Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3294 . 3295 . 3296 . 3297 . 3298 . 3299 . 3300 . 3301 . 3302 . 3303 . 3304 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 11:46
- Nahlásit

kachna_
My jsme teď s kamarádem diskutovali nad tím, nakolik je pravdivej tenhle článek:
http://postapo.cz/nutne-k-preziti/vse-ostatni/pes- nejvernejsi-pritel-a-nejvetsi-hrozba/
(řešili jsme tu sociální část chování psů)

Známej tvrdí, že psí smečky nejsou úplně vrozená součást psího chování. Prý je to nouzový systém pro oblasti s nedostatkem potravy, ale tam, kde je potravy dostatek, žijí psi sami za sebe a do smeček se nesdružují. Přijde mi to hrozně zajímavé, jak moc jsou přizpůsobiví

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 11:55
- Nahlásit

Tak a hlásím že BEZINKOVÝ LIGUÉRE JE VYNIKAJÍCÍ MOOOC POVEDLOMOC!

birma
Jen mi to prostě v plátku typu parlamentních listů přijde trochu ve stylu "uděláme bububu, zaženeme ženušky k plotnám a my budem záse vládci světa".

jojo, jak říkám, já to nečetla

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 11:56
- Nahlásit

worick
ale zas to ber tak, že ty ženský, co děti mít nemohli, tak je prostě neměli a určitě to ale nebylo moc velký procento žen. Ono jedna věc je, že člověk je z opice a tisíce let vývoje sou neoddiskutovatelnou historií i když lidi se na to dívaj zpět třeba v posledních desítkách až stovkách let. Ale nemít děti znamelo problém i v obživě, páč kde tlupa neměla děti, tudíž mladý silný jedince, tak neměla šanci v přežití při setkání s jinou nebo při lovu zvěře a tak... dneska to berem už úplně jinak, ale věřím tomu, že u nějakýho jeskynního člověka prostě byla potřeba mít dítě naprosto přirozená nejden z důvodu "aby po mě někdo zbyl" ale z holýho přežití.

s tou církví, to je pravda, prostě nástroj na ovládání lidu. Chápu lidi, co věří v boha, většina v něco věřit chce/potřebuje, ale to fanatický pánbíčkaření... i když je to taky zas jen síla vůle, někomu třeba ta víra zachrání život, vztah... je to těžký.

a je dokázaný, že i v přírodě sou 4% zvířata. Ale zase se vpodstatě nemůžou množit (to není jak ulidí, že si dvě lesbicky orientovaný ženy prostě zařídí chlapa) takže sme opět v situaci, kdy to je v přírodě normální ale není umožněno tuto odchylku dál rošiřovat

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 12:00
- Nahlásit

cernej caj
kdysi jsem někde četla článek, proč homosexuálové ještě nevymřeli když nemůžou mít děti a jak jsou evolučně důležití, ale už si nepamatuju detaily
birma
já to beru tak, že i blbej tendeční článek alespoń přinutí pár lidí myslet jinak než co se do nich běžně valí, protože prostě valnou většinu lidí ani nenapadne, že by něco mohlo být jinak a i ten tendeční článek je alespoň lískne přes hlavu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 12:02
- Nahlásit

Maya
si myslim ale, ze nemuzou vymrit, pac se narodi heterosexualnim parum, ne?

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 12:04
- Nahlásit

cernej caj
sme opět v situaci, kdy to je v přírodě normální ale není umožněno tuto odchylku dál rošiřovat
to není pravda, třeba labuťáci (ale nemůžu najít článek) žijící ve stejnopohlavním páru, vychovávají společně mláďata, co ukradnou heteropárům a mají vyšší procento přeživších mláďat.

HaZa
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 12:06 - Změnil/a: HaZa
- Nahlásit

nalezený výmaráček ...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4721431570 620&set=gm.715010878534727&type=1&theater

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 12:14
- Nahlásit

mááám a dokonce z Vesmíru: http://casopis.vesmir.cz/clanek/homosexualni-ptaci -a-vezenske-kolektivy
Maya
článek alespoń přinutí pár lidí myslet
mně ti přijde, že kritický myšlení je něco jako sprostý slovo

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 12:16
- Nahlásit

HaZa
ach jo

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 12:21
- Nahlásit

worick

Polovina lidí momentálně děti mít nemůže a já si říkám, jestli to nemá nějaký důvod?

ale to určitě důvod má. Příroda ví co dělá , ale zcela přirozený taky je, příroda to tak zařídila, že je normálnější, že ty děti má. proto taky tady ti různí tvorové jsou přeci, aby se dále rozmnožovali, je to jeden z důvodů.
Stejně tak, jak je žena+muž+dítě...to jediné správné

ale to přece nikde neříkám. Zrovna já - to by bylo paradoxní, že jo? Já sama si vystačím s rodinou ve velikosti 1+1. Psy rozhodně nemám jako náhražku dětí, jsou to moji parťáci - ale parťáci psi, podle toho k nim přistupuju a řídím náš společný život. (myslím život psí a lidskej)

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 12:29
- Nahlásit

HaZa

škoda, že to nepřišlo dřív . Jen - není to výmarák, je to maďar.

kachna_
tyjo to je zajímací to s těma labutěma co píšeš. a koukám, že máš i ten článek, tak pak dočtu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 12:47
- Nahlásit

kachna_
ok, ukradnou mládata hetero, ale nesplodí prece svoje vlastni - tzn. oni davaji svou vychovu, ale ne svoje geny, kdyz maj kradeny mlady, ne?

du mrknout na ten clanek

PetraK worick
videla sem hodne zajimavy video, ktery vedecky doklada proc zeny na HA maj problem otehotnet. k tomu se prida spatna strava (nedobre ziveny vnitrni organy, spousta chemie ve vode, HA + muzsky spermie atd atd...) - tzn to je fakt rizeny proste tim, jak rika petra, ze priroda vi... myslim, ze pokud prirodni mechanizmus nazna, ze telo neni schopno pocit zdrave dite, nepocne ho a je to proste v poradku.

birma
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 12:51
- Nahlásit

cernej caj
oni davaji svou vychovu, ale ne svoje geny, kdyz maj kradeny mlady, ne?
vzhledem k tomu, že to neni dědičný ani výchovou, tak je to jedno, ne?

birma
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 13:20
- Nahlásit

tak bratránkova dcera bude mít asi po mnoha letech toužení psa. Držte palce, ať se nám dohromady podaří vybrat plemeno, který se jim bude líbit a zároveň ho zvládnou

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 13:39
- Nahlásit

cernej caj

s videem mám smůlku ale jo přesně si myslím, že pokud příroda sama "nedá" , má to svůj důvod a nemělo by se jí do toho vstupovat. I když chápu, že pokud má žena silnou potřebu to dítě mít, je to pro ní asi peklo. Ale já jsem v tomhle asi divná, teda ne asi, ale určitě, a taky natuty proto, že jsem se s tou silnou potřebou prát nemusela, takže se mi to kecá.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 13:40
- Nahlásit

birma

Držte palce, ať se nám dohromady podaří vybrat plemeno, který se jim bude líbit a zároveň ho zvládnou

no a máš představu co doporučit?

birma
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 13:48
- Nahlásit

PetraK
no a máš představu co doporučit?
zatim ani nevim, co si od soužití se psem představujou a co mu můžou nabídnout, takže se nechci předem nějak vázat na nějaký moje představy Vim akorát, že chtěj něco malýho, ale aby to zároveň byl "pes" a líbí se jim jrt. Tak to vim, že jrt neni úplně to, co bych jim na žižkov a bez představy, co je to mít psa, doporučila

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 14:31
- Nahlásit

birma
myslis, ze to nezpusobuje nejakej gen? kterej proste pak muze byt zas prenesenej ob par generaci dal? ja myslela, ze to je geneticky, ze to tak je.

tak snad vyberete dobre

PetraK
tady je asi problem, ze zena v dnesni dobe spis ma tu silnou potrebu a z nejakyho duvodu nemuze, nez naopak... protoze na druhou stranu nechci rikat, ze rodit deti je povinnost zeny, ale proste tezko jde rict, ze mit deti je jen o logickym zvazeni. hormony a priroda tady zas proste pracuji "prirozene" a vlastne si myslim, ze zeny, ktery opravdu dite naprosto nechcou sou spis vyjimka

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 14:49
- Nahlásit

birma
a kolik je dceří? ale něco malýho by snad neměl být problém vybrat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 14:50
- Nahlásit

Maya
někdy by ses asi divila, jaký maj lidi představy a ze znalosti jednoho kusu plemene hodnotí celou populaci...

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 14:54
- Nahlásit

cernej caj
ale tak jo, šak jsem tu myslím psala o sestřence, která dostala raslíka taky jako nepsí člověk a je z něj dost nešťastná
ale tak nějak mi to vyznělo, že na birmu dají, tudíž by si mohli dát říct

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 15:12
- Nahlásit

maya
to sem ani nepostrehla s tou sestrrnkou teda. sle tak maj v birmivi kynologa tak snad dobry

worick
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 17:00
- Nahlásit

Nemám teďka čas číst, o čem jednáte, ale ozvala se mi švagrová, takže upřesnění od ní: je to kravina jak Brno! Mamograf má absolutně nejmenší záření ze všech rtg, 3x menší než rentgen zubů. Navíc víceméně mimo tělo. Nejhorší záření má CT, z obyčejných rtg, které do vás naoperou nejvíce těch mikronů či v čem se to měří, je rentgen pánve a páteře - tam je to v tisících. Opravila i můj názor, že ultrazvuk je lepší...ne, je to právě naopak...opravdu ty mikrokalcifikace najde jen a jedině mamograf, ultrazvuk už až nález, v podstatě rozvinutý karcinom. Je právě ale potřeba chodit pravidelně, aby ona měla i ty předešlé obrázky a mohla porovnávat místa, která se jí už předtím ,,nějak" nezdála. Pokud přijdete jednou za 5-10let...už vyroste nádor, bez šance to ,,smáznout" jen banální operací...

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 19:11
- Nahlásit

birma
Držte palce, ať se nám dohromady podaří vybrat plemeno, který se jim bude líbit a zároveň ho zvládnou
To drzim, at se vam povede vybrat spravny vemeno mensi, ke spokojenosti vsech zucastnenych.
Jak je Adamkovi?
kachna_
ale pustit si to nemůžu, nejde mi tu zvuk)
Furt nemas bedynky?

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 19:18
- Nahlásit

worick
zkus se jí zeptat na termogram
a teda taky na vysvětlení čím že to ten mamograf objevuje nádory, když záření jde mimo tělo
a kolik % těch mikronálezů se operuje zbytečně tedy jako preventivně
no a tak dál, otázek by bylo mnoho, ale ptát se těch co je mamograf živí je tak nějak podle mě zbytečný, mám radši nezávislejší názory

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 19:19
- Nahlásit

To se vám s klikr tréninkem nestane...
"Zaparkovala jsem auto u supermarketu a stáhla okénka, aby můj mladý labrador měl dost čerstvého vzduchu.
Byl roztažený na zadním sedadle a já jsem chtěla mít jistotu, že tam tak zůstane.
Ustupovala jsem od auta a s namířeným prstem jsem přísně opakovala:
"Zůstaň, slyšíš? Zůstaň!"
"Zůstaň!"
Kousek ode mne parkovala řidička, blondýna. Podívala se na mě jako na idiota a řekla:
"Proč nezatáhnete ruční brzdu?" "

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 19:51
- Nahlásit

maya
ten je bozi. me dnrska rozsekslo islamistum plany hati nasi vepri boubelati u nejakyho clanku o prasecich hlavach v miiste vystavby islamskych domu

worick
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 19:59
- Nahlásit

Maya
mimo tělo, bylo myšleno tak, že ten prs se rozplácne směrem od těla, tudíž ti ,,nesvítí" do zbytku těla.
a kolik % těch mikronálezů se operuje zbytečně tedy jako preventivně - nezlob se na mne, ale to přeci musí vědět na to studovaný doktor(nikoliv právníčka Hájková) jestli je, či není to či ono nutné operovat. Mimochodem ta mikrokalcifikace je už nádor, který ale ještě neinfiltruje do okolí. Já například nejdu vykutávat každou pihu s tím, že by to jednou mohl být melanom, protože ta pravděpodobnost u normální pihy(mateřského znamínka) málo pravděpodobná. Tady ale už jde o počínající nádor. lepší metoda než mamograf zatím vyvinutá není...Že doktora v nemocnici jeho práce živí...no ano živí, ale není to obvoďák, co si vydělává tím, že ti cpe ATB na uprdnutí

worick
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 20:05 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Maya
zkus se jí zeptat na termogram - čeho se má týkat termogram? K tomu jsi přišla kde?

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 20:13
- Nahlásit

worick
udíž ti ,,nesvítí" do zbytku těla.
ale do prsa jo a tom je tady řeč, že samo o sobě tohle záření způsobuje rakovinu
musí vědět na to studovaný doktor(
no ano, ví co jí nalili ve škole do hlavy a to papouškuje? zná ty studie, které dokazují že 30% operací je zbytečných?
čeho se má týkat termogram? K tomu jsi přišla kde?
k tomu jsem přišla samozřejmě zjišťováním dalších informací a ne jen útrpným posloucháním toho co někdo tvrdí
pokud máš taky zájem, na netu si můžeš dohledat

<< 1 ... 3294 . 3295 . 3296 . 3297 . 3298 . 3299 . 3300 . 3301 . 3302 . 3303 . 3304 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání