Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 1944 . 1945 . 1946 . 1947 . 1948 . 1949 . 1950 . 1951 . 1952 . 1953 . 1954 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
brezen2008
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 08:51
- Nahlásit

davidkova renata
no mě to ráno nazvedlo elišku,ještě že byla na stopovačce a já jí měla v ruce

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 08:52
- Nahlásit

brezen2008
a co má s nohama?
a co máš za problém Ty?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 08:52
- Nahlásit

isdpch
ale kdyby to prase nemělo víc rozumu než my dva dohromady
to ale neni vůbec těžký,pro průměrný prase je to brnkačka
brezen2008
ale asi by ti vo dastym mohla hodně říct i vo mě davídková
no asi tak..ten pes je magor nervní ,hyperaktivní.Běžnou uliční poslušnost má naprosto supr,březen zavolá Dasty a než to dořekne,čokl je u ní,nerve se,akorát je úpa magor do aportů a vobčas má tendence si aport hlídat.Ty nejsi absolutně typ na výcvik,to ti prostě nebylo dáno,ale zas máš úpa skvělej dar pro čokly s duší zraněnou a zničenou člověkem.Ti u tebe pookřejí téměř ihned a fungují bez problémů.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 08:57
- Nahlásit

Sali
nohy - má DLK2/3 a DKK - 4/2
ALE vod té doby co fakt venku blbne,jako si dělá pohyb sám ,tak už nekulhá na tu přední nohu,dřív jsem hodila míček,dasty letěl jak na coursingu a pak po 2 -3 házení už kulhal
ted si najde venku klacek,nebo i pet láhev,ale nehážu,nosí si to sám

brezen2008
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 09:15
- Nahlásit

Sali
já budu do smrti vděčná davidkova renata za to,že před rokem a něco napsala,že jí trápí jeden pes a že by mu ráda pomohla,za to jí budu vděčná doživotně,bo tenhle pes,i když to tak nevypadá,mi pomohl děsně moc,nejen psychycky mě hodně podržel,hodně mi pomáhá ,jako fakt ......
strašně ráda se dívám na něj jak si užívá života ,jakou má radost.....
třebas mohl mít jiného člověka,kterej by ho dotáhl někam na vrchol kynologie,kterej by mu kupoval to nejdraží žrádlo,koupil by mu pelech za 4000,- kč a já nevím co ještě
ale stejně si myslím že je rád když má svojí smečku,když se vrátím z práce,když řeknu,- jdeme ven? - a on už šílí radostí,když prostě si užívá života
já bych děsně ráda sním zkusila i tu ZOP - dělám to postupně,zase si myslím,že když budu trénovat třebas i rok,nebudu a netlačím na něj ,tak pro mě bude celoživotní uspěch udělat tu ZOPKU - aže jí chvi udělat í když většina lidí si myslí,že jí neudělám

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 09:24
- Nahlásit

brezen2008
hele proč všichni máte nějakou takovou tu zaseklou znuzectnost typu třebas mohl mít jiného člověka,kterej by ho dotáhl někam na vrchol kynologie,kterej by mu kupoval to nejdraží žrádlo,koupil by mu pelech za 4000,- kč a já nevím co ještě
když platí vždy a všude jedno jediný, že stejně si myslím že je rád když má svojí smečku,když se vrátím z práce,když řeknu,- jdeme ven? - a on už šílí radostí,když prostě si užívá života
akorát každý to zvíře si chce užívat života jinak, jen to zákkladní musí být vždy splněný, že si to musí užívat .

Není žádná ostuda nejít s proudem, neskládat zkoušky, nejezdit po závodech, stačí, když dáš tomu zvířeti, co jeho jest, přesně podle toho, co to zvíře cche a co ho učiní spokojeným, a to na něm musíš poznat. Rekreační výcvik/jakýkoli hundesport je taky dostatečná zábava pro pracáky, když se jim ovšem dá v míře dostatečný, aby byli nasycený, unavený a spokojený, a měli všechno, práci, oraz, hry, smečku, veget,....a byli vysmátý.

Zviditelnit zvíře oficiálně je třeba při plánovaný chovatelský aplikaci, bez toho to zvíře zapadne, platí jen ukázaná a ve statisticky srovnatelných podmínkách,
ale všechno ostatní je čistě na vůli a chtění psovoda, jak ON si chce hladit svý ego, jestli má ambice vítězů, nebo si jen chce hrát, když psovi dá vše, co pes potřebuje a pes odkapává spokojeností, vše je dobře.

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 09:27
- Nahlásit

nohy - má DLK2/3 a DKK - 4/2
hele mám Kirunu, která má poúrazovou artrosu obou kolen, a levou zadní nohu vytočenou a už téměř nefunkční, a ta čuba by za pohybový a mozkový aktivity dala život,
takže děláme to, co zvládne fyzicky a zabaví se, stopujeme volně ložený, a děláme objektový průzkumy, aby nelítala, ale pohybovala se přesně tak rychle, jak potřebuje k čichovýmu hodnocení úkolu. Koušeme opatrně, poslušnosti upravujeme tak, aby nemusela skákat, a čuba kvete.

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 09:37
- Nahlásit

brezen2008
hele, až nasvalíte pořádně, tak spousta věcí nebude takovej problém... pro inspiraci:

agility - prostě mu nechej jen 10 cm překážky, Banuška taky takhle hopsá...

i když tedy po shlédnutí některých fotek nám Mirek (náš vet) vyhoržoval, že nám zakáže i těch 10 cm, páč ona to stejně občas skáče jak 60ky... ale nemusí - a o to jde.

Tož bych ani s Dastym ty agi nijak nezavrhovala, akorát holt nebudeš jezdit na závody, ale zaměstná vás to krásně oba

(na týhle fotce má teda Banuška 30cm překážky, tedy pro "small", ale pořád ještě povolený vetem )

a coursingujeme taky... (dokonce ne špatně, loni v Němčičkách na závodech vyhrála mezi všema fenama )

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 09:43
- Nahlásit

Sali
ad ten příspěvek "znouzectnost" - hele, souhlas, a já to říkala už před lety (a tvrdím to furt)
ale chápu v tomhle ohledu i brezen2008, ono je těžký si občas nepovzdechnout, když vidíš, že někde v tom zvířeti "to" je, a jen jak to dostat ven, že... a občas právě ta nedůvěra, že to to zvíře prostě dokázat nemůže, je tou ideální motivací

(aneb naše dávné diskuze na téma vořechoid a sportovní výcvik... a kdyby nebyla ta získaná reakce na střelbu, taky nejspíš máme nakonec těch zkoušek víc a větších, než těch 6 )

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 09:48
- Nahlásit

Kolik ibalginu může sežrat půlroční pes, aby to přežil?

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 09:52
- Nahlásit

Mucholabka
to je tak otázka pro veta, ne?

jinak mám tohle info:
Ibuprofen a naproxen způsobují bolestivé potíže v oblasti trávicího traktu. Jedna 200miligramová tableta ibuprofenu může být toxická pro psa malého vzrůstu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 09:56
- Nahlásit

Sali
hele proč všichni máte nějakou takovou tu zaseklou znuzectnost typu třebas mohl mít jiného člověka,kterej by ho dotáhl někam na vrchol kynologie,kterej by mu kupoval to nejdraží žrádlo,koupil by mu pelech za 4000,- kč a já nevím co ještě
páč vona je trotl,nevim,furt se z nějakýho důvodu chce rovnat k nám,že třá aspon vobčas něco s těma čoklama cvičíme a má asi pocit,že je nějak mín.To černý hovado to mělo spočítaný...patřil jedný smažce ,kterou vylili samosebou z bytu a čokla choval nevim jak dlouho ve sklepní koji!!!!! toho barákuKrátce na to co sme ho vydrápli a narvali březnovi šel sedět a sedí eště ted kéž tam shnijeNikdy bych si netroufla jí strčit zvíře třá agresívní,to vim,že by neustála při týhle velikosti,ale nějak sem věděla,že problém nebude.A neníBřezen je fajn,ale někdy je na zabití páč to se nedá.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 09:58
- Nahlásit

Mucholabka
Kolik ibalginu může sežrat půlroční pes, aby to přežil?
a kolik toho sežral?????
wami
když vidíš, že někde v tom zvířeti "to" je, a jen jak to dostat ven, že... a občas právě ta nedůvěra, že to to zvíře prostě dokázat nemůže, je tou ideální motivací
ten čokl je hypermagor a na výcvik by potřeboval někoho krapet znalejšího,to březen dle mne nezvládne,neví co s ním a jak na něj.ale pro normál život je to ideální a bez problémů.

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 10:04
- Nahlásit

davidkova renata
ten čokl je hypermagor a na výcvik by potřeboval někoho krapet znalejšího,to březen dle mne nezvládne,neví co s ním a jak na něj.ale pro normál život je to ideální a bez problémů.
a jak dlouho jsou spolu?
hele, ono to někdy dýl trvá, ale proč by třeba nemohli zvládnout aspoň tu ZOPku, časem...? nevím, já jsem asi v tomhle hroznej optimista, ale věřím, že když má člověk trpělivost a snahu se učit, tak leccos zvládnout může... (ale uznávám, že je neznám ani jednoho osobně )

i když... na druhou stranu si pamatuju pána, co chodil k nám na cvičák, ještě když jsem byla v Brně. Měl moc a moc šikovnýho ovčouna. Ale byl to jedinej člověk, kterého jsem zažila, že nebyl schopný se ani za rok naučit, jak udělat obrat. Bez psa! natož se psem... natož cokoliv jinýho, nedejbože složitějšího... ale zas takhle nešikovný je logicky i dle Gaussovky fakt jen málokdo...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 10:06
- Nahlásit

davidkova renata
Možná to nesnědla, je to jedno platíčko a chybí tam tři, spíš to jenom rozkousala, kráva žíhaná, něco jsem našla ležet.
Teda, co moje idioty nenapadne, to musí doplnit ona.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 10:09
- Nahlásit

wami
a jak dlouho jsou spolu?
asi rok a půl,ale ten čokl je závislák jak prase,v tom to neni.Je to v březnoviJakmile zadá povel,jakejkoli(myslim třá na cvičáku) pes začně řvát ,skákat,neumí bejt vteřinu v klidu,prostě magor.A ona vůbec neví jak to řešit,okamžitě znerví,že to nezvládá,na čokla akorát řve,což jemu je úpa fuck a nikam se to neposune.On je opravdu nervní,neposedí ani moment,neumí se soustředit.Jedinkrát byla s náma na cvičáku a bylo to dost strašnýale po ulici by jí moh závidět ovladatelnost kdekdo tady z fora

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 10:10
- Nahlásit

Mucholabka
tak snad val k vetoj nebo jí aspon donut blejt nebo nevim.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 10:12
- Nahlásit

davidkova renata
Já ji radši zabiju, krávu. No nic, jdu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 10:16
- Nahlásit

Mucholabka
Já ji radši zabiju
jo,to je fakt,já sem po ránu nějaká pomalá,vůbec mi to svěže nemyslí

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 10:20
- Nahlásit

davidkova renata
tož to chce jen přijít na to, jak tu ovladatelnost z ulice přenýst na cvičák...
a i to časem přijde, myslím, že je hodně na cvičáku i Březen nervní, jak sama sebe zklidní a půjde do pohody, přenese se to i na psa... zatím je to podle mě furt jenom o čase...

(i když teda představa, že jednou já na agi závodech nebudu nervní, je taky docela utopie... ale cizí cvičáky už většinou zvládám )

Mucholabka
hm, preventivně asi vyblejt a živočisný uhlí, ale pokud jsi nenašla rozkousaný zbytky, tak snad radši fakt k tomu vetovi...

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 10:50
- Nahlásit

Mucholabka
klid, nemusí se stát vůbec nic, jinak psům to dělá vředy žaludku a střev.

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 10:54
- Nahlásit

tož to chce jen přijít na to, jak tu ovladatelnost z ulice přenýst na cvičák...
to je přesně ono, a proč to nenacvičit na ulici, v terénu, v přírodě, a pak s tím jen vylízt na plac?
ten popis Jakmile zadá povel,jakejkoli pes začně řvát, skákat,neumí bejt vteřinu v klidu,prostě magor sedí přesně na Kirunu, naučit jí soustředění byl docela kumšt.
nemyslím si, že to chce tohle březen by v zásadě potřebovala to co se dřívavejc dělalo na cvičákách nebo se dělá na agi, tedy že nejprve cvičil psovod bez psa a toho čokla si vzal do ruky až když mu ta chůze u nohy s polenem na vodítku šla jak když bičem mrská
spíš to chce začít od sledovaček, jako když se se psem tančí, navázat si to zvíře na sebe a procházet s ním figury...v klídku, ve hře, v dobrým, odměna jen za klid...

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:04
- Nahlásit

wami
já jsem se k tomu názoru dopracovala až praxí,
kdy jsem si s těma mladejma psama, co jsem si pořídila na barák, abych měla s čím dělat, když už teda jsem si předělala život na psy,
a místo s právníkem nebo jiným primářem žiju na psí knížku s figurantem,
a rozjela jsem si základy fakt jako poctivě, pěkně přes drajvy, a zjistila jsem, že už to nechci dotahovat do tý přesnosti, kterou chce rozhodčí, protože to už nestíhám, když chci zabavit všechny...a protože nikoho nesměřuju do chovu za každou cenu, nic mě k tmu ani netlačí,
chtěla jsem štěně po Kiruně, ale není v nejbližších letech čas ani prostor na další mladý zvíře,
dvě práce a přestavba baráku, co snad nikdy neskončí, a ten chlap bez ambicí, co si jen se psama hraje,
a já už si taky jen hraju, protže jsem tak utahaná, že ani víc nechci.
Včera ještě v práci v půl pátý jsme měli frajerskou představu, že doma hodíme psy do dodávky a pojedem na noční práce...a doma na nás sedla taková únava z celýho dne, že jsme jen nakrmili syrovejma kuřatama a popadali...

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:14
- Nahlásit

Sali
teda jsem si předělala život na psy,
a místo s právníkem nebo jiným primářem žiju na psí knížku s figurantem,

zejména tohle se asi tchořovi čte moc dobře ))))

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:19
- Nahlásit

Gerda
ale je to tak.
Každý začíná z někjaký pozice, z nějaký představy, z nějakýho rodinnýho zázemí a kultu sociálních hodnot, a já to zlomila kvůli psům....abych mohla dělat hundesport tak, jak chci, a nakonec dělám něco úplně jinýho,
neb to puzení být nejlepší, a soutěžit a porovnávat se s těmi lepšími, protože to má být smyslem života, tak jsem byla vychovaná,
mě pustilo během pár let,
právě tím, že už mě do těch vzorců nikdo netlačil a neodměňoval za jejich dodržování...a sama od sebe taková nejsem, byl to jen návyk.

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:21
- Nahlásit

Jinak dobré ráno, eště sem nepozdravila kanálníky. Takže krásné ráno všem, co stihli nezmoknout, všem, co mají pláštěnky a možná moc velké umyvadlo, takže se jim asi nevejde do koupelny pračka.
Kolegyně včera uklohnila domácí vaječňák, umí strašně dobrej, už tady snídáme. Taky se mi nechce vůbec nic pracovat, potřebuju dočíst knížku. Od práce jsme zase dostali vánoční dárky, můžem si vybrat z luxoru, parfemu, bontonlandu anebo to věnovat nadaci. vybrala sem si 5 knih o šogunově vyšetřovateli Ičiró Sanovi. Teď zrovna vyšetřuje případ, kdy vrah vraždí použitím dim-mak. Je to něco jako příběhy soudce Ťi. A taky sem si objednala knihu Pan Kaplan má třídu stále rád, bo je to moc velká sranda. Uznejte, že nemůžu pracovat, že si nutně potřebuju číst. Ráno sem se ptala Maryje, jestli by se nemohl naučit rozvazovat tkaničky. Ona mi totiž pomáhá sundavat boty, ale s těma kaničkama jí to nejde. Je asi ňáká nešikovná.

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:21
- Nahlásit

Gerda
te´d už jsem JEN sice s vysokými nároky, ale na klid a na dodržení nepodkročitelných mantinelů kvality. Vše nad to je nenároková záležitost, a ztrácí občas smysl.

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:22
- Nahlásit

isdpch
honitba je i kolem baráku, honitba je dokonce i na tvém pozemku a když ti prase vběhne do ložnice, tak je hontiba i tvoje postel, jen do 200 m od baráku, respektive jeho oplocení by ti lesa páni neměli střílet po čoklech a kočkách
Dobře, tak teda beru, že honitba je i u mě v obýváku. Ale v tom případě přeci musí myslivci nést zodpovědnost za škodu způsobenou zvěří ne? Pokud mi divočák vleze na zahradu (což běžně dělají), sežere tam co já vím, třebas cibule velmi vzácného tulipánu, které mě stáli třebas 3000,- tak kdo mi je zaplatí? Když mi prase nemá co lézt na zahradu? Nebo co když tomu praseti ty tulipány tak zachutnají, že mi sem bude lozit furt a zboří u toho nový plot za 60.000,- ? Co když to prase kupříkladu zabije některého psa? U mě na zahradě....
Příroda je fajn, ale ne u mě v obýváku
Mimochodem, požádej prosím jistou paní, aby držela své emoce na uzdě, nebo jí oplatím stejnou mincí. Děkuji. Chápu, že ji neskutečně krká, že někdo odvolá od divočáka smečku reparáků když ona to nedokáže se smečkou vzorně vycvičený drajvových malin, ale takový už je život

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:23
- Nahlásit

Sali
už mě do těch vzorců nikdo netlačil a neodměňoval za jejich dodržování...a sama od sebe taková nejsem, byl to jen návyk.
Tomu rozumim, to je vždycky úleva, když už můžeš bejt sama za sebe.

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:27
- Nahlásit

Biluška
Pokud mi divočák vleze na zahradu (což běžně dělají), sežere tam co já vím
Bilu a už řešíte plot? Jako je mi jasný, že se psové můžou naučit respektovat hranice pozemku, jen já bych asi pro svůj klid plotila plotila a plotila. A jasně že chápu, že je to dost finančně náročná věc. Stavěla sem jen jednu ze´d mezi námi a sousedkou, pár metrů to bylo, a už to šplhalo k deseti tisícofkám... Ale dost bych nechtěla, aby se mi po zahradě potáceli kaňouřííí.

<< 1 ... 1944 . 1945 . 1946 . 1947 . 1948 . 1949 . 1950 . 1951 . 1952 . 1953 . 1954 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání