| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 11:19
- Nahlásit
PetraK
tjo, to seš frajerka teda - bez ohledu na tu rejhu cos zanechala v zemi. Do toho jsem se nikdá neměla odvahu pustit z obavy z toho co udělá moje potrhlost
no jo , sem si zas něco vymyslela přitom to vypáda jako uplně jednoduchý dyž už to někdo umí žáááno
vižlí potrhlost, moje bovalý záda a pihy na nich :-
já teda trénuju voblečená tož pihy neřeším no záda občas bolej ale spíš z hrbení u práce...brzo možná budou bolet i vod tohodle
Teda takhle může klidně - a budem rády, že??? zachytit i ty neúspěšný pokusy, to bez debaty
no tak zas TAKOVOU radost vám tu asi dělat nechci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 11:25
- Nahlásit
cernej caj
spiclicek
přesně mezi voči, krásná fotka
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 11:33
- Nahlásit
Fajka
Promiň, ale fakt musím : ..já to živě vidíííím
PetraK
To není štěně, ale krásný skoro pes Je akurátní, nevím, proč bys ho furt chtěla omezovat, ty ty ty
Souhlasím s Mayou - vyměnit dlažbu - na téhle zrzavečci nevyniknou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 11:34
- Nahlásit
PetraK
dám zadání Brtnikoj, bude rád, ta dlažba je nová, tak co jí nevyměnit
no jasněě, taky pořizovat stejnou dlažbu holoprtkám je nápad žejo
to se chápe jen u chlupatejch psů
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 11:35
- Nahlásit
PetraK
fotky supr, nejak sem nerefreshla tak je chvalim az ted
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 11:36
- Nahlásit
Fajka
přitom to vypáda jako uplně jednoduchý dyž už to někdo umí žáááno
se přiznám, že tohle mi vždycky přišlo děsně nebezpečný , jsem poserón. KDyž vidím tu rychlost....
á tož pihy neřeším
já mám dvě právě velký, se bojím, že by to těma drapsákama šlo i přes oblečení.
TAKOVOU radost vám tu asi dělat nechci
seš sobí hnusec!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 11:38
- Nahlásit
grimmh
Souhlasím s Mayou - vyměnit dlažbu - na téhle zrzavečci nevyniknou
nevyniknou tam ale ani jejich chlupy jako na tý černobílý, co máme v předsíni.
Maya
to se chápe jen u chlupatejch psů
tjo to je skvělý
cernej caj
e chvalim az ted
já nevim uplně , jestli je co chválit, když mám takhle hnusný psy
radím moc nezvětšovat
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 11:39
- Nahlásit
PetraK
Jsi macecha- kup už jim větší pelech
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 11:41
- Nahlásit
grimmh
kup už jim větší pelech
tuten je do auta, cestovní. byl doma páč auto bylo v servízu , tak se muselo trochu zkulturnit .
Nicméně-Bubiška, když si může vybrat, tak stejně jako Ešus - jde a zaleze si do tohodle malýho. Stočí se tam do klubíčka a je nejradši tam. Ëšátorovi jsem svýho času koupila olbřímí pelech, i s okrajema, protože ty on měl taky rád. No a když se doma zjevil malej pelíšek, tak vždycky skončil v něm.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 11:55
- Nahlásit
PetraK
KDyž vidím tu rychlost....
navíc představa, že to udělá jen tak, z čirý dobrý nálady, když třeba budu plejt záhon...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 11:56
- Nahlásit
Fajka
cháchá - nechápu, jak někoho dokáže poslat k zemi dvacetikilové zviřátko ... (to byl vtip - pochopitelně chápu)
My díky Betě (první věta od chovatele zněla: tu povahu si zamilujete) máme vycvičené reflexy a utužené svaly jak členové speciálních jednotek
Její nejlepší vtip byl skočit jednomu na záda ze zálohy... naštěstí byla stoprocentně naučena, že lovnou zvěří můžeme být jen my dva. Kromě páníka s paničkou se jinde "lovící" energie vypouštět nesměla.
Poměr velikostí je jasný...
Bylo skvělé, že díky tomu, že měla povolený lov na nás, zvládala chodit ve Skotsku na volno v obřích ohradách s ovcemi a dobytkem (po značených cestách) či po Jizerkách zvedat jeleny (i lišky) a nehonit. Holt naše svaly byly vymakané - jednou jsem na vodítku vedla mladou temperamentní bulteriérku, která na vodítku děsně tahala. Bylo mi řečeno, že jí nezvládnu... Chááá - zvyklá na mamuty jsem čubinu přiváděla k šílenství. Prostě se mnou nehla.
Uvidíme co Jarabáček... zatím je to pohodička pohoda, ale on se teprve plně projeví až za nějaký ten čas
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 12:03
- Nahlásit
PetraK
tjo to je skvělý
no zajímalo by mě, jak to pak majitel dělá, aby si ho nezašlápnul
Xerxová
to je pěkný telátko
pro mě je to taky nepochopitelný jak někdo může tohle udržet na vodítku
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 12:14
- Nahlásit
Neudržíš to, pokud ten pes nechce. To se fyzicky (bez ostnáčů a jiných vymožeností) zvládnout nedá. Prostě ten pes musí chtít spolupracovat. Xerxes měl o dost víc kilo, než tenkrát já. Klidně zavrčel na otravující uštěkané psy, napínal vodítko - ale ve skutečnosti jen strašil a nechtěl se "urvat" Dělal jen to, po mu vlastně bylo dovoleno... na co stačila moje standardní síla...
Žádnou dogu jsem neměla vycvičenou, ale myslím, že vychované byly všechny. Prostě ví, že musí fungovat společensky "vhodně". A za odměnu si můžou užívat volného pohybu při výletech, procházkách a můžou s náma hodně blbnout. Včetně toho lovu na nás, neboť Beta opravdu tu energii musela někde odpouštět...
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 12:20
- Nahlásit
Maya
kam na ty bezva fotky chodíš
taky bych se bála, že šlápnu kam nemám.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 12:22
- Nahlásit
teď na to koukám... aby si snad někdo nemyslel, že se to nejdřív vycvičí pomocí ostnáče či elektriky a pak psík rád spolupracuje. To nééé - ty doguše prostě jsou v pohodě zvládnutelné a vychovatelné láskou a zdravým přístupem k věci. Já klidně vlepím psovi facku (tak jako vnoučeti jednu fláknu přes zadek) a neřeším poučky typu, že ruka která hladí nesmí ublížit... A klidně nechám psa válet na gauči a sedím na zemi (protože ráda sedám na zemi). Jsou inteligentní, snadno vychovatelné. Před první dogou jsem neměla ani křečka...
Jen mám vždy dogy se slušným rodokmenem. Prostě se bojím kříženců (co prezentují jako čistokrevné dogy) a dogy po nezbonitovaných bázlivých či agresivních jedincích.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 12:29 - Změnil/a: grimmh
- Nahlásit
Xerxová
Před první dogou jsem neměla ani křečka...
Klobouk dolů, myslím, že víte co děláte a výsledek jsou vychovaní psi.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 12:40
- Nahlásit
kachna_
navíc představa, že to udělá jen tak, z čirý dobrý nálady, když třeba budu plejt záhon...
hrozivá představa
Xerxová
Její nejlepší vtip byl skočit jednomu na záda ze zálohy..
to nemá chybu
Maya
no zajímalo by mě, jak to pak majitel dělá, aby si ho nezašlápnul
no mimikry halt sou, když neni vidět!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 12:43
- Nahlásit
vite jak se nakupuje? sem si prave koupila vandrogate
z rockpointu prisel letak se slevama, koukam, tam supr gate ale neda se to vyzkouset, takze objednat, zaplatit, vyzvednout, doma vyzkouset, dovezt do obchodu a 3tydny cekat na vraceni penez...
koukam na net, jestli nejsou v brne skladem, vyhodi mi to nabidku na aukru o cislo mensi... koukam, podle prezdivky byvalej kolega co maka v nasem arealu... pisu sms, za 10minut prebiram kalhoty u vytahu, zkousim na zachode a padnou jak ulity, vitezoslavne si je nesu do kanclu
Maya
si myslim, ze ty lidi po koberci nechodej
Xerxová
myslim, ze takova doga vazi jak dospelej chlap, ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 12:43
- Nahlásit
Xerxová
tak u křížence nikdy nevíš
já dogy neznám, ale vždycky mi přišlo, že jsou to takový pohodoví lehčeji, vychovatelní psi, bejt poloviční, tak si je určitě pořizuje víc lidí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 12:46
- Nahlásit
cernej caj
to je zážitek s gatěma a taky byly ve slevě?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 12:48
- Nahlásit
cernej caj
ty jedeš teda!
Xerxová
ty doguše prostě jsou v pohodě zvládnutelné a vychovatelné láskou a zdravým přístupem k věci.
to je podle mě valná většina psů i když je fakt, že z dog co jsem kdy poznala, jsem vždycky měla dojem, že jsou tak nějak nad věcí a strašně v pohodě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 12:50
- Nahlásit
Maya
jojo, dava je tam nepouzity za cenu ty slevy v rp s tim, ze mi na ne jeste trochu slevi
birma
ale vis kolik let sem chtela gate, co nejsou rifle a zaroven ani elastaky, ktery bych oblikla pres prdel a boky a zaroven mi neodstavali brutal v pase? (vetsinou mi odstavaj v pase a pres boky v nich su jak ve sveraku
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 13:02
- Nahlásit
cernej caj
ty umíš nakupovat .............gratuluju!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 13:04 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
grimmh
kam na ty bezva fotky chodíš
no pokaždý to najít nejde, například podobná s vižlou nikde, tak tu bude muset dodat sama majitelka velkofora, tak pro ní zatím cenu útěchy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 13:04
- Nahlásit
cernej caj
vitezoslavne si je nesu do kanclu
a ešče řekni, že vyšly levnější!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 13:09
- Nahlásit
Maya
PetraK
50% original ceny, proti akcni cene sleva jen 30%
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 13:11
- Nahlásit
gartulace ke kalhotám
ještě k těm dogám
no - ony ty NĚMECKÉ (nezaměňovat s jinými dogami) dogy byly vlastně vyšlechtěny jako exkluzivní doplněk. Z původně kdysi loveckých psů na velkou zvěř se stal pes společenský, co nesměl sežrat ani obchodní partnery, ani manželku... Agrese byla utlumena, stačí impozantní zjev. Fakt pohodáři. Zvládne i začátečník, pokud to má v hlavě srovnané a je sám vyrovnaný... Hele - jeden začátečník
Jen se musí počítat s krátkým věkem dožití, hlídáním správného růstu (chyba se snadno udělá a blbě řeší), finanční náročností (hlavně u zdravotních potíží). Ale neměnila bych.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 13:13
- Nahlásit
Xerxová
soused z centra, co sme kdysi bydleli, mel myslim nemeckou dogu a westika, to vzdycky byla dvojka je potkat. pak nahradil dogu vlkodavem. Myslim, ze bara se jmenovala a kdyz sem byla dite, koukali sme si z oci do oci
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2014 13:22
- Nahlásit
cernej caj
50% original ceny, proti akcni cene sleva jen 30%
tjo skorem zadara!
Xerxová
jeden začátečník
to je dvojka
já huž sem svoje žádný fotky dávat nebudu, páč to se nedá srovnávat