| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 10:56
- Nahlásit
grimmh
Petro, záloha je tu - synovo rodina, kdyby teda fakt bylo nejhůř.
tak to je další supr
Tak nějak bych to chtěla, ale bojím se, abych včas odhadla tu hranici, aby nebyl zblázněnej do opravdové lovečiny.
Jestli se toho okamžiku s velkým O dožiju v plné síle, tak budu somrovat rady.
dožiješ! Neboj. POkud člověk nechce lovečinu dělat doopravdy, je myslím lepší to tomu psovi dopřát zprostředkovaně, upevnit to co v něm je - vystvování, vyhledávání, ale proč nejet aporty, hledání na věci atd.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 10:56
- Nahlásit
cernej caj
kdyby sis koupila tu lajku, tak bys věděla o jakým rektůrku to ešuska mluví
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 10:59
- Nahlásit
cernej caj
myslím, že s vižlou to je jak s borderou, lítat kolem ti nebude neb to jí nudí, takže zdrhne, tudíž na vycházkách ne že běháš maraton se psem po boku, ale lítáš jak debil za psem a se psem sem a tam a kolem dokola a snažíš se ho zabavit, huh moje smrt huž po tejdnu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 10:59
- Nahlásit
Maya
nojo, zlatej spic nebo selmie
a uz chapu proc denyky pokazdy tak funi, kdyz spolu telefonujem a ja se ptala jestli bezi a ona ne, ze jen de nekde do kopce, ale jesli teda jeji chuze je polobeh, tak to naprosto chapu uz
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:01 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
ja si myslela, ze neni problem, kdyz normalne des nebo obcas popohenes, ze vizla si proste lita kolem, nebo nejaky ty hry , aport a tak, ale fakt sem netusila,ze fakt treba celych 6km vedle ni bezis na vychazce (ty teda spis vybihas na vybehy, ne?)
když je chceš něco naučit, když je chceš mít ovladatelný, tak jak si představuju já, tak si opravdu mákneš. Mají v sobě ten zájem o zvěř a ty ho nesmíš zlomit, musíš ho nasměrovat, usměrnit.A to opravdu stojí práci, čas, usílí a nalítaný kilometry. Pak v dospělosti je to už pochopitelně o něčem jiným, ale zase - já jsem s Ešusem za tou zvěří chodila cíleně i dál, aby právě měl tu spolupráci se mnou. A věř že svižnej pohyb ve vysoký trávě, rozoraným poli a to ne pět minut, je kapek namáhavější . Nenechávám psa moc jen tak lítat kolem. To pro něj ani není zábava - pochopitelně, ž ejooo, musí mít svůj prostor pro to být psem, ale musí to bý vybalancovaný. Jsme celý dny pryč, ten pes čeká, až se vrátíme a pokud s ním půjdu ven jen tak, že si bude lítat, bude ze mě venčič, nebudeme ti parťáci. Není to o tom, že s nimi celých šest km běhám , to ne, ale velkou část s nimi pracuju, tzn. tempo je přizpůsobeno jim a věř tomu, že vižlí tempo je o dost rychlejší , než to moje (a že nejsem pomalá). A stejně jako to bylo s Ešusem, je to teď s Blankou, chodíme za tou zvěří, chci jí naučit spolehlivosti. Takže celou dobu spolupracujeme
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:04
- Nahlásit
Maya
ale lítáš jak debil
no možná se to taky tak dá říct, ale není to tak. Já prostě každou procházku s těmi psy jsem v úzkým kontaktu, Se mnou se třeba při procházce nedá moc telefonovat - brůtice by mohla vyprávět, když mě iks krát chytla venku, že to moc o tom není, já se věnuju jim a ničemu jinýmu. Však taky oni jsou celý den doma sami, bez náplně hnípou, takže po těch iks hodinách když přijdu domů mají plný nárok na mou stoprocentní pozornost. Bez ohledu na plemeno
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:21
- Nahlásit
Já teda musím říct že teda asik takového akčňáka zas nemám . Ikdyž jak píše PetraK do zhruba 2 let to bylo docela maso, zdrhání v lese atd. Už jse měla koupenej i EO, ale nikdy jsem ho nepoužila, pes byl najednou jak vyměněnej prostě 14 dní a byl pak úplně někdo jinej
A co se týče myslivcování....no jsem trochen na vážkách. Někteří používají takový dryl, že nakopat do zadnice
A teda třeba známého výmarka taky prostě občas zdrhne za zvěří, ikdyž má zkoušky a měla by "poslechnout na slovo" prostě ten pud je silnější.
Bukís je tak trochu mamánek, sice zdrhne jen tak třeba na minutku, ale když mám možnost ho pozorovat tak čučí kde jako jsem a někdy se schovám za strom, je zmaten divím se, že se nerozbrečí (většinou totiž zapadne do roští :smirk
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:29
- Nahlásit
denyk
2 let to bylo docela maso, zdrhání v lese atd.
no a tomu jsem právě já předešla tím, že jsme se to učili, což teda pravda náročnější bylo
Někteří používají takový dryl, že nakopat do zadnice
není zapotřebí.vůbec, Dá se to děla hezky. Nicméně, jak říkám, nechtěla jsem v psovi budit právě ty pudy víc, než je nutno, když je pak nebude moci využít. O tom, že jsou kolikrát ti myslifcující psi v podstatě nedocvičeni, o tom nemá cenu ani mluvit.. Já jsem třeba hrozně dlouho nevěděla, co u nás jeden čas znamenala častá střelba - pak jsem zjistila, že to si jeden myslivec přivolává psa - vystřelil a pes věděl, že když neposlechne = bude mít broky v kožichu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:29
- Nahlásit
PetraK
zlatej spic, kterej je spokojenej kdyz si cmucha v poli a vobcas vydesi bazanta teda
denyk
nechces EO zapujcit nebo prodat? jestli ho jeste mas? kamoska by ho zvazovala ale krz financ ted nerealny
e, že se nerozbrečí
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:34
- Nahlásit
Taky bych chtěla mamánka ale budu variabilní a přizpůsobím se Věřím, že síly nějak rozvrhneme. Vždyť to psisko bude mít důchodce na krku 24 hodin
Asi jsem nezmínila, že bysme chtěli psí holčičku.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:42
- Nahlásit
cernej caj
zlatej spic,
jj, se špicem můžeš na procházce fotit i telefonovat a kochat se, protože na nějaký šaškování páníka se vybodne, když ta největší zábava je pobíhat kolem a čuchat v trávě
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:42
- Nahlásit
grimmh
. Vždyť to psisko bude mít důchodce na krku 24 hodin
já bych to s dovolením otočila: vždy't ten důchodce bude mít to psisko na krku 24 hodin
že bysme chtěli psí holčičku.
ehm, hmm a od toho si slibujou důchodci co? Blanka je taková sviň podšitá, jako každá fenka , hošíčci jsou přímočařejší .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:43
- Nahlásit
Maya
cernej caj
no jo, když já mám toho psa na to abychom fakt byli spolu a spolu něco dělali. I když prostě fakt nevěřím, že špic by za tu pozornost a společnou zábavu taky nebyl rád.
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:44
- Nahlásit
Vrtá mi hlavou jedna věc - odměňování pejsků pamlskama -když sleduju nějaký videa výcviků a vidím, jak v pejscích mizí tuny pamlsků, nehrozí pak torze žaludku?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:47
- Nahlásit
grimmh
ty tuny pamlsků jsou na pidimidi kousíčky. Já už jsem zdatná i v dělení piškotů, jsem fakt schopná z nich udělat kousíčky o velikosti půlky nehtu na malíčku . Jsem velkoodměňovač a zatím nic, jsou to opravdu malé kousky- musí být, aby se pes nepřesytil.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:48
- Nahlásit
PetraK
ale nikdo nerika, ze za ni spic rad neni, ale nemyslim, ze bych fakt vedle nej musela behat celou vychazku nebo se mu celou vychazku plne venovat, on si spokojene proste cenicha, obcas koukne kde su, ale ono asi i tim, ze treba ferina neni skoro hrava to trochu byt muze, ze se v tomto ohledu jim venku nevenuju
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:50
- Nahlásit
PetraK
já bych to s dovolením otočila: vždy't ten důchodce bude mít to psisko na krku 24 hodin
No větší závisláci asi budeme my. Ale budu se i při té opičí lásce snažit být ve výchově důsledná - vím, že nedůslednost by se nám zle vymstila. Jen tu výchovu uchopit za správný konec o to tu hlavně půjde. Na cvičák u nás v místě se obracet nebudu - víc nefunguje než funguje a svoje dobré dny už má asi dávno za sebou. Pokusím se nakontaktovat někoho u nás, kdo absolvoval základní lovecký výcvik a bude ochoten předat rozumy. Taky vím, že se tu dělají poblíž asi týdenní výcvikové tábory loveckých psů, tak to tam zkusím jet omrknout.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:50
- Nahlásit
PetraK
vystřelil a pes věděl, že když neposlechne = bude mít broky v kožichu
fuck
jsou to magoři, jeden jágteroš tadyk nedaloko chytnul na zahradě ovci za nohu. Ten magor ho pak vyvěsil na strom za nohy....nebo NOK neposlechl a myslivec řekl že je to pes na hovno a zastřelil ho....
Vím že u vižláků to není o tom řvát a být drsnej, to si pak čék kope hrob.
cernej caj
EO už jsem prodala jsou to asik 3 roky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:51
- Nahlásit
PetraK
špic by za tu pozornost a společnou zábavu taky nebyl rád
jako mlaďoch byl, to jsme taky dělali, ale pak ani omylem, maximálně by dělal něco, za co by každý dvě vteřiny dostal mlsku, to jo, i když pravda takový odložení, kdy pes se natahuje jak žvejkačka kolem dokola, aby se ani nehnul a přitom si mohl počuchat v trávě je taky něco
i když to asi neplatí u všech, Dorin taky není takový čuchač, ale Kim ten zaboří nos jen vyjdem za plot a v podstatě zase na stejným místě po návratu zvedne prvně hlavu
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:54
- Nahlásit
denyk
jsou to magoři, jeden jágteroš tadyk nedaloko chytnul na zahradě ovci za nohu. Ten magor ho pak vyvěsil na strom za nohy....nebo NOK neposlechl a myslivec řekl že je to pes na hovno a zastřelil ho....
Vím že u vižláků to není o tom řvát a být drsnej, to si pak čék kope hrob.
My to doma říkáme pořád, když vidíme v TV nebo čteme o týrání zvířat, že některý lidi jsou svině a udělali bysme jim přesně to, co oni těm zvířátkům.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:56
- Nahlásit
cernej caj
treba ferina neni skoro hrava to trochu byt muze, ze se v tomto ohledu jim venku nevenuju
tím to není, co vím, ta většina vlčích si prostě v dospělosti víceméně přestává hrát, já si s Kimem na procházkách hrála dost když byl mlaďoch a bavilo ho to, ale pak prostě ze dne na den jako když utne a dneska kdybych kolem něho skákala s hračkma, klackama a podobnýma věcma jako kolem bordery, tak tak maximálně po mě loupne vokem, pomyslí si, že jsem se zbláznila a bude si čuchat dál
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:56
- Nahlásit
denyk
je to děsný, ale taky znám takový lidi, bohužel s tím člověk nic nenadělá
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 11:58
- Nahlásit
Maya
klackama a podobnýma věcma jako kolem bordery, tak tak maximálně po mě loupne vokem, pomyslí si, že jsem se zbláznila a bude si čuchat dál
timik se trosku obcas chytne, ale spis teda to cmuchani ho taky bavi vic, ale proste je fakt, ze porovnani se selmii je uplne jinde
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 12:19
- Nahlásit
Maya
cernej caj
a když je baví čuchání, proč s nimi nehrát hry, kde to čuchání můžou zapojit? Ešus pak taky v dospělosti nelítal za každým klackem, nebo to nebylo o tom, že jsme celou dobu při procházce házeli aport. Spíš jsme hrály různý hry.
grimmh
No větší závisláci asi budeme my. Ale
to je každej, koho vižla dostane do spárůch . já jsem nejspokojenější, když jsem se psem venku a něco si kutíme.
nedůslednost by se nám zle vymstila
ano, důslednost je nosný kámen. Jen je důležitý vědět, že důslednost neznamená tvrdost, ale že to do toho konce dotáhnu.
Já jsem si Ešusa cvičila sama, na cvičák jsme zašli prvně až v půl roce- a ten první jsme hned zase opustili, neb paní cvičitelka jaksi nedokázala pochopit, že jsme se sice učili povel k noze, ale tak, že pro štěně to znamená že jdeme prostě u nohy. Nikoliv nějaký obraty vlevo, vpravo vbok. A hodlala mu to vysvětlit pomocí škubání vodítkem. sdělila jsem jí, ať si tady vesele dál škube, ale už bez nás, že s tímhle ať na mě a malý štěně nechodí. Pak jsme na jiný cvičák vyrazili až v osmi měsících, kdy jsem chtěla, aby se dokázal soustředit, než uhodí puberta i ve velikém počtu psů a lidí. Tam to bylo super, fajn cvičení, žádnej dril, děláno všechno pro psy a hlavně do cvičení zařazeny i socializační cviky (těsný kruh lidí se psy, pes v odložení mezi nimi a dostal přivolání atd. , společný socializační procházky po výcviku,kdy se psi odreagovali, fajn to bylo). Cvičák to chce vybrat dobře.
S loveckým výcvikem mi hodně pomohlo to, že jsem si prošla starou literaturu a přefiltrovala si odtamtud starý výcvikový metody, jak psa přinutit k něčemu, ale měla jsem hlavně ten postup, jak na to.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 12:37
- Nahlásit
PetraK
proč s nimi nehrát hry, kde to čuchání můžou zapojit
protože to by si pak nemohli čuchat kde chtěj
jako jde to, ale stejně jako cvičení, jen na chvíli, pět deset minut a šmitec, další zase zejtra
jako s Kimem jsme dělali stopy, když byl mlaďoch, to ho taky bavilo, ale dopadlo to stejně jako s hračkama, ani nasalámovaná stopa pak nepomohla, jak ho něco nebaví, tak začne kravit a to je konečná
jako borderáka jsem naučila hledat tenisák, rozlišovat hračky a podobný ptákovinky normálka, ale to je fakt úplně o něčem jiným
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 12:42
- Nahlásit
PetraK
ale byl by to zajímavej experiment, necheš si k Blanici pořídit špice? jestli by to s váma dával nebo ne
ale třeba chovatelka od kachny Batyny je co se týká psů dost akční člověk, dělá agi a víkendy na cvičáku apod., má zkušenosti s pracovníma psama a říká v podstatě to samý a na procházky chodí s kámoškou aby se nenudila
i když pravda teď má echt špicí torpédo, ale zatím je to mladý, jsem zvědavá, jestli to vydrží i za rok
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 12:48
- Nahlásit
Maya
ale byl by to zajímavej experiment, necheš si k Blanici pořídit špice?
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 12:58
- Nahlásit
PetraK
ano, důslednost je nosný kámen. Jen je důležitý vědět, že důslednost neznamená tvrdost, ale že to do toho konce dotáhnu.
jsem a věřím že zůstanu do konce života zastáncem pozitivního přístupu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 13:00
- Nahlásit
Maya
necheš si k Blanici pořídit špice?
ne- e nechci, krz ty vlasy, nejsem česací, za chvíli by vypadal jak puli jinak spešl vlčí špic se mi líbí, jak vzhledem, tak povahou. Takže, kdyby byl hladkosrstej, proč ne
já nevím, pořád mi to nekoresponduje s těma špicema s cirkusu, a s tím, že povětšinou psi právě rádi spolupracují - mají to tak nějak zakódováno. Plus těch pár špiců - nemnoho, pravda - co jsem znala či znám. Jak Taftina od známých, tak teď u sousedů Stará Přenosilka - obě jsou aktivistky, obě zájem o balonky.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2014 13:05
- Nahlásit
PetraK
nekoresponduje s těma špicema s cirkusu
nevím, cos znala za špice, ale v těch cirkusech to jsou menší špicové, obvykle malí nebo střeďáci a fakt můžu říct, že jsou kapku jiní než vlčí špic, to co jsem psala se týká vlčích špiců bo jsou tady v přesile, možná je to tím, že přece jen ti menší byli buď gaučáci s člověkem a nebo střeďák formanský hlídač, tudíž v podstatě taky s člověkem na cestách, kdežto vlčí špic byl vždycky jen hlídač dvorku a to musel dělat sám a sám
|