| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:24
- Nahlásit
birma
- pak se nemaj lidi na pejskaře dívat skrz prsty, když je v noci za tmy přiletí cestou vyřvat takováhle tlup
přesně! já při našem večerním venčení pískám maximalisticky potichu, abych v okolí baráku minimálně rušila a pak vyleze sousedka se čtyřma čoklama a nechá je všechny ječet jak pitomý
ale je fajn, že to Adamita ustál, drbni ho pod krčkem.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:26
- Nahlásit
grimmh
tak Bukís má dva kožené a nejsou podšité, jak změknou tak
to podle mě není nic hrozného, když nejsou podšité.
Hlavně on je na vodítku málokdy
A když vím, že někde bude hafo lidí nebo čoklísů a bude muset být delší dobu na vodítku, tak mu dám kšíry
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:28
- Nahlásit
cernej caj
tak já mám blbou zkušenost s touhle sponou plastovou
http://www.profidogs.com/cs/produkt/140-obojek-str edni-kratsi--s--plastova-spona/
jasný tak u chlupáče to je o něčem jiném
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:29
- Nahlásit
denyk
a kšíry máš kožené nebo látkové (nevím jak ten materiál nazvat - mám na mysli ten materiál jako má Adámek.)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:30
- Nahlásit
denyk
tak Bukís má dva kožené
tak mu dám kšíry
koukám, že jsme slušná socka Ešusíno měl svůj jeden řetízkáč, který mám dodneška / nosím ho v batůžku, jako talisman/, Bubice má svůj jeden látkovej (když jí ho nezapomenu oblíknout, což se mi stávalo i s Ešusem, že chodil "nahatej") a Štajnidlo má svůj dětskej, kterej je docela hodně natahovací, takže pak možná bude mít už zase jen jeden. Vodítko máme taky jen jedno pro každýho psa + flexinu, kterou používám výcvikově. A jinak nyc. Jsou to chudí psi
Jo vlastně ještě ten postroj máme, byl Ešusí, pak ho měla Bubiška a jednou ho asi podědí Štajnidlo.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:31
- Nahlásit
Tedy z tý umělý spony bych měla strach. Než se pejsek naučí netahat, tak by spona určitě rupla nebo ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:32
- Nahlásit
denyk
sponou plastovou
tu má Bubiška na obojku, ale tak ona nosí obojek enem jako vobčanku
jo musím jí pochváliti bábrdlinku mojí. včera jsme potkaly kočku. Šly jsme hezky na blízko a Bubiška sama došla k tomu, že se od ní otočí za mnou. Byla velkoodměněna.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:33
- Nahlásit
Můžu další debilní?
Flexi nebo stopovačku?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:36
- Nahlásit
u nás to je tak, že tim měl 3 a ferina taky, tima sme dostali s kozenym, koupili sme mu s prezkou, ze se lip nandava casem. Ferinu sme dostali a stim nylonovym, kde asi ve 2letech praskla ta prezka, tak sme ji koupili novej nylonovej a pak sem diky nefritt objevila pani, co sije obojky s tema dvouma krouzkama tak, ze spona neni vubec namahana, tak sem objednala obema tenhle "bezpecnostni" kdy spona nemuze nikdy prasknout a i kdyz praskne, tak se z toho do sundani voditka pes nedostane. a ty jim snad vydrzej uz nafurt
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:39 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
grimmh
mam ten 4 odshora (udela barevna na prani z toho co ma, tenhle je i barevne jako ma ferinka) a pro tima jen sedivej
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:39
- Nahlásit
cernej caj
jj, tak to je super, že to má ještě jištění.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:43
- Nahlásit
grimmh
postroj http://www.zerodc.cz/cs/eshop/10_postroje-podsite/ -/165_short-l
a k tomu totok
http://www.manmat.cz/produkty-ski-opasek-detail-39
a totok http://www.manmat.cz/produkty-ski-snura-pro-1-psa- detail-43
PetraK
ty socko
ešče má vánoční se stromkama
a s pejskama
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:45
- Nahlásit
U nás bouřka
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:46
- Nahlásit
grimmh
Flexi nebo stopovačku?
obojí
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:46
- Nahlásit
grimmh
Nepomohlo by, kdybys s ní promluvila?
ne
denyk
Teď se mi 2x stalo, že Bukís ten látkový obojek s tou plastovou (sponou nebo co to je) ztratil. Prostě jak se válel, tak se rozepla
my máme polostahovák, takže bez spony
grimmh
Zeptám se vás jako odbornic - jaký obojek preferujete - kožený s měkoučkým vespod nebo ty látkové - a proč?
já určitě látkové ideálně polostahovák a bez plastových částí, protože kožný by vydře nevydržel dlouho v dobrém stavu a navíc mě strašně nebaví je zapínat. Ještě navíc mám vždycky pocit, že na jednu dírku to má velké a na další malé a mezitím nic
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:48
- Nahlásit
denyk
ten je vybavenej ten Bukísek ty mu podstrojuješ ♥
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:49
- Nahlásit
grimmh
Flexi nebo stopovačku?
oboje. Tedy to je můj názor. Stopovačku budeš potřebovat do terénu, až budeš učit ty zvířátka. Flexinu - když umíš používat a nemáš jí proto, aby pes vlál jako - využiješ jednak jako možnost psa venčit trochu volněji ale mít ho pod kontrolou a pak při učení věcí jako třeba zastavování před silnicí, kdy pes je relativně navolno, ale zase - máš ho pod kontrolou a když nezareaguje na kraji silnice, zastavíš ho. Někdo flexinu zastracuje, já ne, jen se s í musí umět .
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:49
- Nahlásit
PetraK
Bukís nemá 100% přivolání, takže bez obojku ven nejde.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:50
- Nahlásit
Díky moc za reference
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:50
- Nahlásit
PetraK
je fajn, že to Adamita ustál, drbni ho pod krčkem.
on to neustál, ale oklepal se rychlejc než já, což je super
grimmh
Flexi nebo stopovačku?
minimálně zezačátku stopovačku, protože na flexině učíš toho psa akurát tahat na vodítku
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:51
- Nahlásit
PetraK
Máš pravdu paní. Obojí. Kdybych neměla kýbl místo hlavy, mohla jsem si to vydedukovat
Jj, ještě se mnou budete muset mít svatou trpělivost
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:56
- Nahlásit
denyk
se stromkama
a s pejskama
eh a moji choděj nahatý!
grimmh
Zeptám se vás jako odbornic - jaký obojek preferujete - kožený s měkoučkým vespod nebo ty látkové - a proč?
nésu odbornice a ani v podstatě nemám prefernce. Ešátor měl ten řetízkovej a páč mu zachránil kůži, když ho tehdy napadl pit pod krkem, že se do toh nějak asi zasukoval a škody pak byly asi díky tomu minimální. Tak jsem pak koupila zas. Ale na druhou stranu, třeba Feikině, když jí napadla ta čuba a šla jí po krku, zas zachránil kůži širokej koženej. Tak si nevybereš.
On i v koženým Ešátor vypadal divně, hrnulo mu to kůži na krku. takže v podstatě já nějak ani obojky nevybírám.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:58
- Nahlásit
denyk
Nezlob, u nás už se zase rozpršelo a hřímá. Já myslela, že váš prdelákov je od nás dál než jen pár minut Tos nám tu bouřku poslala expres
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 12:59
- Nahlásit
denyk
ten stormeckovej je bozi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 13:00
- Nahlásit
birma
protože na flexině učíš toho psa akurát tahat na vodítku
hele když bude mít štěndo, myslím, že zpočátku p rávě tu flexinu uvítá - jen nesmí psa pouštět jako draka, mít ho pořád v merku. Já jí nemám navolno, mám jí zaaretovanou. Blbý je to, že s sebou člověk táhne krabici, ale já na flexinu nedám dopustit. Štajnidlo na ní chodí líp než na pevným vodítku
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 13:02
- Nahlásit
PetraK
to měl štěstí s tím řetízkovým obojkem.
Taky si říkám, že mu někdy pořídím širokej s ostnama.
hrnulo mu to kůži na krku
jo tak to je
grimmh
eee to já né, u nás ještě bouří, to musel poslat někdo jinej
že váš prdelákov
to jsem jako nečetla
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 13:05
- Nahlásit
cernej caj
ten stormeckovej je bozi
já mám vůbec úlety teď mám třeba nové tričko
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 13:05
- Nahlásit
PetraK
Drzim palce, at jsou vysledky steru ok.
denyk
Bukvicka ma krasny obojecky.
Jo a prasata se uz neobjevili, tak snad...
birma
Huf, to je radost mit pobliz podobnou slepici se smeckou.
grimmh
Ja mam na stene obojky kozeny bez podsiti, az prcek vyroste, nasazuju klasicky retizkace, zapnuty samoze na nestahovani.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 13:08
- Nahlásit
Fifi
Bukvicka
blééé
Jo a prasata se uz neobjevili, tak snad
tak snad je někdo picnul
a co ty tadyk tak brzo, paní
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2014 13:09
- Nahlásit
denyk
to měl štěstí s tím řetízkovým obojkem.
jo dost velký. ucvaknul mu tehdy ten přívěšek s adresou a pak se o to asi šprajcnul, takže no sice zhmoždil na tom krku, ale nedostal se dál.
jo tak to je
no a mi se to nelíbí, jeho to vyloženě hyzdilo a taky řetízkáč se jen nandal na hlavu a šlo se, žádný zapínání nic.mám ráda jednoduchost
tričko
bych si měla asi pořídit nějaký s krafkama, tady by se to šiklo
Fifi
Drzim palce, at jsou vysledky steru ok.
děkuju vám paní moc. Odpolko budu vědět víc.
Jo a prasata se uz neobjevili, tak snad...
asi už jsou v šípkách, nebo v zelí
|