| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 09:08 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
sarax
No myšma je v poho, fotku mám tu úplně myšmí a pak tu už člověčí, co jsi viděla na Lobči. Zítra jdeme na další ultrazvuk, tak už se strašně těším na fotku zase o něco větší myšmy.
Jinak tripple nám vyšel v poho, všechny moje vyšetření jsou v poho a daří se velmi dobře. Trochu kamošce závidím zcela nezamaskovatelný břichajzno, protože mně ho zamaskovat nečiní zatím žádný problém (v sedě však zapnutý kalhoty fakt mít teda nemůžu
Zkusím po zítřku hodit myšmí portrét na net...
Jinak k dceři, chůdě holka, ono o nic nejde, žádná těžká operace to není, ale prej to pak docela dost dlouho bolí, tedy alespoň dospělou ženskou to bolelo. Ale aspoň bude mít klid, jestli hodlá nosit boty typu "lodičky", tak by trpěla jak zvíře..., takhle bude mít klid. Pozdravuj.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 09:11
- Nahlásit
Garfield
ja chci fotku mysmy!
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 09:55 - Změnil/a: Petra
- Nahlásit
Garfield
máš krásnou přezdívku pro mimi v kolikátém si týdnu nějak mi to uniklo, na foto se taky moc těším
sarax
chudák holka držím ji palce
Holky už jste zkoušely to koupání ve velké vaně (dost napuštěné) Pitrýskovi se to moc líbí
NEBO TADY SE MNOU NIKDO NEMLUVÍ
|
abby
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 10:07
- Nahlásit
sarax
Držíme dcerce palce
Garfield
Jsem ráda,že se ti daří dobře a mimčo je O.K.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 10:10
- Nahlásit
Petra
Končím 19. tt, letí to úžasně
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 10:13
- Nahlásit
sarax
chůdě holka, držím palečky ať je vše O.K.
Garfield
No myšma je v poho
to je fajn
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 10:18
- Nahlásit
Garfield
pááááne jo to to letí, tak Ať je všechno v pořádku a šup sem s fotkama
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 10:29
- Nahlásit
tak Míša to má za sebou...prej teda skučí a chce maminku.. takže maminka se nhodlá nakrájet nebo splašit někoho kdo jí i s maliu odveze fofrem do špitálu...to je děs teda
Garfield
jinak seš vlastně skoro v půlce...veeelká gratulace
to máte za pár...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 10:34
- Nahlásit
19.týden
Zvětšení bříška je již tak markantní, že jej nelze utajit.
Většina maminek již cítí pohyby svého potomka. Umí nejen kopat nohama a šermovat rukama, ale hladí se, hraje si s pupeční šňůrou, strká si prsty do pusy, škytá, otvírá pusinku, polyká plodovou vodu, močí, vylučuje obsah střev. Měří asi 23 cm a váží kolem250 g.
no teda, to nezní moc růžově škytá, močí, vylučuje obsah střev
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 10:38
- Nahlásit
Mar
to víš musí se to všechno naučit než vykoukne ven
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 10:39
- Nahlásit
Petra
tjo, no nevim, dítě sem jetšě neměla a připravená na něho uplně asi taky nebudu,ale při představě toho výš napsanýho se mi nedělá moc dobře teda.....
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 10:43
- Nahlásit
Mar
neboj ono v těch střevech a v močáku je pořád jen ta tvoje plodová voda, neboj že by vedle mimča plavali bobky nebo tak něco
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 10:44
- Nahlásit
Petra
uáááááá eště to tááááák
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 10:47
- Nahlásit
Mar
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 10:47
- Nahlásit
Mar
ty ale škytání je bezva...mi škytalo břicho celkem dlouho...prostě bylo poznat že škytá
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 10:49
- Nahlásit
sarax
jo to je pravda pěkně to nadskakuje
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 17:21
- Nahlásit
tak holky, včera jsem se byla koukat na miminko, týdenní. Sousedka rodila, je krásná, malá, šišatá. Překvapivě to zvládám v pohodě a nezávidím. Jo a je jí přes 30, 4té dítě doktor jí říkal, ať si dává pozor, že by to mohlo přijít rychle, že by to ani nemusela poznat. No tak bolesti měla 11 hodin.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 18:45
- Nahlásit
sarax
tak držíme Michalce palečky, ať je brzy fit
Petra
Holky už jste zkoušely to koupání ve velké vaně
já to nezkoušela, bojím se, že by se mi utopila
all
víte jak jsem tady psala o tý mojí kámošce. Triple test na ho..., tak plodovka, nervíky, dneska volala na výsledky a všechno OK, a bude to klouček. Má doma desetiletou holčičku, která hrozně chtěla ségru, tak jí kámoška říkala, že to spíš vypadá na kloučka, aby jí na to připravila a ona říká, že to je jedno, aspoň že si bude hrát s bráchovou autodráhou.
Dneska si za mnou byla pro nějakou těhotenskou četbu, tak jsme to probraly a úplně září radostí. Prej neměla vůbec na nějaký vánoce náladu, takže teď to všechno bude dohánět. Tak mám radost a budu mít pro Dorotku ženicha hééééč.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 18:50
- Nahlásit
Petra
Holky už jste zkoušely to koupání ve velké vaně
Já tak koupala všechny děti,nikdy jsme neměli ty malé vaničky a děti to milovaly.Taky jsme nikdy neměli problémy s umýváním hlavy,sprchováním,potápěním a jinými věcmi.A všechny děti dodnes vodu zbožňují.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 18:52
- Nahlásit
Martina
. Triple test na ho..., tak plodovka, nervíky, dneska volala na výsledky a všechno OK, a bude to klouček
Tak to je fajn,bude si to konečně užívat!!!
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2007 20:50
- Nahlásit
Martina
jestli se nabojí malá tak ty se určo neboj a zkus to, je to fakt super ´Péťa dokazuje jako zvíře, mám ho so udržet aby mi neuplaval
jablunka
já tak koupala i Martínka, ale měli jsme menší vanu teď máme velkou rohovku tak to už je pro mimi skoro bazén. Mrtínek se taky nikdy nebál už od tří let dost dobře plaval, a ve dvou jezdil sám na tobogánu, stála jsem pod ním a čekala až vyplave abych mu pomohla, taky jsme jezdili na velilikánskej rybník Martínek vyfasoval rukávky (2roky) vzali jsme psa a jelo se, manžel nadával že nám to dítě zblajzne nějaká ryba
tak jsme potápníci všichni jen jaksi manžel plave jak cihla
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2007 17:45
- Nahlásit
Ahoj holky,
moc všem děkujeme za gratulace ke Karolínce, zatím nějak nezvládám fotky, ale Katka na bílých boxerech jí udělala takový hezký přání tak se na ní můžete podívat zde
http://www.bilyboxer.info/img/karolinka/karolinka% 20stranka.htm
Jinak jsme od úterka doma a trochu bojujeme s kojením, malá se u toho hrozně mele, strká si ruce do pusy, brečí, než se pořádně přicůcne a začne sát tak uběhne třeba hodina, je to docela boj a po dnešní noci a dni mně docela třeští hlava. Jestli máte nějaký rady jak správně přikládat tak vám budu vděčná, moje technika kojeni je asi hrozná.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2007 17:50
- Nahlásit
Vcelka
moc gratuluji
ohledně kojení nám moooc pomohl kojící polštář (ale když přehneš obyč polštář tak to stačí)a poloha zezadu,
ale teď jsme zase v boji sou nám 3měsíce a zase bojujem
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2007 19:44 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
Vcelka
Ta je kráááááááááááááásnáááááááááá, kouzelná, prostě se vám moc povedla.
K tomu kojení: to se těžko radí, takhle to psát. Ale mě při první holčině pomohlo to, že mi sestra v porodnici řekla, že jí musím nacpat do pusinky nejenom bradavku, ale i kus dvorce, čím víc tím líp, ona si to tam v pusině srovná. Nesmí prostě tahat jen za tu bradavku. Pak u toho nesmí mlaskat a vydávat jakýkoliv zvuk, bradavka se nesmí nijak napínat, když malá bude sát. Ještě jedna technická: Když se vám to zatím moc nedaří tak koj v leže, nemáš starosti s tím jak malou držet a je to lepší než se to naučí. Takhle než jí srovnáš v náručí, pak ještě prso, chytat jí ručičky je toho na dvě ruce prostě moc.
A co v porodnici sestry, tam ti to neukázaly? Nebo existujou laktační poradkyně, které dochází domů, určitě by to stálo někoho kontaktovat, aby ses rozkojila a nebyla to pro vás muka. Ale věřím tomu, že se to zlepší, ze začátku je to vždycky boj, pro mamku i mimčo. Držím palečky - ve všem nejenom v kojení. Ať vám dělá malá jenom samou radost, ale to ona určitě bude.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2007 20:05
- Nahlásit
Vcelka
Hodím ti sem odkaz na ty laktační poradkyně. Zahlédla jsem tam i jednu v Benešeově, je tam na ní telefon. Možná by to stálo za to.
http://www.kojeni.cz/poradci.php
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2007 20:21
- Nahlásit
Petra
Martina
díky za odkaz, oni nám o tom v porodnici řikali tak uvidim jestli budu muset někoho kontaktovat. Teď sem vyndala kojící polštář a zrovna se nám to hned povedlo pěkně nakojit. Uvidím jak pude další kojení. Akorát že malá nechtěla spát a začala řvát, tak sem jí dala dudlíka a teď je ticho.
A to se vás chci holky taky zeptat jak je to tedy s dudlíkama, někdo řiká může se dávat někdo že až dýl až se naučí pořádně sát.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2007 20:35
- Nahlásit
Vcelka
s dudlíkama je to hodně indvividální, jako se vším. Když jsem kojila před 14ti a 10ti lety, tak se nějaké dudlíky teda fakt neřešily. Podle mne je to teď nějaká móda nedávat dudlík či co. V jedné porodnici ho zakazují, ve druhé ho mají děti připravený už v postýlce po porodu. Já ho malé dala už v porodnici, protože jsme s kojením neměly problémy, ale pokud ještě Karolínka neví jak na to, tak bych fakt přemýšlela jestli jí ho dát nebo ne. Dudlík si jen tak potahuje, tak aby si pak takhle nedudlala prso. Tohle ti fakt neporadím. Já mám zkušenosti s dudlíkama dobrý už od začátku, ale fakt jsme neměly problémy s kojením, takže nevím v tvém případě, co je dobře.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2007 20:48
- Nahlásit
Martina
tady v porodnici to právě neradi vidí, ale teď sem četla jeden článek http://www.babyonline.cz/pece-o-dite/chrup/dudlik. html
a myslim že to neni tak hrozný. Hlavně sem jí ho dala, ona párkrát podudala, vyplivla ho a spí. Přes den ani zatim neni potřeba, to spí bez něj bez problémů. Tak si myslim že tim snad nic nezkazim když jí ho večer na zklidnění dám aby usnula, furt lepší než kdyby si cucala prsty
Jdu si lehnout nebo mi praskne hlava. dobrou
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2007 09:21
- Nahlásit
Vcelka
Malá je nádherná
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2007 09:32