Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Neessi
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:52
- Nahlásit

jablunka

No tak jsi mne "vtáhla"do diskuse.Myslím,že to byl zbytečně strávený čas u PC.Sarax má neotřesitelný názor na vše(mimochodem těch 26plen na den není 26 přebalení,protože se najednou dávají 2pleny poskládané na třetiny kvůli kyčlím),o ekosystému na Zemi a haldách odpadů zbytečně navýšených o jednorázové pleny se taky nikdo nezajímá.V Evropě už s látkovými plenami zase začínají v Anglii,Holandsku a v Německu a snad se to k nám zase vrátí
Jen jsem chtěla dodat,že jsem stíhala vše a neměla jsem pocit,že někoho šidím.Je fakt,že jsem neměla a nemám kladný vztah k televizi,raději si něco přečtu a taky jsem měla mateřskou jen 6 měsíců ode dne porodu(do porodu jsem normálně makala,operovala,sloužila noční.Po 6 měsících jsem si musela sehnat chůvu na 8 hodin denně a děti k ní vozit(včetně denně čistých plen,prádla a připraveného jídla).Ale to byla,hold,jiná doba.

jablunka
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 12:59
- Nahlásit

sarax
Můžou to i nerodící,lékáren kde to koupíš je poskrovnu,ale po domluvě to po Praze donesou.
NeessiNo tak jsi mne "vtáhla"do diskuse.Myslím,že to byl zbytečně strávený čas u PC.
To mě mrzí,že to bereš takhle.Ale já sama měla na mysli tvůj názor na kalíšek.Pleny zásadně nerozvádím,protože sama už vím,že deset lidí deset názorů.

Neessi
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 13:08
- Nahlásit

jablunka
tvůj názor na kalíšek
to jsem napsala už na začátku-neodsuzuji,ale fakt to není pro každou-musí se s ním umět zacházet.Nerada tahám horké kaštany z ohně,zrovna tak shnilé tampony(u 14letých i starších děvčat,kterým maminka řekne:tohle si zaveď a máš po starostech) atd atd atd-raději už to nebudu rozvádět,ale můžu všechny ujistit,že denně se takové a podobné problémy vyskytují a nejedná se o nějaké sociální případy.

jablunka
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 13:16
- Nahlásit

Neessi
Dík.

Petra
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 13:39
- Nahlásit

Holky prosím kdo máte vyzkoušené čaje z maliníku, doporučuje se na snadnější porod. Já ten první měla děsnej a tak bych chtěla byt trošku připravená

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:03
- Nahlásit

Teda nestíhám číst Jsem se chtěla ještě Sarax na cosik zpět o 4 strany (asi) zeptat a zapomněla jsem to

Používáš Sebamed na zadek? A ne Bepanten? A jak často jej mažeš? V porodnici říkali při každém přebalení, doktorka mi říká, přes den občas, a kombinovat s olejíčkem.
A jak často koupeš či koupalas, denně nebo obden? Zase, v porodnici říkali denně, dochtorka obden (krom veder).
A to celé aby si pokožka taky zvykala, nejen aby byla furt namazaná...

A jak se teda díváte na spaní na bříšku? (mimochodem, do roku 1989 jsme tak spali všichni a teď je to jinak, ne?)
Neessi
mám pocit, že látkové + jednorázovky rozdělí národ na 2 tábory skoro jako ostnáč Co se týká ekologie - je to sice další kapka, to teda jo, ale víc mi vadí tuny odpadu vyprodukovaného třeba každým znás kdo netřídí atd. no a tak.

Neessi
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:27
- Nahlásit

Terri
A jak se teda díváte na spaní na bříšku? (mimochodem, do roku 1989 jsme tak spali všichni a teď je to jinak, ne?)

To vůbec není pravda.Spíš se to doporučovalo tzv.méně spolehlivým matkám.
mám pocit, že látkové + jednorázovky rozdělí národ na 2 tábory skoro jako ostnáč Co se týká ekologie - je to sice další kapka, to teda jo, ale víc mi vadí tuny odpadu vyprodukovaného třeba každým znás kdo netřídí atd. no a tak.

No při 100 000 narozených dětí v ČR krát 3 tuny plen-to je slušná hromada.
A národ to nerozdělí,protože není rozdělit co
Tady jde o uvědomění si svého ego.Jestli budu přemýšlet o tom,jak žiju a co dělám pro ty,co příjdou po mně,tak se vysnažím ten svět příliš nezaneřádit a nebudu koukat na to,co a jak dělají ostatní a říkat si,že ten můj binec se v tom ,co dělají ostatní nějak ztratí.Je to jen o osobním přístupu každého z nás.On nás pán Bůh(nebo někdo)stvořil tak dokonalé a schopné ne k tomu,abychom si život užívaly,ale zachovaly.
No jo,už zase vychovávám-raději toho nechám.

Martina
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:31
- Nahlásit

Petra
kdo máte vyzkoušené čaje z maliníku
Pila jsem čaj z maliníku, ale jestli jsem měla snadnější porod, to těžko posoudím, třeba by tak probíhal i bez maliníku. Mě strašil každý, že rodit po tolika letech je jako rodit první, je pravda, že od první kontrakce to bylo skoro celý den, ale ty kontrakce byly ještě slabé a to se dalo vydržet, myslím, že jsem měla pak krušných asi pět hodin a to jsem za to byla ráda, že to bylo jen pět hodin a nenastaly nějaké komplikace, ale jestli to bylo maliníkem to fakt netuším. Rozhodně tím nic uričtě nezkazíš.
Terri
A jak se teda díváte na spaní na bříšku?
Na tohle se chci zeptat zítra dětské doktorky, protože obě holky spaly jedině na bříšku a teď se to zakazuje tak jsem z toho taky paf, uvidím co mi řekne.
Tady jedna asi hodinku stará, takhle spinká naše princezna:

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:42
- Nahlásit

Teda, co se tady člověk všechno nedoví.... kalíšek - to teda koukám, v životě jsem o tom neslyšela

Martina
krása, ty miminka jsou fakt skvělý.... hlavně spící, ty jsou úžasnýýý

Neessi
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 14:46
- Nahlásit

Na tohle se chci zeptat zítra dětské doktorky, protože obě holky spaly jedině na bříšku a teď se to zakazuje tak jsem z toho taky paf, uvidím co mi řekne.
Tady jedna asi hodinku stará, takhle spinká naše princezna
Martina

Hezoučká
To spaní na bříšku se přestalo doporučovat kvůli možné zástavě-tzv.HELP syndrom .Je to promilový výskyt,ale je a byl častější u dětí spících na bříšku.Nejlepší je polohovací postýlka-mírně nakloněná rovina a děťátko trochu na boku.
Ale když máš třetí,tak víš,jak se "broučánkové" umějí převalovat.

abby
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 15:00
- Nahlásit

Martina

Ty zaťatý pěstičky jsou úžasnýKrásné miminko maminko

Martina
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 15:27
- Nahlásit

takhle si hlídá malou naše chlupatice

sarax
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 15:33
- Nahlásit

Neessi
Sarax má neotřesitelný názor na vše
ano mám..na tyhle věci jo..kdybych neměla přišlo by mi to smutný...vyzkoušla jsem si co šlo a tím to vadne prostě jedinej problém mívalo dítě z hadrovek..a taky sem přebalovala.furt
a kvůli kyčlím sem dávala 3 pleny na široko..neb sem dělala co mi řekli
Terri
Používáš Sebamed na zadek? A ne Bepanten? A jak často jej mažeš? V porodnici říkali při každém přebalení, doktorka mi říká, přes den občas, a kombinovat s olejíčkem.
A jak často koupeš či koupalas, denně nebo obden? Zase, v porodnici říkali denně, dochtorka obden (krom veder).
A to celé aby si pokožka taky zvykala, nejen aby byla furt namazaná...

jj na zadek Sebamed..kombinovala jsem to asi do 2 měsíců s Bepantřhenem..teda ten jsem dávala když se mi zdálo že tam má nějakej pupínek..jinak mažu tedka už jen Sebamedem a při každém přebalování..a pohoda..a jak sem psala Viktorka je fakt sněhurka a cokoliv jí nedělá dobře se vysype..
koupala jsem ob den..a do dneška tak koupu..někdy ob dva..když jsme dlouho pryč..to pak jen vezmu zadeček sprchou a hotovo po koupání jsem mazala nejdřív slunečnicovým olejem z lékárny..tedka tělovým mlíkem od Sebamedu...
a co se týče spaní na bříšku..na noc sem tak nedávala..ale přes den klidně...mě doktorka řekla že na břiše spánek pod dozorem..ale tedka je to už šumák neb se otočí jak chce..nejraději na bok

Martina
ta je krááásná

abby
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 15:33
- Nahlásit

Martina

to vypadá jako ve věžzení

sarax
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 15:38
- Nahlásit

abby
bůhví za co jí to udělali

abby
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 15:46
- Nahlásit

Holky,to je hrozný.Ty vaše holčičky jsou všechny tak krásné

sarax
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 15:57
- Nahlásit

a vedle nás mají asi roční a ta vypadá jak andílek...a má kamaráda..malinko většího..pořád jí venku vodí za ruku a pusinkuje

abby
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 16:13
- Nahlásit

Včera se u nás stavovala kámoška a že si kupují baráček v Praze.Tak jsem se hnedka ptala,kde tam budou mít pískoviště.Prý nikde,ale budou tam mít bazén.Asi do toho ještě nedospěla

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 16:23
- Nahlásit

Neessi
To vůbec není pravda.Spíš se to doporučovalo tzv.méně spolehlivým matkám.
Tomu nerozumím, proč? Co znám z okolí, tak jsme spali na břichu všichni, naopak - nesmělo se spát na zádech, protože co kdybychom se zalkli při ublinkávání...
Jestli budu přemýšlet o tom,jak žiju a co dělám pro ty,co příjdou po mně,tak se vysnažím ten svět příliš nezaneřádit a nebudu koukat na to,co a jak dělají ostatní a říkat si,že ten můj binec se v tom ,co dělají ostatní nějak ztratí
souhlasím. Ale do důsledku - máš nebo jezdíš autem?
a co se týče spaní na bříšku..na noc sem tak nedávala..ale přes den klidně...mě doktorka řekla že na břiše spánek pod dozorem
Mi taky. Takže přes den je obvykle na bříšku a v noci na zádech. Nebo ještě na boku. Ale člověk už je vystrašený z těch všech "rad" a doporučení.

sarax
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 16:30
- Nahlásit

Terri
já myslím že to spaní chodí ve vlnách..jednou na boku,pak na zádech a pak na břiše..prostě mě to s každým dítětem říkali jinak
Takže přes den je obvykle na bříšku a v noci na zádech. Nebo ještě na boku. Ale člověk už je vystrašený z těch všech "rad" a doporučení.

hele na bříšku mi řekla doktorka aby byla co nejvíc i tedka..prostě neposazovat..nic,prostě nechat je at si to dělaj jak chtěj takže Vikinka se celej den válí otáčí a tak

a dneska máme půl roku tak přijímáme písemný gratulace

abby
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 16:36
- Nahlásit

sarax

gratulujeme,gratulujeme.Kam máme přijít na oslavu

jablunka
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 16:36
- Nahlásit

sarax
Tak kon gratulejšn Vikíííííííííííí!

sarax
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 17:03
- Nahlásit

abby
oslava proběhne v Lobči
si dáme do nosu
jablunka
že mooc děkuje... velmi si toho váží a tak fůbec

Neessi
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 17:07
- Nahlásit

Terri
Co znám z okolí, tak jsme spali na břichu všichni, naopak - nesmělo se spát na zádech, protože co kdybychom se zalkli při ublinkávání-

věř mi,že ne všichni-ale asi jste měli v okolí stejného pediatra,ne?Jak sleduji pediatry zhruba 30let,tak vždy ti mladí doporučovali poslední novinky a za 10let praxe změnili názor a za dalších x let taky a hlavně přišli na to,že zevšeobecňování je hrubá chyba.
souhlasím. Ale do důsledku - máš nebo jezdíš autem?
Autem jezdit,bohužel,musím,protože bydlím na dost odlehlém místě i když do práce to mám 12km,na vlak 3km,k autobusu 3km.

jablunka
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 17:14
- Nahlásit

saraxvelmi si toho váží a tak fůbec
Tak tomu věřím.....

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 17:25
- Nahlásit

ale asi jste měli v okolí stejného pediatra,ne
To jo, moc jich v okolí nebylo A vždy ti mladí doporučovali poslední novinky a za 10let praxe změnili názor
buď to jsou hrrr mladí a nebo "staří" co mají zkušenosti na kterých lpí...si nevybereš Taky se doporučovalo k novorozenci jen s rouškou a v šestinedělí nenavštěvovat a nechodit s mimi ven...
vlak 3km,k autobusu 3km.
žádná idylka (hlavně v zimě)

sarax
gratulujem k půlroku! My až ve středu
Add polohy ke spaní - jo jo...no tož doufám, že nás nic zlého nepostihne... Jinak Malá též díky poloze na bříšku pořádně trénuje svalíky

Myslíte si, že když máte monitor dechu, tak fakt k SIDS nedojde? Nebo je to spíš zase záležitost módy a tak? Všichni se diví, že ho nemáme...

Martina
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 17:49
- Nahlásit

Terri
Všichni se diví, že ho nemáme
Nejseš sama, taky ho nemáme a pořizovat nehodlám. Švagrová ho měla v porodnici, tam byl na každé postýlce a říkala, že jim to tam pořád řvalo, že byla spíš na mrtvici z toho, že k tomu pořád lítala s obavou co se děje.

brut
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 17:55
- Nahlásit

Teda prokousat se tolika stránkama je docela síla, dneska se tu diskuze nějak rozjela

Martina
malá krásně spinká, je úžasná

sarax
taky gratulujeme sluníčku

Terri
Myslíte si, že když máte monitor dechu, tak fakt k SIDS nedojde? Nebo je to spíš zase záležitost módy a tak? Všichni se diví, že ho nemáme...
nemyslím, že tím, že máš monitor dechu nějak ovlivníš SIDS...spíš jde o to, že jsi asi klidnější. I když znám lidi, kteří i s monitorem přišli o chlapečka.....

K tomu mně napadla asi dost blbá otázka, ale kolik z vás ví, jak postupovat ve chvíli kdy k něčemu takovému dojde?

Neessi
já souhlasím s klasickýma plenkama.....jen na cestování bych použila jednorázovky ( klidně bych je vyvářela v hrnci v mýdlových vločkách....už jsem tak prala u dvou dětí, tak bych pokračovala u třetího, kdybych nějaké měla). Že bych nějak omezovala rodinu mně nepřišlo....a manžela jsem měla naprosto k ničemu.
Jen s tím sezením na nočníku bych byla setsakra opatrná...sedět ano, ale až ve chvíli, kdy opravdu mrně sedí samo a pevně, dřív ne, ono pak mít dítě s křivýma zádama nic moc

fromeli
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 18:09 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Vikčo, gratuluju - Sarax jistě vyřídí

Martino, mimi je super, mám ráda když jsou takhle spísí, vzdávaj se a maj ty pěstičky.

K monitorum - neteř mojí kolegyně bohužel na tenhle syndrom umřela, takže její synek ho pro své potomky má a je fakt, že to sice nezabrání, ale upozorní na nějaký problém.

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2007 18:14
- Nahlásit

ale kolik z vás ví, jak postupovat ve chvíli kdy k něčemu takovému dojde?
No nejspíš klasická první pomoc a zavolat záchranku ne?

ale upozorní na nějaký problém.
To zcela určitě, ale viz. výše - stačí pak první pomoc?

Martina
Zřejmě to bude na netu někde popsané...že k tomu pořád lítala s obavou co se děje.
No jo, protože nesmíš mimčo zvednout z postýlky, aniž bys to vypla Nám to tam taky neustále řvalo.

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání