| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 11:56 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
tak sem nasla kalkulacku a jeste budu pracovat dalsich 39 let, pokud neco nezmeni... tak to sem posledni prazdniny mela v 15ti, od ty doby jen skolni dochazka a prace, prolozena skolni dochazkou a pak uz i neprolozena No vidim to tak, ze chozeni do prace ma proti chozeni do prace pri skole vyhodu - clovek ma cely 4tydny dovolene, coz je asi tak o 4tydny vic volna, nez mel predchozich nekolik let
si to vubec neumim predstavit jit do duchodu v 70, pokud to teda jeste neposunou a chudaci ta mladsi generace, ta fakt umre v praci
maya
booooze
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 12:16
- Nahlásit
cernej caj
umre v praci
firmy budou fasovat penály(rakve) a jak to s někým šlehne, bude uklizen.....
Já mám jít za 5 let, ale půjdu o 2 roky dřív (jsme takhle doma domluvení). Moje mamka byla v dnešním mém věku už v důchodu.
A vy mlaďasové jste tupl chudáci. Je to k nasrání.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 12:25
- Nahlásit
grimmh
no taky uvidim, jeslti by clovek treba nesel driv. Ono jako stejne dostanem akorat kulovy, takze mit kulovy o par let driv je skoro jedno, jestli splatim hypo nez mi bude 50, tak pak cloveka ty rozdily asi nevytrhnou...
v tomhle si rikam, ze mi prave hypo dava hroznou svobodu, pac i kdyby se o dum clovek vubec nestaral, na hlavu mu asi spadnout nestihne, nez umre
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 12:31
- Nahlásit
cernej caj
chudaci ta mladsi generace, ta fakt umre v praci
neměla by. Mělo by to bejt tak, že průměrná doba ve starobním důchodu bude 20 let, což mimochodem u nás není, páč máme kratší střední dýlku života, než západní země.
fakt umre v praci
ale bylo by to jednoduché řešení problému s průběžnými důchody teda
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 12:31
- Nahlásit
cernej caj
jenže i v tom domě musíš platit složenky pokud nechceš žít jak v jeskyni
no já mám jít do důchodu asi v 65 a co tak vidím kolem sebe, tak v tom věku dát 8 hodin práce 5x tejdně je pro věštinu lidí nereálný, tudíž předpokládám stejně vyhazov z práce dřív a následné sušení huby
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 12:34
- Nahlásit
kachna_
jenomže počítat důchod podle věku dožití je blbost nejvyššího řádu, příroda se neokecá a 70letý člověk většinu prací už prostě dělat nemůže
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 12:38
- Nahlásit
Maya
co tak vidím kolem sebe, tak v tom věku dát 8 hodin práce 5x tejdně je pro věštinu lidí nereálný
a tak já mám zkušenost z mýho okolí, že do 65ti to ještě dal (a to prosím chlastal tak za 3 - 4), myslím, že díky skvělý genetický výbavě.
Jenže jak přestal pracovat, tak to šlo do háje se zdravím.
A sousedům u mamči je oběma přes 70 a myslím, že se prostě bojí, že jakmile přestanou pracovat, tak zemřou (navíc mají ten příklad viz. výše)
(všichni o kom píšu pracují/pracovali docela intenzivně)
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 12:41
- Nahlásit
Maya
počítat důchod podle věku dožití je blbost nejvyššího řádu
no teď by to ale bylo pro nás bylo příznivější (co do doby odchodu do důchodu).
Teta ale taky šla dřív, nechci to zobecňovat, to vůbec ne.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 12:41
- Nahlásit
kachna_
hlavne ty nemoci cou dou v tom vysokym veku, to akorat prelezes z prace do nemocnice nebo na invalidni kreslo, pokud teda fakt v ty praci neumres...
jinak s duchodama mas rehct
Maya
jenze vnimam to tak, ze je hroznej rozdil platit jen inkaso nebo platit inkaso + 8 000 najem z toho duchodu, ze jo...
jinak jak rikas, tak to vetsinou je, a to je ta lepsi varianta, ze te vyhodej v 60ti. ta bezna je, ze se te zbavej v 50ti, takze budes roky marne shanet praci a pak ti stat jeste navic neda skoro zadnej duchod pac neodpracujes dost let, ze jo.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 12:46
- Nahlásit
cernej caj
platit jen inkaso nebo platit inkaso + 8 000 najem
tak to je jasný, tvoje je tvoje a to ti nikdo už nevezme, teda pokud nenasekáš dluhy nebo tak něco a nepoštveš na sebe exekutora, blbý je, že u nás prostě z platu hypo hodně lidí nezaplatí, takže jim nezbejvá nic jiného než platit nájem
bezna je, ze se te zbavej v 50ti
no to je průser a teď tě ještě pošlou zametat ulice
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 12:48
- Nahlásit
Dvě irské jeptišky přistály v Americe po dlouhé cestě lodí a jedna povídá druhé: "Slyšela jsem, že v téhle zemi jedí lidé psy." "Je to sice divné, ale my jsme se rozhodly žít v této zemi a tak budeme jíst to, co jedí američané." Jen co opustily přístav, šly k prvnímu pouličnímu prodavači, který měl na vozíku napsáno HOT DOGS. "Dva hot dogy, prosím." řekla Matka představená. Prodavač jim pečlivě zabalil požadované zboží. Jeptišky zaplatily, obě spěchaly do blízkého parku a nedočkavě rozbalily jídlo. Matka představená se začala červenat, potom se naklonila k druhé sestře a řekla: "Prosím tě, jakou část psa jsi dostala ty?"
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 12:58
- Nahlásit
Maya
to sice nezaplati, ale ono je to treba i tim, ze malokdo de do domku s kadibudkou jak ja za 9000 mesicne (cena toho najmu malyho bytu v brne), kazdej chce novostavbu aspon za dve mega s pozemkem, nebo 4+1 v zatepleny novostavbe a jine podobne, jako na to bych nikdy nedosahla ani ja. Je to proste nejen o financnich moznostech, ale i ochote se uskromnit a tu proste ma malo lidi.
Kdyz si vemu vzorek populace, co znam, tak ti vetsina z nich bude brecet, ze maj drahej najem, ale kdyz jim reknes, ze nemusi ve dvou lidech bydlet v najmu v byte o 130m2 tak ti reknou, ze by v nejakym blbym 2+1 jak somraci bydlet nemohli, tak to je pak tezky, zejo.
Pac dneska si kazdej mysli, ze drahy auto a dum v satelitu sou ukazatelem stesti, pac prestiz a zavist jinejch je to, co je nutny v sobe hyckat. Samo sice pak musis brecet, ze ten leasing na to SUV ti zere z platu moc a ty nevis, jestli zaplatis detem v lete k mori, ale samo SUV se nevzdas aby sis koupila 15let starou feldu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 13:03
- Nahlásit
cernej caj
tak samo takhle to taky je, že lidi chtěj to na co nemaj, ale já znám spoustu lidí, kteří berou 10-12 tisíc čistýho a prostě si nemůžou dovolit dát na hypo ani těch 9, protože jinak by se museli jít pást
a nebo zaplatit hypo ale už nemít ani korunu na opravy, to by taky byly vyhozený prachy, to by ti ten barák spadnul dřív na hlavu než bys doplatila hypo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 13:18
- Nahlásit
Maya
"Prosím tě, jakou část psa jsi dostala ty?"
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 14:05
- Nahlásit
maya
vtip hustej
jasny, ne kazdej ma 16 jak ja, a to kdyz ja kupovala tak od ty dovy dost padlu ceny.... ale mslokdode do hypo jako ja, sam. dost lidi maj pqrtnery a ten plat maj x2. taky casto slysim, ze sme bohaty ze mame 2 auta a oni chudaci jedno ale jjxh jedno stoji jak nase obe x 2. nebo plati 1500 mesicne za kabelovou televizi a me reknou, ze su bohata kduyz ten litr muxu prokourit, ze jim tolik nezbyva a prirom nevidej ze nemam telku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 14:17
- Nahlásit
proste jediny co chci rict je, ze z neznamyho duvodu vetsina lidi breci co nema nez aby se prizpusobila moznostem a snaxila se bytspokojena s tim co ma.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 14:21 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
cernej caj
jj, ve dvou už je to s hypo v pohodě
jo s telkou jsem taky několikrát zažila překvapení, že si neplatím žádný programy když už mám ten satelit a teda tu možnost
jako mě stačí poplatit nezbytnosti a to je mobil a net a telka pro mě není nezbytnost, pro některý lidi holt nepochopitelný
s kouřením to já furt říkám, že dokud prokouřím míň než projedu busem do práce, tak dobrý
ale to je i ve vlastní rodině, jako brácha, kterej právě koupil golfovou hůl za desítku, tak je schopnej se divit, že utratím tisíc nebo dva za pro něj nějakou xxxx blbost, protože jako ty golfky jsou přece důležitý, ale tvoje x nebo x nebo x jsou kraviny
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 14:31
- Nahlásit
cernej caj
tohle maj asi nový na cafepreesu http://www.cafepress.com/+nonsportingdrk2_square_c ar_magnet_3_x_3,1105160092
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 14:34
- Nahlásit
Maya
než projedu busem do práce, tak dobrý
heheee to je supr ja ty cafepresovy trika budu muset vyradit, jak sou bily tak jedno ma flek a ty dve prvni se desne srazily a leze mi pupek
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 14:44
- Nahlásit
cernej caj
jak sou bily tak jedno ma flek a ty dve prvni se desne srazily a leze mi pupek
fakt? já teda to moje až tak nenosím, ale máma to její nosí furt a nic neříkala, že by se srazilo nebo tak něco, dokonce i ten obrázek v poho drží a ani nepopraskal praním
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 14:50
- Nahlásit
Maya
no kdyz ono asi ty trika co prisli v ty prvni varce byli jinaci, nez ty z te druhe. Ty uz rovnou byli na hrane nositelnosti aby nelezl pupek a ted uz tu hranu prekrocily ale ono ja je nosim hodne a to uz maj skoro 2 roky, ne? to s tim flekem jeste premyslim, ze nabatikuju.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 15:11
- Nahlásit
cernej caj
no minimálně rok určitě, to ti nevydrží žádný triko
flek si můžeš třeba i překreslit, prodávají fixy na oblečení, pak se to může i prát
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 15:17
- Nahlásit
levnej mobil velkej jako platební karta, jako vypadá super a má i mp3 http://www.aliexpress.com/item/2014-NEW-4-8mm-AIEK -M5-Mini-Ultra-thin-Pocket-phone-Mobile-Cell-Phone /1863643290.html
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 15:20
- Nahlásit
vodítko, kdyby teda chtěl někdo exhibovat na veřejnosti
http://www.aliexpress.com/item/Super-string-tensio n-wire-system-color-pearl-beads-pet-leash-dogs-Ted dy-dog-poodle-chihuahuas-pomeranians/2022088634.ht ml?tracelog=back_to_detail_a
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 15:30
- Nahlásit
maya
u bilyho trika s obeazkem mozna lepsi nabarvit cely triko na jinou barvu nez kreslit dalsi oveazky
prepad me vlci hlad, koupila sem sislany tycinky. mnam
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 15:34
- Nahlásit
Maya
vodítko
To by se k Cirouškovi hodilo
(no ale jinak věřim, že dítě by bylo nadšený)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 15:40
- Nahlásit
skládací klávesnice
http://www.aliexpress.com/store/product/Free-shipp ing-Folding-Bluetooth-Wireless-White-Keyboard-for- PC-Macbook-Mac-ipad-2-3-4-air/1234092_1972423878.h tml
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 15:40
- Nahlásit
kachna_
no ale jinak věřim, že dítě by bylo nadše
jo, tak to určitě jo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 16:15
- Nahlásit
Maya
tak to voditko je na psa krysi velikosti, ne?
musim rict, ze se mi v noci utrhla venku ferina, pac mi prasklo prisiti karabiny nastesti vsichni zivi
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 16:19
- Nahlásit
cernej caj
nastesti vsichni zivi
(to není ve zlym, ale já si představila "špice baskervilskýho)
jinak ještě že tak
|