| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 10:07
- Nahlásit
Rumštáááájn
cernej caj
vlk nese spani
jáááááá chci taky spát
Martínek se totiž rozhodně nenechá s nočním krmením ošidit.
PetraK
Martínkohlášení: je hodnej, věčně hladovej a okatej. To je tak všechno, co se dá o dvoutejdenním miminku napsat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 10:12
- Nahlásit
kachna_
Martínek se totiž rozhodně nenechá s nočním krmením ošidit.
jééééééééééé von ví, že bude tuhá zima, že potřebuje zasádlit!!
řekni mu, že jsme na tom dost podobně.
Uvidím ho někdy kluka neomylnýho ?
je hodnej, věčně hladovej a okatej.
a to je to nejdůležitější! že je hodnej, pipi malý voňavý (když zrovna nemá vajíčka v plenách teda )
A já jsem hrozně ráda, že zrovna vás je tolik! Páč lidi jako vy měli mít hoooooooooodně moc svejch malejch klonů, páč takovejch lidí nejni nikdá dost. Chápu, že pro ty, kteří se klonují to od určitého počtu není zrovna výhra,ale! Je důležitý aby hodný, rozumný a slušný lidijové převážili nad tím zbytkem.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 11:19
- Nahlásit
mohl by mi někdo prozradit, proč TA KRŮTA FLEKATÁ LÍNÁ VŽDYCKY, KDYŽ SE MI NARODÍ DÍTĚ???
Líná fakt extraligu (ani nevylínala v létě). Minule to samý udělala v prosinci!
PetraK
já jsem hrozně ráda, že zrovna vás je tolik!
dík
Uvidím ho někdy
Až budu mít šátek
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 11:26
- Nahlásit
kachna_
TA KRŮTA FLEKATÁ LÍNÁ VŽDYCKY, KDYŽ SE MI NARODÍ DÍTĚ???
ešče sem neviděla krůtu, co by línala
ale Mája by mohla - mně lajku tak napadá - ze dvou důvodů, že by jí lítal hormon nějakej mateřskej? a nebo nervní, že by jako ze změny byla? Citlivá je na obojí dost. ALe to mě jen tak napadá, asi je to blbost.
dík
Není zač, páč věřím, že to pro tebe musí být občaz záhul, ale jak říkám, hodný lidi by se měli dokonce přemnožovat. A hodný lidi, který vychovávají děti jak vy, by se měli přemnožovat ze zákona Příště bych se ráda narodila jako vaše dítě, i do tý hospody dojdu, dokonce velmi ráda
Až budu mít šátek
No! No a to jsem zvědavá, jakou ligu pojede Martínek, ešivá to vezme podle Lucky, nebo podle Káčete
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 11:33
- Nahlásit
Zdravíčko všem
Tak vy ste s tim chlastáním nepřestaly, když u kachnů línaj už i krůty a u Janii mají jaro a krásný kraslice
A u Ešusů jim asi dorůstají nosy, když Rumajlík má vždy do čeho rafnout - esipak neměla Koláče nějaký otrávený jablíčka?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 11:51
- Nahlásit
grimmh
esipak neměla Koláče nějaký otrávený jablíčka?
heh, právě jsem jedno snědla, doufám, že otrávený nebylo. Ani těch předchozích milion jablek. Máime moc dobrý, tak se jima furt furtuju
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 11:56
- Nahlásit
BIRMICE - TY JO HELE!
ten je dost boží!!
http://www.utulek-trebic.cz/index.php/nabidka?cat= 2&project=524
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 12:17 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
hm dost hustý reakce na dotaz co s bázlivým psem - jak jinak, než z myslivecké diskuse :
Jakmile je lovecký pes bázlivý, je v podstatě nepoužitelný a jsem pro to jej zastřelit. Vím že to zní krutě, ale tím by se eliminovaly přenosy těchto genů dále. Bohužel jakmile by se o tom dozvěděli ochranáři, bylo by zle. Už tkhle ku*ví dosti loveckých psů různými zákazy - kontaktní norování, obůrka, neuznaná plemena.
Josef reaguje 22.4.2014 21:21
Eriko,ve vší úctě k vašim dlouholetým zkušenostem v kynologii,co se týče mysliveckého psářství,bylo to vždy-alespoň v okruhu myslivců,kde jsem vyrůstal tak,jak píše kolega Waldauf,i když jeho podání je poněkud svérázné.Není čas babrat se s nervním a podělaným psem.Je třeba ho výcvikem zaměstnat,vyučit,předvést u zkoušek a zavédst do praxe.Nemůžem si dovolit čekat čtyři roky,jestli se ten srágora náhodou nesrovná.A jestli chovatel prošvihnul dobu určenou přírodou k socializaci štěněte,tak je to stejně v pr....Ono stačí,když musíme přečkat tu dobu,kdy sice makají,ale jinak jim"jebe".
Erika reaguje 22.4.2014 20:28
Kolego Waldaufe, v něčem máte možná pravdu, jistě jsou chovatelé, kteří kazí dobrou pověst plemene, ale nebyla bych tak kategorická u jednotlivých psů. Je to "kus od kusu", ta bázlivost může mít různé důvody, notabene pokud se pes "bojí" (nedůvěřuje) cizích lidí a jinak je v pohodě. Mohl mu taky někdo ublížit apod.. Střílet bázlivého psa aniž by člověk věděl, jaká je příčina a zda je možná náprava je dosti kruté. (navíc mnoha myslivcům stačí dobrý pes pro praxi, neznamená to, že hned bude i do chovu..) A jen malá odbočka na závěr - např. pro SAO (středoasijat) je typické, že se do určitého věku (je to různé, většinou okolo 6-10 měsíců) skoro panicky bojí lidí (že se klidně i pomočí). Jakmile ale dospěje, určitě byste si netroufl vlézt neozbrojen (a i to by možná nepomohlo) do objektu, který střeží tento pes.. Přitom podle dřívějšího chování by mnoho laiků řeklo "pes posera k ničemu"... Přes deset let jsem přicházela denně do styku s různými psími deprivanty a opravdu není bázlivost jako bázlivost.. (a podobně např. agrese atd.)
Jan reaguje 22.4.2014 15:50
Za starých dobrých časů se takový psi prostě stříleli, dneska s tím ještě udělají zkoušky a dají to do chovu a pak jsou plemena zasviněná psama k ničemu, Dneska se už prostě nedá sehnat klodny štěně na prácu. Všichni nabízejí holčičky a chlapečky s mašličkama Pes je tatínek a fena maminka. Hnus.
Hezké že?
edit: a hezky jim odpověděl tady :
Leon reaguje 23.4.2014 15:47
lidomyslivecká kynologie byla vždycky plná bezinteligentů a je vidět že se to nemění.Víte hovno čím to je že se bojí a slintáte tady jenom ty vaše zhovadilosti
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 13:01
- Nahlásit
brrr. teď jsem viděla na FB příspěvek jedné paní z ciziny, která chová berňáky - přišla během 24 hodin o 3 své psy (stáří, pak zřejmě zánět nebo rakovina slinivky,a do třetice zřejmě rakovina plic - na výsledky testů čeká ...) to musí být něco strašnýho
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 13:08
- Nahlásit
rumštajn
nějjak nestíhám, ale jak čtu jsem prošvihla hlavně postroje, tak dobrý
kachna_
TA KRŮTA FLEKATÁ LÍNÁ VŽDYCKY, KDYŽ SE MI NARODÍ DÍTĚ???
porodila, tak líná ne?
PetraK
Jakmile je lovecký pes bázlivý, je v podstatě nepoužitelný a jsem pro to jej zastřelit
a tak na druhou stranu tomuhle přístupu vděčíš za to co máš doma, taky dřív kvůli takovýhle selekci byli psi celkově zdravější
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 13:14
- Nahlásit
Maya
a tak na druhou stranu tomuhle přístupu vděčíš za to co máš doma, taky dřív kvůli takovýhle selekci byli psi celkově zdravější
ano, ale myslím, že je humánnější nechat psa žít a jen ho vyřadit z chovu, že to je dostačující, že není nutný ho hned střílet. Je to živá bytost, předpokládám, že jsme se již trochu od dob Sparty posunuli.
Janiii
přišla během 24 hodin o 3 své psy (
tak to je brutus. Stojíš s holýma rukama.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 13:42
- Nahlásit
PetraK
ano, ale myslím, že je humánnější nechat psa žít
ale tak s tím samo taky souhlasím, jen prostě tak nějak úplně neodsuzuju co napsal, protože to vidím taky, že opuštěním tohohle přístupu jdou ty pracovní schopnosti psů do háje, takže takový radikální přístup člověka co potřebuje psa na práci trochu chápu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 13:42
- Nahlásit
PetraK
je humánnější nechat psa žít a jen ho vyřadit z chovu, že to je dostačující, že není nutný ho hned střílet
a tak to určitě ne
Na druhou stranu možná není od věci otázka, jestli není stejně nehumánní na nich chovat a produkovat zmetky, ze kterejch budou nešťastní úplně všichni (jak psi, tak majitelé)
Ono problém je, že chov zvířat předpokládá, že lidi nesměj bejt nenažraný hovada
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 13:45
- Nahlásit
Janiii
to je hrůza
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 13:51
- Nahlásit
Maya
nějak úplně neodsuzuju
já jo. protože to je pro člověka jednodušší - zastřelit psa, než se snažit s tím něco udělat. Jakkoliv, cokoliv. Ten živej tvor kurnik nenese zodpovědnost za to, že člověk pán tvorstva je kretén.
co potřebuje psa na práci trochu chápu
já ne. Může mu najít jiného majitele.
kachna_
u možná není od věci otázka
ale to určitě není, on má pravdu v tom, kde ten chov skončil, ale jeho řešením na to co člověk páchá doplácí ten, kterej sám do toho bordelu byl vhozen, ten pes.
Dokud lidi nezačnou uvažovat jinak, neposuneme se.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 14:06
- Nahlásit
PetraK
Dokud lidi nezačnou uvažovat jinak, neposuneme se.
jenže já jsem v tomhle pesimista, lidi nikdy nezačnou uvažovat jinak
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 14:25
- Nahlásit
PetraK
Nemůžu uvěřit tomu, cos sem překopírovala. Je to hnus. Nedovedu si představit, že někdo by dokázal zabít zvíře, obzvlášť v případě, že je to jeho společník po určitou dobu (výchova, výcvik,...) To je hyenismus.
Janiii
To je hrozný. Když odejde jeden, strašně to bolí a takhle trojnásobně, to se snad nedá ani vydržet se zdravým rozumem.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 14:28
- Nahlásit
Když už jsou ti, co tu diskuzi vedli tak chytří, že by odstřelili psa, který není vhodný k práci, tak by měli být tak chytří a zodpovědní a nepřipustit, aby se pes dostal do chovu a neprodukovali se další neperspektivní jedinci. Jenže věřím tomu, že i tady (bohužel) převažuje cinkot chechtáků při prodeji štěňat.
Ježiš, to jsem se nasrala.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 14:52
- Nahlásit
grimmh
ono to máš těžký, nepřipustit, aby se pes dostal do chovu znamená nechat si ho než vyroste, pak ho vykastrovat a pak ho prodat a takový pes, dospělý a kastrovaný, je v podstatě neprodejný, takže ti nakonec stejně zůstane na krku, je to takový začarovaný kruh
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 14:58
- Nahlásit
grimmh
To je hyenismus.
ne to bývala běžná praxe a leckde bohužel ještě je. paradoxem je, že ten kdo dotaz zadal se ptal co dělat se psem, který je bázlivý na lidi (ne např. na střelbu, či ostatní psy při honu atd, jen čistě na lidi, inu proč ne, proč se snažit zamýšlet, co mohlo být příčinou - klidně špatná socializce, ne, rovnou psa odstřelit)
Odpovědi se mu tuším nedostalo.
tak by měli být tak chytří a zodpovědní a nepřipustit, aby se pes dostal do chovu a neprodukovali se další
no tak to by byla hodně těžká věc, protože bohužel - na psech se dá taky slušně vydělat, ale , takže jedinec málo, ale kdyby chtělo víc lidí a měli doopravdy snahu, věřím, že by se věci řešit dali. Jenže lidi raději mluví.
Ježiš, to jsem se nasrala.
to mě mrzí.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 14:59
- Nahlásit
Maya
Je to živej tvor a jestli jsem se rozhodla že ho budu mít, musím se o něj postarat a přijmout ho takový jaký je. Je to moje odpovědnost. Věřím, že je to těžký a závazek na několik let. Když si ho pořizujou, musí vědět, že se můžou vyskytnout problémy. Zaplatit kastraci není nad finanční možnosti člověka který je myslivec nebo má na to mít finance na myslivost jako hobby.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 15:01
- Nahlásit
PetraK
to mě mrzí.
To tě mrzet nemusí. Já se prostě naštvu vždycky, když vidím nepravost na zvířatech, který se nemůžou bránit.
Kolikrát si doma říkáme jestli jsme normální, když nás dojímají zvířecí smutné příběhy a někdy nás nedokáže dojmout lidský blbý osud.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 15:02
- Nahlásit
Maya
akže ti nakonec stejně zůstane na krku, je to takový začarovaný kruh
ale tak nemusel by být- když by se udělala dobře smlouva, dobře by se chovatel zajímal o své odchovy, tak by se určitý kroky myslím udělat daly - ve spolupráci se skutečnými zkouškami vloh - aby se prokázalo, jakou má pes povahu. Jen by to muselo být myšleno vážně a všem muselo jít o skutečnou hodnotu chovu. Nicméně to, že to nefunguje nemůžou odnášet jiné živé bytosti, které vyprodukoval pán tvorstva člověk. Pokud ano, je to špatně a není to k pochopení, v tom jsem fakt nekompromisní. Jak nejsem z těch, který by zachraňovaly štěňata, který fena neodchovává, zavrhne, nebo tak nějak, protože tam je to přírodou, tak tohle je pro mě neodpustitelná prasárna - neodpustitelná v obecně myšlený rovině člověčenství. Ten pes je kolikrát mnohem lepší bytost než to hovado co ho střelí, jen má nějakou vadu na kráse, pokud jí má i jeho majitel, bylo by tedy férové odstřelit i jeho. A si piš, že vadu na kráse mít rozhodně bude a do chodu by neměl jít natuty.
Fuj sem se taky nasrala! Něco jsem hledala a narazila na tuhle žumpu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 15:12 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
PetraK
ale tak nemusel by být- když by se udělala dobře smlouva, dobře by se chovatel zajímal o své odchovy,
ne, taková smlouva je u nás v podstatě nevymahatelná a množitel se klidně může smát chovateli do gezichtu a množit ostošet, ostatně znám takový případ, holt lidi no
Nicméně to, že to nefunguje nemůžou odnášet jiné živé bytosti, které vyprodukoval pán tvorstva člověk.
ano, souhlasím, jen to vidím tak, že psi to děsný lidský chování odnášejí dneska dost často na zdraví a tak nějak celkově jako populace a fakt nevím, co je horší, jestli rychlý zastřelení a nebo celoživotní utrpení nemocnýho psa
edit: a nebo mnohletý arest v útulku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 15:29
- Nahlásit
ale jinak všechno je relativní, když jsme včera na zahradě probírali, jestli králičí samec půjde na pekáč a nebo ne, tak milovník bytových králíčků by to asi rozdejchával stejně blbě jako mi zastřelení psa
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 15:49
- Nahlásit
Maya
milovník bytových králíčků by to asi rozdejchával stejně blbě jako mi zastřelení psa
taky mě to napadlo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 16:08
- Nahlásit
Maya
je u nás v podstatě nevymahatelná
no ano, je to o lidech, ale nicméně alespoň bych se snažila
a nebo celoživotní utrpení nemocnýho psa
ale kurnik tohle přece není nemocný pes! Má jen problém, který je navíc do určité míry řešitelný. Ten pes, když ho nikdo neodstřelí a najde mu vhodného nového majitele,t ak ten pes může prožít spokojený život. On si kurva nevybral, že se narodí. Jednou tady ta bytost je, člověk - obecně - jí sem dostal a není tedy férovka, pokud ho další člověk, i když s tím jeho dostáním se sem, nesouvisí, zbavil života.
edit: a nebo mnohletý arest v útulku
ale kurnik proč mnohaletý arest v útulku? Vezmu-li tento případ - budu-li mít takového psa a nebudu ho chtít (což už mi tak přijde hnusný, ten pes u tebe vyrůstá, tys jeho smečka, zázemí a pak šup, ty se mi nehodíš, tak jdeš do kšá, no ale tak mu najdu někoho vhodného, a navíc, to že je plachý nemusí znamenat, že je agresivní, prostě se lidí straní, nechce kontakt s nimi, no a co? S tím se dá do háje žít.
Maya
kachna_
milovník bytových králíčků by to asi rozdejchával stejně blbě jako mi zastřelení psa
taky mě to napadlo.
ano, pro mě taky třeba problém. leč ten pes nebyl primárně určen k usmrcení, s člověkem žil, bral ho jako součást svého života, svým způsobem mu sloužil, bere ho jako někoho, kdo je jeho zázemí a pak ten komu to zvíře důvěřuje ho odstřelí jen proto že se bojí???????????? Když navíc začasto je tohle chyba člověka, že se ten pes bojí????
Vzhledem k situaci králíka asi pokrytecký, ale zabít někoho jen proto, že se nehodí - je pro mě humus.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 17:34
- Nahlásit
PetraK
zabít někoho jen proto, že se nehodí - je pro mě humus.
no vo tom žádná, to nikdo myslím nepopírá, že je to humus (ani že myslivci jsou zhusta lidé podivní )
PetraK
nicméně alespoň bych se snažila
já myslim, že ten, kdo je schopnej zastřelit svýho psa, tímhle směrem vůbec nepřemýšlí.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 17:56
- Nahlásit
PetraK
To víš, jenom vyřadit z chovu by pro ty šmejdy znamenalo živit nepotřebnýho psa a ještě se na něj koukat jaká je to srágora...
Ach jo, sami by se měli odstřelit nebo minimálně se nerozmnožovat. Kreténi.
Na to není co říct. Proto prostě nečtu takovýhle věci, mě to akorát děsně nasere a cejtim tu bezmoc, že lidi jsou prostě šmejdi.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2014 18:58
- Nahlásit
PetraK
tak to jsme se nepochopili, já mluvila spíš už jako obecně, ne jen o tomhle konkrétním psovi, že jako tím, že se upustilo od týhle dříve běžný tvrdý selekce, tak dneska máme populaci psů, která je dost nemocná a povahově často zmršená, protože holt piplá se všechno a genetika je neúprosná
jinak popravě u myslivců mi vaděj mnohem víc ty jejich metody výcviku, který se pořád dost používají a je jasný že nemůže bejt problém zastřelit psa pro člověka který je třeba schopný prostřílet lišce nohy, aby pes měl na zácvik lehčího soupeře žejo
|