Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2943 . 2944 . 2945 . 2946 . 2947 . 2948 . 2949 . 2950 . 2951 . 2952 . 2953 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 12:52
- Nahlásit

Maya
spíš nárok na nadávky než na dávky bych měla myslím

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 12:52
- Nahlásit

birma
to je supr co to je to cos dostala?

sem mela uspech se svatebnim dortem, uz 3 lidi ze me mami cislo

Vero
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 12:55 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

birma
Třá kdyby si ho vzala Petra nebo Vero, tak už by taky chodil hezky a v klidu bez vodítka.

šmarja neblázni
já teda určitě ne, já bych už ležela nožičkama nahoře, navíc jsem flink a neřeším, co mi nevadí...
snad Petra, to je močikovná psovodka, co naučí myslím psa i chodit pozpátku, ale zas mám dojem, že ty máš celkově víc času zabavovat tu teriéří makovici a stejně bysme všichni postupovali stejným postupem.

edit- a víš co, já bych Adámka nedala prostě fyzicky, resp. fyzicky k poměru existujícího času

birma
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 13:00
- Nahlásit

cernej caj
co to je to cos dostala?
antiparazitární obojek, nejlepší na trhu, bratru za 800,- byl teda už otevřenej, tak místo 7-8 měsíců vydrží 6-7, ale i tak terno. Chtěla jsem ho v sobotu kupovat na For Pets novej

birma
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 13:03
- Nahlásit

Vero
navíc jsem flink a neřeším, co mi nevadí...
já jse tak hroznej lajdák, že občas neřešim nic. Kdybych byla důslednější (hlavně k sobě), tak už jsme asi taky jinde...

Vero
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 13:18
- Nahlásit

birma
Kdybych byla důslednější (hlavně k sobě), tak už jsme asi taky jinde...
tak to ale o mně platí taky
a vůbec, ze svýho pohledu z odstupu myslím, že postupuješ dobře a děláš maximum

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 13:20 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

grimmh

Díky za tip na pýrové théé. Koukám na co všechno je to dobrý. Ty si holka šiškovná.
Ten by pomohl i pérkovýmu vlkovi na ten cholesterol.

není zač, bejlí je dobrá věc, člověk ho má furt při ruce,nic to nestojí a je to funkční.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 13:42
- Nahlásit

Vero
a vůbec, ze svýho pohledu z odstupu myslím, že postupuješ dobře a děláš maximum

taky to tak vidím.

birma

hele práávě mě něco napadlo. nauč Adamitu, aby uměl chodit do stran podle povelu, levá pravá. A pak ho to nauč ve vodě. A pak ho budeš posílat levá pravá a von si uvaří makovici, uplave se k smrti a ty můžeš sedět na dece , klídek pijánko a čokle makej

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 13:50
- Nahlásit

PetraK
pak ho budeš posílat levá pravá a von si uvaří makovici, uplave se k smrti a ty můžeš sedět na dece , klídek pijánko a čokle makej

ale vážně, nebude on spíš taková jako bordera? prostě pes, kterýho smrtelník nemá šanci utahat, akorát mu naopak zvyšuje kondičku donekonečna a jedině jak se na něj dá jít je přes mozkovnu?
jako jak čtu birmu, tak furt vidím borderu - 60 km u kola, 5 minut odpočinek a vyskočí jak srnka co se jako bude dít, ale stačí půl hodiny hrát skořápky a je vyřízená alespoń na pár hodin

birma
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 14:05
- Nahlásit

Maya
když mi třeba shapujem a docela dlouho a nic jen ho to vybudí k aktivtě... to už když se hezky projdem, tak je klidnější a hodnější, ale tu fyzickou námahu potřebuje, přes hlavu to nejde vůbec...

PetraK
na to ho nemusim nic učit, stačí si sednout k vodě a pustit ho do ní

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 14:11
- Nahlásit

Maya

a jedině jak se na něj dá jít je přes mozkovnu?

no právě! to nebude pak jen o plavání, ale o tom, že bude muset respektovat povely, ono to plavání samotný je náročnější a když se ještě bude muset soustřeďovat, kdy má jít doprava, kdy má stop, kdy má jít doleva, kdy zpátky k birmě.... nenechat ho plavat jen tak, ale makat mozkovnou.

birma
si sednout k vodě a pustit ho do ní

to jo, chápu, ale když právě ho budeš povelovat a časem do toho zapojíš třeba i aport a pak aporty dva, kdy on bude muset jít pro ten kterej určíš ty.... no, to už je pak pro mozkovnu jiná. Ty si sedíš a on se musí soustřeďovat na Tebe, na to co má udělat, to je jiná holenku. věř mi.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 14:16
- Nahlásit

birma
když mi třeba shapujem a docela dlouho a nic
to nevím co přesně myslíš, já prostě měla na mysli takový ty aktivity, kdy pes musí přemejšlet, skořápky s kelímkama a míčkem, taky děláváme schovávání věcí, obíhání kolem stromů podle povelů doleva doprava a tak, přeskoky přes židli versus podlejzání židle atd., jakože na fyzičku nic moc, ale pes je ztahanej
ale popravdě nevím jak Adam, bordeře to stačí párkrát ukázat a už jí to celkem jde a už se může povelovat a psa utahat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 14:24
- Nahlásit

birma
zas bud rada, ze mu staci aspon to fyzicky, si predstav ze by vyzadoval takhle moc oboji

birma
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 14:26
- Nahlásit

PetraK
časem do toho zapojíš třeba i aport a pak aporty dva, kdy on bude muset jít pro ten kterej určíš ty.... no, to už je pak pro mozkovnu jiná. Ty si sedíš a on se musí soustřeďovat na Tebe, na to co má udělat, to je jiná holenku.
To jo, ale za těch 5 let, než bych ho to naučila, bych ouplně odvařila sebe...

Maya
to nevím co přesně myslíš
učení se shapingem. Většina lidí tvrdí, že jim odpadne pes po 5ti minutách, Adam teda rozhodně ne.
ale popravdě nevím jak Adam, bordeře to stačí párkrát ukázat a už jí to celkem jde a už se může povelovat a psa utahat
Než se Adam cokoliv naučí, tak aby to bylo použitelný venku a v jiný situaci než "jsme sami na zcela pusté pláni", tak je to běh na strašně dlouhou trať. Než pochňápnul obíhání stromů, tak to trvalo snad 2 měsíce a i tak to rozhodně neni, že bych šla a vysílala ho, nadřu se víc než on...

obecně u něj mám pocit, že čim víc zapojuje hlavu, tim víc musí mít toho volnýho pohybu, při kterym se po něm nic nechce, aby to mohl nějak vstřebat ty dojmy...

grimmh
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 14:40 - Změnil/a: grimmh
- Nahlásit

Ještě sem budu chvíli chodit a mé odhodlání a mnohaletá touha pořídit si psa totálně umře
Já jsem schopná ujít tak 15 km bez následků. Pak by mě asi šlehlo.
Vážně se ptám, jsem schopná dát psovi (maďarce) co potřebuje?
Kromě čůracích vycházek jsem počítala tak hodinu a půl dopoledne venku s nějakým programem a odpolední vycházka tak cca 8 km. Už mám vymyšlené trasy. Kromě toho doma nějaké hraní.
Fakt mi kleslo nadšení, že to snad zvládnu, když tady čtu jak jste obětavé a šikovné ve výcviku.

birma
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 14:49
- Nahlásit

grimmh
kliiiiid, každej pes nejni magor a je ouplně něco jinýho mít ho od prcka, kdy si ho natvaruješ na sebe. A my taky většinu dní jsme venku tak 2-4 hodiny denně, jen občas si takhle vyrazíme

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 14:53
- Nahlásit

birma
Než pochňápnul obíhání stromů, tak to trvalo snad 2 měsíce
no jo, tak to je blbý
co třeba alespoň doma zkusit ty skořápky? i když pravda to dost funguje akorát na žrací a nebo alespoň miíčkový psy, špicové se na to taky po chvilce vyprdnou
grimmh
Fakt mi kleslo nadšení
no to nemuselo, ona birma je fakt extrém

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 14:53
- Nahlásit

birma
a vubec babo, kde mas videa z rozlucky?

birma
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 14:58
- Nahlásit

Maya
co třeba alespoň doma zkusit ty skořápky?
to můžu. Zatim jsme zkoušeli hledání schovanejch pamlsků po bytě a to ho teda taky neunaví

cernej caj
že ty se připomeneš dycinky ve chvíli, kdy nevim co dřív zapsala jsem si to do blbečníku, tak snad večer budou

grimmh
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 14:59
- Nahlásit

Jedu pořád jak na horské dráze - jednou jsem nahoře a podruhý dole. Panebože jak já chci umět všechno, abychom měli spokojeného mazla.
Jestli mě do té doby nevykopnete, tak si ještě přijdete na svý až se TO bude blížit. Pochybnosti o svých schopnostech, žebrání o rady,......

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 15:15
- Nahlásit

grimmh

nešil. chodila jsem a chodím do práce, měla jsem a mám maďara. Myslím, že jim bylo a je dobře. Když budeš mít mnohem víc času, není se čeho bát.

Fifina má dvě perdelí teriérky, k tomu rotici, pracuje pravda doma ale pracuje taky dost intenzivně. A čoklidům bylo a je dobře, tak nešil

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 15:15
- Nahlásit

birma
sem četla "zapsala sem si to blbečku"

grimmh
spokojenej mazel predevsim bude, kdyz s nim budes zit, kdyz spolu budete pracovat, behat i odpocivat. Kazdej urcite jednou zacina, navic kdyz mate v rodine bernacku, tak urcite pro radu taky bude kam zaskocit kdyz vypadne internet, neboj se toho tolik

grimmh
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 15:21
- Nahlásit

Holky, děkuju za podporu - potřebovala jsem to slyšet.
Slibuju - Budu strašně pilná žačka.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 15:22
- Nahlásit

birma
můžu. Zatim jsme zkoušeli hledání schovanejch pamlsků po bytě a to ho teda taky neunaví
fakt? ty wogo, tak to teda nezávídím vůbec
grimmh
to nesmíš tak řešit, vono se to stejně nakonec všechno vyvrbí jinak protože znáš to, šedivá je terorie, zelený.....

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 15:31
- Nahlásit

pěkný fotky http://procproto.cz/veda-a-technika/planeta-zeme/f otografie-lidi-kteri-byli-ve-spravnou-dobu-na-spra vnem-miste/

grimmh
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 16:50
- Nahlásit

Maya
šedivá je terorie, zelený.....

Ty fotky jsou fakt povedený.

birma
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 18:41
- Nahlásit

tak už si začínám připadat fakt blbě, ale opět se mnou pojede na trénink mamka. Radši nedomejšlet, co si o mě musí okolí myslet Jenže co nadělám, když jí to baví se dívat, já jsem ráda, že mám videodokumentaci a nemusim smolit deníček, či tak něco a ještě jsem dneska utahaná jako kotě a fakt se mi nechce řídit v deset večer cestou domu?

grimmh
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 19:20
- Nahlásit

birma
Nebuď bláhová. Máš to jedním vrzem - vybiješ energii Adamovi i mamince. Kdybys jí nevzala sebou:
1) byla by zklamaná
2) neměla by vybitou energii a mohla by třeba malinko prudit
3) neměla bys video a muselas psát deníček
4) musela bys řídit
5) NEUDĚLALA BYS DOBRÝ SKUTEK

A lidi si můžou myslet víš co...........

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 19:32
- Nahlásit

Rumštáááájn
Radši nedomejšlet, co si o mě musí okolí myslet
slušný okolí si nemyslí nic, nebo že je super, že se s maminkou snesete, co si myslí neslušný okolí je jedno.
Maya
fotky super, pana maskáče Michal vůbec nenašel

Dělám kohouta na víně a je to VÝBORNÝ. Mňáááám

grimmh
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 20:48
- Nahlásit

kachna_
A je z toho cítit to víno? Já na víně nerada, ale vždycky když se někde probírá kohout na víně, tak mi to evokuje francouzskou kuchyni a tu tedy můžu
Tak dobrou chuť

<< 1 ... 2943 . 2944 . 2945 . 2946 . 2947 . 2948 . 2949 . 2950 . 2951 . 2952 . 2953 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání