Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2817 . 2818 . 2819 . 2820 . 2821 . 2822 . 2823 . 2824 . 2825 . 2826 . 2827 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 08:31
- Nahlásit

cernej caj
hele, to máme stejný, já sice telku mám, ale zase nemám to auto
pak je to s dovolenou a hlavně s horama, vysvětlit někomu, že jet si zalyžovat považuju za vyhození peněz a radši se projdu se psama je nadliský výkon, o dovolený u moře ani nemluvě
a s tím kávovarem je to fakt super příklad, jako chápu, že si někdo pořídí třeba domácí pekárnu, že si chce dělat svůj vlastní chleba, ale kávovar je fakt typický vyhození peněz

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 08:40
- Nahlásit

Maya
no s tou dovčou je to taky, když mě to u moře nebaví tak k němu nejezdím a lidi si říkaj, že su asi chudák když jedu do kempu k rybníku a ne na 14 dní do španělska, ale je to o těch prioritách hodně... a já radši narvu peníze do svých koníčků, než do něčeho, co by se mělo podle ostatních

S kávovarem bych ale tak rychlej soud neměla, protože kamarádka miluje hodně kafe a od té doby, co má kávovar, si ho moc pochvaluje, že ona si tak dobrý kafe neuvaří. Ale ty kapslový, to je černá díra na peníze bez debat.

ale zas je fakt, že já ještě nejsu ta střední třída, podle čeho se to vlastně určuje?

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 08:49 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

Tak holky, mám to taky tak, na dovče v Chorvatsku jsem byla 15x, takže už po tom nějak moc netoužím, vlastně od tý doby co mám Bukíse, tak mě to tam přestalo bavit, ikdyž moc ráda plavu. Poslední 3dovči jsem jela jen proto, že protějšek prostě chtěl.
Jinak je pro mě ideální dovolená někde kde je hezká příroda,
na chalupě, kde není moc lidí, kde můžu chodit s Bukísem na výlety.
Auto nemám nikdy jsem neměla a ani ho nepotřebuju. Jde jen o zvyk. Mám sice řidičák, ale mám nějakej blok, prostě nemůžu řídit, bojím se odpovědnosti.
Kafe mi nechutná, občas si dám 3v1 když nemám v práci sušenku, nebo když šéfka udělá latté, ale jinak mi nechutná ani mi nevoní

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 08:51
- Nahlásit

cernej caj
seš střední třída - práce v kanclu, pravidelný příjem, hypotéka = ukázkový případ
s tím kávovarem jsem to myslela tak, že ho má kdekdo, i když většina z nich nepozná rozdíl mezi těma kafama, ale ty woe, v kávovaru si můžou udělat to kafé laté a pikolo jako když je někdo fajnšmejkr přes kafe, tak to samo chápu, ale takových lidí moc není, teda alespoń já je neznám

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 08:53
- Nahlásit

Maya
cernej caj
to s dovolenou a hlavně s horama, vysvětlit někomu, že jet si zalyžovat považuju za vyhození peněz a radši se projdu se psama je nadliský výkon, o dovolený u moře ani nemluvě
jo přesně..já třeba upá nesnáším přistup švagrový..no všichni jezděj na dovolenou tam a tam tak já musim taky abych nebyla pozadu ...to na mě jdou mrákoty... jedu si kamchci kdy chci já a je mě uplně u prdele že si ostatní myslej bůh ví co když jedu do dřevěný 30 let starý chatičky na psí tábor místo toho aby jsme letěli k moooři, bo kdo neletí k moooři tak je bud socka nebo divnej ....

tisíckrát radši se půjdu projít se psem než trávit víkendový odpoledne v obchodácích...to je pro mě nutný zlo a dycky tam prolítnu jak hadr na koštěti a honem prýýýč

cernej caj
kávovarem bych ale tak rychlej soud neměla, protože kamarádka miluje hodně kafe a od té doby, co má kávovar, si ho moc pochvaluje, že ona si tak dobrý kafe neuvaří.
jasně je to možný že ti ten kávovar udělá lepší kafe než by čék zvládnul doma normálním způsobem..vo tom žádná mě na tom jen uplně upřímně příšerně sere jak je to předražený nehorázným způsobem a i když mám kafe taky ráda a nemusím vobracet každou korunu (vobracím až každou druhou ) tak na tudle hru nikdy nepřistoupim ..
to stejný třeba s novinama... protože to je prostě z velký většiny bulvár, šchmejd a špína...tak noviny nekupuju a kupovat nebudu...no a kdyby lid nebyl blbej a dělal to taky tak tak se prostě tadle špína jak je blesk atd..nemůže nikdá užitit žáááno
jináč telku mám ale přešla jsem do stádia že už se dívám jen na zprávy a poslední dobou už se nedá dívat ani na to tak pomalu zjišťuju že ji mám jen jako obrazovku když si chci pustit nějakej film...

grimmh
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 08:54
- Nahlásit

Omlouvám se, že vám vstupuju do vaší diskuze. Denyka tady zastihnu spolehlivě a tak využívám příležitosti popřát k narozkám, které dnes má asi
Mmch, ten piškot s ovocem bych si tedy taky dala.
Helena 555

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 08:54
- Nahlásit

denyk
teda ty seš vyloženě dovolenkovej typ
já když tak vzpomínám, tak jsem byla 4x, z toho 2x poznávací Francie a Śvýcarsko a 2x u moře v Řecku a Turecku a to to Řecko jsem ještě dostala jako dárek
mě by teda bavily ty poznávací dovolený, ale autobusem jsem už na to líná a letadlem na to nemám

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:00
- Nahlásit

grimmh
Omlouvám se, že vám vstupuju do vaší diskuze. Denyka tady zastihnu spolehlivě a tak využívám příležitosti popřát k narozkám, které dnes má asi
jůůůůvona je Valentaááájn a nic nám neřeknéééééé ????

Enyky Deniky fšecko nejlepčííííík tvejm osumnááááctejm narozeninááám

grimmh
Omlouvám se, že vám vstupuju do vaší diskuze
to se vůbec nevomlouvej a přijď klidně častějš

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:01
- Nahlásit

denyk

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:03
- Nahlásit

Maya
ja mam za to, ze stredni trida se nejak urcuje podle platu, ne? a ne, ze kdyz se platem pohybujes tesne kolem prumerny mzdy, ze to z tebe dela stredni tridu?... zas moje hypoteka je nizsi, nez najem v brne, tak nevim a sedavy zamestnani ma i pokladni v tescu a nemyslim, ze je to stredni trida

nojo, ty poznavacky by me hodne bavili taky. Mozna dame letos rakousky alpy prodlouzenej vikend

Fajka
jedu si kamchci kdy chci já a je mě uplně u prdele že si ostatní myslej bůh ví co když jedu do dřevěný 30 let starý chatičky jojo, presne

tak noviny nekupuju a kupovat nebudu
vyjimecne si koupim, kdyz cekam na autobus a nemam knizku, nebo jedu vlakem nekam dal, ale je fakt, ze to vidim jak ty

grimmh
hm, denyk se nepriznala, ale ze je unorova asi praskla, tak to se hodi vedet takova vec;)

denyk
kdyz te grimmh tak pekne praskla, tak vsechno neeeeeej

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:21
- Nahlásit

grimmh
popřát k narozkám, které dnes má asi
Helííí, moc děkujuu

Fajka
jůůůůvona je Valentaááájn
njn já jsem furt zamilovaná

cernej caj
kdyz te grimmh tak pekne praskla

Děkuju mocinky všem lidijůůůůům a já si přeju
vás někdy všechny vidět "živje"

grimmh
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:22
- Nahlásit

Fajka
to se vůbec nevomlouvej a přijď klidně častějš

Díky, já jsem tu už nějakou dobu několikrát za den, ale netroufala jsem si. Jsem milovnice zvířat, ale na pejska teprve čekám.........ještě tak za 3 - 5 let........snad......

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:23
- Nahlásit

grimmh
ale to vůbec nevadí

grimmh
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:24
- Nahlásit

Cesta sem za vámi byla skrzevá Denyka a hlavně skrzevá Ešuska. Chybí mi Petřino pokračování.....tak snad s Blaničkou...... se dočkáme

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:31 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

denyk
Děkuju mocinky všem lidijůůůůům a já si přeju
vás někdy všechny vidět "živje

ale tak zas proč si kazit chuť aby sis pak říkala..ježíííš to jsou ty paka z netůůůůů

grimmh
Díky, já jsem tu už nějakou dobu několikrát za den, ale netroufala jsem si. Jsem milovnice zvířat, ale na pejska teprve čekám.........ještě tak za 3 - 5 let........snad......

jen si troufej, si tu naprosto správně
a že pejska nemáš? to nevadí, tady se dozvíš mnoho zajímacího.... do budoucna co se ti můůůže jednou hodit...

třá jak neučit psa brát misku do huby jináč pak to pako lítá s miskou a tříská s ní vo zem jak dyby měsíc nedostal nažrat kdykoliv tě záhlídne a vrchol všeho je že to naučí i tu pruhovatou kravěnu a dělají to stereo

A už máš v merku nějaký plemeno vemeno nebo ještě vůbec netušíš a víš jen 4 nohy a studenej čumec ?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:35
- Nahlásit

Fajka
kdykoliv tě záhlídne a vrchol všeho je že to naučí i tu pruhovatou kravěnu a dělají to stereo

anebo nedávat ranní dávku granulí asi tak minutu po té, co ti zazvoní budík, že než se psi nažerou, stihneš aspoň záchod a zuby... páč pak psi spí spokojeně klidně do 11ti bez budíku ale jak jednou zazvoní budík a ty chceš ještě spát, to po tobě začnou skákat jak po trampolíně a kvičet, že chcou granule, protože to je luxusně vytrénovanej pavlovovův reflex...

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:37
- Nahlásit

Fajka
aby sis pak říkala..ježíííš to jsou ty paka z netůůůůů
no jasný páč já jsem taky pako z netuuuu

Fajka
pruhovatou kravěnu a dělají to stereo
vy jste tam taky dobrej oddíl

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:38
- Nahlásit

cernej caj
nedávat ranní dávku granulí asi tak minutu po té, co ti zazvoní budík
takhle to máš doma??? no to je gooool

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:39
- Nahlásit

Maya
stredni trida
mimo jine
Například ekonom Pavel Kohout počítá jako ekonomicky aktivního člověka každého, jehož hrubý plat dosáhl dvojnásobku průměrné mzdy. Z toho se dá velice volně usuzovat, že Kohout vnímá jako příslušníka střední třídy každého, kdo si měsíčně na výplatní pásce přečte v kolonce hrubý plat 47 026 korun, což je v čistém vyjádření 34 458 korun
bohužel s lítostí oznamuju, že nedosáhnu hrubým platem ani toho, co tu mají jako ten čistej

Lenky Zlámalové. Podle Zlámalové je příslušníkem střední třídy každý, kdo má vysokoškolské vzdělání. Měsíčně vydělává alespoň 30 tisíc hrubého (22 740 Kč netto) a pracuje ve svobodné profesi.
vzdělání taky nemám

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:41
- Nahlásit

denyk
jeee, tak to všecko nej nej nej když už je to napráskáno

cernej caj
anebo nedávat ranní dávku granulí asi tak minutu po té, co ti zazvoní budík
a nápodobně nedávat hlavní žrádlo dne hned poté, co čék dorazí z kolbenky domů, protože ty koncerty než se alespoň převlíknu taky stojej za to
vyřešilo by to asi připravit si grancle předem a hned po otevření dveří vystrčit ven misky a jít se v klidu převlíknout a najíst

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:41
- Nahlásit

denyk
nojo, takhle to mám doma...

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:43
- Nahlásit

cernej caj
spousta ekonomů ale zase bere za střední třídu každého s průměrným platem, ale v podstatě když vezmeš rozdělení společnosti na socka - střední třída - haj levl, tak si myslím, že zase ty socky tady nejsme
halt ta střední třída je dost pružnej pojem, ale patří tam v podstatě většina společnosti, teda zatím, jak se všichni shodují, většina střední třídy se časem přestěhuje dolů mezi socky

grimmh
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:45
- Nahlásit

třá jak neučit psa brát misku do huby jináč pak to pako lítá s miskou a tříská s ní vo zem jak dyby měsíc nedostal nažrat kdykoliv tě záhlídne a vrchol všeho je že to naučí i tu pruhovatou kravěnu a dělají to stereo

Hi, hi...už jsem přemýšlela jestli to mám zkoušet s tou miskou...
Před 6 lety jsme se rozhodli, že si jednou pořídíme psa - RR, asi před 3 roky jsme přehodnotili a zamilovali se do vižly. Jsme zodpovědní a víme, že psovi teď nemůžeme poskytnout tolik času, kolik by si zasloužil. Když prozradím, že čekáme na důchod, vyhodnotíte nás za blázny - hlavně v tom smyslu, že nebudeme mít fyzické síly poskytnout MOK to, co potřebuje - dostatek pohybu. Samozřejmě před pořízením pejska budeme přehodnocovat jak na tom jsme. Zatím jsme oba sice vysloužilí aktivní sportovci (já basket, manžel fotbal), ale snažíme si fyzičku zachovávat a sportujeme rekreačně a snad se nám to i daří. Taky spoléhám na to, že se díky vám tady na foru dozvím spoustu důležitých věcí, jak pejskovi zaměstnat hlavu. Já už jsem dokonce nakoupila i 2 knížky, abych nassála nějaká moudra .
Je mi jasné, že jsem cvok, ale láska je láska (MOK) ať je Valenýtna nebo néééé

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:46
- Nahlásit

Maya
protože ty koncerty než se alespoň převlíknu taky stojej za to
oni ti nežravci mají také své výhody koukám

cernej caj
tak to je zábava

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:47
- Nahlásit

Maya
dyt se zas ale rika, ze cr skoro zadnou stredni tridu nema... to ze lidi s prumernym platem sou u nas oznaceni jako stredni trida je spis proto, aby ses odlisil od nekoho na davkach a od manazera, ale faktickou stredni tridu tu fakt asi moc nemame

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:48
- Nahlásit

grimmh
a tak si myslím, že důchod není negativum, ono zas nemusíte vedle psa na procházce běhat, ono stačí procházkový tempo, když bude venku dvě hodinky a zas budete mít času víc na to řádění venku

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:54
- Nahlásit

cernej caj
zas budete mít času víc na to řádění venku
já si taky říkám, že navíc když jsou na vižláka dva
tak je to pohoda

denyk
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:55
- Nahlásit

Maya
tak si myslím, že zase ty socky tady nejsme
jasný že nééé máme přece ty internety

Fajka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:56
- Nahlásit

denyk
vy jste tam taky dobrej oddíl

jo jooo pruhato plesnivej

grimmh
Když prozradím, že čekáme na důchod, vyhodnotíte nás za blázny - hlavně v tom smyslu, že nebudeme mít fyzické síly poskytnout MOK to, co potřebuje - dostatek pohybu. Samozřejmě před pořízením pejska budeme přehodnocovat jak na tom jsme.

nooo ale to pozoooor!!!! tak to v žádným případě!
si vůbec nemyslím že by jste byli bláázni...doby kdy čék v padesáti vypadal jak dnešní devadesátníci je dávno pryč
Krom toho uvedu hned příklad..moje velmi dobrá kamarádka..která je již delší dobu v důůchodu...přesně kolik jí je nevím ale již přes 60 let ano...minulý rok bohužel přišla o feňulku a ted čeká na nové štěndo, již stříhá metr a za tři týdny si pro něj jede..bude to opět luisiánka (takže velice sportovní plemeno) protože ona je fit a v důchodu má na pejska čas a je dostatečně akční, aby ho dokázala unavit a zaměstnat a naopak ten pes zase drží ve skvělé kondici jíí takže jen samá pozitiva a sociální jistoty

takže já naopak držím palce

grimmh
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2014 09:57
- Nahlásit

cernej caj

Bydlíme v paneláku, ale v důchodu budeme trávit čas od jara do podzimku na chatce, odkud je 100 metrů na pole a 100 m k lesu. Tak si myslím, že se tam pejskovi bude líbit - je tak moc pěkné okolí jako stvořené pro dlouhé procházky. Z bytu to máme taky cca 10 min do přírody.
Jsem dokonce tak zfanatizovaná, že zjišťuju možnost alespoň základního loveckého výcviku.

<< 1 ... 2817 . 2818 . 2819 . 2820 . 2821 . 2822 . 2823 . 2824 . 2825 . 2826 . 2827 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání