| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 10:58
- Nahlásit
Fifi
Je to, ehm, takove exoticke.
ty nejsi kuchařinka k pohledání, seš matla
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 11:01
- Nahlásit
PetraK
seš matla
Sem. Za to muze zase to brzky vstavani. Neda se to zrat, az vystydne, poleti do wc. Jdu udelat druhou varku.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 11:03
- Nahlásit
PetraK
zkus rovnou nasadit ten jitrocelák a echinaceu atd. A zkus klidně i to homeo, ono to zabírá nejlíp, když se to drapne hned v počátcích. A taky ten tymián je fajn.
zkusim, jen mám dnešek docela rozplánovanej, takže to koupím až odpoledne. Zatim vyžahnul misku heřmánkovýho čaje s medem a prej se tim bude docela rád kurýrovat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 11:25
- Nahlásit
birma
a ja myslela ze pas je tam, kde se nosi pasek v gatich
Fifi
tak aspon mas kulinarskou zmenu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 11:28
- Nahlásit
cernej caj
ja myslela ze pas je tam, kde se nosi pasek v gatich
takže ti, co nosej bokovky, by ho měli na bocích a ti blázni, co maj gatě pod zadkem by měli pas na stehnech?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 11:34
- Nahlásit
birma
no ale teď jsem se teda prošahala a taky mám pas přes pupek nebo nějak těsně nad, tak to má čaj dobře ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 11:35
- Nahlásit
ale prostě prakticky pas je mezi žebrama a kyčlema, tam co nejsou žádný kosti
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 11:37
- Nahlásit
cernej caj
birma
ja myslela ze pas je tam, kde se nosi pasek v gatich
takže ti, co nosej bokovky, by ho měli na bocích a ti blázni, co maj gatě pod zadkem by měli pas na stehnech?
- ona tady všem valí do hlavy, jak je tlustá a ono je to jen o tom, že se neumí změřit
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 11:40 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Maya
no ale teď jsem se teda prošahala a taky mám pas přes pupek nebo nějak těsně nad, tak to má čaj dobře ne? - zhruba jo, ale je to celkem úzké místo, stačí posunout kousek nahoru či dolu a hned ti to hodí 4cm Koukla jsem teďka do zrcadla a já mám pas 2cm nad pupkem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 11:41
- Nahlásit
Maya
prakticky pas je mezi žebrama a kyčlema, tam co nejsou žádný ko takze pres pupek
worick
ale podle toho co pise maya se umim zmerit
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 11:41
- Nahlásit
Maya
taky mám pas přes pupek nebo nějak těsně nad, tak to má čaj dobře ne?
to záleží na postavě, pamatuju si, když mě babička měřívala kvůli šití, že vždycky říkala, že pas je to nejužší místo, já ho mám třeba dost výrazně nad pupkem, přes pupek mám o nějakých 10 cm víc než v pase
prostě prakticky pas je mezi žebrama a kyčlema, tam co nejsou žádný kosti
tak to je jistě pravdivé tvrzení
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 11:48
- Nahlásit
Fifi
Neda se to zrat, az vystydne, poleti do wc.
je to fakt hnus, jo? Ešče česnek a majoránka by to nespravilo?
birma
akže to koupím až odpoledne. Zatim vyžahnul
čím dřív to do něj budeš prát tím líp. Píšou, že je to na sedm až 14 dní. U nás to vypadá po čtyřech dnech víc než nadějně. Škoda, že musím do práce, tím se trochu zužuje doba, kdy to můžu podávat, ale už dneska je výrazně lepší, celou noc nekašlal. Zachrchle si jen občas a obča z něj vystřelí nudle čirá, která ho vždy zaskočí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 11:48
- Nahlásit
birma
moje nejuzsi misto je ve spodni casti hrudniho kose, takze jeste daleko nad tim mistem bez kosti
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 11:59
- Nahlásit
PetraK
čím dřív to do něj budeš prát tím líp.
toje mi jasný, ale to, že dřepim doma neznamená, že mám čas na hodinovej výlet do lékárny
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 12:10
- Nahlásit
birma
e dřepim doma neznamená, že mám čas na hodinovej výlet do lékárn
vim vim, enem to řikám, že se mi osvědčilo to hned začít rvát pod tlakem. Já mám ščestí, že su baba kořenářka, takže krom homeopatik jsem měla doma fšécko. Nejdřív jsem dávala jitrocelák a echinu, protože to jednak bylo doma a druhak připravený. Šípky se musejí vylouhovat přes noc a o tymiánu jsem se dočetla večer, takže jsem ráno uvařila a prolila je tím. Pak se divím, že čůraj jak pojízdný kropící konve . Kdybys šla do toho homea, tak dávkuju - 5 kuliček 3x denně. Odstup mezi jídlem tzn. i těma dalšíma léčivejma serepetičkama a odměňama je 30 min. před a po podání homeopatik. Ráno pro mě docela složitost, když to do nich chci všechno dostat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 12:11
- Nahlásit
birma
hlavne, aby ses tam dostala odpo nebo zitra, at ste ready na vikend
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 12:19
- Nahlásit
PetraK
jitrocelák tu mám taky, ale neslazenej, ten nedostanu ani do sebe, natož do něj
Uvidím na další procházce, jestli bude zase kašlat, nebo jestli ho jen momentálně něco dráždilo v krku...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 12:30
- Nahlásit
birma
jitrocelák tu mám taky, ale neslazenej, ten nedostanu ani do sebe, natož do něj
Namocit mu do toho piskot treba by nezabralo?
Jinak ja se s podobnyma sirupama nechutnyma pro psiska neprdim, naberu do strikacku a sup s tim zvolna psovi do koutku s prizvedlou hlavou. Pak pasaaaaakovita odmena.
nebo jestli ho jen momentálně něco dráždilo v krku...
Kez by...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 12:34
- Nahlásit
Fifi
Namocit mu do toho piskot treba by nezabralo?
nemám piškot
ja se s podobnyma sirupama nechutnyma pro psiska neprdim, naberu do strikacku a sup s tim zvolna psovi do koutku s prizvedlou hlavou
kdybych si byla jistá, že to byl fakt kašel, tak to asi i udělám, ale on chrchlal venku a co jsme přišli, tak nic. Měněj nám výtah, tak si říkám, jestli se na chodbě blbě nenadechnul třeba...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 12:39
- Nahlásit
birma
ale on chrchlal venku a co jsme přišli, tak nic.
Ja teda u cubek tenhle hnus nikdy nemela, ale prave pri pohybu ze zacatku chrlou vic, jsem nekde cetla nebo i lidi rikali? Nez se to rozjede.. A jasny, treba jen vdechnul hnus nakej, mno... uvidis.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 12:41
- Nahlásit
Fifi
prave pri pohybu ze zacatku chrlou vic, jsem nekde cetla nebo i lidi rikali? Nez se to rozjede..
jj to vím a je to i logický, proto chci soudit až podle další procházky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 12:51
- Nahlásit
ke schodům a schodolezectví...
Máme doma blbé schody - dřevěné, hladké, průzorové, skoro bez zábradlí. Začal je chodit sám od sebe jako tříměsíční štěník. Nahoru i dolů. I všechny schody jinde chodil. Žádná potíž.
Až na půl roce (víceméně přesně) se stala divná věc. Začal je chodit velmi opatrně (krok sun krok), občas si při tom kníkal. Po asi třech dnech se zaseknul a brečel nahoře, že dolů nepůjde. Chvíli plakal a pak vyrazil a bez problémů je sešel. A pak jednou se zasekl na delší dobu a páník ho snesl (v náručí, něco přes 40 kilo) Kdyby to přišlo najednou - řekla bych, že spadnul. Ale ono to trvalo týden...
Přičítala jsem to velkému přestavění a po několika dnech roztáhla v přízemí gaučík pro hosty a nastěhovala se na noc dolů. Začali jsme testovat schody jinde - a ukázalo se, že některé (dlouhé strmé, kluzké, kamenné) mu vůbec nevadí a běhá je nahoru i dolů i opakovaně, zatímco na jiné (hlavně ty zastřešené "tunelové" na fakultě) nevkročí. A i s ohledem na jinak suverénní pohyb i v ne zrovna jednoduchém terénu to nebude potíž pohybová, ale psychická. Nechtěla jsem experimentovat před dovolenou a čekali, jak se mu budou líbit schody chorvatské...
Nelíbili. Ale máme kšíry. Dají se na psa - jednu "bočnici bafne páník, druhou panička - pes se trošku přinadzvedne jako kufr a jde se. A on rád se snaží pacičky na schody dávat... jinak si je omlátí. Vynesli jsme ho nahoru po příjezdu (a po vyběhání a vyvenčení). Dolů jsem mu dala kšandy a násilím ho dovedla ke schodům. Stačilo ho ale "postrčit" a houknout "JDEME" a seběhnul je perfektně, ne žádný krok sun krok.
Po vykoupání a vyblbnutí ho opět čekaly kšandy (nechtěl, byl nešťastný stresovaný štěník ) a opět byl jako kufr transportován - ale už v půlce schodiště se kufru vysunuly nožičky, které kmitaly zcela správně.
Po obědě a vyspinkání dítek i psíka stačilo nasadit kšandy a už utíkal po schodech dolů. Po vykoupání v moři jsem šla dětem pro svačinu - a hle - otevřu ledničku a najednou je v ní zasunutý mokrý černý čenich... a hned utíká zase dolů, aby mu tam něco neuteklo...
Od té doby je chodil (spíš běhal) zcela normálně - po tmě, ve vichřici, za vedra - nahoru i dolů i se uměl zastavit a otočit směr uprostřed schodiště.
Po návratu domů brečel pod schody... To mě naštvalo a přišly kšíry. Dvakrát nahoru (ani jednou dolů - to šel sám) a už je zase chodí jako by se nic nestalo.
Nevím, nerozumím tomu. Na pamlsek neslyšel - nošení kufru mu vadilo a rychle si vzpomněl, že má nohy. Nepozitivní metoda, ale účinná a rychlá.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 13:29 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Foto příběh nebohého pacoše:
Našel sem si ďurku, to je super:
Ďurko, ďurko, kdo f tobě přebývá?
asi myška. Hrabalka!
a já hrabat nesmim!!!! Mi to nedovolej!
sem neščasten!
můžu enem koukat!
Sem zničen, zdrcen, přesmuten sem!
a tak tam ležel a funěl do ďurky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 13:37
- Nahlásit
chudinka malinkej ... ani hrabat mu nedovolej. Přijeď do Liberci, u nás na trávníku se to může Ale zase u nás nebydlej myši
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 13:37
- Nahlásit
PetraK
nebožátko malý, týraný! Seš si vědomá, že hrabání je zdravý na zápěstí?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 14:29
- Nahlásit
Xerxová
birma
vypadá snad jako krtek?
Nebo józepšík?
He?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 14:35
- Nahlásit
birma
Seš si vědomá, že hrabání je zdravý na zápěstí? - ne-e, neni, mám to potvrzené od vetky a hlavně vlastní zkušenost. Berunek má na zápěstích už degenerativní změny, pravděpodobně prý od brždění u plotu. Vybere Apto sirup...dobrý. Dva dny po ukončení sirupu ho Worka vyhecuje na nějaké hrabání myši...a jsme tam, kde jsme byli...kupujeme další sirup
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 14:41
- Nahlásit
worick
ne-e, neni, mám to potvrzené od vetky
něco jinýho je asi u psa s degenerativníma změnama a něco jinýho u zdravýho psa. Doporučovali to v nějakym článku o protahování psích sporťáků, že třeba u agi je zápěstí hodně namáhaný a hrabání mu pomáhá udržovat pružnost.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 15:25
- Nahlásit
worick
birma
ono hlavně to hrabání v podstatě lehký hlíny je něco jiného, než brždění u plotu, kdy ty zápěstí v podstatě drží celý tělo navíc v nepřirozených úhlech
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2014 15:37
- Nahlásit
ad hrabošení - na zahradě nepovoluju, jinde jo. ale..... Štófík si svého času při urputných výkopvých pracech zhmoždil jeden z prstů a ten ho pak na starší kolínka občas zlobil, jakmile trošililinku přerostl nohýtek, byl za Žofreje.
hm mimochodem - neví někdo, proč asi tak to malý sladký zrzavý miminko, světem sexu ještě nedotčený, kurnik včera mlátilo chrupem, když očuchával Bubitce zadnici? Hm??? bude veselo a ráno to vypadalo, že se chce družit. Bubice mu jí takovou flákla, až vzal druhou vo linku a šel trucovat do bydliku to jsme pak měli klidné ráno - aspoň chvilku
|