| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 22:33
- Nahlásit
Neessi
Myslela jsem kalíšek. No já o něm totiž slyšela tady poprvé.
sarax
my to máme obdobně přes den..ale celkově jsme na cca 3 kojení ,příkrm a štávičky,čajíčky
a jak to máš teď v noci? Už spí celou noc? Příkrmy + kojení jsou fajn - vydrž
Já akorát dost trpím prsama, když spí tak dlouho...
Jo a ta kámoška, co má 14 denního kluka, jak jsem psala, tak se prý též láduje čokoládou...
Ale je to děs.
nějaký eko papírový
Jsou dost drahé
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 22:37
- Nahlásit
Terri
Jsou dost drahé
to jo..ale tu co sem měla a kamarádka používá tak měla spotřebu 3 pleny denně..to jde...
a jak to máš teď v noci? Už spí celou noc? Příkrmy + kojení jsou fajn - vydrž
vydržet se snažím..a v noci nespí..momentálně je vzhůru asi od 3 odpoledne se dvěma 5 minutovejma spánkama předtím i v noci spávala..tedka ne..asi ty zuby pořád..doktorka mě varovala že můžou lézt dlouho a vono jo..je to síla
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 22:40
- Nahlásit
sarax
ale normálka "levný"pleny co stojej 22 kč jedna a koupila sem jich asi 70 v dobré víře že budu používat je mě nakrkly..při druhé vyvářce se počaly rozpadat...
To je divný,protože by měly mít životnost minimálně půl roku a těch 22kč je nějak moc-tady u nás jsou za 18kč.
Je fakt,že pračku ty pleny moc nesnáší,takže i přes domácí technické vybavení je nejlepší hrnec na prádlo-za den máš tak 26 plen,když je vymácháš z "nejhošího"a dáš 20minut vařit s trochou strouhaného mýdla(Lanza),pak je přemáchneš 3x ve studený vodě a pověsíš,tak to nemá chybu.Mimochodem chlapi se do těchto akcí rádi zapojují (kupodivu) a po letech vzpomínají,jak jim bylo dobře samotným v koupelně při máchání plen,zatímco vedle řval jejich potomek A žehlení chlap zvládne taky.Doprčic,s čím jiným ti může ještě pomáhat?Kojit nemůže,tak ať se stará o zdravou prdelku miminka.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 22:44
- Nahlásit
trochu jsem se zděsila.. kalíšek... nástřih hráze.. možná si to ještě rozmyslím
fakt si myslíte, že jsou lepší látkový pleny než papírový. i z pohledu ekologie, zase při praní taky produkuješ škodlivé látky?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 22:55
- Nahlásit
AOZ
zase při praní taky produkuješ škodlivé látky?
A jaký?Když se vyváří v mýdle?Mýdlo nebsahuje fosfáty.Prášky na praní je(ne všechny)údajně neobsahují,ale když tě výrobci nutí přidávat Calgon,tak ten obsahuje fosfáty ve velkém-takže pračka a myčka ženou fosfáty do odpadních vod ve velkém.
Mimochodem v poslední době se objevují výzkumy dlouhodobé o používání jednorázových plen ve vztahu k pokožce a sliznici zadečku a nejsou lichotivé.Nehledě na hygienické návyky u dětí.
U látkových plen je v roce dítěte dobře odbouráš,kdežto jednorázovky nosí děti i do 2,5 let-což je hrůůůůůůůza.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 22:57
- Nahlásit
o používání jednorázových plen ve vztahu k pokožce a sliznici zadečku a nejsou lichotivé
Výzkumy ale píšou i o látkových - jak bývaly opruzeniny atd.
Se mi líbí ty All in one, ale doba schnutí...
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 23:05
- Nahlásit
Neessi
Nevím, tak jsem se zeptala, a co třeba spotřeba vody? možná jsem líná, ale ty papírové se mi zdají jednodušší "na obsluhu"
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 23:08
- Nahlásit
Terri
Výzkumy ale píšou i o látkových - jak bývaly opruzeniny atd.
Opruzeniny u látkových?No snad jen v případech,kdy se na přebalování máma vykašle nebo pleny pere v agresivním prášku v pračce.
Já chápu,že se to blbě čte a čiší z toho "moc práce"s vyvářkou...mácháním,žehlením ,ale když se do miminek investuje kvalitní péče ,tak nejsou starosti později.Proč dělat a hledat něco složitějšího v tak základních věcech?
Ono je i dost pozitivního v tom častějším přebalování miminka -jde o velmi úzký (kromě kojení)fyzický kontakt,doteky......a tím i vztahy se svým dítětem.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 23:11
- Nahlásit
AOZ
Nevím, tak jsem se zeptala, a co třeba spotřeba vody? možná jsem líná, ale ty papírové se mi zdají jednodušší "na obsluhu"
Spotřebu vody jsem neřešila-na to ti neodpovím(ale jestli jde o prachy,tak za jednorázovky asi dáš víc,než za vodu)
A obsluha?Co je důležité-tvoje pohodlí nebo zdraví a spokojenost dítěte?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 23:15
- Nahlásit
Tak ať mimka dobře spí,páč já jdu taky -brou
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 23:17
- Nahlásit
Neessi
já zatím zkoumám dopředu, očekávám to až za dýl takže nemůžu mluvit ze zkušenosti.
spotřebu vody jsem měla na mysli spíš eko než peníze
Co je důležité-tvoje pohodlí nebo zdraví a spokojenost dítěte obojí, když budu nevyspalá a nervozní, že mi dochází plíny a nestíhám prát, věšet, sušit(co když je blbé počasí), žehlit. do toho se starat o mimčo, o domácnost, a psa (jeho 2 hodiny denně venku) tak dítě bude mít nepohodu ze mě. Samozřejmě i naopak, když budu líná, pleny měnit pozdě, dítě se oprudí a bude bulit.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 23:44
- Nahlásit
Neessi
o je divný,protože by měly mít životnost minimálně půl roku a těch 22kč je nějak moc-tady u nás jsou za 18kč.
Je fakt,že pračku ty pleny moc nesnáší,takže i přes domácí technické vybavení je nejlepší hrnec na prádlo-za den máš tak 26 plen,když je vymácháš z "nejhošího"a dáš 20minut vařit s trochou strouhaného mýdla(Lanza),pak je přemáchneš 3x ve studený vodě a pověsíš,tak to nemá chybu.Mimochodem chlapi se do těchto akcí rádi zapojují (kupodivu) a po letech vzpomínají,jak jim bylo dobře samotným v koupelně při máchání plen,zatímco vedle řval jejich potomekA žehlení chlap zvládne taky.Doprčic,s čím jiným ti může ještě pomáhat?Kojit nemůže,tak ať se stará o zdravou prdelku miminka.
..mno u "nás" teda stojej 19-25 kč...a nevydrželi..a jako vyvařovat nebudu..nevím jak jinde ale u nás chlap pomáhá a nechává mi dost času na sebe a psa a zbylý děti..ono se třema dětma doma nebudu vyvařovat si radši užijeme nádhernou prochajdu s mimčem a psem
Mimochodem v poslední době se objevují výzkumy dlouhodobé o používání jednorázových plen ve vztahu k pokožce a sliznici zadečku a nejsou lichotivé.Nehledě na hygienické návyky u dětí.
U látkových plen je v roce dítěte dobře odbouráš,kdežto jednorázovky nosí děti i do 2,5 let-což je hrůůůůůůůza.
hele moje děti papírový měly a holka v roce byla přes den bez plen v pohodě..ono pokud matka používá jen model v suchu..její problém...já když byl čas navlíkla na holý tělo punčochy..a jak to šlo...a ke škodlivosti..chlapeček nesnesl žádný hadrový pleny at byly praný v čemkoliv...Ono je i dost pozitivního v tom častějším přebalování miminka -jde o velmi úzký (kromě kojení)fyzický kontakt,doteky......a tím i vztahy se svým dítětem.
prosímtě nezlob se ale seš malinko extrém já přebaluju dle potřeby a kontakt mám se svým dítětem velmi častej a vztah..ten máme taky...opravdu si umím předstaqvit líp strávenej čas..a to co píše Terri.byl náš případ a ujištuju tě že jsem prala od Mini risku po mýdlo a nic nepomohlo...
Spotřebu vody jsem neřešila-na to ti neodpovím(ale jestli jde o prachy,tak za jednorázovky asi dáš víc,než za vodu)
A obsluha?Co je důležité-tvoje pohodlí nebo zdraví a spokojenost dítěte?
mno při cenách vody...a mám obě děti fakt zdravý a v pohodě..jako bože kde je psáno že v jednorázovce není spokojený??
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 23:50 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
AOZ
fakt si myslíte, že jsou lepší látkový pleny než papírový. i z pohledu ekologie, zase při praní taky produkuješ škodlivé látky?
jako kdo myslíte? já sem za eko papírový..ale i normální..prostě osvědčený..žádnej stres a miminko si užívám...jako ten můj mě ujistil že místo hraní s dítětem nebo kočárkování bude jistě rád po práci vyvářet ....
ne nic proti tomu..ale je to vo zkušenostech..nevím kolik robat má Neess asi taky dost ale nám vyhovuje něco jinýho..doby kdy sem se honila a odmítala novinky sou pryč...prostě si to ráda "ulehčím"páč těch dětí mám dost a psa a chlapa a tak..ráda bych fungovala jak mám
NeessiTak ať mimka dobře spí,páč já jdu taky -brou
díky...asi uvařím makovice ty zoubky by se měly zakázat...
i
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:14
- Nahlásit
sarax
pleny pleny pleny
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=re gressive
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:15
- Nahlásit
argosek
co ty tady..máš cas?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:18
- Nahlásit
sarax
prisel jsem o nej ve vietnamu
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:19
- Nahlásit
argosek
takže ty jsi prostě pro pleny
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:21
- Nahlásit
AOZ
ja jsem pro hlasovaci pravo pro zeny
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:24
- Nahlásit
argosek
to jó, jen a´t je plína jakákoliv, vyhráls
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:24
- Nahlásit
argosek
prisel jsem o nej ve vietnamu
nenééé:P
já to vím
a nezlob..sem byla dneska hodná
AOZ
hele já taky..prostě čas je největší deviza pro mě...mám miminko..stíhám cvičák,obrany,oblíbené babince..páč tatínek nevyvařuje ale hlídá a zapojuje se jinak..a ještě drobnost..když jsem šla s kamarádkama na babinec tady kousek do picošky..tak mi autem miminko vozil na kojení..myslím že je výbornej
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:25
- Nahlásit
AOZ
a´t je plína jakákoliv, vyhráls
stejně bude tak nějak na ho*no
argosek
ja jsem pro hlasovaci pravo pro zeny
jedné nebo všech?
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:26
- Nahlásit
sarax
já budu ráda když toho svýho k tomu mimču dokopu, říct mu ještě, že až přijde z práce, tak na něj čekají pleny .... tak to mimčo by nebylo nikdy. A na ženskou si myslím je toho i tak až dost.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:28
- Nahlásit
sarax
stejně bude tak nějak na ho*no
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:31
- Nahlásit
AOZ
právě...co si pamatuju tak pleny sem vyvářela Míše...první mimčo a byla sem KO...minulý tatínek nepomáhal..natož s plenama,takže to bylo hektický...
a jako se přiznám že si to ráda ulehčím..páč..ten čas strávím podle mě líp..jako neřeším,že někdo nevyluxoval,nebo nevařím..nežehlím...pokud mě Vikča potřebuje u sebe..skoro celý den že je to pádnej argument...vaří ostatní nebo se jí věnují a něco i udělám
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:31
- Nahlásit
AOZ
ale ja nerad vyhravam
sarax
jak to muzete vedet, slecno?
jedné nebo všech?
madam, madam, co to je za otazku?
"pro zeny" podle vzoru "pro stroje"
tedy pro vsechny!
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:33
- Nahlásit
sarax
minulý tatínek nepomáhal..natož s plenama,takže to bylo hektický.
to jako se fasuje ke kazdymu decku novej tata? to neco jako ty pleny na jedno pouziti ne?
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:34
- Nahlásit
argosek
že bych v tom článku něco přehlídla?
"žena" sama o sobě je vzorem
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:35
- Nahlásit
argosek
pro zeny" podle vzoru "pro stroje"
tedy pro vsechny!
sem to nějak přehlídla..pro
ak to muzete vedet, slecno?
nooon nemůžu..ale si to myslíííím
o jako se fasuje ke kazdymu decku novej tata? to neco jako ty pleny na jedno pouziti ne?
woe...já fasuju ob dítě i to se stává
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:36
- Nahlásit
AOZ
pokud se jedno o zenu v domacnosti, je ji vzorem stroj.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:38
- Nahlásit
sarax
woe...já fasuju ob dítě i to se stává
no vidis - a pak ze chlapi jako ne to, nebo co..tu vidis, jak vysoko stojime na tom evolucnim stromecku - plena jen jednou , tata klidne i dvakrat..ja v tom vidim jasnej pokrok..
|