Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 1224 . 1225 . 1226 . 1227 . 1228 . 1229 . 1230 . 1231 . 1232 . 1233 . 1234 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:08
- Nahlásit

Neessi

sou tam vebryly,vorvani a lední méďové.A taky polárnící a Eskymácí a určitě ledoví vodnící

a štyry zmrzlí sou tam taky?

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:10
- Nahlásit

Biluška

to nejni možný! To se nemohlo za takovou chvíli tak vymlátit cestou??? esli vona Gerda nechystá pro Vás spešl nášup??? Tý vody tady na balkoně bylo fakt příšerně, za hrozně krátkou dobu. Vona se Gerda ešče určitě pochlapí, když už nic jinýho, tak abyste se nenamáhli zbytečně.
esli už teda nesedí u vodníka.

Neessi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:11
- Nahlásit

PetraK
tak to v domech a sklepech musí být něco příšernýho .

To máte fuk,pani,taxe zase jednou pořádně uklidí.Auta nevodplavala a ostatní je z praktických důvodů ve vejšce.Spíš mne mrzí spadaný jablíčka po tom krupobití.

Neessi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:15
- Nahlásit

Biluška
Spadlo cca 30 kapek na metr. Tím to patrně všechno skončilo Takový práce pro nic

to byl jen předskokan,to pravý teprve příjde.Taky jsem si po prvním dešti a bouřce oddechla a říkala si,že ČMú plaší,ale pak přišly ještě další 3 po sobě,včetně krupobití a to už se klepal barák a na zahradě bylo jezero během 5 minut.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:15
- Nahlásit

Neessi

No jo! Jablíčka! To mě nenapadlo - mám na chalupě pět malých jabloní (úžasný stromy nějaký, můžu z nich sklízet i já ), který dávaj skvělý a veliký jablíčka. Tak to asi letos moc nebudou .
Hrušky stejně nebyly, tam je to fučik. A já se tak těšila, když mi fógli vorvali třešně, že aspoň jablka mi zbydou

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:17
- Nahlásit

Neessi

Tak ono to asi ale cestou zeslabuje. Tady v Prahé už to bylo jen jednou a všechno naráz. Nejdřív lehká rozcvička, která obratem přešla v celou sestavu. Každej panelák byl plnej chrličů, jak z balknů odtékala voda.

Neessi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:17
- Nahlásit

PetraK
když mi fógli vorvali třešně, že aspoň jablka mi zbydou
byla jsem na tom podobně.Aspoň je jasný,že jablíčkobraní letos nebude.Tak třá aspoň na jostě něco vostalo

Neessi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:19
- Nahlásit

PetraK
Tak ono to asi ale cestou zeslabuje.

dyž od Prahé to bylo to slabý,ale vod Němcůch co přišlo,to stálo za to.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:20
- Nahlásit

Neessi
Paní nesušíte bylinky? Já si nasušila lipový květ, ale nejsem si jistá, jestli si ze mě soused na chalupě neudělal čurinu, když mi říkal, že to mám trhat celý, nejen ten květ ale i to udělátko takový, na kterým ten květ lítá? nevíte? jestli jo, tak mu do toho fernetu co jsem mu slíbila koupit propašuju projímadlo

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:21
- Nahlásit

Nejdřív lehká rozcvička, která obratem přešla v celou sestavu.
Sem se už nejspíš dostala jenom ta rozcvička . Ale Gozérku teda pro jistotu nechám doma, abych náhodou nemusela v noci vstávat a brodit se pro ni do kotce

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:22
- Nahlásit

Neessi
dyž od Prahé to bylo to slabý,ale vod Němcůch co přišlo,to stálo za to[/i

ty jo to vás vzala atakem půlka Evropy!! No copak z Prahé ale taky nemůže přijít nic pořádnýho, páč my na to tady nemáme

[i]na jostě

Na jostě? To neznám tohle zařízení?

Neessi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:25
- Nahlásit

PetraK
Paní nesušíte bylinky?
sušim
když mi říkal, že to mám trhat celý, nejen ten květ ale i to udělátko takový, na kterým ten květ lítá? nevíte? jestli jo, tak mu do toho fernetu co jsem mu slíbila koupit propašuju projímadlo

jo,trhá se to celý,stejně se to potom všechno "nadrtí".A ferneta jako že za co?Za radu?Dyž tak já mám na louce lípu jak pro okresní lékárnu a zadara

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:25
- Nahlásit

Biluška

hm tak záleží jak se ten zbytek asi stočí -ale v tý předpovědi jste byli v ohrožení taky, tak radši pani ulehněte v plafkách a k posteli místo pantoflí postavte holinky

Neessi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:29
- Nahlásit

PetraK
No copak z Prahé ale taky nemůže přijít nic pořádnýho, páč my na to tady nemáme
podle zpráv se to vymlátilo na Mělníku,tak sem přišel jen zbyťárek.

Na jostě? To neznám tohle zařízení

Josta je kříženec angreštu a rybízu.Moc dobroučké ovoce.Nemá to chlupy jako angrešt a není to kyselé jako rybíz.A v Čechách se to pjestuje už 30 let.Na podzim vykopu a pošlu-stejně to roste jako blázen a je to houští jako hrom.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:30
- Nahlásit

Neessi
Dííík!
Tak toho ferneta dostane čistýho, když nekecal , má jediný štěstí, jinak ho chytla střevní chřipka jako bejk . Ten ferda je za pomoc při dovozu a složení dřeva na plot, zas tak drahá rada to nebyla . Já mám na louce krásnou mladou lípu- zachránili jsme jí z Davle, ještě s habrem, těsně před záplavou (tedy ne vědomě-to jsme nemohli tušit, že přijde záplava , takový věštecký nadání nemám), ta má paní dochtor tak krásnou korunu, doufám, že jí to vydrží a letos poprvé je obsypaná květama, tak jsem si začala sušit -snad tam ještě něco zbylo po dnešku - páč lipový čaj mi moc chutná.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:33
- Nahlásit

Neessi

podle zpráv se to vymlátilo na Mělníku,tak sem přišel jen zbyťárek

to maj za to, že z Vltavy tam dělaj Labe!

Josta -to teda vůbec neznám!!! taky nejsem žádnej exprt zahradník -mám nedostatky ve vědění!!! To musí být dobrota! Chytá to tu emerickou padlou nemoc? Tak kdyby se vám to rozmnožilo, u nás je prostoru hafokůk

Neessi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:34
- Nahlásit

PetraK
tak krásnou korunu

já mám taky krásnou lípu-nechala jsem ji vodborně před 2 lety upravit a teď ji chodí lidi obdivovat,páč má tvar lipového listu a je 15 m vysoká.

Jinak jsem číhla na meteo-mapu,tak u bilušků se právje čerti ženěj.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:40
- Nahlásit

Neessi

Jinak jsem číhla na meteo-mapu,tak u bilušků se právje čerti ženěj

tak to má Biluška už druhou svarbu v tomhle měsíci!!! Doufám, že pošle koláčky nějaký . Tak snad mě poslechla a voblíkla ty plavky. Já jsem zvědavá, jestli se dostaneme to naší úvožofkovou cestou na chalupu a v jakým stavu to tam bude

Tak to Vás budeme muset někdy přepadnout, páč Brtník je "úchylák" na stromy a na krásný úplně nejvíc- Lípy, javory, duby, buky a habry. Taky jsme jich tam u nás už pár nasázeli.

Neessi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:42
- Nahlásit

PetraK
Chytá to tu emerickou padlou nemoc? Tak kdyby se vám to rozmnožilo, u nás je prostoru hafokůk

nechytá to vůbec nic,bo kříženci bejvaj odolnější.Ale z toho trhání bobulí mne chytá amok,bo mám poškrábaný ruce z trnů na vjetvích a nikdy nemám přectavu,co zrovna z těch bobulí udělám.Páč nerada kompotuju,tak z nich dělám "jostofku"-naložím to do žitné,přidám trochu cukru a větvičku rezedy(krušiny),náfštěvy to pokládají za nóbl činčáno a já jim to nevyvracím .Jinak to prásknu taky na koláč a zaleju želatinou a část zmrazím a pak z toho dělám vitamínový čaj.

Neessi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:46
- Nahlásit

PetraK
javory, duby

mám,ale malé,bo mi to srnky v zimě ožírají.Ale mám modříny z jižních Čech uloupené a ty nemají chybu.A tůje a zeravy tvaruju do různých podob.No -naše okolí je přecpaná botanická zahrada,houština a neni k nám vidět,proto můžeme doma chodit,jak ty adamiti

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:46
- Nahlásit

Neessi

Jde z toho dělat alhahůlek, jOOOO??? to zní velmi dobře. Jenom nemám rezedu - leda spoustu rezavejch chlupů doma , ale to by se pořešilo.
Já takhle dělala griotku z višní ve vodce. Jenže teď mi višně oplotili a mám po hehe, páč prej krást se nemá mě doma učili . Tak se budu muset dát asi na čistou vodku

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:48
- Nahlásit

PetraK
Neessi
Meteomapa kecá. Akorát prší, ale tak jako normálně, žádná trága. TAkový letní deštík a sem tam do toho práskne blesk, ale fakt jen sem tam. Tak jeden za pět minut. Nuda.

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:51
- Nahlásit

Neessi
tak z nich dělám "jostofku"-naložím to do žitné,přidám trochu cukru a větvičku rezedy(krušiny),náfštěvy to pokládají za nóbl činčáno a já jim to nevyvracím
Super nápad paní . Miluju činčáno a josty tady máme megakřák. Loni jsem to nechala opadat, protože to ze všech bobulí dozrávalo nejpozdějc a už jsem neměla sílu s tím cokoliv dělat. Letos to teda asi otrhám a zčinčánuju

Neessi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:51
- Nahlásit

PetraK
Jenom nemám rezedu

jak je tohleto možný-bez rezedy se nedá navonět alkahůl.Tu jsem sehnala ve firmě Krakonoš-nevim,jestli ještě existují,ale měli vždy obrovský rozsah bylin,stromků,lián.....a rezeda se mi tu roztahuje všude.Tak jí vždycky natrhám na podzim do velkých otýpek,svážu a rozvěsím různě ve sklepě,u vchodu...a ona hezky odsmraďuje .

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:52
- Nahlásit

Neessi

No my pomalinku děláme sbírku ¨javorů. už jich tam pár je.Jen tomu pensylvánskýmu se u nás moc nelíbí . První uschnul a druhej taky vypadá zmoženě. Duby jsme zasadili dva a od tý doby se nám tam množí. tuhle jsem jednoho smraďocha malýho vypreparovávala ze záhonku. Tůje a zeravy taky mám, takže se nemusím bát je přišmiknout? já to jen tak ošolíchala, abych jim neublížila, kdyby byli nestříhací. No tož se jim podívám na žoubky My to co máme na louce vždycky musíme oplotit, protože to tam parožnatci taky likvidujou. První rok jsme o víkendu zasadili ve dvou 40 stromků a ty sfíně je to příštího týdne!!! zlikvidovali dojednoho . A jilm máte?

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:54
- Nahlásit

Biluška

Všeho dočasu - ty plafky nesvlíkejte!

Neessi

Krakonoš -to mi něco říká. Nejsou z Kruhu? Tam jsme taky jednou nakupovali. Jdu se podívat, jak vypadá rezeda a kam se umísťuje.

Neessi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:54
- Nahlásit

Biluška
josty tady máme megakřák

no to sem ráda,že má taky něgdo tohodle křížence,málem jsem se lekla,když to PetraK nevěděla,že tu mám něco nelegálního.A máte,pani,tu rezedu?

Neessi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 21:57
- Nahlásit

PetraK
Nejsou z Kruhu?

jj,to je ono.
Jdu se podívat, jak vypadá rezeda a kam se umísťuje.

Krasavice to zrovna není,ale poroste i ve škarpě.Já ji mám na skalce těsně u domu( vlastně to už je skalka mužova,páč ji udržuje po svém a je ve výšce cca 1,5m a on se nemusí ohýbat-jen má jasné propozice,co je plevel a co není)

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 22:00
- Nahlásit

Neessi
.A máte,pani,tu rezedu?
To si nejsem jistá. Něco mi ten název říká, ale nějak si to kvítko nemůžu vybavit. Asi si ji akorát pamatuju ze školy . Jdu si to vygůglit a uvidím

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 22:02
- Nahlásit

Neessi
jen má jasné propozice,co je plevel a co není

a je schopen se těch propozic i držet? Já tuhle rozsadila trávničku a na novém stanovišti dlouho nevydržela. zapomněla jsem k ní píchnout ceduličku - chráněná bylina, odplevelování pod pokutou 500 káčé a do tejdne zmizela . Brnik šel kolem do garage, přišlo mu nepatřičný, aby tráva rostla v záhonku, tak už tam není, ta trávnička

<< 1 ... 1224 . 1225 . 1226 . 1227 . 1228 . 1229 . 1230 . 1231 . 1232 . 1233 . 1234 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání