| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 17:37
- Nahlásit
Terri
no jo..to je na pendrek..ale to se ještě poddá ne???bylas u doktora:??a co ti řekl??
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 18:01
- Nahlásit
sarax
jo, poddá, zatím není třeba antibiotik, mluvila jsem s doktorkou - říkala kojit vždy první z tohohle a pak do mrtě odstříkat. Nahřívat, masírovat a odstříkavat. Nesmí tam nic zbýt, kdyby zbylo, tak to postoupí do druhého stádia... A mám se připravit na teploty až horečky, kdyby se nedařilo. To pak nastoupí ty antibiotika. (Jinak kdyby se to nedělalo, tak se to pak řeže).
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 18:57
- Nahlásit
Terri
holka zlatá nemaluj čerta na zeť, uvidíš že to rozeběhneš a bude zase vše v pořádku. Nemůžeš si od někoho půjčit odsávačku? ta by ti taky hodně pomohla, Jestli ty chlapy to nemají jednodušší, pacholci
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 19:01
- Nahlásit
sarax
tak Vikča už spinká takle dlouho? to už je príma
synátor měl teda tábor na houby co, to měl asi hodně velkou radost. Hlavně jestli je noha vpořádku
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 19:19
- Nahlásit
Petra
Odsávačku naštěstí mám, dělat to ručně, to si neumím představit... Docela to bolí. A hlavně, když už to teda udělám do "nic", a to tvrdé tam furt je, tak je to depka
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 22:29
- Nahlásit
Terri
Nahřívat, masírovat a odstříkavat. Nesmí tam nic zbýt,
a ihned přiložit ledový obklad,aby se to zatáhlo pořádně a po dalším nakojení opět ledový obklad.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 22:31
- Nahlásit
Terri
a odsávačku doufám nějakou dvoufázovou? jsou lepší
já u dětí předtím skončila na ATB a pak sem nekojila..neb nějak nebylo sil....ale u Vikči sem tyhle zatvrdávací akce ustála..takže ti to přeju taky
Petra
jj chlapec si to užil....a Vikinka právě dojedla a jde ducnout snad do rána
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 22:34
- Nahlásit
Neessi
A jak dlouho to tak průměrně trvá než ta zatvrdlina zmizne?
sarax
a odsávačku doufám nějakou dvoufázovou?
jo jo, mám dvoufázovou od Medely
já u dětí předtím skončila na ATB a pak sem nekojila..neb nějak nebylo sil....ale u Vikči sem tyhle zatvrdávací akce ustála..takže ti to přeju taky
jak tak koukám, tak je to docela časté co?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 22:37
- Nahlásit
Terri
jak tak koukám, tak je to docela časté co?
mno bylo to právě když dýl spala..ale tělo si to nějak po chvíli uspořádalo....
od medely mám taky a osvědčila se
jdu spát asi sem po tábože mrtvá
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 22:37
- Nahlásit
Terri
A jak dlouho to tak průměrně trvá než ta zatvrdlina zmizne?
Zpravidla 3-5 dní,pokud se ti podaří tím ledováním zatvrdlinu stáhnout.Ale pokud budeš mít teploty nad 38,5 st.C 3 dny,tak to chce antibiotikum.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 22:43
- Nahlásit
Neessi
Zatím teplotu nemám (jen zvýšenou). Už jsem si dala do ledničky takový ten "gel v sáčku". Tož budu doufat ve zdárný průběh. A mám to teda i masírovat? ono to bolí.
A díky za rady
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 22:52
- Nahlásit
Terri
A mám to teda i masírovat?
Ne,jen kojit a odsávat.Po nakojení ještě ten zbyteček odsávačkou vytáhni a přilož led.obklad( nesmí se to zahřát,takže fakt jen na chvíli,dokud to chladí).Já vím,je to makačka a nevyspíš se,ale je to lepší,než skončit na antibiotikách.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 11:06
- Nahlásit
Neessi
Snažím se... Zatím zatvrdliny stále stejné, i zarudnutí ale už to tak nebolí.
A ten ledový obklad - jak to funguje v případě retence?
Chápu zahřátí před kojením, aby to šlo lépe ven.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 11:39
- Nahlásit
Terri
A ten ledový obklad - jak to funguje v případě retence?
dojde ke stažení "mlékovodů" a hezky se to pak vyprázdní.Ale pokud to přestalo bolet,tak už přestaň nahřívat.To je dobré jen před tím prvotním uvolněním,pak už ne.Jen kojit,odsávat,nemordovat a ledovat.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 12:08
- Nahlásit
Neessi
Ano, bolelo to předtím celé (prs) a dost při kojení. Teď "jen" na dotyk a ze začátku kojení trochu.
Jen kojit,odsávat,nemordovat a ledovat
Nemordovat
Díky
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 12:15
- Nahlásit
Terri
no vono to nemordování je dost důležitý..sem u Míši takovou radu nedostala a měla sem zánět pěknej.
já už asi kojit přestávám na 100%,sice se mi prsa nalejou ale malý to stači tak na hodinku...asi si to nechám na ranní snídaně
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 12:44
- Nahlásit
Terri
tak ti holka na tebe myslím, ještě že tady máme Neessi
to je fajn že ti takle poradí, taky určitě budu potřebovat radit
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 12:55
- Nahlásit
sarax
no vono to nemordování je dost důležitý..sem u Míši takovou radu nedostala a měla sem zánět pěknej
a cos prováděla?
Petra
tak ti holka na tebe myslím, ještě že tady máme Neessi
to je fajn že ti takle poradí, taky určitě budu potřebovat radit
Taky si toho vážím. No a vůbec celkově - někteří tu mají dar uklidnit, jiní podpořit, další zase poradit... atd. Prostě fajn
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 14:14
- Nahlásit
Terri
mno řekli odsávat ale nějak neukázali jak...a já to sama nevěděla..takže sem byla samá modřina...nic mnoho
ale myslím že ty obklady a odstříkání pomůžou..tak odsávačka je fakt dobrá a nebolely mě z ní prsa.)
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 14:45 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
sarax
mno řekli odsávat ale nějak neukázali jak...
aha co mi vyprávěla mamka, tak si při odstříkávání u zánětů i pobrečeli... (a pořád říká, jé ty máš tohle a to je super a to ti řekli a to víš a tak... - taky tehda moc nevěděla apod.) - tím jako ale nechci říct, žes ve věku jako moje máti
tak odsávačka je fakt dobrá a nebolely mě z ní prsa
taky mně z toho nic nebolí, když se to nedělá moc rychle
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 14:52
- Nahlásit
Holky, Verunka šla vozit, tak jsem trošku poklidila, jak říkáme u nás: pohonila a teď jsem jukla sem.
ad kojení: to je práce s prsama co? Já to nechci zakřiknout, ale tentokrát u mě dobrý. Švagrová jak rodila přede mnou a v jiný porodnici, tak tam když se jí nalila prsa, takovej ten třetí den a bolelo jí to, tak jí tam sestra udělala studenej zábal hned, žádný odstříkávání apod. a normálně se jí to upravilo. A říkala jí, aby neodstříkávala, jen před kojením, aby malá dobře chytla bradavku, jinak ne. Pak já když jsem to takhle měla třetí den v porodnici, tak se ptám sestry a ona mi říká: jen na to NEDÁVEJTE studený, jen teplou sprchu a odstříkat, tak jsem vždycky večer potají když byl klid udělala studený obklad, ještě párkrát doma a teď mám klid. Kojím jedno kojení z jednoho a další z druhýho. Přes den je to pohoda, akorát v noci, když trošku přichrupne, tak už mám strašně nalitý. Jako třeba včera jsem kojila z levýho v devět večer, pak spala, z pravýho ve tři a z toho levýho zase až v 7 ráno, takže vydrželo 10 hodin a to je asi rekord. Ještě hodinu a asi mi prasklo. Když si to představím jak jsem kojila u holek, tak to vždycky z jednoho chvilku, z druhýho chvilku, na prsou pořád boule že jsem nemohla připažit, odstříkávala jsem, nahřívala, pořád dokola, to se fakt s tímhle kojením nedá srovnat, nemůžu si to vynachválit. jestli je to takhle dobře nevím, každý říká něco jinýho, ale malá přibírá, ne sice moc, protože je dost ublinkaná, a mě to kojení takhle vyhovuje, takže to je asi hlavní.
Tak se těším na další fotečky, teď jdu ještě rychle něco udělat než se mi vrátí z procházky.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 15:00 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Martina
Holky, Verunka šla vozit, tak jsem trošku poklidila,
hned se jinak uklízí že? taky to ocením (i když vozící mi řekne, běž si odpočinou...jenže to Ti nedá když je doma bordel..)
To kojení:
u nás v porodnici taky říkali - teplé a odstříkat. O studených obkladech nikdo nemluvil. Holkám co se udělaly bulky už první týden dali Priessnitz obklad, ten jim ale opravdu pomohl. Ale myslím si, že je to hlavně proto, že v porodnici potřebuješ kojení hlavně dobře nastartovat, ženské tam měly častěji problém spíš s pomalým nástupem kojení nebo že málo mlíka atd. Je fakt, že by mohli i říct co doma, když máš prsa hodně nalité (protože mi třeba chyběla info o tom, že když to budu tolik odstříkávat jak v porodnici, tak se mi budou nalívat ještě víc - jenže já v porodnici krmila půl oddělení tak...)
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 15:58
- Nahlásit
jenže já v porodnici krmila půl oddělení tak...) páne jo tak tobě to šlo takle rychle a teď ti ty dětičky vlastně chybý
když jem byla v pordnici já (před 7lety) ta mě taky radili ve sprše střídat teplé a sudené ale to bylo asi kuli rychlejšímu nástupu mléka. Pak Martínek nechtěl a já měla problém co stím. Tak zase mi někdo poradil odstříkávat čímdál tím méně a dávat studené obklady a můžu říct že jsem o mléko přišla brzy a ani mě nebolely
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 18:34
- Nahlásit
Terri
hned se jinak uklízí že?
No to mi povídej. Dorotka má snad nějaké mimořádné schopnosti, vždycky usne a já si říkám hurááá jdu konečně něco udělat. A když strčím ruce do dřezu, zapnu žehličku nebo vytáhnu vysavač, tak se spustí řev a je po pilnu. Nějak jsem už zapomněla jak dlouho trvá u takového dítka vyžehlit koš prádla. Žehličku jsem zapínala asi na 4x. Teď už takové věci dělám, když je někdo doma a může mi k ní přiskočit když spustí tu svou.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 19:33
- Nahlásit
Martina
Stačilo by vyměnit "Dorotka" za "Michalka" a napsala bych stejný odstavec Je to dost únavné co...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 20:07
- Nahlásit
Terri
Stačilo by vyměnit "Dorotka" za "Michalka" a napsala bych stejný odstavec
fááákt jo???? Já myslela, že máme jen my tak zázračné dítě.
ale každopádně mě to potěšilo, že i u vás domácí práce trošku váznou.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 20:08
- Nahlásit
Martina
Terri
bych tam klidně dala i Viktorka
tady se nějak neuklízí ona moc nespí
ale za to umí krásně patlat po sobě ovocný pyré
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 20:45 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
sarax
No a jak Ty snášíš odstavování? Co na to prsa?
PS: jak často odčervuješ? Ten příspěvek Bilušky mně trochu poděsil
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 22:01
- Nahlásit
Terri
jak často odčervuješ?
dotaz je sice pro sarax,ale ... já se jednou ptala veta, jak často, když je doma malé dítě, tak mi řekl, jednou za čtvrt roku, já pak někde následně četla článek o těhotenství a tam psali, že i v těhotenství je lepší odčervit častěji. Ale to jsem četla když jsem byla už někdy v šestým měsici. Ale teď odčervuju jednou za čtvrt roku. A nemyslím si, že to není nutné, když pes nežere nějaký humusy. Mě vet říkal, že stačí, aby se pes nakazil, jen to, že všechno očichává, prej mu může něco zůstat na čumáku u tlamky a tak.
sarax
ale za to umí krásně patlat po sobě ovocný pyré
tak to nás naštěstí teprve čeká
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 22:02
- Nahlásit
Terri
já to snáším tragicky jako mi to chybí..ale ty zuby mi dávaj..je to trhač
a taky potřebuju zhubnout a to furt nejde
prsa v poho..po 24 hodinách se nalejou..ne bolestivě a ani nijak moc,malý to stačí tak na hodinku
odčervuju po půl roce..snad to stačí..i vet mi řekl že normálně stačí i za dýl ale s miminem nejdýl po půl roce
|