Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 1944 . 1945 . 1946 . 1947 . 1948 . 1949 . 1950 . 1951 . 1952 . 1953 . 1954 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:29
- Nahlásit

wami
já jim v létě vyndám dětskou vaničku a do vody vysypu kilo soli, to by taky mohlo vyjít...
a dyš si napustíš vanu ,můžeš jet s celým příbuzenstvem
Gerda
chceš?
cííí ale nevim jak to balej..po kile bo co? a gdy a kolik chceš peněz?

Tinta76
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:34
- Nahlásit

PetraK
tak prostě jsou situace kdy není vyhnutí a ty prášky se dát musejí, než aby ho furt něco bolelo. Dáte sem pak pani fotku ve slušivém ošacení?
Esi vobleček dorazí a Rexíkovi bude ... a bude mu slušet ... tak proč ne

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:34
- Nahlásit

davidkova renata
ale nevim jak to balej..po kile bo co? a gdy a kolik chceš peněz?
balej to do krabice po kile, mě osobně to cukrovíčko moc chutná, je tam hodně marmelátkovýho a to já moc ráda. Cena je do 250 kč za kilo, spíš asi o trochu míň. Pečou to v soukr cukrárně někde na moravě, letos to bude třetí rok, co valnou část cukroví kupujeme, pečem jen banánky, bo ty já zbožňuju.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:35
- Nahlásit

jsem zpět
všem,díky přečetla jsem si to všechno,nevím komu dřív odpovědět
ale asi takle,pokud byste někdo mě mohl opravdu naučit a HLAVNĚ UKÁZAT jak to mám dělat,budu klidně i platit na hodiny,
já bych strašně ráda sním tu Zopku udělala.
Dám příklad
dasty si sedne a já půjdu na place,kde bude více psů,venku bez psů to dělá na jedničku,dám povel k noze,on se zvedne a jde,ale najednou na vodítku začne jančit a jakomu přeskočí a já bych v tu chvíli bych chtěla ukázat co dělám blbě a co má dělat aby nejančil,to jsem dala jako příklad.....
chodila jsem 3 x na cvičák,ale tam dasty lítal vzduchem a mě se to nelíbilo.....

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:42
- Nahlásit

Sali
Praha je přesvícená, tam se dá v těch lesoprakách chodit i potmě,
to byl šok na vesnici, že tma je fakt tma...

ty jo, tak pro mě je snažší jít ven potmě na chalupě do pole za barákem, kde není vůbec světlo, než do pole tady u nás v Řepích - vedle dálnice, tam je tak divný světlo, že se vždycky přerazím a nebo zapadnu do džuzny, páč to hází nějak pitomý stíny a abych nějak viděla musím si rukou stínit oči. Je teda pravda, že pole za chalupou je ten prostor rovnej, páč to pole je opečovávaný a škarpy mezi polema mám naučený, kdežto tady doma je ten terén fakt terén a navíc jsou tam bezdomáči, kterejch se bojím, kdežto na tý samotě nikdo není.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:45
- Nahlásit

PetraK
jsou tam bezdomáči, kterejch se bojím,
sim tě stačí dyš dáš Ešusoj nějakou pjeknou masku,třá tu na ten helouvín,a máš tuty vystaráno

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:47
- Nahlásit

davidkova renata
stačí dyš dáš Ešusoj nějakou pjeknou masku,třá tu na ten helouvín,a máš tuty vystaráno

a to je pravda, to mi nenapadlo, to je tim, že furt doma tetkon šůruju a už se mi z toho scvrkla nejen kůže na rukoucha, ale evidentně i mozek Ešusa v hálovínský masce by asi nerozdejchali. Ale mohla bych si ji nasadit spíš možná já, to by bylo ešče horší

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:55
- Nahlásit

PetraK
Ale mohla bych si ji nasadit spíš možná já, to by bylo ešče horší

si chceš jít asi sednout za vraždu co?

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:57
- Nahlásit

Gerda
Už měří psa na ušití postroje - šiješ ještě? Už nemáš ten obchůdek?
nemám... až změří, ať si zavolá na tady toho pána, ten to pro mě šil... (ale ať volá, mejlům on moc nehoví ) http://www.polarpesek.com/czech/index.htm

davidkova renata
já jim v létě vyndám dětskou vaničku a do vody vysypu kilo soli, to by taky mohlo vyjít...
a dyš si napustíš vanu ,můžeš jet s celým příbuzenstvem

že jo

brezen2008
ono to není na netovou diskuzi a hlavně to není nic, co bys udělala za 1 cvičák... to chce nejdřív vokoukat, co a jak dělaj ti, co to uměj, pak si to zkusit bez psa (nejlíp pod dohledem zmíněnejch), a pak si to zkoušet se psem (pod stejným dohledem, ale mimo cvičák)... je to nadlouho, ale jít by to šlo, myslím

PetraK
Ešusa v hálovínský masce by asi nerozdejchali. Ale mohla bych si ji nasadit spíš možná já, to by bylo ešče horší
ideální před vánocema, ne? se na tebe někdou koukne, položí peněženku a uteče

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:03
- Nahlásit

davidkova renata
si chceš jít asi sednout za vraždu co?

to by nebyla vražda, ale přiměřená sebeobrana.

wami

se na tebe někdou koukne, položí peněženku a uteče
na to ani nemusim navlíkat masku, stačí dyš někoho voslovim. Už jen ten slušivej vohoz co na sobě při venčení v zimě mám, stojí za to

Od Polar Pešek má kámoška postroj a spokojenost - takže Gerdo, ať to tam kámoška prubne, ono je lepší mu volat i proto, že poradí s tím měřením. Aspoň kámošce s tím pomohl, páč má kříženku takovou neforemnou trošku

brut
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:04
- Nahlásit

Dobré odpoledne.... dneska je venku tak hnusně, že jsem si na cestu ( autem) vzala zimní bundu, teplé rukavičky a šátek na hlavu, aby mi nenafoukalo do uší. Stejně mi byla zima

Gerda
davidkova renata
ze Strašecího by jste si mohly protáhnout cestu k nám

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:05
- Nahlásit

brut
Stejně mi byla zima

paninko, možná stačilo pustit topení a zavřít vokna???

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:07
- Nahlásit

wami
PetraK
děkuju za poradění defčata!

brut
ze Strašecího by jste si mohly protáhnout cestu k nám
trefíme? Jestli je to složitá cesta, tak s tim radši vůbe nepočítej. Potřebuju ject rovně a pak doprava.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:10
- Nahlásit

PetraK
dík,no dastymu sluší ten šáteček a ten klacek
ale to bych si sradostí půjčila tu knížečku

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:14
- Nahlásit

Gerda
Potřebuju ject rovně a pak doprava.
to je fakt.Jak se jede doleva,je to padesát na padesát Zatim to dycky vyšlo,ale..

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:14
- Nahlásit

brezen2008
no, jediný, co ti na dálku můžu říct, je, že vynech cvičák, a trénuj si to samý normálně na ulici, v každodenním prostředí, mezi cizejma lidma a cizejma psama, aby jsi měla Dastyho navázanýho na sebe, pro odměnu balonkem a pro to pěkný, co je mezi váma, dívejte se sobě do očí a povídejte si u toho, a´t pro něj existuješ jen ty, ale bacha nevlezte přitom někde pod auto!!!!!
a věř si, že tohle je strašně důležitý a základ všeho, mít se psem pěknej vztah, věřit jeden druhýmu, a smát se na sebe, a dělat jeden pro druhýho,
a na cvičáku se vyskytneš jednou dvakrát týdně hodinku, ale s tím psem mezi lidma žiješ celej zbytek týdne, a to je to, co se počítá.
když budeš mít na ulici psa pěkně poslušnýho a navázanýho na tebe, tak to pak krásně ukážeš i na cvičáku, a určitě to bude dobrý. Psi v neznámým prostředí vždycky blbnou, to ne normální, ale musej si na to prostředí zvyknout, trošku si tam poběhat, pohrát si tam s psovodem, a pak tam i cvičej.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:15
- Nahlásit

Sali
brezen2008
hele proč všichni máte nějakou takovou tu zaseklou znuzectnost typu třebas mohl mít jiného člověka,kterej by ho dotáhl někam na vrchol kynologie,kterej by mu kupoval to nejdraží žrádlo,koupil by mu pelech za 4000,- kč a já nevím co ještě
když platí vždy a všude jedno jediný, že stejně si myslím že je rád když má svojí smečku,když se vrátím z práce,když řeknu,- jdeme ven? - a on už šílí radostí,když prostě si užívá života
akorát každý to zvíře si chce užívat života jinak, jen to zákkladní musí být vždy splněný, že si to musí užívat .

Není žádná ostuda nejít s proudem, neskládat zkoušky, nejezdit po závodech, stačí, když dáš tomu zvířeti, co jeho jest, přesně podle toho, co to zvíře cche a co ho učiní spokojeným, a to na něm musíš poznat. Rekreační výcvik/jakýkoli hundesport je taky dostatečná zábava pro pracáky, když se jim ovšem dá v míře dostatečný, aby byli nasycený, unavený a spokojený, a měli všechno, práci, oraz, hry, smečku, veget,....a byli vysmátý.

Zviditelnit zvíře oficiálně je třeba při plánovaný chovatelský aplikaci, bez toho to zvíře zapadne, platí jen ukázaná a ve statisticky srovnatelných podmínkách,
ale všechno ostatní je čistě na vůli a chtění psovoda, jak ON si chce hladit svý ego, jestli má ambice vítězů, nebo si jen chce hrát, když psovi dá vše, co pes potřebuje a pes odkapává spokojeností, vše je dobře.

přesně to stejný si myslím i já.... .... díky ....

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:17
- Nahlásit

Gerda
no, hele, je to ta cesta, co ti jí v zimě a sněhu nepřeju, je to přes Lány a Křivoklát na Beroun, serpentýny lesama a kolem Berounky,
brut
až dotrénujem, tak všichni zemřou vyčerpáním a akorát dojedou do prahy po dálnici

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:20
- Nahlásit

brezen2008

tak jo, až se sejdeme, připomeň mi, že jsem Ti to slíbila. Tímhle cvičením nic nezkazíš. A bude vás to bavit. Mohlo by to třeba pomoci i na to zklidnění, protože se to používá třeba u pesanů, který si štěkáním vynucují, tak se nechaj štěkat a klikne se v momentě, kdy držej kušnu, až pochopěj, že se jim vyplatí neřvat jako hladová jordánská kráva. Ty jsi myslím, kliďas, tak Ti to půjde - nesmíš to uspěchávat jako třeba Davídkojc, nebo já, hásky pomalu, není kam spěchat, nic nepřeskočit, projít to všechno. Tahle blbina usnadní komunikaci s čoklidem. Já to používám i na tu naši andulku a jak pěkně berekufříček. Stačí ho položit na stůl a pernatec už ho má v zobáku, teď jen mu vysvětlit, že to nemá hned zahazovat a máme to v kapse

brezen2008
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:21
- Nahlásit

Sali
hezky napané

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:22
- Nahlásit

PetraK
neřvat jako hladová jordánská kráva
jako neberte si mě furt do vaší nevymáchaný huby jo??!!

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:25
- Nahlásit

Sali
no, hele, je to ta cesta, co ti jí v zimě a sněhu nepřeju
nejsem úplně zdatnej řidič, takže to teda hoooodně promyslíme

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:27
- Nahlásit

PetraK
na to ani nemusim navlíkat masku, stačí dyš někoho voslovim
a ty to stihneš? Já obvykle ani nestihnu oslovit, přede mnou prchaj už z dálky...

Ad Polar - přesně tak, p. Pešek poradí, vybere, ušije... spokojenost, mám všechno na tahání od něj

brut
ahojky
zimní bundu už nosím nejmíň tejden...

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:27
- Nahlásit

PetraK
Ešusa v hálovínský masce by asi nerozdejchali. Ale mohla bych si ji nasadit spíš možná já, to by bylo ešče horší
Jsem ráda, že venku potkávám jenom prasata

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:31
- Nahlásit

wami
Já obvykle ani nestihnu oslovit

možná bysme měly založit nějakej klup..
PetraK
hele eště k tomu klíííkru.To teda zkoušim a jen doma.Přešla sem na aport f kuchyni což je asi 2 metry na dýlkuTetkonc už to nosí celkem i bez překusů a předsedá taky celkem i bez nich.Někdy eště žvejkne f tom sedu a to stačí ukázat jí jako před čumákem dlan..nevim jak mě to napadlo,ale celkem to taky funguje.Rozhodně je to lepčí,uvidíme na delší vzdálenost pak.ale běhá teda furt radostnějc než předtim

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:32
- Nahlásit

brezen2008
ale to je fakt základ, bez vztahu se psem se nehneš. Hlavně všechno do klidu, a jak píše Petra K, jak se pes zklidí, pochvala kliknutím a odměna, když nerví, nic nedělej, jeho chování neřeš, počekej, až se udiveně optá cože bude, podívá se na tebe, a klik! a odměna.
Nervní pes je nervní proto, že nerozumí dění kolem sebe, a chce vyhovět, a je jak člověk, co si okouše nechty, típne hned zapálený cígo a zmačká v kapse každej papírek,
a jak začne zmatkovat z přemíry změn kolem a nemožnosti se v nich vyznat a volit správný řešení, je zmatek nad zmatek a konec zvonec cvičení.
Musíš na něj jít hodně pomalu, aby vše stihnul sledovat, bejt jasně čitelná, jakoby pomalejší než on, nemyslím pohybama, ale jako rychlostí života, klídek, pohoda, jen se tak couráme, zíváme, užíváme si sluníčka, a pěkně v klidu si řekneme, že se te´dka posadíme a pěkně pomalu se teda posadíme, ....oslovíš psa, on se na tě podívá, ty se usmějěš, klidně zadáš povel, a v klidu psa navedeš, jak ho má splnit, když začne nervit, s úsměvem řekneš "ne, dasty", a znova ho navedeš na to něco, třebna Sedni, K noze,...co děláte, a zas ho navedeš a jak uspěje, klik a ňamka nebo balon nebo jak to budete dělat....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:36
- Nahlásit

Biluška
Jsem ráda, že venku potkávám jenom prasata
ale zasejc v ložnici f pelechu je lepčí PetraK i v halouínský masce než vepřík
)
Nepište nic důležitho,nepište rači vůbec!! du ven a dřít.dyby mě to votfouklo,měl sem vás rát,lidi,bdtěte

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:41
- Nahlásit

davidkova renata
v ložnici f pelechu je lepčí PetraK i v halouínský masce než vepřík
To je starožidovské přísloví v hospodářské, moderní verzi, samozřejmě v dobách svého vzniku mělo za úkol lidem vysvětlit, že pro užitková zvířátka stavíme chlífky, kdežto slečny bereme do domu. A z hlediska hygieny chlívek a dům mají být dva objekty se samostatnými vchody. Patří k tomu i základ jiného přísloví o hygieně - špína do jednoho centimetru není vidět, do tří opadá.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:45
- Nahlásit

Gerda
Jestli je to složitá cesta, tak s tim radši vůbe nepočítej. Potřebuju ject rovně a pak doprava.
pojedete rovně, pak doprava a pak zase rovně.... no a celý zbytek cesty po hlavní směrem k nám

Sali
až dotrénujem, tak všichni zemřou vyčerpáním a akorát dojedou do prahy po dálnici
hmmmm, že by jste jim nechali trošku života, aby dojely k nám?

wami
ahojky. ... na procházky nosím taky zimní bundu a dvě mikiny, ale teď jsem jela k doktorovi, tak jsem měla mikču jen jednu a i tak mi byla zima

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:45
- Nahlásit

Gerda
a nad 3 cm???

<< 1 ... 1944 . 1945 . 1946 . 1947 . 1948 . 1949 . 1950 . 1951 . 1952 . 1953 . 1954 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání