| Autor |
Zpráva |
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2009 11:45
- Nahlásit
mám dotázek? kolik dává stát na 3 dítě? dík moc
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2009 12:07
- Nahlásit
Biluška
Nevim, uvidíme, jak to bude, třeba nám ty koleje ani nakonec nedaj... Je to jen jedna z možností, ale tak nějak doufám, že třeba 2 hodiny třikrát za týden by to prcek s manžou zvládnout mohli... Taky není problém se na tu školu kdyžtak vyprdnout a dodělat ji kdyžtak později... Ale zkusit bych to chtěla, znám lidi, co to zvládli i s uplně malým děckem, tak to třeba zvládnu taky, třeba ne... Ale nechce se mi to balit jen tak... Přeci jen pokud by se zadařilo, tak v době, když bych měla hotovýho inženýra, mrně by mělo dva roky (tři, pokud bych rozvolňovala)...
Terri
no jedny státnice budu dělat snad teď v červnu... (pokud se zadaří a nebudou žádný komplikace) a pak další až za dva bo tři roky, když by na věc přišlo...
S učením by to asi bylo docela veselý, ale já tomu zrovna moc nedávám ani teď a tak nějak mi to zatím vychází...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2009 12:46
- Nahlásit
Eimy
Většinou to zvládnou lidi co nekojí. Flašku se sunarem může miminu nacpak kde kdo, to je fakt. Ale do toho bych teda nešla. Jednak sunar mateřskýmu mlíku nesahá ani po paty a za druhé vychází kojení poměrně levněji
Když kojíš tak v zásadě nikdy nevíš kdy budeš potřebovat nakrmit. Takové ty kecy o krmení co dvě hodiny a pod jsou fakt jenom kecy. Alespoň mě to nikdy nefungovalo Zvládnout se dá ledacos, já začala závodní sezonu když Inka měla přesně měsíc. Projezdili jsme celou republiku, všude jsem měla mimino s sebou. Kojila jsem na závodech, ve vlaku, na nádraží... kdekoliv. To se dá. Ale neumím si představit, že mi děcko řve někde na kolejích, zoufalej chlap neví co s ním (a to neví žádnej chlap, holt to nemaj v genech) a já si sedím na přednášce.
Volnýho času budeš mít fakt spoustu. Učení se doma si s klidem umím představit, ale pravidelné docházení do školy ne.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2009 12:52
- Nahlásit
Biluška
Hele, ale ono se dá i ve flašce skladovat mateřský, ne?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2009 13:02
- Nahlásit
Dines
Skladovat se dá, ale krmit se tím nedá. Protože z flašky vytéká mlíko (čaj a pod) samospádem, dítě to pije s minimální námahou. Kdežto při kojení musí vyvíjet jakous takous aktivitu. V porodnici nám tvrdili, že když dáme děcku flašku bude příště odmítat prs. Ozkoušené to nemám, věřila jsem jim a flaškám se vyhýbala. Dokonce nám radili, že když už musíme dát např. čaj tak z takového toho miminkovského hrníčku s násoskou. Nikdy z flašky. Čaj jsem nedávala, obě holky jsou narozené v zimě, takže to nebylo zapotřebí. Tudíž nevím.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2009 17:57
- Nahlásit
Biluška
V porodnici nám tvrdili, že když dáme děcku flašku bude příště odmítat prs.
hmmm Vikina měla čaj a odstříkaný mlíko z lahve..páč jsem sice nešla do školy ale na cvičák
a teda prso chtěla ještě dalších 8 měsíců
taky je třeba nešetřit na kvalitních lahvích Avent má i savičky pro kojený
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2009 18:41
- Nahlásit
sarax
Nevím, nemám zkušenost . Sem jim prostě věřila a dítě kojila . Nějaký patlání se s lahvičkama a vyvařování dudlíků by na mě bylo moc pracný, sem líná
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2009 21:53
- Nahlásit
Dines
Mateřský lze skladovat 24h. v ledničce, nevím kolik týdnů v mrazáku. Za tímto účelem je fajn koupit odsavačku. U ní máme i lahvičky se savičkami, které používáme a prso dál neodmítá.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2009 00:24
- Nahlásit
Biluška
a vyvařování dudlíků by na mě bylo moc pracný, sem líná
já taky na mytí mám lidi a na zbytek sterilizátor
Sylva
jj odsávačka je fajn..koupila jsem dvoufázovou od Medely a spokojenost
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2009 08:51
- Nahlásit
Všem nastávajícím maminkám mooc gratulujeme a přejeme klidný průběh těhotenství.Klidný porod je asi jen císařem a to nikomu přát nebudu
eimy
já jsem si říkala,že asi budeš v tom,když hledáš kočárek,ale čekala jsem až s tím vylezeš sama.Já tě snad trochu uklidním.Já si zase dovedu představit,že bych chodila do školy,ale to učení zase ne.Ráda vypadnu z domu a hrozně si člověk začne užívat vycházek.Maminky určitě potvrdí.A i tak potřebuju chvilku pro sebe,bez Adámka.Stačí na to jít na nákup,ale někdo mi malýho taky hlídá.Jednou týdně jezdím na větší,který mi min. 2 hoďky zabere,protože máme obchoďák dost daleko.Malýho pak hlídá manžel nebo rodiče a když je třeba,tak prostě nakrmí z láhve.Taky jsem z toho měla nejdřív strach,protože všude píšou a říkají,že se to nemá,že se tím pokazí technika kojení.U nás byl problém v tom,že malej z láhve pít nechtěl a trvalo mu než se to naučil.Ale stejně vždycky vzal prs a pil jak divej.Dneska už máš dudlíky pro novorozence a jemu trvá pití z láhve delší dobu než ode mě.Musím teda říct,že já mám i trochu štěstí na miminko,protože pije tak 10-20 minut a min.ty 2 hoďky dodržujeme.Někdy chce dřív,ale většinou se dá "ukecat".Je ale fakt,že znám maminky,které kojí třeba hodinu v kuse a to pak opravdu mají dítě u prsu celý den.Takže dopředu to nenaplánuješ,ale až se ti mrně narodí,tak uvidíš.Hlavně si to musíš vyzkoušet a sama zkusit najít nějaký režim.Teorií a rad je spoustu,ale každej si musí vzít svoje.Já třeba nechtěla dávat dítěti prs,kdykoli si řekne.Prostě jsem se vždycky snažila dodržet nějaký interval mezi pitím.Malej si občas poplakal,ale opravdu se mi ho skoro vždycky povedlo nějak uklidnit a nakonec to vydržel.Samo,že když vidím,že ten hlad opravdu má,tak mu dám dřív,ale nejdřív se prostě pokusíme utišit a při každým otevření pusy mu tam prostě prs nervu.Vzhledem k tomu,že váha mu jde nahoru,to asi nedělám blbě A v noci krásně spinká.Ale pokud ti dítě bude řvát,tak asi sílu a chuť na školu mít nebudeš.U mě je problém,že mám pocit,že si vykojuju mozek a příjdu si úplně tupá.Nedokážu se soustředit ani na blbej film a co si nenapíšu,to nevím,Takže bych přednášky brala jako příjemný relax,ale zkoušky si momentálně nedovedu představit.On se i ten chlap naučí,jak mrně zvládnout.Chce to víc času,ale jde to.Když ho manžel poprvé hlídal,tak řekl,že už nikdy víc,protože mu to celý prořval,ale naštěstí se toho nakonec nezaleknul a i když mu to teď malej prořve,tak už to tolik nevadí.
Jinak určitě doporučuju odsávačku.Mám asi tu co sarax a je to moje největší kámoška.Bez ní by to nešlo Mlíko se dá uchovávat v mrazáku 3-6 měsíců (všude píšou něco jinýho) a v ledničce 24 hodin.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2009 11:37
- Nahlásit
abby
a je to moje největší kámoška.
njn jak dopadnem..s dětma máme za kámošky vodsávačky
,že se to nemá,že se tím pokazí technika kojení.
já měla jednu príma sestru na šestinedělí,starší paní a ta holku co měla první děcko a šílela kvůli kojení "setřela" slovy že jako klídek že naše báby a prabáby kašlaly na všechny techniky neb o nich nevěděly a svý děti kojily celkem dlouho a spokojeně
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2009 17:57
- Nahlásit
sarax
Ono ti to ale jako prvorodičce udělá v hlavě pěknej zmatek.Každej ti říká,dudlík ne,pití z láhve ne,jakmile otevře dítě pusu,strč mu tam prs ....... Mě třeba strašně vadilo,že mi všichni říkali,že mám malýho budit na kojení v noci.Ale já byla ráda,že mi krásně spinká Kdyby nepřibíral,jak má,tak neřeknu,ale tohle nám zatím nehrozí.
Prosím tě,nevím,jestli jsi mi na to odpověděla,jakej máš golfáč?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2009 20:37 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
abby
no Chicco Multiway...Jané byl strašně úzkej..aspon model Energyi tyhle vyhovují na šířku délu a tak
já mám i tuhle barvu na obrázku..jen jsme dali do háje ten polštář..celkem nás štval
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 09:39
- Nahlásit
sarax
Díky moc Já se koukám zatím jen tak nezávazně.Samo se mi na obrázku líbilo Jané Jdeme v březnu na dětskej veletrh,tak tam všechno vyzkoušíme a uvidíme.Ale to Chicco vypadá moc dobře
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 11:03
- Nahlásit
abby
.Samo se mi na obrázku líbilo Jané
to mě taky...jenže jak říkám ty který byly celkem na velikost fajn byly asi za skoro 9000,-a nevypadali tolik jak golfky ,spíš jak sporták..a jako za golfáče bych tolik nedala..fakt je máme hlavně na nákupy a asi na dovču v létě
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 11:32
- Nahlásit
sarax
Jo,taky mi některý na obrázku připomínají sporťák a ta cena je šílená
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 11:42
- Nahlásit
Biluška
No jsem zvědavá, jak to dopadne, možná tu školu fakt nechám ležet... Uvidíme, každopádně momentálně toho manžel ví o prckách víc než já, neb se staral o mladšího bráchu (je mu 6) a má hodně o hodně mladších bratranců a sestřenic to já jsem v tomhle ohledu nepopsanej list a do minulýho léta se malý dítě neměla v ruce Takže spíš mám strach, jak to zvládnu já
abby
jo jo, zadařilo se nám ani nevíme pořádně jak Doktoři nás strašili, že přirozeně mít prcka vůbec nebudem... Jak jsem psala Bilu, s tou školou je to zatím tak 50 na 50... Já bych ji nechala bejt, ale zase nechci, aby byl bez ní i manža Tak uvidíme... V nejhorším on pujde na kombinovaný a já si ji třeba časem dodělám... Času máme na rozhodování ještě celkem dost
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 12:43
- Nahlásit
Eimy
Určitě to nevzdávej a tu školu zkus.Pokud budete mít hodné miminko a ty dost sil,tak to můžeš zvládnout
A neboj,ono to příjde.On mateřský instinkt udělá svoje.A i mimčo vycítí,když ho chová maminka,protože ty máš něco,co tvůj manžel ne.Mlíko
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 13:14
- Nahlásit
Eimy
Na výchovu mimina nepotřebuješ žádné zkušenosti. Bohatě ti stačí mateřský instinkt, to už tak příroda zařídila
S tou školou holt uvidíš, buď to půjde, nebo to vzdáš . Mimochodem, kde bydlíte teď?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 13:30
- Nahlásit
Biluška
Teď bydlíme na kolejích takže pokud by to vyšlo, přesunuli bychom se jen na jiný, který stojí těsně vedle školy a nebo hold budem muset začít bydlet někde jinde... Penízky na to naštěstí celkem jsou...
Část výbavičky (postýlku, vaničku, oblečení...) dostanem po manžovým bráchovi, takže za to taky neutratíme tak moc... I když já už se těším, až pujdu něco koupit na prcka
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 13:33
- Nahlásit
Eimy
až pujdu něco koupit na prcka
já se těším vždycky tak do 5000,- pak pláču a nikam dlouho nejdu
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 19:19
- Nahlásit
Zdravím, kolegyni v práci se narodila holčička. Dámy, tý jo, první kontrakce 10.00 hod., holčička na světě v 12.30. To si jako troufám i říct, že to musel být krásnej a neskutečně endorfinovej zážitek. To bych fakt brala i všema deseti.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 19:23
- Nahlásit
abby
U mě je problém,že mám pocit,že si vykojuju mozek a příjdu si úplně tupá.Nedokážu se soustředit ani na blbej film a co si nenapíšu,to nevím
Tak to jsem ráda, jako by jsi mi mluvila z duše. Byla jsem úplně totálně, nebojím se říct, vypatlaná. Sama jsem se děsila toho, že jestli mi to zůstane a jestli se to bude zhoršovat, skončím jako nesvéprávná. Naštěstí se to kolem 5. měsíce života Myšmajzny srovnalo....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 19:24
- Nahlásit
Garfield
Nezbývá mi než jí závidět
Eimy
Jsem na tom stejně jako Sarax . Napřed zjistím jestli by se nedala bota roztáhnout, potom jestli se nedá děcku srazit noha, pak je chvíli ukecávám, že je to ještě vůbec netlačí a nakonec vyrazím koupit nové. V obchodě dostanu nervový šok, rupnou mi asi tak tři céfky a s hrůzou uteču
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 19:27
- Nahlásit
Eimy
Jéééé Eimuško, no sice jsi na úplném začátku, taková první malá metička, ale každopádně i tak gratuluju, doufám, že vše bude v poho, že si těhotenství užiješ a že nás obohatíš dalším fascinujícím příběhem o šílenostech porodu s dobrým koncem a krásným miminkem v závěru.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 19:30
- Nahlásit
abby
Tý jo, jak jsi psala o té korbičce k trojkolce Jané, že se tam ještě vejde, ale už né dlouho, tak poslušně hlásím, že Myšmajzně je 8 a 3/4 měsíce a zatím pořád funguje v hluboké korbičce, na šířku úplně v poho a na délku už to asi na dlouho nebude, ale zatím je to bez problémů. Ona je asi fakt maličkatá, mně to tak nepřijde, ale když vás čtu...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 19:36
- Nahlásit
Ještě se chci podělit o zážitky z kojeneckého plavání. Chodíme tam od 6. měsíce a je to super. Bazének s 30° C vodou čištěnou ionizací. Voda je mi cca po prsa. V jedné hodině je cca 6 maminek případně tatínků s miminky. Děti se učí trávit ve vodě čas ponoření celí i s ramínkama, splívat na zádech a na bříšku, kopat nožičkama a plavat ručičkama. Loví hračky plovoucí na hladině. Vozí se na různých zvířátkách, kruzích a podložkách (nadnášedlech). Podplávají most. Polívají se vodou a my už máme za sebou i první zkušenosti s potápěním a podplaváváním hrazdičky položené na hladině. Když řeknu, že Myšmátko je maximálně spokojené, zatím nikdy neplakalo a líbí se jí děti a hlasité říkanky a zpívánky, které se tam praktikují, tak to není nic zvláštního, protože stejné chování a reakce na vodu jsou i u všech ostatních děti, které jsem tam já viděla. Soudím, že prcci jsou z toho opravdu nadšení. Nemoci či záněty očiček nebo oušek zatím nebyly.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 19:40
- Nahlásit
Garfield
zážitky z kojeneckého plavání
kamarádka takhle chodila s dětma, oba jsou vodníci, brzy se naučili plavat a potápět. Moc si to chválila
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 19:55
- Nahlásit
Eimy
No jak píše abby. Ona má zimní miminko, takže dle svého tvrzení sedačku posazenou na podvozek zatím neužila, ale já měla květnové dítě a v následujících letních pařácích nebylo nic lepšího, než když jsme jeli třeba na nákup a malá byla autem přepravovaná samozřejmě v autosedačce a pak jsme ji jen cvakli na podvozek, profrčeli obchodním centrem, nakoupili, poobědvali v restauraci a zase jsme kvačili domů. Ušetřili jsme tak místo za velkou korbu, díky čemuž bylo kam uskladnit psa, nákup a případně nějakou babičku... Malá si v autosedačce libovala, protože to byla jediná příležitost, jak může jinak ležící miminko být v polosedu a koukat po světě.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2009 21:28
- Nahlásit
sarax
Biluška
no já jsem zvědavá, jak to dopadne u nás
Garfield
Díky za gratulaci Taky doufám, že teď už to bude probíhat dobře, i když na začátku to bylo nic moc... Jestli bude ten prcek zlobit jako mě pozlobil na začátku, tak potěš koště
My autí vlastní nemáme, ale pokud bychom měli s někym někam jet, tak to malý bez autosedačky do auta prostě nepustím... Takže autosedačku chci... Ale furt si lámu hlavu s tím kočárem Každopádně u nás by mělo být mimčo na přelomu srpen/září a to už zas tolik teplo asi nebude...
|