| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 08:45
- Nahlásit
Maya
to musis udelat chytre, jako muz. Koupit za 10t auto na plyn. I kdyz forman zere relativne dost (asi 9-10l) tak kdyz plyn stoji pulku toho co benzin, tak 16-18kc/l... ale je pravda, ze treba pokud bys tim jinde nejezdila, financne to vyjde hur a jeste musis resit pojistky a takovy veci, ze se ti ani nechce. Me by se taky nechtelo.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 08:46
- Nahlásit
Já ještě nemám vyzkoušený klik bude stát benzín. Nemáme změřenou spotřebu. Včera jsem tankovala, tak jsem s zapsala stav km a až dojde benzín, tak to nějak propočítám. Odhadem si myslím, že projedu tak 2000,- Kč. Ale i tak mi ten ušetřený čas a nervy stojí za to. Přes zimu mě to bude štvát, ale snad to nějak zvládnu.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 08:47
- Nahlásit
cernej caj
Syn i snacha mají oba auto předělané na plyn. Jenže oba najezdí strašná kvanta kilometrů a tak mají dobrou návratnost a jezdí za lacino.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 08:54
- Nahlásit
grimmh
jasny, pokud to za to stoji, je to nejlepsi reseni me by to za to teda nestalo, ale to je zas tim, ze mi to ted vychazi fakt skvele a jeste se kilacek rano projdu, zdravotni prochazka
jj, prave muz taky, ale my to rovnou na plyn uz kupujem. i kdyz udelani plynu do tech starych aut je tak 15000 ale do tech novejch i 40 a tam uz clovek fakt musi vedet,ze se mu to brzo vrati.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 09:08
- Nahlásit
Zjistila jsem, že vzdušnou čarou od nás bydlí dcera mé spolužačky a má 9 měsíčního MOK. Volala jsem jí, jestli by byla ochotná mě vzít někdy s nimi na procházku. Slíbila, ale zatím se neozvala, tak čekám a čekám a čekám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 09:18
- Nahlásit
grimmh
tak snad se brzo ozve. Co je to MOK? jako napadlo by me Madarsky Ohar treba ale co to K? fakt nemam rada obecne jak lidi pouzivaj ty zkratky u plemen, pac kazdej zna ty "svoje", jeste treba NO je takova fakt klasika, ale treba co je BOC? BOrder Colie? nebo co? a to myslim proste obecne, ale ja su z toho dycky zmatena, o cem se mluvi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 09:31
- Nahlásit
cernej caj
Ohar treba ale co to K
krátkorsrstý
BOC? BOrder Colie?
jj
tak kdyz plyn stoji pulku toho co benzin, tak 16-18kc/l
no kámoška jezdí na plyn tak stejně daleko asi jako já a říká, že i tak se to jednomu neplatí, až když jezděj dva, ono čím dál jezdíš, tím ta výhodnost oproti busu je horší
navíc auto za 10 tisíc, se kterým denně najedeš přes 100 km, ti moc dlouho nevydrží, to už by muselo být dražší auto, jako už jsem to kdysi počítala a finančně se mě to prostě nevyplatí nikdy
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 09:34
- Nahlásit
Maya
kolik km dojíždíš - cesta tam a zpět?
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 09:36
- Nahlásit
cernej caj
Maya už odpověděla za mě - Maďarský Ohař Krátkosrstý. Jinak já taky nemám ráda ty zkratky - vůbec se v nich neorientuju. Vyjímkou je RR, NO a MOK a NOK
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 09:38 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
no a ohari sou i dlouhosrsti? to me by treba nenapadlo, ze sou dve varianty
jasny, no, s tou vzdalenosti je to asi pravda. a ty to mas kolik km?
no jako za fiatku sme dali 8000, za 3 roky ma najeto k puvodnim 97 000 dalsich 100. uprine radsi budu kupovat co 4roky (2 technicky) auto po 10-15 000, nez si na 8 let koupit auto za 60 000+ pac to se ti nikdy nevyplati pri tom brutalnim mnozstvi km si prave myslim. Jako jo, museli sme za ty 3 roky dat do fiatky asi 8000 na servisy, ale jako to auto za 60+ mas jeste mnohem drazsi nahradni dily vetsinou a ne, ze novy zrcatko sezenes za 500 z vrakace nebo 1500 novy ale pekne 6000... podle myho nazoru proste je trochu prezitek, ze musis mit drahy auto, aby ti vydrzelo dlouho. ono 6x drazsi auto ti nevydrzi jezdit 6x dyl, bohuzel.
grimmh
rr je asi richbek? a co je nok? to nemam tucha vubec
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 09:51
- Nahlásit
cernej caj
Jj. RR - rhodezský ridgeback nebo jak se to píše
No jasně, že jsou ohaři i dlouhosrstí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 09:52
- Nahlásit
cernej caj
co je nok
německý ohař tipuju
no já mám jednu cestu asi 50 nebo 60 km, nevím přesně, takže denně přes 100 km
já nevím, podle mě se ti straší auto dřív opotřebuje, protože už ho dost opotřebovaný koupíš, pak musíš vyměňovat různý díly, který jsou sice levnější, ale zase je měníš častějc, nevím, nejsem úplně přesvědčená, že se to na takový delší dojíždění vyplatí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 10:02
- Nahlásit
grimmh
vidis, to sem fakt netusila, ze ohar muze mit dlouho srst
Maya
tak o nemeckym ohari sem asi vzivote neslysel
no tak prave nesmis koupit vrak, ze jo
mame tu pekne hnusne, zatazeno, vubec nemam chut neco delat a jeste sem si zrusila teda definitivne tu dovcu pristi tyden tak uz mam z ty prace taky vseho az nad hlavu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 10:04
- Nahlásit
cernej caj
tady je sluníčko, ale taky se mi nic nechce, teď jsem si přečetla ještě tohle a to člověka akorát taky na...e http://neviditelnypes.lidovky.cz/p_spolecnost.aspx ?c=A140819_200621_p_spolecnost_wag
jediná útěcha, že zejtra nejdu do práce, sice půl dne po doktorech, ale odpolko snad bude klid a relax doma
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 10:12
- Nahlásit
cernej caj
Jj - NOK je německý ohař krátkosrstý. Jsou taky moc pěkní. Jsou v různých barevných variantách. Zkus si je vygooglit.
Maya
tak si to volno zítra náležitě užij
Dojíždět 100 km, to je darda, to ti nezávidím. Aby se vyplatilo jezdit autem, muselo by vás jezdit víc a skládat se na benzín.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 10:14
- Nahlásit
cernej caj
vzdělávací vsuvka
MOK
MOD drátosrstý
NOK
NOD dlouhosrstý
NDO drátosrstý
NOO ostnosrstý
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 10:15
- Nahlásit
Maya
tak sem to taky precetla a jako fakt nic moc, no...
tak to taky budes mit zitra divocinu
grimmh
ono obcas s tim googlenim je potiz, ze kdyz su na telefonu, tak su tak tak rada ze mi neco jede a treba taky neni tak snadny googlit obrazky. Spis mi de o princip, ze co je pro jednoho bezny predpoklada, ze to znaj vsichni. pak na ne mrknu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 10:16
- Nahlásit
grimmh
Dojíždět 100 km, to je darda, to ti nezávidím
no já si to taky nezávidím
navíc to leze dost do peněz
jenže u nás v okolí žádná práce není a přestěhovat se je pro mě finančně nereálný
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 10:32
- Nahlásit
Maya
žádná práce není a přestěhovat se je pro mě finančně nereálný
To úplně chápu.
Dnes mě prvně napadlo změřit si délku cesty - tak tam i zpět to je 32 km.
cernej caj
jj, z mobilu je googlit asi těžký. Já nemám net v mobilu (jsem zpátečník ).
Maya dala krásný fotky ohařů. Existují jich spousta dalších a jsou to taky krasavci
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 10:34
- Nahlásit
Nemůžu sem dávat fotky, protože si prostě neumím poradit jak se to dělá
jsem zkrátka IQ tykve
Jdu na boloňské špagety. Už mám hlad jako vlk.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 10:40
- Nahlásit
grimmh
jj, sou hezci a ti posledni se mi libi vic nez ti holi.
ja to mam asi 32 km jednu cestu. coz docela jde.
dobrou chut ja uz mam taky hlad jak vlk
Maya
jasny, to proste si clovek nekdy moc nevybere
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 11:15
- Nahlásit
cernej caj
špagety se povedly. Ještě by to chtělo nějakou sladkou tečku - tu tedy nemám
32 km jedna cesta, to je dost, ale dá se to.....
Já nevím, proč jsem tak ulítlá na ty krátkosrstý. I jóózefčíci mě berou víc ti krátkosrstí.
My jsme se na psovi domluvili už před xx lety a původně to měl být RR. Ale zakrátko (už je to nějaký ten rok zpátky)jsme uznali, že je to velký pes a hned padlo rozhodnutí - MOK No a to už nám asi vydrží. Už to jsou jen 2 roky a 11 měsíců .
Manžel je taky chtivej, ale neblázní tak jako já.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 11:18
- Nahlásit
asi bych si měla změnit nick, v mayských hieroglyfech vypadá líp
pro zájemce je tam i sumerský překladač
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 11:35
- Nahlásit
grimmh
tak to ja si dala sladkou tecku - kokosovy kmen
to mas pekne spocitany, i na dny a hodiny?
Maya
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 11:41
- Nahlásit
grimmh
MOK
Já bych jenom opravila vžité domněnky, že se jedná o zkratku vzniklou ze prvních písmen názvu. Původně ta zkratka byla amok (a poměrně přesně vystihovala povahu plemene) a byl to druhý název plemene. Až postupem času se zjistilo, že tenhle název není z obchodního hlediska úplně to pravé ořechové a tak se přemýšlelo, jak to změnit.
Jednou šel takhle majitel tohoto "amoka" na procházku, kde potkal známého, dali se do řeči a ve chvíli, kdy se známý ptal, co je to vlastně za plemeno, chtěl mu majitel popravdě odpovědět, že "amok". Jenže mu zrovna tohleto hovádko prolítlo před nohama, takže se zarazil a místo souvislého amok z toho bylo a-mok. No a odtud už byl k MOKovi jen krůček
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 11:44
- Nahlásit
cernej caj
to mas pekne spocitany, i na dny a hodiny
zatím na roky a měsíce (týdny). Jak se to bude přibližovat - tak za rok už to bude na měsíce a týdny a rok před tím to bude na dny :
Švihlá jsem na to dost
Dyk já už teď vymýšlím jména
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 11:46
- Nahlásit
kachna_
týýýý vooooeeeee
to je dobrý, móóóc dobrý
Svůj k svému a nebo taky jaký pán takový kmán
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 11:48
- Nahlásit
kachna_
grimmh
ja ani neznam svuj vek odchodu do duchodu ale tipla bych si, ze driv nez za 40 let to nebude
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 11:48
- Nahlásit
kachna_
to je dobrýý
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 11:55
- Nahlásit