| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:09
- Nahlásit
A může takovejhle pes trénovat obrany?
Gerda
jak se to vezme, může a nemůže....jestli myslíš ve významu bluefora a lidí na něm, tak raději ne, to se opravdu už musí umět,
jestli myslíš ve významu kam to výcvikář dotlačí, tak může, a je to individuální kam se to dotlačí, jak moc se povede to zamčení o kořisti a zvednutí sebevědomí,
a jestli myslíš z hlediska toho psa, tak můžeš dělat všechno co chce dělat i ten pes, líbí se mu to a nenese mu to stres.
S Kobřicí dělám všestranný výcvik dle NZŘ a TART, podle toho, na co to zvíře už má a nemá, očekávám, že bude dřív skládat stopařský zkoušky, než ZM, právěš kvůli těm kousačkám, na ty musí dozrát.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:21
- Nahlásit
Sali
Spíš z hlediska toho psa. U nedůvěřivce to zřejmě bude muset jít přes radost a velkou srandu a důvěru. Nerada bych právě docílila toho, že při nesprávném trénování můj pes místo reakce - nelíbí se mi, asi mám strach, tudíž prostě odejdu - měl reakci - nelíbí se mi, asi mám strach, tak ho radši hned sežeru.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:26
- Nahlásit
Gerda
místo reakce - nelíbí se mi, asi mám strach, tudíž prostě odejdu - měl reakci - nelíbí se mi, asi mám strach, tak ho radši hned sežeru.
ale tomu se nevyhneš, jak nazvedáš sebevědomí, a neodstraníš ještě strach o kejhák, tak ti ten pes do toho stejně sklouzne, protože útěk jako pasivní řešení je zařazen pod sebeobranou, a čím víc sebevědomí, tím víc aktivní sebeobrany...a ty s tím musíš umět pracovat, tam je to pak o ovladatelnosti a nazvedání prahu spouštění strachových reakcí praxí,
čím víc si pes bude věřit a čím víc toho bude znát, tím míň bude zkratovat na hovadinky.
Obrany se tak jako tak zamykají do kořisti, ale život s sebou nese situace, kdy pes pak rád zvolí útok před útěkem, neb si věří a má taky nějaký srdíčko, ne?????
|
Tinta76
|
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:27
- Nahlásit
davidkova renata
a jak je na tom,už líp??????
No líp ... relativně ... je na lékách, ale už je i veselej, předevčírem jsme šli ven a vzal si s sebou kostičku z "buvolí kůže", což jako nikdy nedělal, asi si řek, že se bude na tý louce nudit, zatímco Kytka bude vokolo něj lítat, domu nesl jenom půlku Taky jsme museli zapnout topení v ložnici aby mu v noci nebyla zima
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:28
- Nahlásit
davidkova renata
v neděli máme volno na trénink.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:31
- Nahlásit
Tinta76
... je na lékách, ale už je i veselej
no pani,to asi nebé vyhnutí..lepčí než ustavičná zbytečná bolest,v tomdle věku..
Gerda
nelíbí se mi, asi mám strach, tudíž prostě odejdu -
no jde o to,zda ten pes skutečně jen odejde...většinou stejně vyjede ne? Obecně teda
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:32
- Nahlásit
Sali
v neděli máme volno na trénink.
jo? tak jedině esi bé gerdička povolná ,mohli byste krapet rozdrajvovat i Mařku ,vůbec to s ní neni tak špatný jak gerda myslí
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:33
- Nahlásit
Sali
Jo, určitě, problém je, že tohle já neumim. Sem běžnej parkovej pejskař, co chce jen tak něco málo pocvičovat se pesem, protože to baví oba. My teda zůstanem jen u těch poslušnostních záležitostí v obranách, jako je obíhání maket, což je vlastně vysílání a přivolání. A postupnou desensibilizaci na ty nárazový zvuky. Jediným, čeho asi docílíme při pečlivý práci, že pes bude ochotnej se s figurantem potahat o peška, když už mu bude hodně věřit. Vlastně Mařena ani žádnej zájem o hračky nemá, museli bychom trénovat s kostí )) A i tu by ráda odevzdala.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:34
- Nahlásit
Gerda
podíváme se na to, možná až uvidíš, JAK koušem, změníš názor....přije´dte v nedělu na cvičák do Strašecího , tak na poledne...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:36
- Nahlásit
davidkova renata
no pani,to asi nebé vyhnutí..lepčí než ustavičná zbytečná bolest,v tomdle věku..
no já vim právě, jsem ráda, že je aspoň trošku veselej ...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:37
- Nahlásit
Gerda
Sem běžnej parkovej pejskař, co chce jen tak něco málo pocvičovat se pesem, protože to baví oba
a co sem já??? to samý přece!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:38
- Nahlásit
davidkova renata
Sali
Myslim že by to šlo.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:38
- Nahlásit
Tinta76
a co bere,ten rimadyl? a denně nebo jak?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:40
- Nahlásit
Gerda
Myslim že by to šlo.
vem Mařce hlavně košík!! Je moc agresííívní aby tam nepobila figurantííííí ,pak bys mušela figurovat ty a to nevim teda ,neběháš dost rychle
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:42
- Nahlásit
Sali
heled a kdo tam bude,jen vy?Páč já necííí aby se mi někdo cizí koho neznám gestil do psa třá s tim,že mi to vokáže jaxe to má dělat .Nehodlám pučit Nyný nikomu i dyby to byl mistr fšech mistrů
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:44
- Nahlásit
davidkova renata
vem Mařce hlavně košík!! Je moc agresííívní aby tam nepobila figurantííííí
Dycky jí ho beru, teď vemu rači dva, kdyby ten jeden rozbila vo kolibřici, aby měla ten druhej na figuranta. A hlavně vemu ten sýr, jak si řikala, aby se nedusila při štěkání.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:47
- Nahlásit
davidkova renata
a co bere,ten rimadyl? a denně nebo jak?
celou dobu bral a dneska ještě dostal Metacam, zejtra začínáme s Rimadylem, tak doufám, že to bude cajk ... zatim ho bude brát denně, jestli se po něm zhorší, vrátíme zpátky Metacam ...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:47
- Nahlásit
Gerda
teď vemu rači dva
ty seš blpka ))) sejra vem,budem mít hlat
a hlavně se vyptej sali jaxe tama jede,znáš Zusku ,zas bé Přepočítávat .Tak mě napadá,že by Zuska mohla doučovat toho mýho trotla z matyky teda bo má 6 !!!!!!! kulí..eště jedna a je to jak f Sarajevu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:49
- Nahlásit
Tinta76
nevim jistě,to spíš Sali,ten Metacam bé možná větší sajrajt,ale zabírá to,znám to..
|
arwen
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:56 - Změnil/a: arwen
- Nahlásit
Sali
koukla jsem k tobě na web a zjistila, že znám brášku Bobule
osobně, každou chvíli mi skáče po hlavě a nosí, co najde. je to mazel a veliký pracant.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:56
- Nahlásit
davidkova renata
hlavně se vyptej sali jaxe tama jede,znáš Zusku ,zas bé Přepočítávat
Hele do strašecího je to hodina cesty, vzhledem k tomu, že párkrát zabloudíme jako dycky, a pojedem extrém pomalu, kůli větru a sněhu, budeme muset vyrazit už ráno. Já beru pití a svačinu a ty bereš svačinu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 19:01
- Nahlásit
Gerda
Já beru pití a svačinu a ty bereš svačinu.
jen esi to bé stačit... snat nás fčas vyhrabe nějakej bernardýn se soutkem chlastu .Ale esi bé 2 metry sněhu,neudržim se na nohou scela určitě
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 19:05
- Nahlásit
davidkova renata
Ale esi bé 2 metry sněhu,neudržim se na nohou
jako můžu ti vzít sáňky, mohla bys celou dobu sedět....jen možná ztratíš u psa autoritu, bo jak nejsi vejš než on, si prt šéf. Dostál řikal, že i při spaní musíš mít hlavu vejš neš pes. Tak sem Mařenu sunula dolu z polštáře, aby mě nepřerostla.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 19:11
- Nahlásit
Gerda
jako můžu ti vzít sáňky
tak to bys byla moc hodná,myslim,že to pude...dám jí kšírky a zapnu si je kolem pasu akorát nevim esi se nerozbiju vo tu maketu ,vidělas jí jak rychle bjehá dyš chce Vo autoritu se asi bát nemusim,jaxi viděla na obraně stejně žádnou nemám
Dostál řikal, že i při spaní musíš mít hlavu vejš neš pes. Tak sem Mařenu sunula dolu z polštáře, aby mě nepřerostla
tak bud je krapet vůl anebo sis vobčas ducla a zapomněla si Mařku sunout
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 19:14
- Nahlásit
davidkova renata
bjehá
Asi bych nepoužila tak silnej výraz u toho lymfatickýho tlouštíka, spíš bych řekla, že se vehementně valí za svým cílem...jako buldozer třeba. Do neděle ti vypálim ty bránivý fotky, co mám uložený, jo?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 19:18
- Nahlásit
Gerda
u toho lymfatickýho tlouštíka
co kecáš?????? nááhodou bježela docela rychle na Pétu,určitě rychlejc neš ty
Do neděle ti vypálim ty bránivý fotky, co mám uložený, jo?
jo ... adyš seš tak naladěná...co ty vobrásky magycký jaxem moooc chtěla?? Aspon jeden...povjesim si ho na JIPCE na zeť
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 19:23
- Nahlásit
arwen
Jestli hledáš fota nebo katastrofy, tak dnes žádné nejsou, jen nějaké poshazované věci, tak dostala vynadáno a když mi shodila budnu, tak jsem jí zakroutila krkem, jinak dobrý.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 19:29
- Nahlásit
Mucholabka
katastrofy, tak dnes žádné nejsou
tak snat příště..
du se svalit,nic nepište!!!! gerda se domluví se Sali kudy tudy do Bavorova a Sali mi slíbí,že do mýho psa se nebude nikdo srát nebo nebudu hrát Sáňky a svačinu domluvíme operatývně podle výšky sněhové pokrýfky
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 19:39
- Nahlásit
davidkova renata
co ty vobrásky magycký
eště nic, mam je uložený...někde a úplně sem na ně zapomněla, zejtra mi to eště připomeň.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 19:53
- Nahlásit
makám domů, cus zítra.
|