| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 23:18
- Nahlásit
Vero
Tak to podle mě závisí na tom, jak člověk cvičí. Pokud psa do splnění tlačí (přitažení na vodítku, narovnání do poloh) a ještě třeba v kombinaci se slabou motivací, tak to tak bude, protože to pes dělá, aby se vyhnul tlaku a když jednou ten tlak nepřijde, tak co kdyby to vyšlo i příště. V takový situaci je povel vlastně výhružka "udělej to, nebo..." takže se pes rád uleje.
Ve chvíli, kdy je pes dobře namotivovanej a bere povel jako možnost získat odměnu o kterou stojí, tak se logicky na ty povely těší a už to, že ten povel vydáš je vlastně odměna. Pak když neposlechne, tak nic nekápne a pokud o tu odměnu fakt stojí, tak proč by se o ni příště zase připravil, že jo
Takže u prvního způsobu je problém v tom, že to donucení musí přijít vždycky, což je dost náročný. U druhýho zas musíš psa přesvědčit, že o tu odměnu fakt stojí, což bude u některých psů asi ještě náročnější
|
birma
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2014 23:21
- Nahlásit
Fifi
On je normálně naštěstí v tomhle v pidlivizaci docela schopnej (i tak při konventraci lidí stopku neužívám, s nim je to zbytečnej risk), ale na poslednim výletě načuchnul hoooodně zvířátek a to jsem vlála já
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 06:57
- Nahlásit
grimmh
nojo, tak ja se taky narodila do panelaku a pak bydlela po cihlovejch bytovkach v centru brna... v tomto ohledu sem se k tomu musela dopracovat sama, pac rodice leda autem k hradu nebo na ledni brusle za humna u babicky, pripadne na houby kousek od silnice s flekem na auti
(tedy asi 168) tak uz tu mas minimalne jednu 168 podporu
Fifi
nejak sem nepostrehla kteryzto cumacek ma pacinu?
kachna_
ty ses ale sikovna kachnicka
Vero
pak lítá i s kolegou po bytě, jeden v hubě vleče celý kuře,druhej půl štangle od vetamixu.
ty se fakt doma nenudis rano sem si sla umyt hlavu a ve vane cerny kocici stopy, vubec nechapu, jak se tam ten kocour dostal
tak snad buldozerkovi bude lip, ten to vzdycky tak utrpne chudak snasi jak nejhorsi pokoreni
no jinak sem se asi total dorazila, paralen na noc me rozhodne klidnou a vyspatou noc nezaridil, no hruza... uz to pocitam skoro na 14dni, co me to nachlazeni dementni nechce pustit, co s tou svini mam jako delat?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 07:57
- Nahlásit
cernej caj
nachlazeni dementni nechce pustit, co s tou svini mam jako delat?
Vyležet ať nedopadneš jako já
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 08:07
- Nahlásit
birma
nj, je fakt, ze ted je navic jeste takove blbe obdobi, obrovsky vykyvy teplot rano+vecer/odpoledne...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 08:12
- Nahlásit
cernej caj
ono možná by to chtělo atb nebo prostě nějak doléčit, třeba známá měla loni něco podobného, furt marůdek a nemohla se toho zbavit a pak jí vlčí špicka sejmula tak, že si rozmlátila ksicht a nos a tím pádem jí náhodou přišli na to, že má chronický zánět dutin, chodila na výplachy a od tý doby je v pohodě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 08:13
- Nahlásit
Maya
ty dycky umis cloveka potesit, jen co je pravda
a kde je denyky? su zvedava na jeji lovecky uspechy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 08:21
- Nahlásit
cernej caj
ty dycky umis cloveka potesit, jen co je pravda
tss však možnost najít příčinu a natrvalo vyléčit by nebylo marný ne?
Píšou mi zas z toho nakladatelství, asi to fakt nebude spam, tak nevim, jeslti jim tam mám napsat, že maj blbej mail
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 08:25
- Nahlásit
Maya
Bych jim napsala
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 08:39
- Nahlásit
Maya
tak to asi zkusit muzes, no, su zvedava co to je za omyl nebo cilenou lakacku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 08:40
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!
kuk na strejdy
se mi tak ukrutně, ukrutně nechtělo do prasé!! Po dlouhý době jsem spala durch, celou noc a přála si, aby to ešče nějakou chvíli vydrželoooooo! a v tom budík, zrovna, když jsem lezla po jakýmsi žebříku na olympijským stadionu do hrozný vejšky . A možná dobře, jak se znám, zamotala by se mi šiška a spadla bych
kachna_
, ale to nevim, jak bych udělala toho havrana a jestli by v tom Kačenka byla ochotná jít na ples
jo a kdyby holky potřebovaly nějaký tý škrpálé jako má malá čarodějnice, můžu klidně půjčit
birma
Mlíka s medem jsem jenom za dnešek vypila minimálně litr a pů
bože je mi zle jen to čtu, jsi statečný tvor
zasrák
vo tom nepochybuju,
Jo Walda mě dorazil, nemám sil...
myslela jsem si to, či spíše si byla dosti jistá . A mně se líbí jak von se dycky vynoří udělá brekeke a zmizí někdy si říkám - že je to něco jako kvartální alkoholik
Fifi
birma
Stejně tak neřešim, že stopku napíná, jak jí nepoužívám k přitahování psa, ale jeho příchod je vždy dobrovolný, tak je mi jedno, že si uvědomuje, že ho s ní omezuju.
Tohle je pro hodne lidi asi problem pochopit. A uz vidi de facto psa, kterej si vlaje na snure jen tak letem svetem, protoze ho vic nekocirujes a "dela si, co chce"
no já tomu říkám telefonní šňůra, páč to je způsob, jak se se psem domluvit, naučí se přes to se domlouvat, nebere to pak jako omezovadlo."Tudíž pak není nutný trapný postupný odstraňování, páč navíc v momentě, kdy se štopka odšťopkuje, tak se navolno začne jakoby od znovu v blízkosti mé, aby si to pes vochodil navolno a to zpočátku při snížených krirtériích.
Takže u prvního způsobu je problém v tom, že to donucení musí přijít vždycky, což je dost náročný
tak! Moc hezky shrnuto. Todle neumím tak to dobře poskládat, aby z toho vyšlo něco pochopitelnýho. Já to vím, ale neumím předat.
cernej caj
uz to pocitam skoro na 14dni, co me to nachlazeni dementni nechce pustit, co s tou svini mam jako delat
to vole kafe! se potýkáš s tímdle svinstvem co řádí kolem a pak jedeš chrápat v noci ven? ťululum na ptáčky , ne? Mazej do postele, bože dítě, kdybys byla moje zřežu tě a přivážu k betli
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 08:42
- Nahlásit
Fujtajbl ve spolek !
nachlazeni dementni nechce pustit, co s tou svini mam jako delat?
Vyležet ať nedopadneš jako já
přejem všem chorobám a chorůpkám brzké uzdravení.
U nás nic nového, krom práce jsme s jelitem stihli ještě dvě velkoprochajdy. A včera už skoro doma přesně ve chvíli kdy sem si říkala jak je to jelito hodné a nic neřeší jela hlasitá motorka ... no prostě ho nasrala tak si zařval noooo
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 08:46
- Nahlásit
PetraK
to vole kafe! se potýkáš s tímdle svinstvem co řádí kolem a pak jedeš chrápat v noci ven? ťululum na ptáčky , ne? Mazej do postele, bože dítě, kdybys byla moje zřežu tě a přivážu k betli
líp bych to nenapsala !
má pravdu přeceda !!!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 08:48
- Nahlásit
PetraK
když jsem lezla po jakýmsi žebříku na olympijským stadionu do hrozný vejšky
si lezla na stupínek vítězů ne? bo při tvojí postavě to je děsná vejška ..a jakou medajlu si nám dovezla ?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 08:51
- Nahlásit
birma
PetraK
je to zajímavý s tou stopkou, já teda stopku používala jen chvíli když byl Kim v pubertě jen vyloženě jako omezovadlo než to období přejde, ale úplně mimochodem a nechtěně se na ní naučil povel Stůj, když se rozběhl a já řvala Stůj ty hajzle většinou v ten moment když to napral do stopky, pak když jsme stopku za pár měsíců sundali, tak stačilo zavolat Stůj a přimrznul na místě, prostě reflex ze stopky jak vyšitej
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 08:51
- Nahlásit
PetraK
bys mi napred musela zkontrolovat kapsy, esi se mi tam uz nevotvira kudla
Fajka
no ale aspoň sis chvilku mohla myslet, že je jelito zlatíčko hoďnoučký
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 08:53
- Nahlásit
cernej caj
no, su zvedava co to je za omyl nebo cilenou lakacku
no nevím, možný je všechno, ale se spamem, který by působil tak seriozně a opravdově jsem se fakt ještě nesetkala
tak asi jim tam napíšu a uvidím, když tak na seznamu funguje ten spam filtr celkem spolehlivě, takže případný příval spamu odfiltruju
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 09:04 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fajka
líp bych to nenapsala
no dyk je švihlá po makovici!! je načatá chorobou a jde chrápat do mínus tří a pak se diví, že jí paralen nezabral!!! Kafe, kafe, tomu se říká, koledovat si, víme? Já jsem poctivě ležela čtyři dny a bylo to málo, další tejden jsem s tím bojovala a i když jsem chodila do prasé, tak jsem přišla dom a byla za hodnýho pacoše,
] bo při tvojí postavě to je děsná vejška
si drzá Fajfka a dostaneš do držky, hned vo víkendu!! ani vůbec nevim kam a proč jsem tam lezla, zas nějaká moje hovadina
cernej caj
esi se mi tam uz nevotvira kudl
nevyhrožuj,nevyhrožuj, se tě nebojim
Maya
je to zajímavý s tou stopkou,
no já jsem tehdá nevěděla to co vím dneska, ale nějak instinktivně jsem s tím tak pracovala,nechtěla jsem používat to, že pes cárá stopku za sebou a já jí hlídám, to je podle mě úplně na prd a nebezpečný, já jsem chtěla, aby se pes NAUČIL MĚ VNÍMAT, to bylo pro mě důležitý, no a protože u tý zvěře bylo jasný, že mě zpočátku vnímat rozhodně nebude, tak jsme začali nakrátko a v mojí blízkosti, chodili jsme spolu a já ho učila, co po něm chci, postupem času se mu to ochodilo, naučil se vnímnout mě i odměnu a stopku bral vždycky jako signál skvělý zábavy, která nás čeká( a zůstalo mu to tak do konce života, kdy jsem pak stopku používala na naše pseudostopy. )Postupně se stopka prodlužovala, pes získával při práci větší samostatnost, když fugnoval spolehlivě na šťopce, začali jsme bez ní a zase v mojí blízkosti, pes už věděl co po něm chci. a pak jsem zvětšovala tu vzdálenost. V době puberty jsem na psí hrátky měla prádelní šňůru, kterou jsem měla jako jen pojistku na vytažení ho , když nezareagoval na jméno /přivolání jsem ani nezkoušela /,
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 09:12
- Nahlásit
birma
nemám pocit, že ty dva způsoby, mus a chtění, se navzájem nutně ve všech momentech učení musí vylučovat...
ale jako jo, rozumím, co máš na mysli, a věřím, že se s Ádou dopracuješ dobrýho výsledku
cernej caj
no jinak sem se asi total dorazila
esis jela ještě marodná spát v minus tři venku, tak se asi nedá divit?
jinak ráno jsme vyrobili (ááách plurál nebijte mně) bobka na první pokus...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 09:14
- Nahlásit
PetraK
no já taky nikdy stopku nenechala tahat po zemi, přišlo mi to vždycky jako blbost, měla jsem jí normálně v ruce, šlo mi primárně o to, aby pes nezdrhul, protože prostě v pubertě začal zdrhat, ale přivolání naučený měl a bylo mi jasný, že až puberta přejde, bude zase v pohodě, ale nikdy jsem psa na stopce netahala k sobě, buď jsem ho nechala bejt a nebo když jsem věděla že přijde, tak jsem ho přivolala, netahám psy ani na flexině, ale přivolávám je, jen v tý pubertě jsem měla strach, že mi tu flexinu přerve, tak jsem jí vyměnila za stopku
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 09:16
- Nahlásit
PetraK
když fugnoval spolehlivě na šťopce, začali jsme bez ní a zase v mojí blízkosti,
já to s tou šťopkou neuměla vůbec, nesnášela jsem ju. a myslím že nejlepších pokroků jsme dospěli bez ničeho, po krocích od velké blízkosti. chodili jsme teda v místech, kde se zajíc vyvrbit nemoh.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 09:21
- Nahlásit
PetraK
dyk je švihlá po makovici!! je načatá chorobou a jde chrápat do mínus tří a pak se diví, že jí paralen nezabral!!!
souhlas !! líp bych to nenapsala !!
si drzá Fajfka a dostaneš do držky, hned vo víkendu
to už je tedle víkend ????? o jo jooj já už budu hodná dědečku !!!
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
Vero
jinak ráno jsme vyrobili (ááách plurál nebijte mně) bobka na první pokus
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ať žije BOBEK! Gratuluju VÁM
úleva co? A to myslím doslova, páč pro jak pro něj, tak pro Tebe :_)
Maya
netahám psy ani na flexině, ale přivolávám je,
no přesně když jsem měla Blanimůru zpočátku na šťopce, bylo to stejný, prostě se jen učila přivolání na větší vzdálenost, než na vodítku. Chci aby pes přišel dobrovolně, protože to když se naučí, je to v něm pevnějš zapsaný na hadrdisku
|
cernej caj
Člen |
- Nahlásit
PetraK
ja to myslela tak, ze ti ten kurt k posteli prezeru a zdrhnu, az se budu nudit
Vero
bobka na první pokus.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 09:26
- Nahlásit
Vero
nesnášela jsem ju. a myslím že nejlepších pokroků jsme dospěli bez ničeho, po krocích od velké blízkosti. chodili jsme teda v místech, kde se zajíc vyvrbit nemoh.
taky ju nesnáším a taky proto, šla u Blanky velmi rychle dolů . S Ešusem jsem ale to ale musela naučit, a chtěla jsem to mít hodně, hodně pevný, což se mi vyplatilo v tom, že prostě suprově vystavoval a pak třeba když fakt našel malinký zajíce, byl schopen se ani nehnout, jen nadšením funět. Chtěla jsem, aby na něj byl stopro spoleh, abych mohla jít kdykoliv a kdekoliv bez debilního vodítka, nebo šňůry. Byla to šichta, ale vyplatilo se to.
Fajka
o už je tedle víkend ????? o jo jooj já už budu hodná dědečku !!!
blbý co?
o jo jooj já už budu hodná dědečku !!!
pozdě!
uvažujem ale, že to bude asi jen prodlouženej víkend nebo tak něco, když není sníh.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 09:27
- Nahlásit
cernej caj
a zdrhnu, az se budu nudit
si tě zkontrolujeme, víš?
Hele fakt to není čurina, sousedce Danušce se to vrátilo už po 3.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 09:28
- Nahlásit
PetraK
no já vím, ale mě to doma prostě neba ale o víkendu asi budu doma odpočívat a věnovat se domácím pracem
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 09:30
- Nahlásit
PetraK
uvažujem ale, že to bude asi jen prodlouženej víkend nebo tak něco, když není sníh.
no nevím jak tam vejš...ale tady není vůbec no pro vás blbý já sem nadšená že se dá cárat všude
Tak uvidíte no..i když dorazíte jen na víkenda tak se určo o víkendu uvidíme...krom toho teda my máme momentálně takový práce a tak šibeniční termíny že v tejdnu by to asik stejnak moc na courání nebylo němčouři si zas na nás vymysleli rychlovku..prostě nemožné napočkání, zázraky do tří dnů ...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 09:30
- Nahlásit
cernej caj
no já vím, ale mě to doma prostě neba
hele, jak myslíš děfče, vono aby se pak doma nenudila zatraceně dlouho, víš? zatímco tady by to mohlo jít jednoduše, pak už to tak jednoduchý být nemusí.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2014 09:31
- Nahlásit
cernej caj
ale o víkendu asi budu doma odpočívat a věnovat se domácím pracem
jedinou kterou máš povolenou bude žehlení a zahřejvání betle
|