| Autor |
Zpráva |
janča
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2007 18:21
- Nahlásit
Martina
Marti Dorotka je prostě nádherná. Co jí říkají holky, musíš mít prima pomocnice. Určitě jde Dorotka z ruky do ruky. Moc jí zdravíme i vás a Gweny posílá pac.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2007 20:15
- Nahlásit
Opět všem děkuji za pochvalu.
janča
To víš, holky pomáhají, dohadují se kdo jí bude chovat, kdo jí bude svlíkat, hlavně kdo pojede s kočárem apod. Ale ono je to myslím za chvilku přejde. Myslela jsem, že vyrazí s kočárem beze mne, ale to teď nejde, protože musím dát malé občas napít, protože je hroznej hic. Takže tu mojí kozu potřebuje s sebou. Navíc Šárka (ta mladší) nemůže přenést přes srdce, když Dorotka brečí. Pořád na mě řve: Mamíííí dělej brečí. Nemůžu jí vysvětlit, že dojít si na záchod a umýt ruce si prostě musím. Ta by mě uhnala. A jak jsem tu psala, mám tu na týden tchýni a ta jí navíc chová a zpívá jí u toho. Tak to jsem zatrhla. Říkám jí, teď jí budeš chovat, zpívat a až tu budu sama, tak se z toho pak po....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2007 20:23
- Nahlásit
Holky, vím, že už jsem sem dala fotek dost, teď je na řadě Terri, ale tuhle prostě musím. A nebojte, dneska už je to poslední.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 09:35
- Nahlásit
Martina
No tak vidíš jaké máš pomocnice. Ani na záchod si dojít skoro nemůžeš
To víš opatrujou jí jak oko v hlavě. Ale souhlasím s tebou, že je to asi časem přejde.
Tak to vedro co nejlíp přežijte. Pááááá
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 11:26
- Nahlásit
Martina
to je taková kočička, Jak máš holky staré? že se tak vžily do chůviček
|
abby
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2007 13:38
- Nahlásit
Martina
Všechny fotečky jsou nádherné
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2007 20:01
- Nahlásit
Petra
Jak máš holky staré? že se tak vžily do chůviček
Starší Veronice bude v září 14 a mladší Šárce je 10. Se starší začíná mlátit puberta a mladší má takové to nafukovací období, jak tomu říkám. Nic se jí nesmí říct, hned začne mlátit dveřma a nafoukne se jak balón. Ale jinak jsou to moje hodný prdelky.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:57
- Nahlásit
Martina
Ahoj jo jo tohle období znám, né že bych je měla doma ale moje ségry (jednu mám o 10let starší a druhou o 8let) mají už dospělé děti tak si to pamatuju.
Ale jinak ti holky už dokáží hodně pomoct viď to je určitě fajn
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 17:16
- Nahlásit
Tak si tu v těch fotkách připadám jak USSR x USA za dob vesmírného šílenství
Martina
Všimla jsem si, že Malá už má dudlík...
Jak brzo jste teda dávali dudlíky?
Jablunka
Tak dávám fotku, ...a že by do pětice všeho dobrého?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 17:33
- Nahlásit
Terri
malá je na zemi , moc jí to sluší .....
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 17:38
- Nahlásit
Terri
Ahoj to je kočička
no mi měli dudlík už v porodnici pořád si dumlal prstíky tak proto, ale zase brzy už ho neměl myslím že tak na půl roce, ale flašku s dudlíkem měl do čtyř teda jen potají aby děda nevěděl, ale doktorka nám poradila aby jsme ho nechali že jinak to mléko pít nebude ať jsem ráda. On nemá rád jogurty tak asi proto nám to nerozmlouvala
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 18:36
- Nahlásit
Terri
že by do pětice všeho dobrého?
Vrrrrrrrrrrrrr........
Máte podobnou deku s hrazdičkou jako jsme měli mi,u nás byl motiv ZOO.Víborná věc.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2007 22:25
- Nahlásit
Terri
Všimla jsem si, že Malá už má dudlík...
Jak brzo jste teda dávali dudlíky?
Dudlík už jsem si brala do porodnice. V jedný porodnici ho nedoporučují, ve druhé už ho má každé mimčo připravené v postýlce. Byla jsem rozhodnutá, že naučím malou na dudlík co nejdřív, protože nehodlám pořád kojit. Švagrová malé dudlík nedává a taky má malou pořád u prsa. Někdo říká kvůli kojení nedávat. Já kojila holky obě a dudlík taky měly. Dneska to vidím, jaká je to výhoda. Malá se mi vzbudí v noci na krmení, nejdřív jí dám dudlík a klidně ještě na hodinu někdy na hodinu a půl zabere a krmíme dýl. I přes den se s ním dost uklidní. Nedovedu si představit, že by ho nechtěla. Takže já jsem jí na dudlík učila hned jak se mi v porodnici rozpila, takže asi tak třetí den.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:04
- Nahlásit
Martina
Ahoj
Taky mám na dudlík stejný názor, někdy jsou děti během dne ale i noci uplakané, třeba je trápí prdíky nebom jen tak prostě brečí, a dudlík je docela dobře uklidní. Poprvé co jsem rodila tak nám ho doporučili, teď jdu rodit do Jičína a ještě jsem tam nebyla (jdu tam až 30.8.) tak jsem zvědavá jestli jsou tam pro dudlík nebo proti. Ale já jsem pro. Mojí švagrové hočička si takle vyplakala ošklivou kýlu. Prostě jí dudlík nedala a ona pořád brečela až v nemocnici před operací jí ho doporučili a bylo po breku.
Podle mě je dudlík lepší než palec nebo prsa
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:39 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Petra
Martina
No ptám se právě pro rozdílnost názorů. V "naší" porodnici byli proti dudlíkům - tedy po dobu, že si dítko vytvoří dobrou techniku sání.
My teď v neděli končíme šestinedělí a dudlík ještě nemáme. Resp. kojím když má hlad, na "uklidněnou" jí dám prs jen před spaním když teda je už moc dlouho neklidná. Když pláče, tak jsme s ní - v náručí a když ji zabavíme se uklidnila vždycky. Prsty si zatím cucá jen když má hlad ( a mi na její vkus trvá než se připravím ).
Jediný okamžik, kdy myslím na dudlík je usínání, protože tak jako má ve dne hodinu až dvouhodinové bděcí pauzy, tak ta jedna vychází právě tak od osmi do desíti večer a samozřejmě že teda protestuje být v postýlce, sama a ve tmě...
No a v knihách furt čtu buď PRO dudel či prsty - coby samoutišující prostředek že je prospěšný. A PROTI kvůli tomu, že je to prostě "jen" šidítko atak.
jablunka
Máte podobnou deku s hrazdičkou jako jsme měli mi,u nás byl motiv ZOO
Jo jo, je to deka ZOO Uprostřed je lev (zakrytý u nás plínkou) co má tlačítko a píská
My se tahle nejvíc líbila, je taková přirozená
Vrrrrrrrrrrrrr........
brut
Jo, už jsem to překonala...
Tý jo, jak to po sobě čtu, tak píšu jak Mongol...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:45
- Nahlásit
A zkus mi ten kočárek a nebo hračku vzít!
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:51
- Nahlásit
Terri
My se tahle nejvíc líbila, je taková přirozená
Jj a hlááávně je krásně barevná.My měli teda maličko jinou,ale je barevně moc podobná.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 15:23
- Nahlásit
jablunka
Jj a hlááávně je krásně barevná.My měli teda maličko jinou,ale je barevně moc podobná.
Hele,přestaň už máš svejch dost.Teď se koukej věnovat manželoj a jeho odřeným kolenům
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 20:04
- Nahlásit
Terri
na dudlik je opravdu hodně názorů, ale je to na tobě. Já už je mám nakoupené já snima počítám, ale Martin ho neměl pořád jen když opravdu plakal nebo když byl nemocný, a hlavně opravdu brzy byl bez něj
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 22:12
- Nahlásit
Petra
Taky je mám nakoupené. Tak uvidíme, jestli bude třeba...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 23:23
- Nahlásit
jablunka
To platí i na tebe a sarax
pčkej až dám fotky z campu
jinak všechny zdravím..miminka jsou nádherná jako vždy;)
Terri
já už ti to psala...mimnika nejsou blbá...Viktorka dudlík měla hnedka...čaj z láhve asi taky dost brzo...máme příkrmy a múžeme kukuřičný křupky a prso je furt nambr van
takže jdu se vykoupat a konečně vyspat po týdnu
jinak hlásím že máme od včéra zub a děláme mámámámá
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2007 08:55
- Nahlásit
sarax
máme od včéra zub a děláme mámámámá táááák to moc gratuluji to je moc hezká zpráva. kdopak ten zoubek našel.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2007 10:28
- Nahlásit
sarax
jinak hlásím že máme od včéra zub a děláme mámámámá
Nazdáááááár paní,tě vítám z5.
Gratuluju k zoubku mámání.
Gdopak zoubek našel?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2007 11:16
- Nahlásit
jablunka
Petra
zoubek byl nalezen složitě...jeden den jsem ptohlídla já pusu a byl vidět jen kousilínek a druhej den nejstarší našla celej
takže jsme tatínkovi oznámily naprosto férově že šaty chcem obě
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2007 11:23
- Nahlásit
sarax
takže jsme tatínkovi oznámily naprosto férově že šaty chcem obě
No jéje,přece muší bejt spravedlnost!
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2007 11:35
- Nahlásit
sarax
chudák taťka to se teda plácne přes kapcu
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2007 15:14
- Nahlásit
tak zatím jednu malou kynoložku
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2007 16:03
- Nahlásit
sarax
pěkná včelda
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2007 16:05
- Nahlásit
sarax
ahojky zpátky, to je úžasnáááá fotka.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2007 23:29
- Nahlásit
Terri
no konečně fotka s mazlíkem ....teda malou si v kočárku představuju, ale pro začátek dobrý
sarax
Gratuluji k zoubku, k novým šatům a nakonec i k mámámámá
|