| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 17:19
- Nahlásit
sarax
Hezké... jak to holkám sluší
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 17:41
- Nahlásit
A když už se tu teda vybírají porodnice, tak nebyli jste někdo v Opavě?
Jsem si původně naivně myslela, že "přirozený porod" je všude a fakt přirozený - v prveřadě a jak teď slyšívám reference a zážitky a taky z těch různých časopisů - tak je to spíš snad výjimka..
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 17:50
- Nahlásit
Terri
Ono přirozený vždycky neznamená přirozený. Pro někoho je přirozený, že si Tě taky třeba hodinu nikdo nevšimne.
Ty čekáš první miminko? Nějak ztrácím přehled.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 17:52
- Nahlásit
Martina
První (I proto ty strachy...)
Přirozený jsem myslela tak, jak je definovaný - tj. bez medikamentů, s alternativními možnostmi (jak tišení bolesti, tak poloh), bez klystýrů a holení (resp. s možností volby) atd.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 17:57
- Nahlásit
Terri
To jo, to se jen tak píše, že si můžeš vybrat polohu a tak, pak Tě naženou na stůl a je po výběru, ohol se doma a vyprázdnit se můžeš taky doma, doktor Ti může předepsat tuším, že se to jmenuje yal. Ale pro mě osobně ten klystýr nebyl tak hroznej, rozhodně lepší, než pak ještě nějak ovládat svěrače, když se to moc nedá. To ne trochu si z toho dělám srandu, ale myslím, že máš výhodu, že čekáš první. Já když jsem čekala první, tak jsem si říkala, jééé ty ženský nadělaj, takových miminek všude, tak to snad taky nějak zvládnu. Tak s takovou jsem šla rodit první a když jsem měla u druhé holky stahy po sedmi minutách, tak jsem si jen řekla: ááá do prdele a je to tady.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 19:28
- Nahlásit
Terri
hele jak píše MArtina...holení a klystýr??to nic není a Yal gel sem si zakoupila,ale apliknou ti ho až v porodnici...a prej je klystýr lepší
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 19:30
- Nahlásit
sarax
Vzdy ked vidim, ze si pridala prispevok, tak chytro otvaram, ci sa zjavi zase nejaka fotka A zas nic
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 19:33
- Nahlásit
Tak nevím, jestli si to nemám ještě rozmyslet, když to tady teď čtu.
U nás výběr porodnic nic moc, ta má kamarádka rodila v Mostě, sice komplikace, ale malá to přežila.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 19:35
- Nahlásit
Poznate niekoho kto rodil doma?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 19:52
- Nahlásit
AOZ
Tak nevím, jestli si to nemám ještě rozmyslet, když to tady teď čtu.
Určitě žádné rozmýšlení, porod se vždycky nějak přežije a pak není nic hezčího než voňavé miminko.
Tak v Mostě byly teď docela komplikované případy ne? Nebylo něco takového v televizi? Myslím, že jo.
sarax
apliknou ti ho až v porodnici.
fááákt jo, tak v těch časopisech taky píšou bludy. Fakt tam bylo napsáno, že si ho můžeš apliknout doma. A vyprázdnila ses po tom gelu tak dobře jak po klystýru?
pigie
Poznate niekoho kto rodil doma?
Já viděla jen pár porodů doma v televizi, takový ty dokumenty. Jsem asi srágorka, ale do tohodle bych v životě nešla. V nemocnici seš ty i mimi pod dohledem. Člověk nikdy neví co se může přihodit. Možná rodit doma a mít u toho odborníka. Ale stejně, no nevím nevím. Nikoho takového ze svého okolí neznám.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 19:59
- Nahlásit
Martina
sarax
no mi spíš vadí, že se to všechno dělá jako rutina - obojí jsem už zažila u břišní operace, takže vím o čem to je (aspoň) - a to oškrábání pohlaví tupou žiletkou...
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:01
- Nahlásit
Martina
Já se dost bojím bolesti, takže teď tohle téma přestanu číst, a začnu až tu zase budou fotky nebo něco jiného než porod, abych jako nevěděla do čeho jdu.
Ano, Most je špatný, ona taky měla komplikace, ale nechci to moc psát, abych neviděsila těhulky.Takže tam rozhodně ne, ale ani v okolí nevím o ničem lepším.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:03
- Nahlásit
V nemocnici seš ty i mimi pod dohledem. Člověk nikdy neví co se může přihodit.
ono je to taky tím, že to u nás není vžité, že média (doktoři) jsou proti tomu... Ale ve světě jsou třeba porodní domy - skorodomácí prostředí s porodními asistentkami a porod se bere opravdu jako obrovský zážitek, který by měl být příjemný a ne aby ses cítila jako pacient a měla strach co se stane a hlavně aby to nebolelo..
|
abby
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:03
- Nahlásit
pigie
Neznám.Osobně bych doma nerodila:nikdy nevíš,co se semele.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:07
- Nahlásit
ja to tiez neplanujem, len ma to zaujima. Ja totiz patrim medzi prehnane, aj chorobne hanblivych ludi. Ale spolieham sa na to, ze pri porode mi to bude vsetko uplne jedno Mimochodom, moc ma taha rodit vo vode Na vsetky bolesti mi pomaha vana s teplou vodou
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:14
- Nahlásit
Terri
To jo, ve světě je to trošku někde jinde to porodnictví, ale v našich podmínkách bych do toho nešla.
pigie
Ja totiz patrim medzi prehnane, aj chorobne hanblivych ludi
to Ti ani nepřijde. Moje známá má zážitek z porodu, že vylezla z masážní vany, protože jí řekli, že už má jít na por. lehátko, ona si chtěla vzít košilku a sestra jí tak seřvala, že šla do druhé místnosti nahá a rodila nahá. Tak teda to by se mi taky nelíbilo.
A to si nemyslím, že jsem nějak zvlášť stydlivá.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:17
- Nahlásit
AOZ
Já se dost bojím bolesti, takže teď tohle téma přestanu číst
ale jdi ty brepto, přece nás neopustíš u takového záživného tématu jako je porod.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:20
- Nahlásit
Martina
sestra jí tak seřvala
pre toto tiez nebudem rodit bez chlapa
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:20
- Nahlásit
Terri
a to oškrábání pohlaví tupou žiletkou
No vidíš, na tento ohromující zážitek jsem málem zapomněla. Ne, že bych chtěla strašit, ale radši bych si nechala oškrábat celý tělo, kdyby pak to mimi vylezlo bez bolesti, samo a dobrovolně.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:21
- Nahlásit
pigie
pre toto tiez nebudem rodit bez chlapa
Ale tahle známá tam chlapa měla, pomáhal jí vylézt z vany. Ale zřejmě některou sestru nepřesvědčí o trochu vlídném přístupu ani přítomnost otce.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:28
- Nahlásit
Terri
a to oškrábání pohlaví tupou žiletkou...
si můžeš donést svojí
Martina
Fakt tam bylo napsáno, že si ho můžeš apliknout doma
hele se to dává spodem a to ybch přes to břicho nezvládla....a obecně ve srovnání 3 porodů,po klystýru sem se fakt při tlačení nebála...u tohohle jo
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:31
- Nahlásit
pigie
hele ti něco ukážu jo?
jednu psí..abyste viděli jak sedí vycvičenej stafíček
a ještě jak spinká vykoupaná holčička
podotýkám že šířka kolébky s mantinelem je 38 cm...a na délu není vidět celá-kolébka-a celá měří 100cm..to pro představu velikosti
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:34
- Nahlásit
sarax
já jsem pořád o tom gelu přemýšlela, ale asi zůstanu u svého oblíbeného klystýrku. To abych mohla tlačit až mi polezou oči z důlku. Takže díky za info, aspoň mám zase v jedné věci jasno. Vlastně už ve druhé, oholí mě manžel před odjezdem,jestli ovšem budeme stíhat.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:37
- Nahlásit
Martina
já byla oholená od vánoc a průběžně sse to udržovalo
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:38
- Nahlásit
sarax
Dobrý, stafíček sedí jako trošku retardovanej co? Ale jinak dost dobrá fotka.
A Vitkorky je fakt kousek, ale už sem snad žádný fotky mimi nedávej, já už se totiž nemůžu dočkat.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:39
- Nahlásit
Martina
Noooo, tak to mala neschopneho chlapa V tomto sa na svojho mozem spolahnut
sarax
Ja som z toho jej hara uplne mimo. Mne sa ten kohutik taaaaaaak lubi. Je nadherna Budes musiet dat recept na take dieta
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:41
- Nahlásit
Martina
mno kousek...já spíš ukazovala jak je malinká furt..všichni furt jakej je kus když se narodila a tedka je drobeček a stafíček je malinko retard ale máme ho rádi
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:43 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
pigie
hele zas jste mi to otočily..si to sem dám znova
retardovanýho stafíčka
a miminko
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:45
- Nahlásit
sarax
hele zas jste mi to otočily..
No promin, nooooo. Nabuduce budem uz len pozerat
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:45
- Nahlásit
sarax
Ono na tý fotce to fakt není asi tak vidět, ale nepřijde mi mrňousek. A jak na tom teď vůbec jste, kolik teď malá váží?
pigie
Budes musiet dat recept na take dieta
Obávám se, že recept asi neexistuje, jedině, že by Ti sarax půjčila chlapa.
|