Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 26 Led 2009 22:38
- Nahlásit

Eimy

No,autosedačku mít musíš z hlediska bezpečnosti,je to tvoje povinnost.A předpokládám,že min. z porodnice vás někdo poveze

Garfield

Já s malým do obchoďáku nechodím a v nejbližší době to nemám v plánu.A vzhledem k tomu,že malej je vlatně velkej,tak radši i tak příště budu sedačku kupovat podle velikosti.K čemu mi je,že ho cca 3 měsíce můžu vozit na podvozku,když pak musím koupit jinouJá mám prostě velký dítě.Už teď má 6 kilo a tabulkově odpovídá velikosti 3-4 měsíčního miminka.A to má 7 týdnů.A jeho ani ležení nebaví.Mám s tím celkem problém,ale ortoped mi řekl,že máme dělat,co mu vyhovuje,pokud nebude v jedné poloze moc dlouho.
Plavání ti závidím.My začínáme chodit v březnu.Už se moc těšíme.Adámek vodu miluje.Z kyblíku nám teda už vyrostl,takže "plaveme" ve vaně a teď mu chci koupit takovej koupací bazének,protože vanu máme velkou a každej den se mi napouštět nechce.

abby
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 09:30
- Nahlásit

Holky,chci se zeptat.Malýmu dneska prasknul vřídek po očkování TBC.Vytekl z toho hnis a krev.Dětská má dneska až odpolední,tak nevím,jestli je to O.K. nebo ne.Nevíte?

Martina
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 09:52
- Nahlásit

abby
Je to OK, nic z toho nemačkej, nech to tak jak to samo prasklo. Nám se to několikrát zatáhlo, pak několikrát prasklo. Nech to tak.

abby
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:36
- Nahlásit

Martina

Díky,jen jsem to vydesinfikovala a zalepila.

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:39
- Nahlásit

abby
jak píše Martina..nech to v klidu a je to OK..my se hojily 3/4 roku sem to tu tenkrát psala..Vikča měla blbou reakci a jen se to podebíralo a nepraskalo a píchali to a tak...tže to že to samo prasklo je fajn ale nevím jak s tím lepením..já bych nelepila a nechala to volně ...

abby
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:45
- Nahlásit

sarax

Já mu to při dalším přebalování odlepím.Jen jsem to zalepila,protože z toho tekla krev

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 10:50
- Nahlásit

abby
jj my byly s Vikčou krvavo-hnisavý furt
jdu zas uklízet..sice spala do cca 10 ale poblila se v postýlce...hezky kolem sebe mám co dělat

abby
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 11:02
- Nahlásit

Ještě se zeptám,včera byl celej den dost neklidnej.Vlastně i v noci na sebe nezvykle vstával.Myslíte,že to může mít souvislost.

sarax

To víš,asi to muselo venHlavně,že si poradila

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 11:15
- Nahlásit

abby
já myslím že jo..vem si že ne to praskne tak může cejtit tlak a trochu bolest..takže bto že byl nelidnej je zlatý..klidně mohl ječet v kuse
Hlavně,že si poradila
jj je vykoupaná už po ránu

Martina
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 11:19
- Nahlásit

sarax
poblila se v postýlce
Copak jste marodi? U nás proběhla před 14 dny nějaká střevní viróza, bylo to taky maso. Když na Dorotku přišlo zvracení, tak se mě chytla kolem krku, tak si dovedete představit jak to u nás vypadalo.

Martina
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 11:22 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

Holky, ženy matky PROSÍM RADU, teda spíš švagrová.
Její čtyřletý klouček má neustále rýmu, záněty středního ucha, pořád huhňá a doktorka řekla, že musí jít na odstranění nosní mandle. Mají jít někdy za týden. Teď mi švagrová volala, jestli bych se nemohla někde podívat nebo vyčíst, jestli by na to třeba nezabrala homeopatika nebo něco jiného, nebo jestli ta mandle musí prostě ven, jinak se toho nezbaví. Ač mám tři děti, tak s tímhle opravdu žádnou zkušenost nemám.
Uvítám jakoukoliv radu, vlastní zkušenost nebo i odkaz na nějakého odborníka, telefon, stránky, prostě cokoliv. Slíbila jsem jí, že jí večer zavolám.
Děkuji moc moc

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 11:37
- Nahlásit

abby
Buď ráda, že vám ten vřídek praskl a reakce byla zjevná. Sandruši to neudělalo vůbec nic a pak musela na plicní na kontrolu, zda se jí vytvořili vakcinací potřebné protilátky. Hnisavá reakce je správnější než žádná.

brut
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 11:37
- Nahlásit

Martina
má neustále rýmu, záněty středního ucha, pořád huhňá a doktorka řekla, že musí jít na odstranění nosní mandle
jsem po mých zkušenostech s mladým a nejmladším zastáncem "mandle ven a to co nejdřív"
Homeopatika nepomůžou, veškeré svinstvo se stále drží v dutinách a díky velké mandli nejde zlikvidovat.....

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 11:40
- Nahlásit

Nám troškařkám

http://www.novinky.cz/clanek/159724-americanka-por odila-ziva-osmercata.html

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 11:40
- Nahlásit

Martina
Můj nejstarší měl totéž, pořád rýmy, kašlíky... na odstranění nosní mandle byl poprvé ve asi ve 3 letech a pak ještě podruhé v 5 - asi to udělali blbě bo co - říkal tehdy pediatr - prostě dorostla. Pomohlo to, pak už byl zdravej

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 11:44
- Nahlásit

Martina
hele mandle ven fakt musí..Michala čekala na vyndání půl roku před těma 14 rokama to dělali až od 2 let nevím jak dnes..Míše je vzali jednou a klid..mladej tam byl dvakrát ale bez toho by se nehnul fakt...
a ber to tak že v pubertě bětšinou..zatrofuje a zmizí
Garfield
ti dík..další nechci..co kdyby náhodou omylem
to bych si to hodila

brut
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 11:50
- Nahlásit

Garfield
dost hrozná představa .... brrrr

sarax
ti dík..další nechci..co kdyby náhodou omylem
takže žádné další mimčo nebude? Sem se těšila na čmuchání miminkovské vůně
Jak se připravujete na oslavu princeznovských narozenin.... co dostane Viktorka hezkýho?

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 11:52
- Nahlásit

Martina
osobni zkušenosti nemám, ale profesorka, kterou jsme měli na biologii člověka říkala, že při opakujících se zánětech středního ucha je nejlepší řešení dát mandle ven... Aby se tam nedržely ty sajrajty či co...

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 11:55 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

S mandlema mám zajímavej zážitek. Co by nemocniční výtvor, odrostenec a pokusnej králík jsem viděla stovky no možná miliony dětí, kterým škubali mandle. Tehdy za silného totáče ještě stávaly děti frontu v těch zelených mundůrech a rvali jim to na počkání a my je pak museli pouštět na své postele, kde seděli s plínkama u tlamiček a krváceli nám do našich čistých pelíšků (čti: nepohodlných hnusných nemocničních postelí). Tehdy, co by malý parchantík, jsem k tomuto úkonu získala silnou averzi.

Celej život jsem se tomu bránila jak čert křížovi. Pak jsem šla těsně před osmnáctáma narozeninama na, dle vlastních slov, poslední operaci v životě (v pořadí jedenáctou) a to měly být tedy hlasivky. No tak si mě připravili, nadopovali nějakýma těma oblbovákama a už jsem ležela v posteli a jen čekala nějakého toho lapiducha, co mě má odvézt do té řezárny. Lékaři usoudili, že hlasivky počkají, že napřed musí ven mandle, ale matka věděla, že kdybych se to dozvěděla, tak z té nemocnice uteču, zabiju doktora, podpálím operační sál a tak a tak jim řekla, že mi to mají fiknout a až pak mi říct, že to byly jen mandle a že za týden budou dělat ty hlasivky. Jenže nějaká mladá nezkušená sestřička navigovala na chodbě před pokojem onoho lapiducha a vyslovila mé jméno, číslo postele a řekla, to jsou ty nosní mandle, tak na sál na jedničku. Tý jo, já začala přiblbá těma práškama řvát, že je to omyl, že já tam nejsem kvůli žádným mandlím a rvala jsem se s lapiduchem a lapiduch se mnou a sestra se rvala s náma oběma a bylo to takové veselé. Pak mě nakonec tedy nějak dopravili na sál č. 1, kde už jsem byla úplně totálně zdrogovaná a sotva jsem seděla. Tam to ale neměli přichystaný a tak mě nechali ležet v nějakém předsále, že si pro mě za minutku dojdou. No a já jak byla fakt úplně k.o., tak jsem zburcovala záložní zdroj sil a polonahá s jakýmasi hadičkama v nose jsem od tam utekla a pamatuji si jen, že mi na útěku došlo, že jsem v suterénu a že nevím, jak se dostanu ven. Pak si jen pamatuju, jak mě lapiduch srazil na zem a pak si pamatuju poslední záběr ve výtahu, kdy mi říkal, že už zažil ledacos, ale tohle ještě ne. Pak jsem se probudila na pokoji už bezmandlovatá a myslela jsem, že je večer téhož dne, kdy se to celé odehrálo. On byl ale večer druhého dne, protože měli strach mě probudit a tak mě nechali nadopovanou 48 hodin.

Když mi pak dělali hlasivky tak jsem si po operaci znovu opakovaně vyrvávala kapačky, kopala jsem do sestry, která mi chtěla píchnout už asi pátou kalciovku a už to naprosto nesnesitelně bolelo, už jsem fakt chtěla umřít, jen né další kalciovku..., no zážitek...

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 11:56
- Nahlásit

brut
co dostane Viktorka hezkýho?
co nestrihla vybalit o vánocích ne??
dodáme fotky určo v sobotu
a další je zatím v plánu

brut
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 12:20 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

sarax
co nestrihla vybalit o vánocích ne??
neříkej, že něco nechala? Tomu nevěřím ... na fotky se těším...a nejen na ně, holt budu muset podniknout výpravu do Práglu a dojet se na princeznu podívat, pomazlit a poňuchat

a další je zatím v plánu
to mám radost, se nemusím loučit z představou krásného, voňavého miminka v blízké budoucnosti ... když všechny budoucí maminy bydlí někde na Moravě a holky, co jsou blízko žádné děti v dohledné době neplánují

No, tfuj... koukám, že Prágl píšu s malým "p"

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 12:25
- Nahlásit

brut
koukám, že Prágl píšu s malým "p"
mno jo žumpoidní syndrom
radši nepíšu nic

abby
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 12:26
- Nahlásit

Díky všem za radyDém mu ještě zítřek a jak pak bude zlobit,tak dostane na zadek,jak jsem mu slibovala už v bříšku a ještě na to nedošlo

Garfield

Teda,ty máš zážitky.Já byla taky to dítě v zeleným mundůru a pamatuju si to ještě dneska,jak jsem stála v tý frontě,ale zbytek naštěstí ne.

Kam chodíte plavat,v Rosicích?

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 12:36
- Nahlásit

abby
Ne. V Brně je nové relaxační centrum na Tř. gen. Píky. Je to nový, strašně hezký. Bazének je určen speciálně pro děti. V šatnách, ve sprchách i na toaletách jsou všude přebalovací pulty. Jsou tam odkládací ohrádky pro batolata a pojízdné postýlky pro miminka. Osobně se mi to fakt moc líbí. Je to sice oproti dalším kurzům dražší, ale myslím si, že to za to stojí. Jmenuje se to Plaváčci. V ceně kurzu jsou plavací plínky a za 100,- Kč se přikupují plavečky.

Odkaz:
http://www.plavacci.com/plavani.html

brut
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 12:36
- Nahlásit

sarax
mno jo žumpoidní syndrom

sem o víkendu koukala Jitce na matur. otázky a měla tam napsán Londýn s malým "l", tak sem se jí smála.... ti nevím, jestli to nebude v rodině

Garfield
taky fajn zážiteček

Martina
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 13:18
- Nahlásit

Díky moc všem, ještě jsem hledala něco na netu, tak ji poinformuju. Ještě jednou díky

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 13:19
- Nahlásit

Martina
můj synek jak začal chodit do školky, tačal trpět na rýmu děsně, navíc velmi často následovalo píchání ouška , když to bylo po 3. během cca 4-5 měsíců , vzala jsem si neplacenou dovolenou a na měsíc odjela s ním na Šumavu , i se psem ( tenkrát ovšem byly ceny ubytování trochu jinde než dnes ), po návratu už to bylo v pohodě.

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 13:21
- Nahlásit

sarax
a další je zatím v plánu , chlapeček nebo holčička ?

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 14:11
- Nahlásit

Je mi blivno. Letos v srpnu bych dle harmonogramu měla být letos v cca v srpnu/září okocená, aby se druhé Myšmule narodilo koncem mé mateřské dovolené.

Jdu blejt velebnosti, ta představa je naprosto úděsná.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 14:15
- Nahlásit

Garfield
I Ty, Brute?

<< 1 ... 360 . 361 . 362 . 363 . 364 . 365 . 366 . 367 . 368 . 369 . 370 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání