Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3294 . 3295 . 3296 . 3297 . 3298 . 3299 . 3300 . 3301 . 3302 . 3303 . 3304 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 10:08
- Nahlásit

jo a přišly mi ty softshelový gatě na zimu, padnou skvěle tak su zvědavá, jak budu na zimu spokojená - přece jen se může stát, že se mi budou dost potit nohy

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 10:18
- Nahlásit

kachna_
aha, no právě podle mě to může bejt i z ničeho, můj Aran to míval celý život a žádnej spouštěč tam nebyl

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 10:20
- Nahlásit

cernej caj
a tak hlavně že ti jsou ne? ostatní je vedlejší

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 10:21
- Nahlásit

Maya
jj, sedi perfektne. Tak su zvedava

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 11:08
- Nahlásit

Maya
já měla třeba problémy od povodně 02. Zdaleka ne tak velký jako Křemýlek, ale příjemný to taky není, nic není vidět, ale svědí to jako čert . Je fakt, že s odstěhováním z Prahy se to nesmírně zlepšílo.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 11:46 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!!

V pátek nám nešly počítadla a dneska blásinec tu!

Těžko léčit někoho, kdo tvrdí, že je zdráv (o hlavě diskutovat nebudu) a není mu třeba klidu na lůžku!!!!!!!!!!!!!!!!! Už mi z něj šlehne! KOupila jsem homeo Silicea - hezky to zabírá. S Bubicí si užívají jitroceláku, echinacei a šípkůch. Bubi se zatím drží ale i jí jsem pro jistotu naordinovala klidový režim - v rámci možností, protože vižla klidový režim uznává až na smrtelný posteli. Jakou von měl včera radost, když se Bubice přiřítila odněkud a z jakéhosi popudu se na něj s rozzářenýma vočima vrhla a jala se ho zabíjet a mlátit a kousat a dupat po něm. Řičel blahem, že se konečně něco děje. Chrchlotik jeden zrzavej .Bubice naznala, že to asi bude dobrá zábava to lovení motýlůch a jala se včera vesele hopkati po poli za běláskem
Když nemůžem nic moc, učím Chrchlotika ukazování zoubkůch. Mno, prej že darovanýmu koni za žuby nekoukej, tvrdí Chrchlotik. Snažím se mu vysvětlit, že jednak není kůň a druhak von rozhodně zadarmo teda nebyl, takže ať se nežinýruje a ten chrup vokáže . Bubitka zas tvrdí, že ač vona zadarmo byla, tak žuby ukáže ráda, páč vono za to něco kápne . Chrchlotik se dal ze zoufalství na hrabání a když mu to bylo zakázáno, téměř se zoufalstvím již rozprakal. Pak utíkal do chalupy ukradnul noviny a roznosil je po zahradě. Taky stihnul vylejt kafe na čistej ubrus, když mi vyskakoval na klín, aby mi tam pořídil šlincy jak vod tajgra. Aby mě to moc nebolelo, dal mi za to hubičku a zlomil mi nos, jak byla vášnivá, pak utikal do garage, kde rozmetal kupu bordelu smetenou na odklizení. Pak já už utikala do Bohnic, kde jsem se po zbytek víkendu nechala internovat na uzavřeném oddělení je to vůůůůůůůůůůůůl. Dneska ráno, když jsme odjížděli z chalupy utiknul z kufru a že do Prahé nejede, že utiká spinkat zpátky do chalupy
Nasbírala jsem si něco bezinek a zkusím vyrobit ten liguére. Taky šípky jsem si nasbírala, jsou nádherný. Švestky a špendlíky už jsem sbírat nesměla, to mi Brtnik zakázal pod hrozbou smrti . Ale natrhala jsem si kukuřičky a dneska si udělám hody - uvařím si kukuřičky a poleju si je máslem s paprikou mňááááááááááám.

a hlásám, že oba moje články se dostaly do soutěže:

http://www.dovolena-se-psem.cz/index.php?page=clan ek_detail&kodcla=140901cla

http://www.dovolena-se-psem.cz/index.php?page=clan ek_detail&kodcla=140902cla

tak snad se podaří nějaká ta výhra a Skřivánci a Dášenka se budou mít.

Jak jste se kdo měli? Co jste provozovali? Stihnu vás dočíst?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 11:53
- Nahlásit

dneska nestíhááám - v práci jsem po 14 dnech...
Ale vyšel dneska Najtík na Zvířetníku - povídání o srpnu

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 11:58
- Nahlásit

Uchostaajn.
Maya
že záněty v uchu jsou spíš genetická věc než záležitost stojacího nebo plandacího ucha
kachna_
jestli prostě odmala (třeba jestli nemá nějak nešťastně tvarovanej zvukovod), nebo jestli třeba od určitý doby, po nějakym silnějším zánětu se jí to začalo opakovat, nebo po čem.
Presne, jak pise kachna. Coby mala Kremyl hodil sipku do rybnika s puskvorcem a hnijici vodou - prvni zaneticek kvasinkovej. Nedlouho po vyleceni mela kontakt s kockou a chytla od ni do usi svrab. Vyleceno. Ale asi se ji tim narusila usni mikroflora a fauna a zkratka od ty doby tu a tam zanet, nekdy jednou za dva roky, nekdy 2x za rok, nekdy jen ze sychravyho pocasi se ji to rozjede, jindy staci, aby si nabrala par kapek pri plavani. Zvukovody nestastne tvarovany nema, jen jsou tema zanetama uz zdurely, krabaty a zjizveny. Jiny zdravotni problemy nikdy nemela, imunitu ji pravidelne posiluju, ale na tohle jsme kratky. I na rozborech se neprokazalo nic resistentniho.
S tim, aby se ji to tam takhle ucpalo jsem se setkala prvne. Navic nedala nic najevo, ze se ji cosi hromadi, zvesela se tahala s cubama atd.
Dneska uz hlavou neklepe, ma vycisteno opet a dle veta mam nasadit kapky. Tak budu kapat a doufat, ze ucpanina se uz nezopakuje.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 12:18
- Nahlásit

a jejda,

worick

Přijde mi normální, že si to nechce u nikoho pohoršit. Ale to je běžné ve většině kolektivů

toť velmi úsměvné. Já rozhodně nejsem ten, kdo se s někým zná a jen proto, že se s ním zná, si někde něco nebude chtít pohoršit. A zrovna tak ostatní, zrovna třeba s holkama špicíma jsme tu vedly několikrát debatu na téma účení, výcvik a chování špice, kdy se úplně neshodneme (asi proto, že špice nemám a jedu si to svoje) s Fifinou jsme taky měly kolikrát rozdílný názor. Jsme dospělý řekla bych vyzrálý osobnosti, který se respektují. A v hodně věcech a názorech se i shodmeme. I proto se scházíme a známe se i osobně. Což ale neznamená, že nejsme lidi bez vlastního názoru. Je smutný dojít k tomu, k čemu jsi došla ty, jen proto, že na elementární věc, jako je chování se psem v lidské a psí společnosti má většina kolektivu shodný názor a upozorňuju, že jde o názor zodpovědný - a to jak vůči lidem , tak hlavně vůči psům. Myslím, že pokud se více lidí shodne v základní otázce a shodne se směrem tím, že jde o zodpovědný přístup, je to spíš k zamyšlení se tím směrem, jestli můj směr nemá někde trhlinu. A místo, kde se na tom shodnou, podle mě, nehraje vůbec roli. Zkus si rozebrat to, co tu bylo napsáno, přidej k tomu to, jak psi dnes fungují, jak žijí, v jakém prostředí atd. a uvidíš, že aspoň zrnko pravdy najde, když ne shodný názor.A věř, že až budeš mít za sebou vícero psů, vícero zkušeností a hlavně pokud se se psy budeš pohybovat i jinde než jen ve vašem okolí, dojdeš k tomu, že na tom, co jsme psaly, něco je. Já sama za sebe jsem už byla xkrát moc ráda, za výchovu, jakou jsem jim dala kupř. když jsem sama v polích narazila na obřího psa, volně loženýho, bez majitele - byla jsem ráda za to, že Ešus poslechl můj povel, lehnul si a nehnul se z místa, místo aby radostně běžel druhému psu v ústrety se seznamovat, jak píšeš třeba o Workovi. Nemuselo by to dopadnout ani trochu dobře a nevím, co bych pak třeba se zraněným psem v těch polích sama dělala. A hlavně jsem tak možná předešla tomu, aby můj pes byl zraněn. Protože ty sice říkáš, že je to jeho věc, že si o to koleduje, ale já na to mám trochu jiný pohled, jsem zodpovědná za to, že se pokusím maximálně takové situace eliminovat. Protože od toho jsem tu pomyslný šéf já,pokud máme fungovat jako smíšená smečka abych já šla první a jako ten "šéf" situaci ošéfovala. Pak ten pes ve mě cítí oporu, spoléhá se na mě a fungujeme jako tým, ne jako já venčič a on venčený. Pro mě je to, jak vztah se psem funguje, dost důležitá a podstatná věc. Abych se mohla já spolehnout na psího parťáka a on zase na mě. O tom to má být. Ne jen držet konec vodítka a fláknout něco do misky, ale žít spolu. A to obnáší určité povinnosti - z obou stran.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 12:40
- Nahlásit

PetraK
tak jsem přečetla i druhý článek, tak snad vyhraješ nějakou cenu pro útulku
Xerxová
jj, zvířetník jsem četla už ráno, moc hezky napsaný

jo a četla jsem o víkendu toho Šustu, musím říct, že fakt hezky a poutavě napsaný, má na to evidentně talent

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 12:42
- Nahlásit

PetraK
tak snad neco vyhrajes, ty clanky sou pekny

Xerxová
se budu muset podivat na ten zviretnik

Maya
tak to zni dobre, asi si ji necham nadelit

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 12:43
- Nahlásit

Maya
a to nejni špatnej nápad, rozhádáme se a přes víkend budem trucovat, stejně jsou všichni pryč

kreténe!

kachna_

, že nejvíc času strávěj zrovna u krůt

možná odhalily holky jejich potenciál. Pamatuju si Luciášku, jak
si stěžovala, že nemá masíčko ,když jsi dělala nějaký bezmasý

Fifi

Ozvala se mi vlk v emila

hoodná Fifi, že jí to napadlo, tak hlavně že je cajk. Já si tuhle vzpomněla n a její historku s měšťákama

Maya

ěsněj vopruz i těch několik málo psů od něj odhánět, jako prostě nesnáším tyhle volně přibíhající psy, protože nikdy nevíš co udělaj a to je mi jaksi pak už prt platný když majitel řekne on tohle nikdy neudělal když já už mám pokousanýho psa

přesně tak! to přece ale musí vnímat stejně každej, kdo má v sobě kapek zodpovědnosti. A když teda uhnu od toho, že se potká samec, samec (nebo fena/fena), tak jako majitelka feny rozhodně neocením, pokud v době hárání, kdy já jí mám buď pod dozorem, nebo na vodítku, ke mně naběhne pes takového majitele a obtěžuje mne a hlavně jí. Nehodlám za takového majitele řešit odhánění rozdychtěného nápadníka, případ následně to, že na fenu naskočí můj prostor končí tam, kde začíná prostor toho druhýho, hergot!
a tenhle názor - ad háravý feny. jsem zastávala i když jsem fenu neměla. Z prostýho důvodu - jsou totiž feny, kterým prostě otravování cizího psa v době hárání je hodně, hodně nepříjemný, věř tomu, i když jsi asi moc možností poznat větší množství psů neměla. Prostě o to nestojí a to - světe div se - dokonce i v těch nejlepších dne. A proč jí má nějaký pes otravovat, proč ona si musí hájit svůj prostor a to, že ten kontakt nechce. Víš co jí to akorát naučí? To že z ní bude štěkna, která preventivně vyjíždí po ostatních psech. worick

pořád se na něj snažil naskočit jak pominutý, už jsem myslela, že ten pes je nějak hormonálně mimo...pak jsme ho za pár dní potkali samotného (utekl) Zprvu před Workou uplaval přes potok na druhou stranu, tam ovšem počkal, až to obejdeme(mohl kdykoliv odejít) nacpali se ale oba jedněm sousedům do zahrady(mají dvě hrubosrsté jezevčice - starou kastrovanou a malá má 4měsíce) a když je vyhnali

tohle, co jsi popsala - to že tvůj pes jako pominutý jinýho psa obtěžuje, a že vám psi zdrhnou a vlítnou do cizí zahrady, to Ti přijde taky normální? To ho necháš v klídku tohle všechno dělat?
Víš co? Ale tohle nikdy fakt nepochopím. Připomínáš mi sousedy, kteří mají asi šedesátikilový hovado nevychovaný, neposlušný, a nechávají ho lítat navolno. Že mi jejich pes napadl starou fenu?? Podle Tvých měřítek asi v pořádku. Přesně kvůli takovýmuhle přístupu lidí se psy nás pak lidi bezspí nesnášej a házej otrávený návnady po celý republice.

kachna_

No a já přece jenom kvůli tomu nenechám svoje psy obtěžovat štěkotem celou vesnici.

seš divná!
Já třeba Štajnidlo už hned od začátku učím, že na balkoně, kterej je sice náš, se prostě neštěká (stejně jako Ešusa, Bubici, Murphyho a kterýhokoliv psa, který u nás je) Možná bych měla zaujmout kapek volnější přístup a pak se divit.

živě vidim, jak zvoníš na zvonek u birmy, ve druhý ruce bobra a domáháš se vstupu do koupelny
taky kretén!

Fifi

dybys byla majitelkou haravy feny, kterou mas plne zabezpecenou na svym pozemku a pred vratama ti poletoval tu NO, tu staford, tu mix neceho velkyho, jiste bys mela stale tak privetivy pohled na svet tuiaku a vesnicke souziti. Uz jen u ukonu probojovat se pres ne k autu, nalozit haravky a vyjet vencit nekam do ksa

no , koukám, že jdu s křížkem po funusu užs to napsala za mne

jdu na oběd, dočtu to až pak,

worick
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 13:11
- Nahlásit

PetraK
A věř, že až budeš mít za sebou vícero psů, vícero zkušeností a hlavně pokud se se psy budeš pohybovat i jinde než jen ve vašem okolí, dojdeš k tomu, že na tom, co jsme psaly, něco je. - už jsem psala děckám k tomuhle tématu na berňáky: vychovala jsem tři psy: Alfíka, a pak tyhle dva - a všichni se chovali naprosto stejně, jak ke psům, tak k lidem. Jinde jak tady se pohybuju, a klukama obcházím či objíždím okolí do vzdálenosti cca 20km, o víkendech jezdíme do těch 80km cca. Také na nás na Vsetínsku vyběhnul od samoty volně ložený kavkazák, větší zájem byl o mamčinu Mandy, takže si myslím, že to možná byla fena. Mandy na flexině, Worka na flexině, všichni jsme se motali dohromady a my s mamkou jsme se snažily to nějak uklidňovat, než kdesi z luk vyběhnul majitel a psa odvolal. Příjemné to tedy nebylo, ale jelikož jsme na tyhle situace zvyknuté tady od nás, tak jsme se nehroutily...a nic se vlastně nestalo
Protože od toho jsem tu pomyslný šéf já,pokud máme fungovat jako smíšená smečka abych já šla první a jako ten "šéf" situaci ošéfovala. Pak ten pes ve mě cítí oporu, spoléhá se na mě a fungujeme jako tým, ne jako já venčič a on venčený - já vim, jenže to prostě nejde tak úplně vztáhnout na všechna plemena, Worka, ač je to mazel největší, je prostě víc, jak to vzletně nazvat(abych nemusela brblat) svobodomyslnější Vychovávaní byli absolutně stejně, spolu, přitom Berry...to je úplně něco jiného, ten poslechne na slovo, ani ne na příkaz, všechno mu stačí normálně říct...Berry je spokojený závislák, Workovi chci dopřát alespoň trochu té svobody a samostatného myšlení...což je zase jeho přirozenost. Nepiš mi prosím, že je to ale na úkor okoložijících obyvatel - ještě si nikdo nestěžoval. Kdyby byli námitky, tak to řeším, opravdu nemíním být ,,osina v prdeli" sousedů. Ale většina kolem jsou buďto pejskaři(kteří nás znají) nebo sousedé, kteří nás také dobře znají a přijdou za náma na ulici pokecat, kluky si pohladit. Kdo nás potkává častěji a to i z těch lidí, co se známe jen od vidění, třeba ze sousední vesnice, se mne často ptá, jak to dělám, že jsou kluci tak hodní a vychovaní....to se vždycky směju, že kdyby byli, nemusel by právě Woriček chodit na flexině Hodně lidí...a to jsem tu asi ani nepsala, chodí také za klukama k plotu....buďto staří lidi, co sami už nemají psa, pejskaři s psiskama a nebo mamky s dětma. Kluci jsou rádi, nechávají se přes bránu hladit. Vím, že pejskaři jim taky dají kokča, co mají pro své psy a mamky s dětma nanejvíš piškot či rohlík. Kluci jsou zvyklí na všechno, ani kosti by je nezabily. Vůbec by mi nenapadlo, to někomu zakazovat.
Ty máš australáka viď? Prosim tě, tenhle pes se chová taky jako bordera, že lítá pořád kolem a vyštěkává(pase) připadně rovnou ňafá za nohy a to jak lidi, tak psy...? Jelikož jsme s dvěma ,,vyrůstali" na cvičáku, ani tohle kluky nevyvede z míry...jsou zvyknutí. Worka se ale neletí seznamovat s každým psem, to vůbec. Většinou se zastaví a čeká, co já na to. Já reaguju podle toho, jestli jsem poznala, co je to za psa, jestli za ním může...Pokud je to cizí pes na vodítku a Worka tady na potoce lítá na volno, má zákaz za ním chodit. Ale pokud by to byla háravka, to by asi neustál, to je fakt. Naštěstí ty tu zase nechodí

worick
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 13:21
- Nahlásit

PetraK
pořád se na něj snažil naskočit jak pominutý, už jsem myslela, že ten pes je nějak hormonálně mimo...pak jsme ho za pár dní potkali samotného (utekl) Zprvu před Workou uplaval přes potok na druhou stranu, tam ovšem počkal, až to obejdeme(mohl kdykoliv odejít) nacpali se ale oba jedněm sousedům do zahrady(mají dvě hrubosrsté jezevčice - starou kastrovanou a malá má 4měsíce) a když je vyhnali - tohle, co jsi popsala - to že tvůj pes jako pominutý jinýho psa obtěžuje, a že vám psi zdrhnou a vlítnou do cizí zahrady, to Ti přijde taky normální? To ho necháš v klídku tohle všechno dělat? - ještě k tomuhle: nevíš všechno, použiju otřepanou frázi, že je to vytrženo z kontextu Chtěl skákat po NO, který jim neustále zdrhá a lítá po celé vesnici, už jsme párkrát na volno potkali, ale utekl před náma. Teď měl nejspíš Worka pocit, že bude žádoucí mu vysvětlit, jak to tady na našem konci chodí a kdo tu tomu velí Do humna pak za pár dní spolu vlezli proto, že za a) majitelé pozemku tam NO den předtím už nachytali, odchytili a volali majitele, ať si pro něj přijede. Jak jsem dnes od majitele NO zjistila, umí otevírat kliky, a tedy jak uteče jim, když někdo zapomene zamknout, tak si otevře kliky i do cizích nezamčených zahrad. No a Worka, když viděl, že si tam chodí tenhle, tak se přidal

birma
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 13:30
- Nahlásit

worick
vychovala jsem tři psy: Alfíka, a pak tyhle dva - a všichni se chovali naprosto stejně, jak ke psům, tak k lidem.
tomu říkám statistický vzorek! Možná bys o tom mohla sepsat nějakou práci, jak se k různým psům chovat stejně tak, aby se oni chovali naprosto stejně ke psům i lidem. Určitě to půjde na dračku.

birma
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 13:32
- Nahlásit

worick
na týhle tebou popsaný situaci mě hodně zarazilo to, co jsi psala pozdějc - že jsi krmila přes plot cizího psa a nevědělas, kde Worka v tu chvíli je. Fakt si nedovedu představit, že bych se s klidem věnovala nějaké své činnosti a nevěděla, kde mám psa...

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 13:45
- Nahlásit

birma
tomu říkám statistický vzorek! Možná bys o tom mohla sepsat nějakou práci
já si nemyslím, že by to worick myslela jako že má patent na rozum.
worick
gratuluju k tomu, že vám to ve vsi funguje k vaší spokojenosti a jsem ráda, že u nás to funguje jinak

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 13:47 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

jééé, takhle bych chtěla umět stárnout
Meda Mládková slaví 95 let
Bych jí klidně hádala o 20 míň

worick
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 13:48
- Nahlásit

birma
tomu říkám statistický vzorek! Možná bys o tom mohla sepsat nějakou práci, jak se k různým psům chovat stejně tak, aby se oni chovali naprosto stejně ke psům i lidem. Určitě to půjde na dračku. - tak s tímhle už mne fakt se...š Ačto nevzdělanec, si nějak pamatuju, že statistika se dělá takhle: pokud já vychovám tři psy a tři psi se chovají stejně...mám já statisticky 100% úspěšnost. Nikomu jsem nikdy netvrdila, že jsem vychovala skvěle dvacet psů....ani že bych skvěle vychovala třeba ty vaše. Například Fifi rotvajlerky bych si netroufla ani náhodou, neb mě tento styl výcviku(výchovy) prostě nevyhovuje.
a nevědělas, kde Worka v tu chvíli je. Fakt si nedovedu představit, že bych se s klidem věnovala nějaké své činnosti a nevěděla, kde mám psa. - ne nevěděla. Věděla jsem, že vždycky čeká u plotu s jezevčicema, pokud dlouho nejdem, vrátí se těch 20m zpátky za náma. Když jdem na tu obchůzku, normálně jako každý, sonduju terén, jestli někde někdo nejde třeba se psem právě, jestli nemá někdo venku slepice atd. Ale tady je klid a Worka dělá každý den to samé, čeká na stejných místech atd. Vzruch do toho vnesl jen ten NO.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 13:50
- Nahlásit

já myslím, že spousta nejasností kolem těchto debat vzniká ze zcela rozdílného prostředí. Měšští psi musí být podstatně socializovanější, než ti vesničtí. Všude hrozí spousta psích nevychovanců, uštěkaných "veverek", ale i malých dítek na odrážedlech, babiček s hůlkou, kol jedoucích po chodníku...
Buď mají vzornou výchovu, nebo jsou to neuvěřitelní pohodáři a nebo z nich majitelé nespouští ani na vteřinu oči a vidí i za roh.
A nebo jsou to ti nevychovanci...

Mám příbuzné na vesnici, kde nikdo psy neřeší. Jeden chodí pravidelně na obchůzku (a všichni to vědí), jiný chodí na návštěvy ke konkrétní babče na svačinu. Kumulují se před polotem, kde je háravka- ale neřeší to ani majitel té feny - prostě to tak vždycky bylo a je. Psy bere v případě potřeby klackem a nebo vozí čubinu do lesa autem...

Já nemám vzorně vycvičeného psa. Nikdy. Nemám na to povahu. Mám parťáka, který ale nesmí nikde nikoho obtěžovat. U psa velikosti dogy je to nutné. Po městě nepouštím navolno. Nikde. I brzy ráno, když všichni spí sídliště procházíme na vodítku. Neumíme třeba dokonale odložení - proč když na volno dogu nikde nenechám a na vodítku čekat vydrží. Ale snažím se mít dokonalé přivolání. Od psů i lidí.
Mají se právo bát mamuta. Nechci obtěžovat. S mamutem je vše složitější. Bojí se (a tedy nestandardně reagují) psi i lidi. předcházím tomu. zatím se to daří.

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 13:51
- Nahlásit

worick
Ačto nevzdělanec, si nějak pamatuju, že statistika se dělá takhle: pokud já vychovám tři psy a tři psi se chovají stejně...mám já statisticky 100% úspěšnost
no, až na to, že statistika zkoumá hromadné jevy

birma
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 13:52
- Nahlásit

a abych nebyla tak negativní, tak máme za sebou úžasnou procházku - říkala jsem si, že nám nezaškodí trochu potrénovat, tak jsme si dali cestu ke koupacímu rybníku a zpátky, celkem okolo 10 - 11 km cestou jsme v klidu minuli dost cyklistů, tam Adam proplaval metr od kachen a vůbec si jich nevšímal, pak tam moc hezky přišel na zavolání od zajímavé fenky zlaťáka a cestou zpátky rozvolnil setkání s napruženou huskinou a pak se nechal přivolat od honění kachen po potoce (prvně). Jestli bude takhle vzorný dál, tak bude moct za pár měsíců vážně chodit bez vodítka

birma
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 13:57
- Nahlásit

worick
Ačto nevzdělanec, si nějak pamatuju, že statistika se dělá takhle: pokud já vychovám tři psy a tři psi se chovají stejně...mám já statisticky 100% úspěšnost.
tak to si pamatuješ blbě, protože statistika se dá dělat od určitého počtu vzorků a i pak se musí zpětně testovat velikost chyby vznikající právě z nedostatečné velikosti zdrojového souboru nebo z přílišného rozptylu dat.

Xerxová
já na vesnici s minulým psem rok žila a hodlám se tam (snad brzo) vracet. Psa tam neřeší jediný člověk a úspěšně tím sere celou vesnici, jinak jsou všichni ovladatelní nebo na vodítku. Asi jsem v tomhle měla kliku a jsem za to fakt ráda. (jo a vesnice má nějakých 120 obyvatel, fakt to není skoro město či tak něco)

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 14:02
- Nahlásit

birma
no u nás na vesnici řeší psy všichni a to kvůli dvoum idiotům a je fakt, že předtím ty psy taky nikdo neřešil, mě to připadá, že u worick prostě zatím nedošlo k žádnýmu konfliktu, tak jsou všechni happy, až dojde k první rvačce a majitel vysolí pár tisíc na veterině, tak se to zhádá a bude po pobíhání psůch

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 14:46
- Nahlásit

worick

hele, neber to špatně, ale tři psi = se prt věděti. Věř mi. Myslím, že nejvíc psů tu prošlo rukou Fifině, kachna má za sebou taky pár psů s tím, že k některým přišla až v jejich dospělosti. Já jsem s vlastníma na čtyřce, ti půjčovací, či víkendoví či hlídací se tak moc nepočítají i když taky člověk nějakou tu vědomost dají - právě třeba tím, jak je zařazovat doi "dočasné smečky", takže sebe za znalce rozhodně nepovažuju, i proto říkám, že tři psi Ti toho tolik moc neřeknou.
Zkusím to vysvětlit trochu jinak. Na třech příkladech v téměř totožné situaci a pak třebas uvidíš, co mám na mysli. Jezdí k nám na víkend různero psů. Popíšu Ti tři situace s totožným záikladem.
1- přijela Mathea se zlaťákama : pes a fena. V tý době už jsem měla bohužel jen Bubitku. Jak bylo dohodnuto, když přijeli, šla jsem jim s Bubinou naproti. Ať se psi seznámí na neutrální půdě. Ač zlaťáci i Bubina jsou v pohodě, je to vždy lepší. Seznámení proběhlo v naprostým klidu, psi se očuchali poseznámili a šlo se rovnou k nám na zahradu.

2-přijela k nám Eva od které jsem kdysi měla Ešusa se svou fenkou. To už jsem měla Štajnidlo. Bohužel , najeli rovnou, feňuli vypustili a Bubice se naštvala, protože měla svýho malýho pupíka a fena jí "drze" (protože to tam navíc i znala už z předtím, měla jsem jí tam dvakrát na hlídání) napochodovala do revíru. Nedošlo ke konfliktu jako takovýmu, protože Bubice není zabiják, ale musela jsem do toho vstoupit,ze dvou- vlastně ze třech - důvodů. Nechci, aby si Bubice vypěstovala takovejhle blbej zvyk, chci aby respektovala, že ten koho zvu dál, taky dál půjde a v pohodě. Z jejího pohledu to bylo ale pochopitelné a přirozené. Za druhé, fence, která přijela to bylo nepříjemné. A bylo to zbytečné. Kdyby jedna z těch fen byla ranařka, mohl být zcela zbytečný problém, který by nevznikl, kdyby se seznámily podle pravidel. A za třetí - nechci, aby si Štajn ze seznamování se psy odnesl něco - cokoliv - nepozitivního.

3 - přijela k nám kolegyně - s fenkou křížence. to už byl taky Štajnidlo. Zase jsme si šli všichni naproti, seznámení obou fenek oroběhlo v naprostém klidu a naoak Bubi byla u vytržení, páč si našla vynikající kámošku.

já osobně preferuju variantu 1 a 3. Ta dvojka byla úplně zbytečně pro všechny tři psy trošku napínavější. Mohlo se to obejít bez pavlačových nadávek obou dam .

a takhle to mám při seznamování psů obecně. Po zkušenostech které mám a věř, že Ešátor rozhodně konfliktní nebyl a přes to do něj napochodovalo několikero volně ložených seznámení chtivých psů od RR, přes pita, kterej s ním pak vypucoval chodník, po bígla, tři volně poletující JRT, až po statnýho ovčáka. Nechci, aby se mým psům takovýhle věci děli, právě proto, že jsou nekonfliktní, tak se jim takovýhle zážitky snažím minimalizovat a pokud se k nám hodlá dostavit cokoliv, co si nepřeju a není domluveno, má to smůlu.

epiš mi prosím, že je to ale na úkor okoložijících obyvatel

To že si nikdo nestěžuje neznamená, že mu to nevadí. Nemluvě o tom, že to co je jedno majiteli psa, nemusí být příjemné tomu psovi, kterému jiný - navíc velký pes - vstoupí do teritoria. Já se snažím vidět věci z vícero úhlů.

Ty máš australáka viď?

ne. Měla jsem vižlu,psa. Pak vižlu psa a fenu, teď mám zase fenu a psa

Většinou se zastaví a čeká, co já na to. Já reaguju podle toho, jestli jsem poznala, co je to za psa, jestli za ním může...Pokud je to cizí pes na vodítku a Worka tady na potoce lítá na volno, má zákaz za ním chodit.
hele no nevím, tak jak jsi to psala vždycky předtím to znělo trochu jinak. a nemyslím, že tě Worka poslechne tak jak teď píšeš, protože to by ti jinak neskončil v tý cizí zahradě a poslouchal by tě i jinak,nemusel by na té flexině být. Trochu si to protiřečí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 14:53
- Nahlásit

Xerxová

Já nemám vzorně vycvičeného psa. Nikdy. Nemám na to povahu. Mám parťáka, který ale nesmí nikde nikoho obtěžovat.

no však, vždyť vzorně vycvičeného psa ani netřeba. Co je třeba mít psa vychovaného tak, aby jak píšeš, nikde nikoho neobtěžoval. Škoda, že to Worik nechce pochopit

Psy bere v případě potřeby klackem

no a to by se stát nemuselo, ten pes by klackem dostat nemusel, kdyby jeho majitel měl zodpovědnost za svého psa.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 14:55
- Nahlásit

birma
od honění kachen po potoce (prvně).

no a hele ho Adamitu!!!

ad ta nesourodost v názorech - přitakávačsky se přidám k Fifině, bych ho takhle s tím kousancem netahala taky. Teď to mám v hajzlu, ty se na mě naštveš a worick neuvěří, že to není jen na voko .

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 14:59
- Nahlásit

Maya

u ségry, když bydlela na vesnici taky měli takovýhle lidi, co se jim psi cárali jak chtěli a kde chtěli. Byl to lábuš, pak se lidi naštvali a skončilo to vyhláškou o ovodítkování všech psů, co se tam kdy objeví. Musím říct, že přesně jak psala Fifina - ségra měla tehdy Nelču a do zahrady se jim dostal taky takovýhle element a ségra nejen že se nemohla dostat z domu, protože byl navíc agresivní, ale nemohla tím pádem do práce a co hlavně, musela pak řešit to, že Nela byla nakrytá. Nejsem sluníčkovej typ, prostě bez skurpulí říkám, že opravdu nesnáším volně ložený psy, psy, který neposlechnou a psy který obtěžují. A rozhodně to není proto, že bychom tu byly/i stádo, ale proto že mi to vadí, kvůli mým psům, kvůli mně a taky hodně proto, jaký světlo to na pejskaře vrhá obecně.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 15:06
- Nahlásit

NÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJT KRASAVEC

Ty jo Xerxová máš nechutně krásnýho psa!

. A druhá vada na kráse - stopy války jsou všude. Mrtvé vypálené domy, pomníčky stovek mladých kluků

tohle už tak krásný teda není . Já se přiznám, že jsem tuhle válku doteď "nepochopila" všechny války jsou nesmyslný, ale tahle, mi přišla ještě nějak víc s celým tím podtextem. Nevím. Navíc nečekaně - v dnešní civilizovaný době, v Evropě .... fuj.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 15:26
- Nahlásit

padl mi program n vikend, muzu jet s birmici akorat sem k bolavymu krku a jazykuzjistila, se je crlej bilej, grr. snad to dovikendu zmizi.
hlavne ze vcera jako rybicka

<< 1 ... 3294 . 3295 . 3296 . 3297 . 3298 . 3299 . 3300 . 3301 . 3302 . 3303 . 3304 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání