| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 15:50
- Nahlásit
Mel
Já mám růže ráda, navíc jsme chtěli, aby se nám to líbilo oběma Konečný slovo měl stejně manžel
Ta kytka je taky pěkná moc pošli mi taky šatičky (k.ate@centrum.cz)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 16:20
- Nahlásit
Mel
ta je krásná...asi ještě hezčí než ta první .... myslím, že by šla i k šatům .... jen by tam muselo být modřenců o trochu míň, aby se netloukly
|
abby
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 16:45
- Nahlásit
Taky se mi ta druhá zdá zajímavější.Ještě jsem ji neviděla
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 17:09
- Nahlásit
Tvar se mi líbí té druhé, jen místo modřenců bych volila něco zeleného. Pokud tam není zelená, tak se mi to zdá takové nedodělané. Ale já už se vdávat nebudu, takže na mne samozřejmě nedejte.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 08:06
- Nahlásit
já už se vdávat nebudu
Mno já se akorát rozvádím, tak je možný, že mě to podruhý ještě čeká..
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 08:19
- Nahlásit
Holky a neni varianta jak se svatbě vyhnout a přesto to mít úředně potvrzený - jako krz ty výhody, který ze sňatku plynou, pokud teda eště nějaký výhody vůbec plynou...Myslela sem tim něco jako vyplnit onlajn nějakou přihlášku, z úřadu ti přijde potvrzení mailem a je to vyřízený....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 09:04
- Nahlásit
Syska
no vidíš, máš to ještě před sebou.
Gerda
jako krz ty výhody, který ze sňatku plynou
a cože jako za výhody ze sňatku plyne? Jestli já něco z nedostatku informací neprošvihla?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 09:15
- Nahlásit
Martina
a cože jako za výhody ze sňatku plyne?
No to právě nevim, sem myslela, že když sou lidi ženatý, že to má nějakou výhodu, bo proč by se jinak brali? Dyť z lásky spolu můžou zůstávat, ne? Zvýhodněný půjčky už asi nejsou, vdanejm podaj info v nemocnici, ale to asi nebude ta zásadní výhoda...nevim, jen se na to ptam.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 09:32
- Nahlásit
Gerda
tý jo o půjčce mi ani nemluv. Tenkrát (před 16ti lety) jsme ji jako s manželem chtěli, prej něco kolem pěti tisíc to mělo být. Tak jsem si říkala, budou dobrý jako příspěvek na pračku. Normálně nám ji nedali, že máme vysoký přijmy. Sem šla fakt do kolen.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:16
- Nahlásit
Martina
Čék se tady vdává a voni mu ani nedaj půjčku! To je úroveň todleto!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:20
- Nahlásit
Gerda
to je jasný, co bych pro novou pračku neudělala. A tenkrát automatka - to neměl každej.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:25
- Nahlásit
Martina
co bych pro novou pračku neudělala
Umíš přinášet oběti, měli ti jí dát zadarmo a sušičku k tomu navrch! ) Mě osobně svatba - jako ten obřad - dost děsí. Máš nepohodlný voblečení a posloucháš úplně cizího člověka, co tě vůbec nezná a krafe ti do života. Na svatbě je nejlepší ten mejdan!
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:45
- Nahlásit
Gerda
Mě osobně svatba - jako ten obřad - dost děsí. Máš nepohodlný voblečení a posloucháš úplně cizího člověka, co tě vůbec nezná a krafe ti do života. Na svatbě je nejlepší ten mejdan!
Mě taky děsila,ale jen ta první,druhou uš sem nějak neřešila a třetí sme pojali jako velkej mejdan hnet vod začátku. Je pravda,že s tím měla voddávající malinko problém,teda né jako problém,ale měl problém udržet po dobu obřadu vážnou tvář,ale byla to prča.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:46
- Nahlásit
Gerda
holka, holka... dneska se můžeš vdávat i v džínách, vůbec nemusíš mít šaty, prstýnky atd. záleží jen a jen na tobě. Dokonce i proslov si můžeš objednat ve zkrácený verzi
Nedávno u nás probíhala zajímavá svatba ( šla jsem okolo, tak jsem okukovala svatebčany)... všichni byli oblečený v kovbojským, nevěsta se ženichem přijeli na koních, ostatní v kočárech. Nevěsta neměla kytku, ale bič ( nebo bičík, no, zkrátka něco, čím se pobízí kůň), ženich taktéž
Fakt docela změna proti těm běžným svatbám
Martina
tak to my jsme měli ještě nárok na 50 000,- .... dala se v tý době za ně koupit pračka, lednice a obývací stěna + ještě nějaký drobnosti ( třeba lampička)
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:50
- Nahlásit
jablunka
brut
ale byla to prča
Jooo, kdyby se to pojalo jako sranda, tak maj zábavu i svatební hosti. Kamarádka se vdávala v kostele a měli španělskýho faráře, co blbě mluvil česky, takže to bylo plný děsně roztomilejch přeřeků a celou dobu sme se řechtali. Nevěsta pak zapomněla kus slibu - o tý poslušnosti mužovi - tak se jí farář ptal: Evičko, a co poslušnost? Tu slibuješ taky? Nějak si jí vynechala.... Evička se podivala na manžílka, trochu se rozmyslela řekla, že teda jako jo, že mu slibuje i tu poslušnost, což mu na mejdanu vysvětlila, že to samozřejmě nemyslela vážně ))
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 10:53
- Nahlásit
Gerda
Jooo, kdyby se to pojalo jako sranda, tak maj zábavu i svatební hosti
Jenže to je přesně to,co už teď můžeš.F poctaťě si můžeš i vybrat místo gde k tomu dojde a v jakým duchu se to ponese.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 20:21 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Gerda
U nás to bylo vážný do chvíle, než ještě skoromanžel zapomněl na polibek a já jsem né dost potichu pronesla: "eště pusu". Mno, slyšeli to i vzadu. Přesto to nakonec dopadlo smutně.
Ideální svatba - dva svědci a konec, žádný hosti, nic. Jenže to prý nejde, Michal tvrdí, že má své příbuzné rád a chtěl by se s nimi i nadále stýkat. Moji příbuzní souhlasí s variantou bez hostů. Tak já nevim, jestli to nenecháme aby z toho dítě taky něco mělo?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 20:33
- Nahlásit
Gerda
ě osobně svatba - jako ten obřad - dost děsí. Máš nepohodlný voblečení a posloucháš úplně cizího člověka, co tě vůbec nezná a krafe ti do života.
Proto jsme se brali s manžou v kostele a oddával nás kamarád Já dybych se měla brát jen na ouřadě, asi bych se na to vykašlala (když jsem na jedný takový svatbě byla, přišlo mi to jako fraška - pán s medailí tam vykládal, pak se řeklo "ano" "ano" a bylo po ptákách ), ta církevní se mi líbila a klidně bych to zopákla, ty šaty mi začly vadit až při hostině, ale to bylo tím, že mi za ně zapadala rejže
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 11:32
- Nahlásit
kachna_
Tak já nevim, jestli to nenecháme aby z toho dítě taky něco mělo?
Anebo počkat na vnoučky, aby vás tam vodtlačili na vozíkách a pak se šli někam vožrat, zatímco vy už budete mít klid!
Eimy
Proto jsme se brali s manžou v kostele a oddával nás kamarád
Ale jo, když je u toho prča, tak to tak děsivý bejt nemůže.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:26
- Nahlásit
sarax
Tož nějaká narozeninová fota. Opožděně rovněž gratulujeme velice převelice k druhým narozeninám, nechť stále rostete do krásy jako doposud!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:43
- Nahlásit
Zdravím všechny tak my pokračujem dál v čekání, dneska už malýmu bylo vidět srdíčko... Podle doktorky jsem na začátku 8. týdne (takže o 2 tejdny pozpátku), ale co už, hlavně, že mrně je v pohodě...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:46
- Nahlásit
Eimy
Co tím myslíš, o dva tejdny pozpátku?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:48
- Nahlásit
Garfield
no podle data poslední ms by měl bejt 9 + 4tt a podle uz je 7 + 1tt, ale ja měla cykly poslední dobou nepravidelný a docela dlouhý, takže je možný, že se to celý posunulo...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:55
- Nahlásit
Eimy
No, já doufám, že to teď nenapíšu blbě (to je strašný, jak rychle to člověk zapomene), ale ono se to počítá od začátku poslední MS a ne od početí. Konkrétně já měla poslední MS 31.7. a otěhotněla jsem 15.8. a i když skutečně to embryo teprve vzniklo a mělo pár hodin, tak z gynekologicko-porodnického hlediska měla malá už 2 týdny. Jestli mi teda rozumíš.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:59
- Nahlásit
Garfield
jo jo rozumim vim, jak se to počítá, právěže mně to vychází o dva týdny víc (s tou poslední menstruací), než kolik mi řekla doktorka podle ultrazvuku... V podstatě pokud to dobře chápu, tak kdybych měla cyklus pravidelnej a cca těch 28 dní, jak se většinou počítá, začínala by mi poslední menstruace plus mínus až 12. - 14. prosince. Což reálně tak není Kromě srdíčka na prckovi nebylo poznat (pro mě teda) ještě vlastně vůbec nic... Jen to srdíčko, že "mrkalo", tak jsem viděla
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 13:02 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Eimy
No on to bude strašnej fofr. Napřed tam uvidíš fakt něco, co mně silně připomínalo do klubíčka stočnou myš (z toho vlastně vzešla Myšma) a pak je to fofr a najednou to má packy a páteř a než se stihneš pořádně vyblinkat, tak to má prstíčky a o pár týdnů na to, už Ti to dělá boule na břiše a kope do žeber..., no a sotva se tomu přestaneš smát, tak ležíš kdesi v nemocnici a řveš jak tygr a sotva si trošku zařveš, tak už brečíš dojetím s mimčem v náručí...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 13:04
- Nahlásit
Eimy
Já to zmotala tak, že jsem k doktorce šla o měsíc později. Nějak jsem se přepočetla, nó
Ale zase všude píšou, že směrodatnej u nepravidelný menstruace je ultrazvuk.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 13:11
- Nahlásit
Garfield
Já už se těším, až začne škola, páč začne aspoň nějaká povinná akce a bude ten čas utíkat rychleji Takhle jsem byla schopná sedět a odpočítávat dny v kalendáři a nedělat nic jinýho
kachna_
Já tam šla moc brzy zase Ale nebejt toho, že jsem si říkala "co kdyby to fakt vyšlo?", asi bych do teď pořádně nevěděla, že jsem těhotná, protože tu "divnou ms" bych asi byla schopná jen tak přejít a neřešila bych, že těhotná můžu bejt Prostě to byla náhoda, že jsem na to vůbec přišla
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 13:13
- Nahlásit
Eimy
Jo jo, taky jsem ležela v knížkách o mateřství a každej týden nedočkavě hltala, co novýho se u nás jakože mělo udát a o kolik jsme větší.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 13:16
- Nahlásit
Garfield
Jenže já už teď mám načteno na dva tejdny dopředu Ale nevadí zas aspoň už vím zhruba co a jak... Jen mě štve, že nedělaj "domácí" ultrazvuk, to bych asi nedělala celý dny nic jinýho, než koukala, jak se daří mrněti
|