| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:49
- Nahlásit
abby
díky ....a nikdy jsem nechtěla z UV fotku a šup...mám ji doma
úplně si představuju svoji viktorku s Abbynkou
já taky jen doufám, že to bude též tak v pohodě
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:49
- Nahlásit
Terri
vše v pořádku to je hlavní...se těším na další přírůstek
a nakupování??sem si jela koupit něco na sebe...skore je pěkný:Honza-triko,starší holčička džíny a pásek,Vikča:hrazdička,2 chrastítka,4 trička,botičky a šátečky na hlavu...synáček karty a já nic někde se stala asi chyba sem si malinko vybílila konto
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:50 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
sarax
ale úplně Tě chápu, u mně to vypadá taky tak - plno věcí pes, něco pro drahého....a jede se domů
Jinak, udělám drobnou reklamku na jeden internetový obchod
http://www.mamaja.cz/scripts/index.php
|
želva
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:51
- Nahlásit
sarax
já sice děti moc nemusím a sama si pořizovat nikdy nechci ale tvoje dítko je pěkné
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:52
- Nahlásit
Terri
ježíš já nekoupila nic Trinitce...to zítra napravíme
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:54
- Nahlásit
sarax
no si říkám
|
abby
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:55
- Nahlásit
sarax
To si psí matka
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:56
- Nahlásit
želva
dík
Terri
my zas nakupujeme tady http://www.eberunka.cz/
a tady.. http://www.e-detskysvet.cz/scripts/index.php
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:58
- Nahlásit
Terri
Já myslela, že se bavíme o Ostravě, Opavu moc neznám. Proč zrovna tam?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 21:58
- Nahlásit
sarax
to jsou věci...šup to do oblíbených ale ty ceny.. (myslím všeobecně dětských věcí...)
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:00
- Nahlásit
Mucholabka
Protože v hodnocení porodnic vychází na internetu nejlépe a získala Baby friendly hospital..
Tys myslela kterou?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:02
- Nahlásit
Terri
Baby friendly jih dnes je snad většina, ne? Já myslela fakultku. Třeba zase Fifky vůbec...to snad radši na ulici.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:03
- Nahlásit
Terri
a získala Baby friendly hospital..
a proto tam chceš??kup si svýho dudlíka...fakt nepřestane dítko sát kvůli dudlíku ale v těhle Baby friendly ti ho nedají všechno přirozeně sem běsná jak to vidím
add.ceny..ona ta hrazdička na netu ještě vyjde levněji..já za ní nechala v Chiccu 2399 a to je dost..pak nějaký hračky a hadříky a mladá to má skoro za bůra dnes
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:06 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
sarax
Mucholabka
Většina ne. Fakultka má prý pořadníky.. musím se tam zajít podívat - ale to je můj druhý tip. Opavu trošku znám - je tam i hezky, max. dvě mamči na pokoji, všude po ruce WC a sociálka... a nadstandard není tak drahý jak v Porubě
Add "přirozeně" - no mně odrazuje rutinní přístup, napíchat a je to...
Fifky mají dost blbou pověst, a taky Vítkovice nic moc prý.
Ceny...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:09
- Nahlásit
sarax
Viktorka opět úžasná.
já za ní nechala v Chiccu 2399
Tak to je dost vata, i když je krásná a za ty prachy to stojí, no ale tuhle starost asi mít nebudu, jelikož jsme v bytečku tak natřísklí, tak tolik místa na zemi asi nikde nebude. A to ještě kus zařízení bytu rozdáváme a akvárko prodáváme.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:12
- Nahlásit
Mucholabka
Jaktože se za epidurál platí?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:19
- Nahlásit
Terri
Jinak my byli na UV, vše v pořádku a fakt je to zážitek
Tak to je super zpráva, to vždycky potěší. A už jste si nechali říct co to bude??? Je mi jasný, že to tady nebudeš roztrubovat, ale jen mě zajímá jestli už to víš.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:25
- Nahlásit
Martina
Nenechali! Vydrželi jsme to a necháme se překvapit
PS: poraďte mi, od kdy se chodí na předporodní kurz?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:39
- Nahlásit
Terri
neporadím..rodím i bez toho
add.epidurál,např. v Práglu se platí snad jen v jednom špitále..tak se poptej....a na kurzy jsem fakt nechodila...ona mi kamarádka říkala že hlavní je umět dýchat...jinak to probíhá pokaždý jinak a kolikrát se zrovna tahle varianta ve škole nebere
Martina
my taky máme málo místa...ono se to fajn složí do takový tašky takže to rozkládám do obýváku na zem..tady i spíme a máme nábytek,sedačku,kolébku,přebalovák a psí pelech
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:46
- Nahlásit
sarax
a na kurzy jsem fakt nechodila...
no já bych chtěla, ne tak kvůli porodu jako kvůli péči o mimčo
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:51
- Nahlásit
Terri
poraďte mi, od kdy se chodí na předporodní kurz?
To taky neporadím, ale nejlepší prý je zajít si do té porodnice, kterou si vybereš nebo tam zavolat a oni Ti určitě řeknou.
Já taky nikdy na žádným předporodním kurzu nebyla, ale jak píše sarax nejdůležitější je to dýchání a to Tě tam určitě naučí.
I když dneska je to všude popisovaný, buď hluboké dýchání do břicha to je na prodýchání stahů a pak takové to psí, krátké, když Tě to nutí tlačit a ještě nejseš dostatečně otevřená. Nic na tom není. Já se budu muset zase poptat na nějakou přípravu otce k porodu, většinou je to tak na 2 hodiny. Jelikož manžel u dvou prvních porodů nebyl a teď chce jít, tak asi něco takovýho budu muset zjistit.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:53 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
sarax
Teď tady projíždím ty stránky jak jsi psala odkazy a ten dětský svět je fakt dobrej. Je tam toho dost. Hrozně se mi líbí ty hračky Lamaze. Mimi ještě není na světě a já už bych nakupovala takovýhle blbinky. Už se těšííím
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 22:58
- Nahlásit
Martina
jj sou to mooc pěkný věci
hele můj přítel dítka nemá..tohle je první a byl u porodu a má to za 1*...fakt nejdůležitější sem mu řekla já at se nediví že mi nadám,poškrábu a aby nekoukal kam nemá a stačilo
Terri
na péči o mimčo ti nevím...se s tím dneska nadělá...chtějí body všude...se smála moje babi když byla naživu...jakože jí a ani její rodiče,prarodiče atd.nikdo neučil a zvládly to super..ono to fakt příjde...já nechodila nikdy nikam a mám 3
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 23:01
- Nahlásit
sarax
Dneska jsem to říkala bráchovi, který u porodu byl a byl na předporodním kurzu a říkal, že ten kurz co byl byla taková trapárna, že jim jenom pustili video porodu a jinak nic, sestra, že k tomu měla občas nějakou poznámku a že to bylo docela o ničem. Tak nevím, ale to bylo tady u nás v porodnici než ji zrušili, tajně doufám, že to jinde probíhá trochu líp.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 23:03
- Nahlásit
Martina
hele já bych ho nechala žít aby ho nějaká blbka nevyděsila....stejně není nad realitu v tomhle...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 23:11
- Nahlásit
sarax
Možná je to někdy tak lepší. Můj bratránek když byl u porodu, tak z toho byl tak vyjukanej, popisovala to jeho žena, že prej tam pořád v těch kontrakcích někde chodila po chodbách a pak už jí manžel řekl ostrým tónem: Kam zase jdeš??? a ona mu říká: Asi domů ne? Hrozně jsme se nasmáli, když líčil zážitek z porodu. Na porodním sále byl tak vyplašenej, že když se malej narodil, tak na něj musela řvát foť, foť, nějak i zapomněl, že tam má foťák. Ale to já bych mu odpustila.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 06:54
- Nahlásit
Martina
Ty kurzy jsou snad různý,ale mě kámoška taky říkala,ať hlavně nečekám to,co vidíš v americkejch filmech.Tady to prý ještě nemají tolik promakaný.
sarax
Ta hrazdička je úžasná.takovou velkou jsme ještě neviděla.Koloega kupoval nedávno a stála okolo 1000,ale byla úplně obyčejná.A jak se ti jinak daří?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 07:45
- Nahlásit
sarax
Ja tiez neviem. Ked som sa ho spytala, ze preco. Len odpovedal "Chudak dieta". Hmmm. Chudacik, ten to bude tazko znasat. Radsej som to nezacala rozvadzat. To bude prekvapko (Alebo boj? )
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 08:16
- Nahlásit
sarax
Maminko,buď tak hodná a vyřiď Viktorce, že jí přeju všechno nejlepší k svátku, hlavně ať Ti udělá radost a přibere aspoň půl kila.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2007 09:04
- Nahlásit
Že má Viktorka dnes svátek?
Á, už mě někdo předběh. Přeji oběma, ať ze sebe máte jen radost.
|