Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 1953 . 1954 . 1955 . 1956 . 1957 . 1958 . 1959 . 1960 . 1961 . 1962 . 1963 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 10:42
- Nahlásit

sarax
evidentně nedorazil páč nějakej hnus padá i tady

no a to si hraje na rytíře a dyš je ho potřeba, tak tu i se svejma větrama neni . Tady furt enem prší. Nechci vodu, chci sních, ten je lepčí.

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 10:43
- Nahlásit

PetraK
Ráno tam musíš bejt na presenčku, kdo jí nestihne, necvičí. Ale to neva, myslim, že to střílení nebude.

Pentas
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 10:43
- Nahlásit

Gerda
poslušnost jak u NO,stopy taky,možná větší závisláci,obrany horší,protože se móc let potlačovaly,ale jinak supr.Většinou dobří aportéři,ale znáš to každej si chválíme to svoje

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 10:44
- Nahlásit

Gerda
řeknu to zuzaně

esli je to blondýna, tak to stejně nepobere ale fakt to není složitý, to jsem zvládla i JÁ! a dokonce jsem jela i dál. Až na chalupu! to je vo půlku ešče dál.

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 10:44
- Nahlásit

Gerda
mno nedělá se to prej nemáš mít strachpokud někdo na zpu nebude vyžadovat zastřelit psa

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 10:46
- Nahlásit

Gerda
Ráno tam musíš bejt na presenčku, kdo jí nestihne, necvičí

aha, no ale tak třeba by se to dalo nějak domluvit, přece určitě se berou ohledy na to že pes má reakci na zvuk. Dyš berou ohledy na dyslektiky ve škole při diktátu, proč by nemohli brát ohledy na dyszvukaře při zkouškách-dyš navíc k tý jejich zkoušce ty zvuky ani nepatřej, že jo?

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 10:47
- Nahlásit

Pentas
Na i-fauně někdo shání kojnou fenu. Prý jim umřela fena při porodu. Ale je to jorkšír, nevím jestli by běluha takovýho prcka nezalehla

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 10:47
- Nahlásit

PetraK
chci sních, ten je lepčí.
no to se nezlob!!!chci jaro sluníčko..ste měli vidět dilema včera na obranách..prostě kousat se musí žeáno to by proto chcípla ale ten déšt no fuj

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 10:49
- Nahlásit

PetraK
-dyš navíc k tý jejich zkoušce ty zvuky ani nepatřej, že jo?
asi by brali ale i kdyby chtěl rozhodčí střelbu tak ani pslední zopkař jí nebude mít na place když bude cvičit

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 10:49
- Nahlásit

Mám ráda déšť V dešti Lilátko odmítá chodit ven, Hesinka odmítá chodit ven a Orinka odmítá chodit ven. Armánek chce jít jen na velmi krátkou procházku Ten zbytek je blbej, ten by lítal i v dešti, ale musí se přizpůsobit . Chci déšť nejméně dvě třetiny roku, aby mi dali čoklidi pokoj

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 10:55
- Nahlásit

Gerda
Je bílej vhodnej i pro začátečníka? Neni to moc velká střela? Může to bejt i klidnej pes? je snadno vychovatelnej a cvičitelnej ve variantě fena? Zvládne odpustit chybky ve výchově?
hele jak se to vezme, na co to zvíře chceš.
Já osobně znám jen jednu čubu, Cassandra of Kim´s dream, co něco dělá, čuchá jak pámbu, ale má taky střelbu, od mala, strachový reakce na nárazový zvuky. Jinak všechno, co jsem kdy viděla, byli společenský zvířata, nebo se s nima zkusilo dělat, a exlo to na tom, že jsou jiný...prostě bílý, no. Nepočítej s tím, že to bude nějak extra kousat, myslím jako plošná populace běláků, výjimky jen potvrzují pravidlo, to už dávno není NO.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 10:59
- Nahlásit

Pentas
poslušnost jak u NO,stopy taky,možná větší závisláci,obrany horší,protože se móc let potlačovaly,ale jinak supr.Většinou dobří aportéři,ale znáš to každej si chválíme to svoje
no, s tím posledním bych souhlasila.
Pod pojmem dobrý aportér si plošně představuju taky něco jinýho, a obrany horší je, dle běžně nastavených kriterií pro psy obranáře, taky více než eufemismus.
Hlavní problém je v tom, že to nikdo nešlšechtí na odolnost vůči tlaku, na razanci, bojovnost, zdravý sebevědomí, dominanci a správnou majetnickou agresi nutnou k pořádný obranařině, as hlavně na pracovní tah, to je to, co žene psa dál a dál v akci i když to drhne a bolí.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:01
- Nahlásit

ta kassandra sice nádherně čuchá, ale má přesně nastavenej mantinel, kde je jako strop, kde to drhne a kde se na to vykašle, je měkkoučká, zatlačit na ní nemůžeš, niic, všechno jen ukecáváním a motivací, jinak se sype a balí to,
ale pro člověka bez ambic, klidovýho a nenátlakovýho, je pes naprosto ideální.

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:03
- Nahlásit

Sali
Jako příštího psa chci psa-fenu, co bude hlavně solečník bez vyších cvičebních ambic, ale pes vhodný k běžnému normál výcviku, pes, co bude víceméně dobrovolně spolupracovat, žádný náročný plemeno na autoritativního a přísného vojevůdce, pes co nemá ve svém genomu ne úplně košer vztah k jiným zvířatům a lidem, v podstatě nějaký jednoduchý spolupracující plemínko, který dokážu dobře vychovat i já. Když nás to bude bavčit, může si kousnout, stopnout, zákl výcvik je jasnej, ale spíš jen sporty na velmi amatérský úrovni. a neměl by to bejt hyperaktivní magor, kterej, když ho neuběháš k smrti, umře nudou. Žádná bordera, žádná pochopitelně varianta BO, nemluvim o žádnejch velkejch psech...mám v merku kolii dlouhovlasou, kardyjaka, bírdedku, entlebucha (řikala můdr), a přála bych si NO, ale na mě je to asi moc pracovitý a žádostivý jinýho vedení než sem schopna nabídnout. Zatím mi nejlíp vychází kardyjak. Ten může i kousat, už sem to v neděli viděla.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:04 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit

Gerda
do bytu? raději krátko/hladkosrstý zvíře.
přidej i smooth collie

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:07
- Nahlásit

Sali
přidej i smooth collie
nepřidám, viděla sem krátkovlasý golyje od Jimmi a sou to magoři, jak to neuběháš, sou nešťastný...jimmi je furt někde na běhacích závodech, flájbolujou, ten pes se furt vrtí a běhá, to ne, krátkovlasý golyje ne.

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:08
- Nahlásit

Sali
no když se jí nelíbí..já myslím že to co si vybrala může bejt v bytě úplně v klídku

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:15
- Nahlásit

Gerda
nepřidám, viděla sem krátkovlasý golyje od Jimmi a sou to magoři, jak to neuběháš, sou nešťastný.
vidíš, a mě přišli ve srovnání s pinzetama takový skoro stejně akční, ale něžný, tvárný, ovladatelný na dobrý slovo, vpodstatě nenáročný, měkkoučký, neškodný,...
je fakt, že norma je pro mě věčný kroužení pinzet tryskem, jen mě ke štěstí stačí, když takový zvíře přitom váží polovinu až třetinu, a není u toho teritoriálně agresivní, a funguje na voďáku bez "trvalýho protahování huby", aby to nenabralo ten trysk i na úvaze.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:18
- Nahlásit

Gerda
zas musím dodat, že maligna je na život lepší, je to zvíře, co si umí vychutnat akci i relax, a jediná Bobule může jít na vejlet s Lá´dovo maminkou o francouzský holi, neb vodítko na požádání nenapne, v terénu se nevzdaluje, prochází se sem a tam a užívá si zeleně, neloví, za nikým neběhá, kdo se do ní nenaveze, nic se mu nestane, a v případě problému tchýni ubrání.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:19
- Nahlásit

sarax
co se jí nelíbí, mi řekne sama gerda.

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:20
- Nahlásit

Sali
no že se člověk vlastně tady do něčeho montuje žeáno gdyž to zrovna obsadíš

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:20
- Nahlásit

Sali
Já právě nechci akčního psa, něco, co nechce tak moc makat. Jako Maryje, to je v podstatě línej pes. Ale zase línýho si můžu udělat SKORO každýho, ne?

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:22
- Nahlásit

sarax
prosím nejdřív mysli, vem v potaz posloupnost příspěvků, a uber provokačního tonu, na mě záběrem stejně nemáš, tak se prosím nesnaž, je to trapné.

Sali
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:23
- Nahlásit

Gerda
no klinicky línýho si uděláš skoro kohokoliv, kdo je založením uvnitř línej taky. I dobrmany takový znám.

Pentas
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:28
- Nahlásit

Sali
faktem je ,že v republice je pouze jeden BŠO co má IPO3,dost se začíná krýt v zahraničí,právě psy s vyššími zkouškami,ale je to běh na dlouhou trať.
Ale zase třeba na Světovém mistrovství BŠO ípí ve trojce tak 3 hafani.
Ája - mamina nikdy kousat nebude to je pes kámoš s každým.
Dorotka /2 letá / začíná mít pěkné plné zákusy,ale zase jí chybí 2 zuby tudíž nebude chovná .Je to zahraniční krytí
Fanny bych rád časem dotlačil na IPO 1 /také po zahraničním psovi

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:29
- Nahlásit

Sali
jistěže máš pravdu jako kdo by na tebe měl...

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:29
- Nahlásit

sarax
Vidíš, že na ni nemáš tak se nesnaž . Někteří jsou holt chytřejší než ostatní, všechno vědí, všude byli, někde dokonce dvakrát . A hlavně si myslí, že je na ně každej zvědavej
Gerda naštěstí není blbá a chápe, že dlouhé chlupy se mnohem lépe uklízí než když v bytě vylíná krátkovlasej pes

Gerda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:31
- Nahlásit

Takhle vypadaj opravdický zabijáci - si těch kardyjaků budu muset vzít víc, aby byly hrůzostrašný:
http://www.youtube.com/watch?v=dZF5S5ko8dc

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:36
- Nahlásit

Gerda
ty sou boží

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2008 11:36
- Nahlásit

Sali
JJ, to je přesně ta špička. Chtěli bysme po ní štěně, znám předky. Jak je na tom s temperamentem?

<< 1 ... 1953 . 1954 . 1955 . 1956 . 1957 . 1958 . 1959 . 1960 . 1961 . 1962 . 1963 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání