Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3186 . 3187 . 3188 . 3189 . 3190 . 3191 . 3192 . 3193 . 3194 . 3195 . 3196 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:25
- Nahlásit

birma
že takový magory z těch psů děláš ty, že s někym jinym by dokázali bejt klidný a
otázka je jestli i psychicky v pohodě, u nás co mají tu výmarku, tak jedině s ní občas jezděj na kole a vona je fakt odmalinka agresivní potvora na lidi i na psy a myslím, že to má z toho nevybití a pak už je to začarovanej kruh, že s ní ani nikam nechodí, protože je agresivní

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:26
- Nahlásit

grimmh
ja bych byla mrtvaaa ja spis tak 8

Xerxová
krasna fotka

Maya
zlatej linej spic, ze jo

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:29
- Nahlásit

grimmh
holky, vy mi ho chcete decentní formou rozmluvit?

ne, já tě jen uvádím do reality. Hele - když byli u chovatele zájemci na štěňata, tak Gáborkovi se podařilo to, že dvoji si to rozmysleli, když ho viděli co umí a to to byl tříletý pes: pravda s duší velkého dítěte

birma

že takový magory z těch psů děláš ty, že s někym jinym by dokázali bejt klidný a většinu času prochrnět a pak se jenom vyžít na dvouhodinový procházce a stačilo by jim to

to se dalo říct u Ešátora, ale zeptej se Brtníka na Bubici (kde jsem opravdu neočekávala, že bude aktivní, až mi z toho půjde hlava kolem) a tady se cíleně snažím, aby se to malý hovádě taky chovalo jako pes a ne jako atomovej reaktor po erupci . Přísahám na svůj holej pupek, že mým cílem rozhodně není doma ještě v jedenáct hodin bojovat o přetahovadlo, ale v případě, že si mám vybrat mezi tím, že bude masakrovat Bubitku a štěkat u toho a budit sousedy, nebo lítat bytem s dřevěnou činkou a budit sousedy a nebo že teda si spolu sedneme na koberec do pokoje a budem se v tichosti přetahovat, volím tuto nejméně hlučnou aktivitu . Protože pokus o uložení na pelíšek způsobí hluku jen o něco méně, než když se vrhá na Bubici a honí ji bytem.
. KDyž se vracel z procházky byl doopravdy káóčko a já se těšila na klidnej večer, ten vydržel jen tak třicet minut kdy se po večeři prochrupnul. Včera byl fakt za magora. Ale je pravda, že je taky zvyklý večer před spaním na pořádnou procházku, ta se jaksi nekonala .

grimmh
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:32
- Nahlásit

Fajka
klííít nic za tím nehledej
tos mě uklidnila. Jsem jak na houpačce už celý měsíce (hlavně kvůli výchově) a ta domněnka (jestli mi to chcete rozmluvit) by mi teda na klidu nepřidala
Pravddu máš, spoléhám na to, že budu mít potom na psa dost času. Bude to naše další dítě a tak ho budu asi až moc dusit svou péčí. Otravná "matka" tedy spíš babka ze mě bude.

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:35 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

Maya
otázka je jestli i psychicky v pohodě
já nemyslela zcela bez vybití, ale naučený odpočívat, aniž by do spánku padli až když už si únavou zakopávaj o vlastní nohy.
Třeba Adama nepovažuju taky za lenocha (i když samozřejmě má tu aktivitu hozenou jináč, než maďaři, ale v tom co mám na mysli to podle mě nehraje zásadní roli), ale je naučenej, že doma se chrní, nebo se něco žužlá a společná akce je na vyzvání, neni nutný a ani žádoucí neustále proudit prostorem. A jasně, kdybych ho povzbuzovala v domácích aktivitách bez mýho vyzvání a neučila ho odpočívat, tak mi tu bude taky courat s krví podlitejma očima a nebude schopnej si v klidu lehnout. V tom vidim ten rozdíl - že Petra hodně posiluje tu aktivitu a společnou činnost v každym okamžiku, kdy jsou spolu, zatimco já posiluju to, že doma se hlavně relaxuje (bych se jináč zbláznila, když dělám z domova) a myslim, že tim dosáhneš relativně klidnýho zvířete bez psychický újmy, pokud mu to vybití umožníš ve vhodnou chvíli.
u nás co mají tu výmarku, tak jedině s ní občas jezděj na kole a vona je fakt odmalinka agresivní potvora na lidi i na psy a myslím, že to má z toho nevybití
Tak nevybití u hyperaktivce podle mě k agresivitě jednoznačně přispívá. Na druhou stranu myslím si, že výmaři už jsou obecně zas trochu tvrdší a ostřejší než maďaři.
Ale i přemíra aktivit nebo vzruchů bez toho, aby pes uměl odpočívat, může být spouštěč agrese.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:38
- Nahlásit

rozdíl v aktivitě je obrovský - u nás ráno krátká venčící plus pokud chce může chvíli řádit na zahradě. Vstávám před šestou (sama od sebe, psisko až se mnou) Odcházíme zhruba v sedm. Psisko je doma zavřené samo tak do jedné. Může dopoledne už po baráku všude (žádné zavřené prostory s výjimkou ložnice - nemusí se i ve dne válet v peřinách) a je fakt hodný. Teď - v letním režimu má výhodu, že odpoledne dělám doma. Takže jedeme na chvilku po obědě do lesa - hodina v terénu - to si užívá. Pak má k dispozici zahradu a večer krátká socializační sídlištní či lesoparková. A když na ni nedojde, tak se nic neděje. Naposled jde na zahradu kolem deváté a spinká do rána. Ale je fakt, že můžu cvakat do počítače tabuličky a zároveň se přetahovat o větve... wifina dosáhne i na zahradu

k téhle fotce dodám, že se mi povedlo řadu lidí přesvědčit, že mu místo zakázaného kupírování dáváme uši na natáčky...

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:39
- Nahlásit

Xerxová

žiš to je boží fotka!! zahrada je velká výhoda. Přemýšlím tu teď, jestli to pak následně má vliv na to, že by to hovádě bylo klidnější. Ale když si vybavím poslední víkendové večery tak ne přes to, že o víkendu je na psy mnohem víc času a prostoru, přes to, že v ty dny toho moc nenaspí a člověk by radostně očekával, že večer s sebou buchne na matraci a bude spát tak - ty fotky na tom gauči, kde rajtuje po Bubici, to jsou fotky noční, nikoliv večerní.

Maya
ani postaršího maďara jako je Bubiš

oni jsou pravda trochu takový aktivnější ale Bubitku, když je nejhůř možu odložit na pelíšek a říct, Bubice chrápej. Na toho vola malýho to jaksi neplatí

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:41
- Nahlásit

grimmh
kazdy sveho stesti strujcem, nic nikdo rozmlouvat nebude a pak se ti vsichni budou smat, ze ti to rikali

birma
drz palcaky, moooozna sem si na leto sehnala nekoho na vandrikyyyy!

Xerxová
to zni fakt jako dobre promysleny

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:42
- Nahlásit

Maya
vona je fakt odmalinka agresivní potvora na lidi i na psy a myslím, že to má z toho nevybit

přesně tak. To samý výmarka odvedle. A to jsou výmaři ještě o kapek klidnější než magoři maďaři.
Já si ho mohu klidně nevšímat, leč to pak vypuká něco mezi tornádem a písečnou bouří v bytě

grimmh
. Bude to naše další dítě

cestička do pekel. Opravdu. Dítě z něj nedělej.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:45
- Nahlásit

cernej caj
zlatej linej spic, ze jo
tak tak, i když Kim byl taky první dva tři roky strašný éro, ale s těm pižlama se to fakt srovnat nedá a i tak jsem z toho byla kolikrát na prášky

grimmh
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:47
- Nahlásit

Xerxová
máš krásný fotky

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:50
- Nahlásit

birma

nebo se něco žužlá a společná akce je na vyzvání, neni nutný a ani žádoucí neustále proudit prostorem.

nemůžu mu nechat žužlat hovězí kost v jedenáct v noci a vysvětluj aktivnímu miminu, který tu nevybitou aktivitu má, protože večer venku nebyl bitkařit s kámošema, že není žádoucí proudit prostorem. ONo se mu to pak taky vysvětlilo, ale nějakou dobu to trvalo a muselo tomu předcházet to upuštění páry,
Sama víš, jak to je s Adamem, když si nemá možnost upustit páru. A to není malej štěňák.

že výmaři už jsou obecně zas trochu tvrdší a ostřejší než maďa

ale také trochu klidnější na druhou stranu.

Ale i přemíra aktivit nebo vzruchů bez toho, aby pes uměl odpočívat, může být spouštěč agrese.

hele já mu to tohle řeknu, až z přemíry odpočívání, které je podle něj tak po cca 30 min. se katapultuje do prostoru a s výrazem šílence, kterej musí uběhnout 300 km tryskem aby mohl mozkově fungovat se řítí bytem z místnosti do místnosti . Pak se na vteřinu zastavít,rozhlídne se, kde je vhodná obět a vyráží .
Opravdu to není tak, že bych ho píchala do pupíku, pojď Štajně, jdeme si hrát, cvičit. Dost maximalisticky se právě snažím si začasto v klidu sednout na zem, chvíli se věnovat jen klidnému mazlení, právě proto, aby se učil klidovat. Leč, kdo neměl štěně maďara - těžko asi pochopí . I to byl důvod, proč jsem tak váhala si k Bubitce pořídit štěně. Vím co umí (a nejen od Ešátora, kterej teda byl můj)vím, že tý energie mají přehršel. Mají výdrž. A on v sobě ještě navíc velkou urputnost

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:52
- Nahlásit

Xerxová
á. A když na ni nedojde, tak se nic neděje.

to jsem včera dosti záviděla tuto skutečnost

dáváme uši na natáčky...

hele to je na TO pro týrání

Maya
Člen
- Nahlásit

birma
já nemyslela zcela bez vybití, ale naučený odpočívat
aha, tak to jo, já myslela, že myslíš, že prostě línější pán bude mít vždycky línějšího psa protože tím životním stylem zleniví i akčního psa
zatimco já posiluju to, že doma se hlavně relaxuje
já vím, že petra to spíš posiluje, ale stejně mi přijde nereálný mít naučený relax u štěněte, podle mě minimálně do roka je prostě to éropéro období a nic moc se s tím nenadělá, stejně jako u dětí, to pak už jedině přikurtovat

grimmh
Člen
- Nahlásit

PetraK
cestička do pekel
máš pravdu, to bylo ode mě nepovedený přirovnání
Chtěla jsem asi napsat, že budu důsledná. Náš kluk by o tom moh vyprávět

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:54
- Nahlásit

Xerxová
mě ty uši připomínají turbíny

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 14:55
- Nahlásit

PetraK
ano ano, když vím, jak mě vytáčí a žere mi nerf jak klidná bordera neustále CHODÍ prostorem, tak maďaří lítání prostorem by mě fakt dovedlo spolehlivě k chocholouškovi

Xerxová
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 15:01
- Nahlásit

upřesním, že ty fotky nejsou moje "vlastní tvorba" - to manžel bez foťáku neudělá ani krok - takže psiska mají fotodokumentovaný skoro každý den... Dogy, vnoučata, Jizerky i dovolené mají velmi rozsáhlé galerie... Prostě vždy zaostřeno...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 15:07
- Nahlásit

Xerxová
ale mas krasny fotky, je supr, ze manzel tak foti

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 15:10
- Nahlásit

Maya

mi přijde nereálný mít naučený relax u štěněte, podle mě minimálně do roka je prostě to éropéro období

tak. děkuji.

a nic moc se s tím nenadělá

ano tak. Něco málo jde, ale je to něco málo
Když jsme včera večer dorazili domů a byl osušen a já se vrátila pak ještě s Bubitkou, v nadšení, že se rozjíždí další kolo mejdanu, rokopnul dveře do obýváku, kde ležel Brtník na gauči a koukal na fotbal, srazil ze stolku budík, vlítnul do kytkárny, urval palmě list, zhmotnil se u sušáku na prádlo, ukradnul fusekli, vrazil hlavou do protipsího plůtku, protože chtěl za Bubitkou do kuchyně a nestihl domyslet, že přes zábranu neprojde, v ten stejnej okamžik byl za křeslem a s fuseklí v hubě lomcoval se záclonou, aby cestou zpět k palmě přepadnul Brtníka na gauči, odrazil se ode mne a dopadl k palmě . Seděla jsem na zemi a tlemila se jako pitomá, Brtník kroutil hlavou a snažil se zachránit ten budík

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 15:10
- Nahlásit

Xerxová
úžasný foto

PetraK
Já si ho mohu klidně nevšímat, leč to pak vypuká něco mezi tornádem a písečnou bouří v bytě
jasný! Jenže pak se nemůžeš divit, že používá tuhle strategii, když mu neustále vychází, žejo
nemůžu mu nechat žužlat hovězí kost v jedenáct v noci
tak mu nech žužlat něco míň hlučnýho, třá naplněnej kong

cernej caj
drz palcaky, moooozna sem si na leto sehnala nekoho na vandrikyyyy!
držim! Jen doufám, že nás pak budeš na podzim ještě chtít

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 15:14
- Nahlásit

Maya
by mě fakt dovedlo spolehlivě k chocholouškovi

myslím, že Brtník měl včera slušně našlápnuto. Měli jsme němčinu a to unavený štěně leželo na boku a když s ním nikdo nechtěl nic mít, ležel a hrabal v pelechu jak smyslů zbavenej.
Prostě - musí se to vydržet já se vždycky jen směju těm dotazům některých lidí, kteří jsou vyvalení z toho, jak je štěně aktivní Když jsem psala chovatelce, tak ta se smála a pravila ano normální zdravé nijak nevybočující štěně .
KLidně birmě doložím kopii její odpovědi

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 15:18
- Nahlásit

PetraK
pravila ano normální zdravé nijak nevybočující štěně .
KLidně birmě doložím kopii její odpovědi

Ale jo, já ti to věřim , jen si prostě myslim, že to podporuješ a že se to projeví hodně v dospělosti. Že ze stejnýho štěněte bys ty měla magora hyperaktivního dospěláka a já míň vychovaný ale relativně klidný stvoření

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 15:36
- Nahlásit

birma
když mu neustále vychází, žejo

tak to není. Neboj. Nenechám psa, aby si vynucoval mou pozornost. Ale on umí takhle řádit i sám, víš? On si zažužlá a pokud to fakt není ta kost, tak ho to za chvíli přestane bavit, protože to není dostatečně akční a jde si akci vytvořit sám. Říkáme mu Skřítek Hospodáříček , páč ho začasto vidíš, jak někde s něčím hospodaří. Nepotřebuje k tomu nikoho, aby řádil a záškodničil. Stejně jako u Xerxový v rybníčku řádi Najťoch, tak stejně tak, jen s vižlím temperamentem řádí on u nás doma

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 15:39
- Nahlásit

birma

magora hyperaktivního dospěláka

, škoda, žes neměla možnost poznat slečnu, co jí patří Gabor. To je od přírody zcela viditelně velmi klidné, tiché stvoření. A Gábinka???? Gábinka, tříletý maďar, svým chováním odradil ty dvoje zájemce na štěně . Je povahou to stejný co jeho tatínek, a povahou přesně to co na vižlách miluju. Spídymagoři

Vero
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 15:48
- Nahlásit

cernej caj
mam taky liny psy, ti moji ani nemusej kazdej den ven

tak až tak línýho psa zase nemám ale to bé mj tím, že není hlídací typ

PetraK

birma
ale fakt si myslim, že takový magory z těch psů děláš ty, že s někym jinym by dokázali bejt klidný a většinu času prochrnět a pak se jenom vyžít na dvouhodinový procházce a stačilo by jim to

něěěěěěěco na tom ale může fakt bejt. třeba buldozér, když k nám přišel, byl úplně jinej, než byl pak, mužík říkal, tak jsi z něho holt vypustila energii a zájmy, máš cos chtěla
(ale teda i tak je línej dost na to, abychom spolu vyšli)

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 16:04
- Nahlásit

PetraK
Spídymagoři
spídy gonzáles, minulas ho ménem

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 16:06
- Nahlásit

Vero
něěěěěěěco na tom ale může fakt bejt
no já myslím, že částečně se ten pes fakt přizpůsobí, ale až časem
taky už jsem si kolikrát říkala, že Kim kdyby se bejval dostal k někomu akčnímu, tak kde moh bejt
i když pravda akční člověk by z akčního, ale chromého psa, asi teda dvakrát nadšenej nebyl

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 16:20 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Vero

něěěěěěěco na tom ale může fakt bejt. třeba buldozér

ale to bezpochyby, ale je to jak říká Maya - až časem, páč to štěně opravdu prostě takovej poděs je. Pochopitelně, že se pak pes přizpůsobí člověku a jeho aktivitám. Ale pořád je tam jedno ale , když vezmu třeba kámošku Aischu - vidím, jak ožije když je s námi a něco se podniká. Ta vižla prostě v sobě tu aktivitu má a uvítá, velmi uvítá, když může konat.
Zkrátka jak mi říkala kdysi jedna maďaří známá - pamatuj, že vižla není labrador, nikdy se nebude klidně šmrdolit kolem tebe .
Bubici jsem chystala klidné stáří a protože v sobě tu energii má, je ráda, že může být aktivní. Ovšem narozdíl od toho potrhdíla si odpočinout umí- taky musí, je to pochopitelný, takže zatímco on v hospodě dělá hopiky hop, tady je klacíček, támhle letí můra, hele hospodskej jde, kápne z tebe něco, přišli lidi se psem,chtěl bych se podívat.......... tak ona si lehne, spí a akumuluje energii. VOn akumulovat nepotřebuje, von potřebuje vypouštět

birma
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2014 16:47
- Nahlásit

narazila jsem na video a nějak nemůžu věřit tomu, co jsem viděla. Dospěla jsem k závěru, že si ho dám jako pionýrdkej závazek, že když jde s timhle tohle, tak s Adamitou to prostě muší jít taky

<< 1 ... 3186 . 3187 . 3188 . 3189 . 3190 . 3191 . 3192 . 3193 . 3194 . 3195 . 3196 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání