Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 1944 . 1945 . 1946 . 1947 . 1948 . 1949 . 1950 . 1951 . 1952 . 1953 . 1954 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:27
- Nahlásit

Biluška

drajvový maliny neloví zvěř, jen lidi, bez toho by se s nima nedaly dělat plochy.

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:31
- Nahlásit

Gerda
my doma si postupně oddělujeme pozemek od okolí fakt festovní nezbouratelnou zdí, používáme cihly z bouraček přístavků a něco dokupujem, ale musí to být fakt poctivý, Bobule má totiž někde schvaný kango.
Je to dřina, ale patří to k těm nepodkročitelným minimům, protože vycházet musím z toho, co mám doma za koumaly, nikoliv z toho, co bych chtěla vlastně mít.

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:32
- Nahlásit

isdpch
no, žiju... prozatím bych to dál nijak moc nekomentovala...

březen by v zásadě potřebovala to co se dřívavejc dělalo na cvičákách
toho čokla si vzal do ruky až když mu ta chůze u nohy s polenem na vodítku šla jak když bičem mrská
no, a co jí jako brání
chápeš - já přece neříkám, že jí to jde teď. Já jen říkám, že kdyby jako fakt chtěla, tak myslím, že by to šlo.

Dodneska mám noční můry z tréninku agility, kde nás nutila běhat s nataženou rukou po place a řvát tunééél a pes se zmítal uvázenej u stromu.
no, a tak to máme každej den... (kecám, jen 2x tejdně ) - taky se mi dřív nechtělo, ale ono to bez toho fakt nejde, páč jinak z toho máš agility freestyle, kdy psa vypustíš na plac, on si něco přeběhne (bez ohledu na parkur) a jdete...

Vzpomínám na pražskou prochajdu se Sindynou, kterou měla asi dva dny a která byla několikrát vrácená do útulku, protože zdrhala, Březen ruce v kapsách a čuba se jí batolila kolem nohou, pochybuju, že měly vůbec s sebou vodítko, pro mě dost neuvěřitelný.
Vzpomínám na první měsíce s Banuškou, kdy to bylo úplně stejný. Pak se bohužel otrkala a fakt to je lovec naprosto nepříčetnej...
Ale není to o tom, vím, jak to myslíš, občas někoho takovýho člověk potká, u musherů se takhle vykládá o borcovi, co chodí venčit smečku nějakých 12 malamutů na volno a nezdrhl mu nikdy jediný... Občas bych tohle charisma chtěla mít taky...

Sali
nemyslím si, že to chce tohle březen by v zásadě potřebovala to co se dřívavejc dělalo na cvičákách nebo se dělá na agi, tedy že nejprve cvičil psovod bez psa a toho čokla si vzal do ruky až když mu ta chůze u nohy s polenem na vodítku šla jak když bičem mrská
spíš to chce začít od sledovaček, jako když se se psem tančí, navázat si to zvíře na sebe a procházet s ním figury...v klídku, ve hře, v dobrým, odměna jen za klid...

jenže ty figury se asi musí naučit nejdřív s tím polenem, jestli jsem to dobře pochopila...
jinak jj, takhle nějak, začít si venku, v klidu, a teprve s jistotou (hlavně vnitřní psovodovou) to přenýst na plac...

já jsem se k tomu názoru dopracovala až praxí
jj, já nic neříkám, ale na moje slova dojde (to ber s humorem )

ad ten zbytek - zrovna teď mám debilní období podobnýho charakteru , díky bohu za káru, kde během hodiny vyběhám všechny tři psy, a dědek v tomhle počasí odmítá vystrčit nos z pelechu... Bohužel únava neúnava, nevylítám, tak mi to doma kraví a dělá bordel, tak vylítávat musím... akorát pak už nestíhám nic, fotky dělám jen tak z 1/3, co bych potřebovala, o zbytku nemluvě...

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:35
- Nahlásit

Gerda
Nestavíme, zatím jsou pořád přednější jiné věci. Bohužel. Plot stejně divočáka nezastaví. Už několika lidem tady plotem prošli Prostě jsou naučení na to dobré jídlo co najdou na zahradách a jdou si pro něj. K nám se ty svině naučili chodit na ořechy a lozí sem furt, ač už venku není ani ořešákové listí Obávám se, že postavit plot tak ho druhý den zase nebudeme mít
Myslivci to řeší, střílí jak vzteklí, údajně jich za víkend zabili sedm. Bohužel jsou tady tak přemnožení, že je to stejně není poznat Se srnkama jsme na tom stejně, ale ty aspoň nejsou nikomu nebezpečné V létě jsem načapala srnu jak mi ožírá muškáty v okně zatímco Arman se zmítal na řetězu, cca dvacet metrů od srny Díky bohu, že tady nežijou medvědi.

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:37
- Nahlásit

wami
ty figury se s polenem učit nemusí, protože začne něčím jiným, obtáčením psa kolem sebe a základním postojem s očním kontaktem, a to se s polenem nenaučíš, to je souhra dvou živých tvorů. Nejde o přesnost, ale o vazbu, a z tý se to posune do figur, který se jim ukážou, ale ten pes musí už vědět, proč má zaujmout po navedení rukama polohu.

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:39
- Nahlásit

díky bohu za káru, kde během hodiny vyběhám všechny tři psy, a dědek v tomhle počasí odmítá vystrčit nos z pelechu...
k tomu potřebuješ denní světlo....to je to, co mám jen o víkendu...
My můžem fakt jen ty noční práce, revíry v bezpečným terénu, s čelovkama...

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:46
- Nahlásit

jen když jsme tady nadávací, tak mě dneska krká něco jinýho,
tohleto:

Daruji čistokrevné štěně dobrmana bez PP - černý kluk a pálenými znaky.
Stáří 4 měsíce. Odčervený, očkovaný s kupírovaným ocáskem. Odběr ihned.

maminka je Katrin Black gong, ale tatínkovo jméno neznám. Zdarma je to proto, že nám zbyla 3 štěňátka, která se neustále perou a začínají být v tomto věku a počtu nezvladatelná. Nabízíme je jako živé alarmy do Peugeotů, ale zatím se tomu zákazníci brání... Dávali jsme spoustu inzerátů, ale tihle poslední 3 kluci nám tu zůstali. Pokud máte nějaký nápad, kde je udat, tak budeme rádi.
Zdenka Řasová
--
ROAD CARS s.r.o.
Činěves 256
289 01 Dymokury
Tel.: 325 635 313
Fax: 325 635 715
Mob.: 775 307 407
E-mail: info@road-cars.cz
www.road-cars.c z

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:48
- Nahlásit

Sali
jenže i ten základní postoj ji někdo musí vysvětlit... to, co má dělat s rukama, s nohama, jak se má vůbec otočit doleva nebo doprava...
jako já chápu, co tím myslí, to, co píšeš, je třeba pro tebe nejnižší laťka, ale pro Března to může bejt vyšší dívčí... (nevím, neznám ji, jen si tak vybavuju ty začátečníky třeba u nás na place).

díky bohu za káru, kde během hodiny vyběhám všechny tři psy, a dědek v tomhle počasí odmítá vystrčit nos z pelechu...
k tomu potřebuješ denní světlo....to je to, co mám jen o víkendu...
My můžem fakt jen ty noční práce, revíry v bezpečným terénu, s čelovkama...

woe z práce jsem doma v pět, už jsi touhle dobou viděla denní světlo v pět?
jezdím s čelovkou, psi mi blikaj obojkama jak vánoční stromeček a bohudík ty trasy, co potmě jezdím, už znám pod nohama, takže pokud mi tam nespadne přes cestu strom, zvládám to i v tom jejich plným trysku...

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 11:53
- Nahlásit

wami
v pět vyjíždíme z patolky....3x týdně ještě pro materiál nebo sklíčka z druhýho worku...
Nějak mi to v zimě nejde, Tchoř je za vodou, má Bobuli s Ferdou, krotký ovladatelný nelovící tvory, vezme si čelovku a může se jít courat hodiny po sadech a polícha lesích a vůbec...
já mám K+K, neboli pádivý kretény, Kira už skoro nechodí, ale o to víc pádí a pak nechodí vůbec, a Kobra uznává snad jen fotonovou rychlost a přitom bourá do Kiry...a bohužel Kobra JE chytlavá k lovení, a potmě by se rozlovit opravdu mohla, držím to na tenoučký nitce strachu odpíchnout, ale jak jí něco potmě vypálí před nosem, už to neovládnu.
Já musím potmě mít Kobru na šnůře, nerisknu to.

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 12:06
- Nahlásit

wami
Sali
Pracovní doba nám končí v šest. To jsem ještě snad nikdy neodešla z práce. Možná tak v pátek, když máme do půl čtvrté. Naštěstí se mařena bojí tmy, nevzdaluje se ode mě. Takže taky můžeme jít do lesů luk a strání. Bestak se ta mrcha neproběhne, to bych musela běžet s ní. Tak jí aspoň házim piškoty z kopce, aby musela běhat nahoru a dolu. Zřejmě si tím trošku ujasnila povel hledej, přijde mi, že pak přitlačí hlavu na zem a jede v směru, kde jí ukážu, že to má hledat.

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 12:15
- Nahlásit

Sali
no, ono procházkování potmě na vodítkách by mě asi zabilo... a stačí, že musím vodítkovat jen jednoho, ale prostě jim to zas tak moc nestačí... občas teda se taky obětnu, ale hlídat tu bandu světýlek, a doufat, že nepotkáme nikoho, koho by mi ohlásili... nic moc...
nj, a to mám zimu jinak hodně ráda, ale aspoň sníh by mohl bejt... aspoň trochu...

Gerda
a v kolik začínáš...?

Zřejmě si tím trošku ujasnila povel hledej
mi to připomnělo, jak po prvních hrátkách se stopama Lump taky perfektně uměl na povel "hledej" přitlačit čumák k zemi a mocně nasumovat...
a pak jsem ho v létě vzala plavat, a on ten tenisák neviděl, a já mu automaticky řekla hledej... no, chudák, jak byl zvyklej, tak při tom plavání sklonil čumák - a nabral... mi ho bylo fakt líto...
ale poučil se, už při plavání hledá jenom očima

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 12:17
- Nahlásit

Sali
sedí přesně na Kirunu, naučit jí soustředění byl docela kumšt.
nemyslím si, že to chce tohle březen by v zásadě potřebovala to co se dřívavejc dělalo na cvičákách nebo se dělá na agi, tedy že nejprve cvičil psovod bez psa a toho čokla si vzal do ruky až když mu ta chůze u nohy s polenem na vodítku šla jak když bičem mrská
spíš to chce začít od sledovaček, jako když se se psem tančí, navázat si to zvíře na sebe a procházet s ním figury...v klídku, ve hře, v dobrým, odměna jen za klid...

to nezvládne,nemá žádnou zkušenost.Ten čokl z ní celkem nespustí voči a navíc je manipulovatelnej aportem na maximum,ale je nervní,vyšiluje atd..znáš to.

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 12:19
- Nahlásit

wami
a v kolik začínáš...?
máme začínat v půl devátý, ale já se do práce dřív než v půl desátý nikdy nedostanu, dnes sem přišla až v 10, protože sme s mařkou musely bejt dýle venku, má nějakou sranděru.

tak při tom plavání sklonil čumák - a nabral...
Chudáááák zvíře, eště že to nebylo v moři, to už by nikdy v životě neměl rýmu .-))))

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 12:21
- Nahlásit

davidkova renata
njn....co s tím. Vodit psa za balonkem kolem sebe...

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 12:22
- Nahlásit

wami
Lilátko Bíbulátko nabírá vodu furt. Nechtěně. Jí natíká voda do huby tou chybějící škraní. Naučila se ji nosem vyfukovat . Teď plave jak velryba, v pravidelných intervalech vyfukuje vodu a dělá vodotrysk

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 12:23
- Nahlásit

Gerda
dnes sem přišla až v 10, protože sme s mařkou musely bejt dýle venku, má nějakou sranděru.
nj, takže máš denní světlo ráno... tak vidíš...

eště že to nebylo v moři
to je můj sen... že se aspoň jednou v životě dostanu se psama k moři, jsem zvědavá, co by oni na to...

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 12:23
- Nahlásit

Gerda
Praha je přesvícená, tam se dá v těch lesoprakách chodit i potmě,
to byl šok na vesnici, že tma je fakt tma...

wami
taky čekám na sníh. Vodím ale jen Kobru, Kira běhá kolem sama...já tu zvěř risknout fakt nemůžu, to bych dostopovala.

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 12:28
- Nahlásit

Sali
taky čekám na sníh
no, prej se dočkáme už teď o víkendu...

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 12:32
- Nahlásit

wami
to je můj sen... že se aspoň jednou v životě dostanu se psama k moři, jsem zvědavá, co by oni na to
To neni nesplnitelnej sen. My byly letos s kamarádkou na výstavě ve splitu, bydlely sme v kempu na kraji města, jedly sme bagety a finančně nás to neodpravilo. Anebo do polska se dá jet a pro psy je to tam prej prima, chystáme se na jaře. Mařena byla z moře dost naštvaná, ona vodu celkově nerada, ale nuceně plavala, aby se neuvařila - takovou srst jakou měla z mořský vody, neměla ještě nikdy. Chudák se taky z toho chtěla napít )))

Sali
Praha je přesvícená, tam se dá v těch lesoprakách chodit i potmě
Jo, to máš pravdu, dřív sem chodila večer i do krčáku, ale teď už se docela bojim, od týá doby, co si uvědomuju, že si s jižákem měníme úchyláky právě přes les.

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 12:41
- Nahlásit

Gerda
To neni nesplnitelnej sen
nj, budu celej život šetřit...
ale vážně - jako dlouhá dovča by mě to neba, ale kdysi jsme měli plány, jakože pojedem do Dolomitu na hory, a cestou zpět pak dáme den, dva u móře...
jenže k tomu nikdy nedošlo, no a jak to vypadá, tak už asi ani nedojde...

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 12:46
- Nahlásit

jenže k tomu nikdy nedošlo, no a jak to vypadá, tak už asi ani nedojde...
wami
taky přestavujete baráčka???? to sežere všechny prachy předem na několik let...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 12:53
- Nahlásit

Gerda
hele co s tim cukrovím???sem se tě vedle ptala a ty seš Mlčoch
Sali
co s tím. Vodit psa za balonkem kolem sebe...
njn..ti řikám,že to je na dýl a ne pro ní,což je v zásadě úpa fuk

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 12:57
- Nahlásit

wami
ale vážně - jako dlouhá dovča by mě to neba
Tohle bylo na 3 dny. Já dýl u vody ani nevydržim, nemám vodu ráda. Jedině že sem tam nesla psa sem tam vlezla, jinak tam nikdy nelezu. Ono se to fakt dá i jen s přespáním. Dá se to jet i vlakama, samo že auto je nejpohodlnější. Šetřila bych jen na benzin, na ostatnim se můžeš ukrovnit.

davidkova renata
hele co s tim cukrovím???
chceš?

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:04
- Nahlásit

Sali
taky přestavujete baráčka???? to sežere všechny prachy předem na několik let...
no, měli jsme... to zatím taky padlo. prostě člověk míní, pánbůh mění... ale škoda slov.

Gerda
Dá se to jet i vlakama, samo že auto je nejpohodlnější. Šetřila bych jen na benzin, na ostatnim se můžeš ukrovnit.
no, pro mě se 4 psama vlak přece jen trochu nepadá v úvahu... no a šetřit na benzín právě asi budu celej život...

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:10
- Nahlásit

wami
Tak my ti přivezem aspoň trochu vody v kybliku a písek v pytli, aby se mohli čoklouni vycachtat

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:12
- Nahlásit

wami
jestli to táhneš celý sama z platu pedagoga, tak potěš koště...

wami
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:22
- Nahlásit

Gerda
Tak my ti přivezem aspoň trochu vody v kybliku a písek v pytli, aby se mohli čoklouni vycachtat
já jim v létě vyndám dětskou vaničku a do vody vysypu kilo soli, to by taky mohlo vyjít...

Sali
jestli to táhneš celý sama z platu pedagoga, tak potěš koště...
no, tak nějak...

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:22
- Nahlásit

Dobrý poledne vespolek

Tinta76
no pani,to asi nebé vyhnutí..lepčí než ustavičná zbytečná bolest,v tomdle věku..
no já vim právě, jsem ráda, že je aspoň trošku veselej

tak prostě jsou situace kdy není vyhnutí a ty prášky se dát musejí, než aby ho furt něco bolelo. Dáte sem pak pani fotku ve slušivém ošacení?

Gerda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:25
- Nahlásit

wami
Ta moje kamarádka brijardí už mi řikala, že si s tebou píše o té dysplázce, takže ti moc děkuju, že si jí to všechno poradila. Už měří psa na ušití postroje - šiješ ještě? Už nemáš ten obchůdek?

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:25 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

brezen2008

koukala jsem na ty fotky- Dasty je teda frajer! vypadá tam bombově. Ovšem let Élišky taky nemá chybu

Hele pani a to že nelítáte po cvičáku přece není to nejdůležitější na světě. Pro ty čoklíky je mnohem důležitější to co jste pro ně udělala a děláte, takže se hoďte do klidu a nejančete. Tak mě napadá - nestřílejte mě tady s klikrem - že učení s klikrem by mohlo Dastyho i vás bavit. To je taková pohodovka, není tam žádnej štréz - když prostě neudělá to co chcete, tak nekliknete. Mám knížku - a s vobráskama , chcete pučit?

<< 1 ... 1944 . 1945 . 1946 . 1947 . 1948 . 1949 . 1950 . 1951 . 1952 . 1953 . 1954 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání