mě to ukázala,stačí chvilka
bo nejsi zPrahy

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:48
- Nahlásit

PetraK
jj. Možná to nneí tak strašně nutný, neb klik je bezemoční zvuk a ty na něj musíš stvořit vazbu, přiřadit mu význam,
zatímco už užívaný pochvalný slovo svůj význam má, minimálně má svůj význam ten pochvalný hlas, takže tam už je první část automaticky udělaná,
rovnou bych začala tím, že psa oslovím jménem, on se na mě podívá, a já s úsměvem a pohledem na něj do očí řeknu JO! a hodím ňamku, a rovnou tím i dělám to, že to celý je vázaný na pohled oko-oko, na kterým se pak dál staví.
Tím bych asi začala ty první dny, doma i venku, oslovit, navázat kontakt oko-oko a slovo a ňamka.

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:49
- Nahlásit

brezen2008
ukáže ti to krásně renata, když nestihneš přijet, neb já jí v neděli proškolím.
Jinakpokud neumřem, tak v neděli trénujem, budem tam už od tak desíti, ale to je tam ještě hodně členů, opadnou před obědem.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:55
- Nahlásit

Sali
už tuhle něděli?

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:56
- Nahlásit

PetraK
a dyš je někdo Dutohlávka Obecná /Dutoleb Vulgaris/ jako já, tak to nepochopí nikogdááá!
neházej flintu do žita...

Sali
je možný přizpůsobit svůj požadavek možnostem zvířete, klíč je v tom, kde si říct "je to dost dobrý"
jako dobře, uznala jsem, že pokoušet se mu zvrátit reakci na střelbu je asi fakt naprd, prostě i když by to "ustál", tak ten projev na poslušnostech bude takový, že by se z toho chtělo (nejen) rozhodčímu blejt... Dobře, uhla jsem, holt ty zkoušky asi nedoděláme, i když připravenej na ně byl a je. A třeba zkusíme obedience, tam se nestřílí.

Ale vyloženě mě sejří, když mi na trénincích běhá agi parkury na první pokus, naplno a víceméně bez chyb, a na závodech si hraje na lemru línou, zajímá ho hlavně obecenstvo, a jestli se na něj každej kouká, a z toho, co má natrénováno, nejenže nepředvede nic, ale ještě se tváří, že některé překážky v živtě neviděl... Když se soustředí, zvládne běh občas i na bednu, ale bohužel většinou na to kašle a dobře ví, že závody jsou místo, kde mu do úsměvu šlápnout nemůžu... a to se teda ještě vzdát nehodlám, hodlám přijít na to, jak mu to vysvětlit...

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:58
- Nahlásit

brezen2008
jj, pozejtří, ale říkám, my tam jsme kdykoliv s edomluvíme, spíš bychom tam měli bejt te´d už pravidelně každou neděli, když ne chlap, tak já určo.

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 15:59
- Nahlásit

wami
jo, to chápu, to je jak Bobule a stopy...klíč je cílová motivace, ale i patřičná nálada.

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 16:04
- Nahlásit

wami
jinak ještě je jedna obecná pravda, že ne každý pes je určený k tomu, svým složením myšlení, projevu, naturelu,.....aby reflektoval na hravý styl vyžití psovoda, a pro úsměv, pochvalu a odměnu si honil triko kdykoliv a kdekoliv.
Ti skutečně hodně dospělí psi, samci plemen spíš přírodnějších, si svý názory tvořej sami, sami se uměj pochválit, bejt se sebou spokojený, a nežijou snahou za každou cenu potěšit svýho par´táka...jestli to není i v tomhle.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 16:05
- Nahlásit

Sali
tak tuhle už nestihnu kvuli letákům,ale tu příští bych se mohla dovalit
vlak tam jezdí za 140 ,- kč tam i zpět
tak já se ještě ozvu
díky moc,ppokud si uděláš na mě čas

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 16:05
- Nahlásit

Sali
Tím bych asi začala ty první dny, doma i venku, oslovit, navázat kontakt oko-oko a slovo a ňamka.

jo to zní dobře. Já beru ten klikr proto, že má furt ten stejnej zvuk, neb i když v chválení se neskromně považuju za dobrou, tak přeci jen když je třeba člověk unavenej, může ten hlas jít jinak, nedá tam to, co do toho dá jindy, takže to nemusí být tak jednoznačný, ale vím, že se klikací slovo používá a asi to možná i v případě Března (páč má na ty hafany ten svůj vliv) bude možná fachčit i líp, než to klikadlo?? Se uvidí.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 16:13
- Nahlásit

Sali
jinak ještě je jedna obecná pravda, že ne každý pes je určený k tomu, svým složením myšlení, projevu, naturelu,.....aby reflektoval na hravý styl vyžití psovoda, a pro úsměv, pochvalu a odměnu si honil triko kdykoliv a kdekoliv.
Ti skutečně hodně dospělí psi, samci plemen spíš přírodnějších, si svý názory tvořej sami, sami se uměj pochválit, bejt se sebou spokojený, a nežijou snahou za každou cenu potěšit svýho par´táka...jestli to není i v tomhle

teda,nevím.... kdy jsi byla u nás a viděla Bruta? ... tohle totiž sedí naprosto perfektně na něj a zvrátit to prostě nejde nebo alespoň já to neumím.

wami
Tak ti nad tebou a Lumpem přemýšlím z pohledu laika a napadá mně jedna věc.... zkoušela jsi, jestli stejně "blbě" na závodech běhá s někým jiným? Že mu třeba už předem vysíláš nějaký signál, ze kterého pozná tvé obavy a jen ti je naplní..... nevím, jestli jsem to napsala dostatečně srozumitelně....

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 16:24
- Nahlásit

Sali
Ti skutečně hodně dospělí psi, samci plemen spíš přírodnějších, si svý názory tvořej sami, sami se uměj pochválit, bejt se sebou spokojený, a nežijou snahou za každou cenu potěšit svýho par´táka...jestli to není i v tomhle
jo, to je naprosto přesný
onehdá tak na něj při tréninku koukala známá a povídá: "To je úžasný, jak je ten pes takovej spokojenej... sám se sebou..." (ten den jsem skončila trénink po týhle hlášce, protože jednak TOHLE je přesně ten machismus, co jsem výše psala, a když ho člověk u toho vidí, fakt se musí řehtat... a za druhý bych ho za totéž asi přetrhla )

jenže víš jak... jako už před časem - já to nevzdávám tak snadno, a dokud to jen trochu půjde, tak ho nahoru tahat budu... jo, není to jednoduchý, to nebylo ani doteď, ale leccos jsme zvládli, tak to třeba půjde ještě kus dál. I když myslím, že to bude čím dál horší, za měsíc mu jsou 4 a hádám, že po 5. roce už s ním nehnu vůbec...

brut
zkoušela jsi, jestli stejně "blbě" na závodech běhá s někým jiným?
von stejně blbě běhá s kýmkoliv jiným i na tréninku, natož na závodech... já ho na tom tréninku ještě přece jen a) hecnu a za b) mu občas do toho sebevědomýho úsměvu šlápnu...

brut
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 16:40
- Nahlásit

wami
mu občas do toho sebevědomýho úsměvu šlápnu...

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 17:03
- Nahlásit

No teď ste nám tady ze žumpy udělaly kynologickou foru. Styďte se, Majere, styďte se, Majere.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 17:11
- Nahlásit

Gerda
kynologické forum,a to je dobře nebo enní?

StaHi
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 17:14
- Nahlásit

chcete potesit?
jsem se fcera po ty drine za odmenu nalozila do vany.. horka voda, bylinkovej uvolnujici olejicek.. pohoda ..
.. jenze nic netrva vecne asi po 5ti minutach pohody kdosi vypnul proud! (= naprosta tma, zadna voda) vite jak se po setmeni zmeni atmosfera lesa? tak to jsem zazila ve svy vlastni koupelne. este jsem se chvilu namacela, dyby to jako chteli zas nahodit, ale ne! odvazne jsem z vany vystoupila, a to byla chybka mokra noha na dlazdici udelala svoje a ja ted nehejbu pravym fuckacem a prstenickem, leve rameno vyhozeno a na obou nohach kakaove skvrny velikosti lazenskych oplatek.. nic mnoho, ale suma sumarum jsem rada, ze ziju.

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 17:17
- Nahlásit

StaHi
Pani! Vyhozeno? Rameno? Kdo ti ho dal zpět? A proč ti nestačila dvojitá operace? Už si byla u doktora? Co když to máš zlomený? Krytí se teda posouvá?

StaHi
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 17:22
- Nahlásit

Gerda
nastesti se mi rameno neurvalo uplne, jen se jaxi hnulo, jak jsem jim brzdila pad. boli to sice fest, ale uz to srusta . k dochtorum nendu, jsem jenom pohmozdena.. sice dost, ale fakt nic na odbornej zasah..doufam

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 17:26
- Nahlásit

StaHi
No kamarád takhle brzdil pád na zmrzlejch schodech a ulomil si klíční kost. Taky se mu zdálo, že je jen pohmožděnej....Čoveče ty se rači nemej, vyhledej si to hygienické přísloví.

StaHi
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 17:29
- Nahlásit

Gerda
uz jsem ho vyhledala a jo! kvuliva poveram o cistote a zdravi se prece nenecham zabit!

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 17:31
- Nahlásit

StaHi
Už s tim můžeš hejbat? Aspoň s tim prstem? Rameno bych nechala trošku v klidu, jestli je hnutý.

StaHi
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 17:36
- Nahlásit

Gerda
prsty jsou lepsi nez fcera vecir, myslim, ze budou dobry. este je upa neohnu/nenarovnam, ale mirnej pohyb uz jde vyvrat k hrbetu ruky se jim sice moc nelibil, ale zlomeny ani nastiply nebudou (to uz znam a je to jiny)

brut
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 17:40
- Nahlásit

Gerda
tady jsou stránky kvůli telefounu
www.denbru.estranky.cz

StaHi
ty taky nevíš, co by jsi si ještě udělala, viď?
Pokud něčím nehejbeš a zbytkem blbě, tak si koukej dojít na rtg... časem by jsi se taky mohla bolestí pěkně popopo... a navíc ve vyšším věku si budeš nadávat, jak jsi byla svého času hloupá

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 17:42
- Nahlásit

StaHi
Brut má pravdu náčelníku!

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 17:46
- Nahlásit

Prchám z práce v předstihu, nazdar lidé.

StaHi
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 17:50
- Nahlásit

brut
a navíc ve vyšším věku si budeš nadávat, jak jsi byla svého času hloupá
jo tak o tomhle je ta moudrost stari! jinak si o vyssim veku u sebe celkem nedelam iluze, ale dyby prece jen, tusim, ze nadavat budu spis druhejm
vlastne mam jen par modrin a zlepsuju se .-) , ale dyby bylo hur, tak na rtg samo zajdu.

<< 1 ... 1953 . 1954 . 1955 . 1956 . 1957 . 1958 . 1959 . 1960 . 1961 . 1962 . 1963 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání