| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2014 17:21 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
PetraK
pamatuj, že vižla není labrador, nikdy se nebude klidně šmrdolit kolem teb
labrador se klidně šmrdolí kolem čéka? no nevím. myslím tak leda ti s 15 kg nadváhy.
edit: ale tak samozřejmě chraňbůh porovnávat je s maďarem
birma
že když jde s timhle tohle
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2014 17:45
- Nahlásit
a hned jsem dostala nějaký vnitřní puzení a jala se vysvětlovat Adamovi obraty vlevo, který nám prostě nejdou a nejdou a najednou to vypadá, že se nám povedl alespoň dílčí pokrok. Takže cíl je nebejt lemra a věnovat tomu pár minut denně i doma
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2014 22:36
- Nahlásit
zajímavá kniha v anglině, škoda, o Češích a případně dalších národnostech viz obsah, čtu si Čechy, podle mě to fakt sedí
http://www.wh.agh.edu.pl/other/materialy/672_2014_ 05_05_12_05_16_When-Cultures-Collide-libre.pdf
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 00:59
- Nahlásit
Tak brut má doma psí mimino a ani se nám nepochlubí!
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 06:47
- Nahlásit
Zdravíčko všem
birma
To video je suprový. Je sen umět takhle pracovat se psem. Birmo, držím palce. S Adamem jsi udělala neuvěřitelný kus práce a věřím, že to ještě není zdaleka všechno co dokážete.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 07:17
- Nahlásit
birma
tak snad pokroky vydrzi
no uvidime, co z toho bude, ale urcite vam kosem nedam
faaakt? a co ma bruuutice? australaka?
Vero
je smutny, ze vetsina labradoru mam pocit ma tech 15kg nadvahy
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 07:51
- Nahlásit
grimmh
Dík uvidíme, co půjde
cernej caj
faaakt? a co ma bruuutice? australaka?
Fšak ji máš v přátelích, tak se mrkni, kde myslíš, že jsem to zjistila
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 08:03
- Nahlásit
birma
su asi dementni ale zadny stene sem u ni nevidela
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 08:21 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
birma
Tak brut má doma psí mimino a ani se nám nepochlubí
musíš jí vomluvit, ona jak kojí Kristiánka na střídačku s Klokánkou tak prostě nestíhá ...to víš ty matky dřívejc narozené těm to trvá už fšecko dýl
jižíš ta mě zabije až si to přečte
U nás od včerejška leje a jako hodně... jedinou výhodu to má že už rostou houby... už jsem na naší zahradě našla tři klouzky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 08:25
- Nahlásit
Fajka
tak u nas furt nejak nic, ale je zatazeno...
to su jedina, kdo u brutice nevidi zadny stene, co by si evidentne poridila?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 08:28
- Nahlásit
tady taky leje a je pěkná kosa, jako co to je za léto toto, buď vedro jak na Sahaře a nebo kosa jak v Antarktidě
co má brutice za přírůstek?
za body na zoohitu jsem vzala zadara pelech, že ho dám Dorinovi do boudy a teď přemejšlim, jestli bude stačit když mě Kim neuvidí jak ho tam dávám a nebo jestli to ucejtí a nebylo by lepší nějak ještě maskovat pach třeba Dorinovejma chlupama nebo tak něco, jinak bude za den po něm
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 08:31
- Nahlásit
Maya
jestli bude stačit když mě Kim neuvidí jak ho tam dávám
vis jak me to pobavilo toto kim je nicitel pelechu?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 08:55
- Nahlásit
cernej caj
e smutny, ze vetsina labradoru mam pocit ma tech 15kg nadvahy
no jo
Maya
a nebylo by lepší nějak ještě maskovat pach
bylo ale zas jestli ho máš zadarmo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 08:56
- Nahlásit
cernej caj
kim je nicitel pelechu?
jj, svoje likvidoval hned, Dorin měl v boudě pelech pár let v pohodě a pak Kimovi nějak ruplo v kouli a likviduje i jeho a chudinka Dorin rád poleží na měkkým a má smolíka, tak jsem si říkala, že když je tenhle pelech zadara, že to zase zkusím, ale fakt už nemám nápad jak to udělat, aby ho Kim v tý boudě neobjevil, vidět není, tak podle mě ho asi musí cejtit nebo co
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 09:10
- Nahlásit
Fajka
rostou houby... už jsem na naší zahradě našla
a až se oteplí, porostou ......zkrátka jako houby po dešti
Paní - už máte nabroušenou kosu a síta na sušení (hub)?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 09:14
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
a furt leje a furt leje!
a Štajně je nasraté, páč voda z vrchu to je podraz všivej. Zato voda zespod, to je jiná, tak moc jiná, že............. ZE ŠTAJNĚTE JE PLAVÁČEK!!!!!! hópnul za Bubitkou, uďál glogloglogloglooorijáááá, vynořil se, uďál čtyři tempa, vylezl ven a hópnul tam zas. To je fakt poděsák poděsovitej . Oč víc má von vyrovnanou povahu vo to víc budu já vbrzku asi nevyrovnaná. nejřív hópne do výkopu, odpoledne zas do rybníka Ráno zas hópal na ty dveře, páč pršelo..... asi je to Gumídek.
Včera se masili s Bubicí, tak jsem chvilku cvakala, jsem zvědavá, jestli aspoň jednu fotku budu moct prezentovat
Brůtice je tajnůstkářka, nedala nám vědít
Vero
labrador se klidně šmrdolí kolem čéka? no nevím. myslím tak leda ti s 15 kg nadváhy
jej, to nemělo být nějaký pejorativní, to jen jen o podstatě těch plemene. Ohař pracuje i před výstřelem, upřednostňuje se u něj třeba daleký, prostorný hledání, takže tím pádem má i jinej akční rádius. Nevím to přesně ale labroš jako takovej nemá asi v popisu práce takový to aktivní vyhledávání zvěře, myslím. Zas na druhou stranu proti ohaři jakejkoliv barvář, slídič je zase ještě o něčem jiným. Tož tak to ona tehdy myslela. A aktivitou to bude taky tak, myslím, že ten ohař je prostě z podstaty víc aktivní jak labrador. Máme u nás slečnu, svoji fenku lovecky vede a nejsou to žádný sídlišťandy, ale prostě v pohybu a aktivitě, když to srovnám s Ešusem, tak když byli pospolu, byl-ač o mnoho starší - furt proti ní aktivnější.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 09:20
- Nahlásit
PetraK
jej, to nemělo být nějaký pejorativní,
hej já vim! jen jsem se zamyslela: mám pocit, že lidi skutečně čekají to šmrdolení okolo a pořizujou si toto přece akční lovecký plemeno jako gaučáka na vycházky okolo bloku..... a pak jsou všichni, do jednoho všichni v mým okolí, agresivní..... nebo obézní a je to prostě smutný.
(ve srovnání s maďarem se samozřejmě šmrdolí, proto nemám maďara ani borderu, žejo.....)
zajímavá je jedna věc, že v mým okolí je i dost ohařisek a že jsou všici docela v pohodě. asi tam lidi víc počítají s tím, do čeho jdou. a ne že společenskej pejsánek ve větším formátu.
maya
a co má Dorin v boudě teď?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 09:29
- Nahlásit
PetraK
nechalas ho uplavat po proudu, aby ses plavacka zbavila?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 09:52 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Vero
toto přece akční lovecký plemeno jako gaučáka na vycházky okolo bloku..... a pak jsou všichni, do jednoho všichni v mým okolí, agresivní..... nebo obézní a je to prostě smutný.
to je svatá pravda! Ze psa aktivisty se stal společenský pes , možná k tomu taky přispívá to, že se často používají jako psi asistenční, slepečtí a lidi je vidí když jsou v tom pracovním módu,kdy si "jakobycapkají". O filmech nemluvím radši vůbec. Jak se nějaký plemeno víc ukáže lidem na očích, ať už film, nebo si ho pořídí kdejakej prezident je to pro plemeno propadák.
edit:
okolí je i dost ohařisek a že jsou všici docela v pohodě. asi tam lidi víc počítají s tím, do čeho jdou. a ne že společenskej pejsánek ve větším formátu.
u nás zatím krom tý jedný výnarky snad taky. pravda hodně těch psů je parkovejch, v poli je nepotkáš, ale určitou možnost vylítat se mají, Alespoň co tak kolem sebe vidím.Tý výmarajdy je mi líto.
Jen tuhle mi smutně kolegyně říkala, že tady kousek od nás od kanclu je vižlajda a tu z vodítka taky nepustějí. Metr a půl "svobody"
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 09:56
- Nahlásit
cernej caj
nechalas ho uplavat po proudu, aby ses plavacka zbavila?
to bylo v rybňajzu, tam bychom si nepomohli
Jsem zvědavo, jakej bude plaváček zdatnej.
Hrozně nás třeba s Ešátorem bavilo, když jsem hodila hračku vlevo a v pravo po rybníku a posílala ho vyzvednout podle pokynů. Snad se k tomu taky dopracujeme.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 10:02
- Nahlásit
Vero
a co má Dorin v boudě teď?
nic, má holobyt právě chudinka
PetraK
už se těším na storky, až ti tam skákne v prosinci
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 10:17
- Nahlásit
PetraK
pravda hodně těch psů je parkovejch, v poli je nepotkáš, ale určitou možnost vylítat se mají,
tak nějak, aspoň něco prostě.
a nemaj ty vlohy tloustnout.
Maya
chudáčisko, styďte se vy tyrani (ty a Kim)
třeba kdybys mu pelech dávala nějakou dobu v domě pod dohledem před Kimem, aby to nabralo ty pachy... ale pokud mu chodí boudu kontrolovat, bude to těžký
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 10:32
- Nahlásit
Vero
domě pod dohledem před Kimem, aby to nabralo ty pachy...
no to není špatný nápad, akorát by to muselo stačit párkrát chvilku, protože dobrovolně mi tam lehat nebude, sem právě zrušila domácí pelechy už dávno, protože na nich odmítali ležet, asi že máme všude koberce, tak sebou fláknou kdekoliv
ale pokud mu chodí boudu kontrolovat, bude to těžký
no to on právě nechodí, Dorin je o polovinu menší, takže jeho bouda je taky tak o polovinu menší než Kim, se do ní narve fakt jen když jde pro ten pelech
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 11:06
- Nahlásit
Maya
už se těším na storky, až ti tam skákne v prosinc
s tím se počítá, znám. Ešus se koupal v únoru na Lipně. Na Silvestra, a tak podobně .Bubitka se nám koupala 28. listostpádu, takže já su zvyknuté
hele to není finančně náročný - v sekáči se dají sehnat levný deky za pár babek, aby měl něco měkkýho.
Vero
tak nějak, aspoň něco prostě.
no přesně. U nás je výhoda, že je kam jít i tímhle způsobem. Já třebas se snažím střídat jak ty pole, tak ten park, aby měli možnost si užít obojí, páč ona ta parková zábava, kdy potkávají spoustu psů je pro ně taky důležitá.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 11:36
- Nahlásit
PetraK
hele to není finančně náročný
ono je to finančně náročný i ze sekáče, když těch dek spotřebuješ 365 za rok
zkusím ten pelech prostě nějak napachovat nejdřív, to jsem ještě nikdy nezkoušela, tak třeba to zabere
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 11:36
- Nahlásit
Maya
bouda je taky tak o polovinu menší než Kim, se do ní narve fakt jen když jde pro ten pelech
vidis co je ochotnej pro pelech udelat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 11:42 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
cernej caj
vidis co je ochotnej pro pelech udelat
ano, nějak se scvrkne, protože jinak nechápu, jak se nacpe do 20cm široké předsíňky a ještě to vezme do zatáčky, o vejšce nemluvím, to se přikrčí
kolegyně byla včera v kině na Stoletém staříkovi a prej je to naprosto super film, tak doufám,ž e se mi to podaří někde sehnat a zkouknout o dovolený
by mě celkem zajímalo, jestli v knížce je to taky tak dobrý
na ty bestsellery moc nedám, nedávno jsem přečetla první díl Milénium a kravina, druhej díl fakt už číst nehodlám
to už byla mnoohem lepší ta detektivnak od Rowlingový
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 11:42
- Nahlásit
Maya
ale me se milenium treba docela libilo, i kdyz ten zacatek byl na prokousani dost divokej
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 11:49
- Nahlásit
cernej caj
mě první půlka knížky vůbec, druhá půlka se jakžtakž dala jen že člověk byl zvědavej jak to dopadne, ale celkově prostě nudný, třeba jiný díl je lepší, nevím, třeba Nesbo se mi Sněhulák líbíil a nedávno jsem četla Levharta a to mi přišlo taky nudný a rozvláčný
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2014 11:57
- Nahlásit
Maya
me to prislo celkem ctivy, kdyz se clovek prehoupl prave pres ten mega nudnej zacatek.
jinak v praci desna nuda, odpo mam sraz s vandroobjevem, tak su zvedava.
|