Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3186 . 3187 . 3188 . 3189 . 3190 . 3191 . 3192 . 3193 . 3194 . 3195 . 3196 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 15:18
- Nahlásit

PetraK
že pak těm lidem není jedno, že sami nemají kde brát zdravýho jedince
no ono většině lidí je to naprosto šumák
u špiců se prosadila naprosto nejhorší varianta a to dobrovolný vyšetření

Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 15:23
- Nahlásit

Fifi
Torze jednoznačně vede. Co se ví, tak nemá vliv pohyb s plným pupíkem. Jinak se neví o příčinách nic moc - zajímá mě to mocmoc (pochopitelně) a sestudovaného toho mám tuny. Je to jednoznačně nejčastější důvod úmrtí mladých jedinců (vím - počítala jsem statistiku z dostupných dat- alespoň profesionální deformací jsem mohla pomáhat). Pak je to srdce (dilatační kardiomyopatie). Zajímavé je, že Xerxes umřel zcela náhle (uprostřed procházky, nadšený vrtichvostící pes vedle nás najednou padl a byl pryč... )Vetrinářka, která za námi hned dojela (i Milan Štourač na telefonu - chudák, konzultujeme s ním všechny naše dogy) typovali srdce - ale chtěla jsem vědět. Nechala jsem provést pitvu a výsledek byl překvapivý - torze sleziny (ne žaludku) tak blbá, že se slezina otočila přes důležitou cévu v tělě a způsobila okamžitý oběhový kolaps... Ani se nestihla celá naplnit krví... Takže ne každý "infarkt" nemusí být "od srdce".
Pak je to průs...švih zvaný Wobbler - zjistitelný pouze CT nebo kontrastním RTG - obě vyšetření s narkózou a finančně náročné - takže se skoro nikdy přesná diagnóza neví
A obecně páteřní a kloubní potíže - je to holt mamut a touha po obřím těle s sebou nese daň...
Jo a taky osteosarkom a jiné nádory - ale tam je to asi stejné, jako u jiných plemen. Odešla mi na něj Arona.

Stejně bych neměnila - každé plemeno má své problémy, s krátkým věkem počítáme (to se musí), a jsou to úžasní mamutci

P.S. - píšu se zpožděním, zdržovala mě jedna nejmenovaná osoba na telefonu...

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 15:41
- Nahlásit

Xerxová

Takže ne každý "infarkt" nemusí být "od srdce".

ty jo! já tehdy myslela, jak jsme se o tom bavily, že to bylo právě to srdíčko.

mě jedna nejmenovaná osoba na telefonu...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 15:51
- Nahlásit

to jsem si myslela, až do té pitevní zprávy. A tu mám vlastně na zcela zdravého psa... Fakt - bylo mu šest a kus a měl dokonalý stav všech orgánů - nikde nic. Jen ta blbě zaškrcená hlavní céva...

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 15:53
- Nahlásit

ach bože - zaostřeno na čumáček

otevřela jsem starej emil od ségry a tam odkaz na fotky který ani nevím, že fotila. Asi jsem to kur*aaaaaaaaaaaa neměla dělat

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 15:54
- Nahlásit

Xerxová
Jen ta blbě zaškrcená hlavní céva..

to je prostě hrozný!!!!!!!!!!!!!!!!!
zas na druhou stranu - stejně jako u Ešusa - bylo to svinsky rychlý a to je pro ně dobře.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 16:11
- Nahlásit

za chvíli jdu domů, takže jak jinak, je zase průtrž

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 16:12
- Nahlásit

Xerxová
to je zajímavý, hlavně to s tou slezinou, třeba já vím o dvou špicech, se kterýma to seklo úplně stejně rychle, ale bohužel pitvu nikdo nedělal a samo se mluví o srdci

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 16:14
- Nahlásit

Maya

Jen ta blbě zaškrcená hlavní céva..

nádopotmě

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 16:25
- Nahlásit

Xerxová
Huuf, to je dost sila. Prumernej vek u nich tak 6 let tipuju?
Stejně bych neměnila - každé plemeno má své problémy, s krátkým věkem počítáme (to se musí), a jsou to úžasní mamutci
Chapu zcela. Kamaradka ma dogouse leta letouci, taky pocita s kratsim vekem. I tak je to na jednu stranu smutny, ze dogousove do tri let zrajou a od ctyr starnou...

Kolem je pekny cerno. Ani nedoufam, ze by sprchlo.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 16:44
- Nahlásit

průměr kolísá kolem 5,99... 6,02... prostě šest let. Děs a hrůza - já vím.
Betka v šesti vypadala takhle... Prostě kosatka dravá, co skalky neobchází, po cestách nechodí a obcházením se nezdržuje - toto byl zcela rozmyšlený seskok, zabila bych ji... no a v sedmi a půl stále pomalu chodit neuměla

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 17:19
- Nahlásit

Sprchlo!! deset minut.

Xerxová
Betka v šesti vypadala takhle...
a v sedmi a půl stále pomalu chodit neuměla
Tak to je radost, kdyz vydrzela svezi.
Co se ví, tak nemá vliv pohyb s plným pupíkem. Jinak se neví o příčinách nic moc - zajímá mě to mocmoc (pochopitelně) a sestudovaného toho mám tuny.
Nemas tip, link na nejakej material na cteni? To by me zajimalo. Protoze presne jak rikas, vi se de facto prd. Jednou se radi krmit z vyvysenyho mista, jindy zase ne, jednou omezit pohyb po zradle, jindy zase ne, jednou davat granule namoceny, jindy zase ne... Ja to beru tak nejak selskym rozumem, aby mel pes "posilenou" travici soustavu, takze pestra prirodni strava, u hltavky vzdy pozoruju, ze si po zradle radne odkrkne. A dej se vule bozi, vetsinou maj po zradle dost velky aktivity smeckovy, uhlidat je, aby dodrzovaly klid, nejde. A to mam vlastne plemena s hlubokym hrudnikem...

Ja taky doufam, ze mi smecka vydrzi prastena a hejbaci, co nejdyl to pujde. Klepu na hlavu, zatim to tak vypada.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 17:41
- Nahlásit

zajímavou "torzní" teorii má náš liberecký veterinář (no - dneska se nám o psisko stará již spíš jeho dcera). Ten tvrdí, že dokud psi nebyli rozcapenci válející se na gauči (či v kotci) a dokud běhali celý den s plnými pupky (žádné granule, ale pro dogy kýble šlichty se všemi zbytky...), bylo vše o.k. Že plný rozhoupaný žaludek měl vymakané vazy a jen tak něco ho nerozhodilo. Ale že bohužel ochablost vazů držících žaludek ve správné poloze je hodně rozšířená...
Jiný názor - výzkum USA (myslím, že původně řešil koliky u koní) že torze je způsobena minerální disbalancí, která působí vnitřní křeče. Zvažoval se vliv síry v organismu - mimochodem je zajímavé, že přírodní zdroje síry (získávané z půdy konzumací zeleniny, rostlin) jsou téměř vyčerpány a odsíření elektráren tak nějak časově sedí a obřím nárůstem torzí... Neboť právě spad byl dotací síry do prostředí...Takže možná jednou budeme dávat MSM... tam myslím právě ta síra je.
Zvažuje se vliv genetiky - je pravda, že jsou chovky, kde je torzí mocmoc a jsou chovky, kde nee. Ale to může opravdu souviset i se stravovacími a pohybovými zvyky.
Ale všechno jsou to jen teorie ...

Kdysi jsem se tomu chtěla věnovat - měla jsem podrobné dotazníky pro postižené torzí, i pro ty, kteří do 6 let psa torzi neměli. Pro srovnání. Kontrolní výběry. Ale on není zájem nic řešit. Ze strany klubu i ze strany velkých chovatelů. Těch pár, kteří data dodali to nevytrhne... Tak jsem to vzdala...
Svoje dogy neomezuju v pohybu. Krmím dvakrát denně - velkou snídani i před výletem. Asi se s torzí žaludku někdy potkat musím - bylo by divné, kdyby ne. Ale zatím na to nemyslím. Jen s náma vždy pes sdílí i ložnici - nejvíce mrtvých dog je z torzí, které proběhly v noci - a majitel na to přišel ráno...

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 17:56
- Nahlásit

Xerxová
Že plný rozhoupaný žaludek měl vymakané vazy a jen tak něco ho nerozhodilo. Ale že bohužel ochablost vazů držících žaludek ve správné poloze je hodně rozšířená...
Tenhle nazor je mi velmi blizky.
Neboť právě spad byl dotací síry do prostředí.
Zajimavy.
Tak jsem to vzdala...
A to je ale velka skoda! Zrovna tohle by mohlo byt hodne uzitecny, pro dogouse coby plemeno.
Asi se s torzí žaludku někdy potkat musím
Drzim pesti, at nepotkas. U rtw probehly torze vetsinou pres noc, co vim od svych znamych. Nemohla bych mit psa v kotci, nemohla.

Jo a citace, jestli si jeste nenasla, jsou tu jednoduchy, jen mysitkem zamodris text v prispevku a kliknes na citat, samo se to tento.

birma
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 18:05
- Nahlásit

PetraK
jakože bychom se zviditelnili? to nemůžeš po asociálech chtít
když se můžu zviditelňovat já, tak ty taky

cernej caj
jsem byla dneska po asi 8 letech v čajovně, tak jsem na tebe vzpomněla

birma
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 18:11
- Nahlásit

Xerxová
Xerxes umřel zcela náhle (uprostřed procházky, nadšený vrtichvostící pes vedle nás najednou padl a byl pryč... )
ty jo to je síla
plný rozhoupaný žaludek měl vymakané vazy a jen tak něco ho nerozhodilo. Ale že bohužel ochablost vazů držících žaludek ve správné poloze je hodně rozšířená...
to mi zní velice rozumně

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 18:22
- Nahlásit

birma
byla dneska po asi 8 letech v čajovně,
Aa, kultura!

Ochladilo se! Jupiii!

birma
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 18:25
- Nahlásit

Fifi
Aa, kultura!
hlavně domlouvání společných tréninků s kamarádkou
Ochladilo se! Jupiii!
Nechci šířit paniku, ale tady už prší potřetí a vždycky je tu do hodiny po dešti zas výheň a dusno jak v prádelně

Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 18:38
- Nahlásit

ale znám bohužel i dogy, které jsou aktivní, běhací, nemají "přepečlivé" majitele, které by jim pohyb s plným pupkem zakazovali... a stejně je torze postihla... Takže to nejde vzít jako fakt. Prostě je tam nějaká - relativně nová - potíž. Právě starý pan doktor vzpomínal, jak hrozně dlouho torzi vůbec neznal - a pak najednou přišla jak lavina u psů sv. Huberta a o několik let později u dog a vlkodavů... i dalších plemen. Říkal, že ten nárůst byl neuvěřitelný - a že za to nemohly určitě jen granule - neb řada chovatelů krmila ještě "postaru"

ehmmm - zabiju Garabáčka - prý když je všude mokro (několik lijáků a bouřek prošlo), a on je celý mokrý (pere se s obří borovicí a klepe na sebe vodu ve velkém) tak se může koupat i v zahradním rybníčku (míněno jako koupaliště pro ptáky). To by mi nevadilo - je to kachna (zdejší kachna promine) a koupe se tam běžně - ale že mi až domů přinesl obří trs kosatců i s kořenovým balem a bahnem... a že se o to můžeme jako přetahovat... No kosatce jsem zasadila, psa přetáhla tím trsem cestou několikrát (ehmmm - Ešuska mě zná, pozitivní výchova je mi cizí), ruce mi smrdí bahnem... a psík lítá zahradou, odkusuje větve ze stromů a řádí... no jako pes s mokrejma nohama.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 18:46
- Nahlásit

birma
vždycky je tu do hodiny po dešti zas výheň a dusno jak v prádelně
Tak tady se ochladilo fest, je prijemne. Z tech 33,5, co mi auto ukazovalo odpoledne zhruba o deset stupencu.
Xerxová
až domů přinesl obří trs kosatců i s kořenovým balem a bahnem... a že se o to můžeme jako přetahovat..
Neni nad steneci vynalezavost.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 19:30
- Nahlásit

Xerxová
hehe, to je teda taky pěkný éro
s tou torzí jestli to nebude jako s dysplazkou, prostě vrozený multigenetický dispozice a pak vliv prostředí, který to vyvolá

jinak v Praze celý odpolko jedna průtrž za druhou a doma sucho, teď tu prvně spadlo pár kapek, jako trochu by už zalejt mohlo

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 19:42
- Nahlásit

dneska jsem jela kousek busem s kolegou z práce, tak mi vyprávěl, jak se chystá na dovolenou na Kamčatku, kde na to ty lidi berou fakt nechápu, prej za jednoho 55 táců a to jedou 4

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 20:23
- Nahlásit

birma
a co sis dala dobryho?

Xerxová
to je docela smutny, co pises ale zas asi pro toho psa lepsi v cinnosti, co ma rad, nez nejak pomalu..

Fifi
u nas furt hic jak svina

Maya
tak to vis, setri celej rok, mozna dva nebo tri

birma
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 20:51
- Nahlásit

Maya
se chystá na dovolenou na Kamčatku
taky bych si dala říct

cernej caj
co sis dala dobryho?
bílej čaj s exotickym ovocem, dobrej byl a prostředí příjemný - asi se tam stavím častějc, když to mám ani ne 10 minut chůze od bytu

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2014 23:28
- Nahlásit

Packaštajn vespolek
Vím, vím, že na Ešusku (o megatlapkách Xerxové nemluvě) nemám, ale také jsem dnes zaostřila na tlapky

Děti se na mě koukaly jak na debila, ale nakonec zapózovaly.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 05:56
- Nahlásit

kachna

grimmh
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 06:52
- Nahlásit

Zdravíčko všem
Xerxová
mělas krásné dogy a současný black zajoch je taky úžasný.
Moc pěkný fotky!!!
kachna_
To jsou panečku pacičky Paní velkomajitelka bude určitě chrochnit blahem Doprčic, kdyby ta naše Eliška nebyla rychlá jak fretka, já bych jí ty drápky taky vyfotila

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 08:21
- Nahlásit

kachna_
pěkný pacičky

včera u nás pořád vypadával proud a nakonec když to šlo, tak nešel net, naše vesnická anténa jde, ještě jsem jí pro jistotu došla restartovat, tak závada asi bude jinde na jiný, tak doufám, že to dneska zprovozněj

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 08:23
- Nahlásit

cernej caj
tak to vis, setri celej rok, mozna dva nebo tri
to asi ne, oni jezděj každej rok někam, loni byli tuším v Izraeli, ale Kamčatka je co vím největší exotika

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 08:34
- Nahlásit

grimmh
tak v noci, kdyz spi

Maya
to u nas prselo asi jen chvili v noci a trochu...

no tak mozna setrej hodne intenzivne. Zaplati najem, s jidlem 3x premysli jak levne varit a jinak nic moc nekupujou...

ja kdyz si vezmu, ze tak litr mesicne me stoji koureni, tak za rok by to hned bylo 12 000... to se nezda, ale nehulit tak muzu na tu kamcatku taky

nicmene se nad sebou musim zamyslet a zacit se sebeou neco delat - setrit a taky nebyt tak lina.

Byla sem u doktora na testech a navic mi taky rekl ze podle tech testu mi tam vychazi lenivost a kdyz to mam cerny na bilym od doktora, tak je to uz asi znamka toho, ze bych mela prestat jen lezet u pc

<< 1 ... 3186 . 3187 . 3188 . 3189 . 3190 . 3191 . 3192 . 3193 . 3194 . 3195 . 3196 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání