| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 19:14
- Nahlásit
Xerxová
chááá
blééé
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 19:18
- Nahlásit
kachna_
Xerxová
tak to je supr, ze si delate takhle domaci, to zni skvele
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 19:22
- Nahlásit
Xerxová
domácí konzervy jsme zavářeli, když jsme čuníky chovali. Onehdá si mamka na to vzpoměla a řeší, že si pár sklenic zase zavaří, protože se to pak výborně hodí na rychlou večeři, či pro nečekanou návštěvu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 19:30
- Nahlásit
dneska jste se tady flákali
Fifi
we, jako to fakt furt brouzdas nekde, co kde koupit a tak? j
nee, většina mě chodí na mail, když se nudím, tak prolezu i spamy a slevový nabídky
Asi ti v zelezarstvi prodali sunt nebo retizek na wc?
no tak pravda, nebyl to extra tlustej řetěz, protože s tím by se mi Kim na rozdíl od rtw ani nepostavil, by ho ta váha držela při zemi
dneska mi borderák trochu pocuchal Dorina, blbci vo drobky z tvrdýho chleba, našttěstí má Dorin je škrábanec, doufám, že se ho nezačne bát, to by měl borderák o dovolenejch samotku doma
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 19:37
- Nahlásit
nejsme moc hospodský typy - raději si sednu na terásku se sklenkou dobrého vínka... a udělám si rychlovečeři sama. No a s vnoučaty je to vlastně nutné - malá sice stoluje slušně a šikovně, ale prostě omáčky vhodné pro prťavce se moc na posezónních jídelních lístcích nevyskytují. Takže rajská z Vitany, kolínka a z domova vezené maso... to jistí
No a ona představa návštěvy restaurace a hlídání čerstvě dvouleté dámy, čtyřletého mladého muže a padesátikilového štěňátka je dost děsivá To se dá přežít jen výjimečně - ale ne dvakrátdenně
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 19:39
- Nahlásit
Xerxová
a kam vlastně jedete? to jsem nějak nepostřehla
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 19:49
- Nahlásit
až v úterý - Chorvatsko. Jedeme na stejné místo jako loni. Běžně to neděláme, ale tentokrát jsem ráda, že vím,do čeho jdu. A že psisko může být za plotem a přitom na nás vidět (moře je hned za plotem). Protože ne vždy asi půjde mít všechny "na volno" a dva neplavci potřebují skoro vždy dva dospělé... Betka jednak mohla být zcela volně (není tam moc lidstva na konci sezóny) a jednak mohla být i sama "doma". U Najta netuším,jak se bude chovat v cizím prostředí sám. Doma je v pohodě...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 19:54
- Nahlásit
Xerxová
to vypadá pěkně, moře je tam v tuhle dobu ještě teplý? já kdysi byla začátkem září v jižní Francii a to už teda někde bylo moře jak led a navíc tam fučel ten fén nebo jak se tomu říká a to jako taky nic moc
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 19:59
- Nahlásit
Xerxová
No s psim dorostencem bude asi dovolena o mnoho akcnejsi, predpokladam, ze za plotem na vas cekat nebude. Zavarovani, jojoo, pamatuju s nasima stanovy dovoleny u rybniku, tenkrat krom lunchmeatu poradne nic k sehnani nebylo. A dlouhy zkoumani kazdy lahve pred otevrenim, zda nema vypoukly vicko a nehrozej nam botulini.
Hlavne, at vam klapne pocasi.
Maya
nebyl to extra tlustej řetěz,
Ja mam na erdelky taky tenky, rozhodne jim krcek jeho vahou neklesa - ale jsou kvalitni.
dneska mi borderák trochu pocuchal Dorina, blbci vo drobky z tvrdýho chleba, našttěstí má Dorin je škrábanec, doufám, že se ho nezačne bát,
Jako vystartoval po Dorinovi? A kdo koho bat? Ja tyhle pletky u zradla nesnasim a predchaziim jim. Snad kluky nak porovnas.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 20:00
- Nahlásit
loni jsme měli kliku - byli jsme tam až druhý týden září - každý den jasno, ani kapka deště a moře drželo krásně teplé. Nevýhoda byla jasná - zavřené skoro všechny zmrzlinárny, pekárny... prostě po sezóně. Ale zase jsme tam byli skoro sami.
Letos uvidíme...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 20:06
- Nahlásit
botulíni snad nehrozííí -je tam lednička, nejedeme pod stan. Ale mám vyzkoušené, že i mimo lednici vydrží maso bezproblémů. Lunchmeat vozíme, když jedeme bez prťat. Z nostalgických vzpomínek . Ale oni to nechtěj... jsou to malí konzervativci
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 20:32
- Nahlásit
Xerxová
Z nostalgických vzpomínek
Chapu zcela. My jsme ted na tabore nostalgicky vzpominali, kdy jsme vlastne naposledy jedli klasicky brambory z popela? Sama grilovacka na uhli, briketach, ale zadny drevo a tahat si brimburo pripaleny klacikem, odlupovat krustu sezehlou a pak posolit ten vnitrek.. uaa, slintam asi jak Najt pri zavarovani.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 06:24
- Nahlásit
xerxova
no tak tozni uzasne ta dovolena a s detma to je jasny ze 2x denne testaurace je taky spis za trest a neni za klid v soukroumi
fifi
my jezdivali jako decka s rodicema k mori pod stan a lunchmeat sme jedli 2x denne s bramborama nebi tak a snidali marmelady a kupovali tam jen chleba (ty chorvatsky veky mekoucky co sme sblajzli na poseseni ) a zmrzlinu. nenavidim lunchmeat bud mam nostalgicky vzpominky ze byl dobrej, nebo pred 20ti lety byl fakt nekde jinde nez dnes.
dnedka pul den dovca a dvouhodinova celostni masaz zavidte
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 07:40 - Změnil/a: grimmh
- Nahlásit
zdravíčko všem
cernej caj
masáž závidím móóóc. Já jdu příští čtvrtek na thajskou
Dřív bývaly lunchmeaty úplně jiné a chutnaly mi - taky na dovolených pod stanem.
Xerxová
ty brďo - tak to bude náročná dovolená na hlídání....kdy si pak vezmete dovolenou na zotavenou ???
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 07:49
- Nahlásit
grimmh
taky si rikam, ze asi spis fakt byl lepsi
ja su zvedava, asi budu zkouset havajskou. Tak uvidime jdu si uzit poukazku co mi dali kolegove ke svatbe
a koukala sem, ze bych si u eonu zmenila sipo ale nejak vubec v tom jejich systemu nevim, co tam psat. chteji cislo uctu tak nevim, zda myho nebo cesky posty? asi budu muset na pobocku
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 07:52
- Nahlásit
cernej caj
asi budu muset na pobocku
a co tam zavolat?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 08:01
- Nahlásit
grimmh
no ja dost nerada resim tyhle veci po telefonu. Navic resit to v kanclu neni dobry a resit to nekde na ulici je jeste horsi a resit to vecer z domu, tak uz neni s kym
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 08:16
- Nahlásit
cernej caj
Já kvůli své pohodlnosti řeším všechno meilem nebo telefonem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 08:17
- Nahlásit
grimmh
jenze ono neco resit 15minut po telefonu v open space je dost napytel. Holt asi by to chtelo vyssi inteligenci abych vedela, co tam mam vyplnit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 08:20
- Nahlásit
Fifi
Jako vystartoval po Dorinovi? A kdo koho bat? Ja tyhle pletky u zradla nesnasim a predchaziim jim. Snad kluky nak porovnas
no jo, borderák ho holt zaroluje pod sebe a Dorin jako o polovinu menší nemá šanci, navíc Dorin není rvací, ten tak maximálně rafnout a zdrhnout, bordery holt nemaj daleko ke rvačce, Dorin už byl pokousanej vod bulteriéra a od tý doby pak s takovýma psama je opatrnej a vrká, takže se obávám, že kdyby začal vrkat na bordráka, bylo by to v pytli, teda pro borderáka v pytli, protože stejně jako ten minulej by nemoh bejt u nás doma když je brácha na dovolený a musel by bejt doma na samotce a my ho tam tak akorát chodit krmit, což by mi bylo líto, ale zase muj pes to nejni, žejo
jinak samo žrádlo a míčky jsou zakázaný u nás, když tu jsou všichni, ale tohle máma šla krájet chleba pro králíky a nenapadlo jí, že se porvou i o ty spadaný drobky, no mě by to taky nenapadlo, jinak jim samo nic nedala
cernej caj
ty jo, tak to si užij tu masáž
jinak my jezdili pod stan akorát k Balatonu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 08:21
- Nahlásit
cernej caj
a to tam nemaj u toho vysvětlivky?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 08:30
- Nahlásit
Maya
tak to nam v tomto ohledu rodice dopravali, sem byla poprve u more snad ve 3tí třídě, to bylo chorvatská istria, krk a 2x pag myslim + 1x italie nekde u caorle, to si moc nepamatuju. V ty italii porad chcalo a chcalo a nakonec sme domu jeli asi o 2 dny driv pac sme meli vsecko mokry, sme dycky jezdili do tech velkejch stanu naposled sme s našima byli když mi bylo tak 13, sice si moc nepamatuju, ale jako dítě sem to mívala ráda, páč pro dítě je mnohem víc zábavy s rodičema, navíc sme lezli po stromech se ségrou, hráli na honku a takový věci, co už dospělák moc nedělá
no právě nemaj, dokonce sem i googlila ale nic moc o tom sem nenasla. Zatimco na pobocce prijdu, reknu ze chcu zmenu platby sipem, nahlasim novy cislo sipa a o vic se starat nebudu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 09:04
- Nahlásit
Maya
aco doktori, uz mas obehano? nebo jeste bude dalsi kolo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 09:16
- Nahlásit
cernej caj
no za mýho mládí se k moři dalo jet akorát do Bulharska a do Jugošky muselo bejt povolení, který naši nikdy nedostali, holt jsme nebyli ta správná rodina, tak zbejval akorát ten Balaton a jednou jsme byli v Německu u nějakých jezer v chatkách si pamatuju
aco doktori, uz mas obehano? nebo jeste bude dalsi kolo
jj, to je rutinní kontrola štítnice každej rok nebo půl rok, kolečko sono, doktor, krev, další zas v únoru
mám trauma vždycky akorát z toho, že se tam musím zvážit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 09:18
- Nahlásit
Maya
tak hlavně za mýho mládí už žádný povolení potřeba nebylo
tak dokud nepraska vaha, tak dobry me teda nastesti bere dycky jen krev, nevazi a nic dalsiho nedela, ale ono to je asi rozdilny podle potizi s tou stitnici, tak ja nastesti nemam se stitnici jako takovou zadnej problem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 09:26
- Nahlásit
cernej caj
mě připadá, že jim tam ta váha váží blbě, protože podle ní mám o kilo míň než v zimě a přitom podle kalhot jsem jasně přes dovolenou přibrala, tak nevim, že by mi to zase někde jinde ubylo jsem si nevšimla
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 09:27
- Nahlásit
Rumštajn ve spolek drásalice!
dneska je pááátečééék, juch juch !
cernej cajMaya
nedela, ale ono to je asi rozdilny podle potizi s tou stitnici, tak ja nastesti nemam se stitnici jako takovou zadnej problem
mě ji vzali a mám po problému, teda krom tý váhy, na ní dyž při kontrole poslední dobou lezu tak mě taky lezou voči z důlků
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 09:34
- Nahlásit
Maya
tak to je klasika u tech vah vzpominam si jak nam vet zvazil tima a on stal jednou nohou vedle vahy a nikdo si toho nevsim
Fajka
me teda nevazi vubec nikde, nastesti
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 09:41
- Nahlásit
cernej caj
me teda nevazi vubec nikde, nastesti
jistě tak na co vážit kostlifce že jo...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 09:46
- Nahlásit
Fajka
ano, to rika nekdo o 2 hlavy vetsi nez ja kdo vazi asi tak stejne jak ja, ze jo
|