Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2754 . 2755 . 2756 . 2757 . 2758 . 2759 . 2760 . 2761 . 2762 . 2763 . 2764 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 15:01
- Nahlásit

cernej caj
treba ze kdyz je to suseny tak ten vir tam dlouhodobe neprezije?
možná, fakt nevím, v podstatě na rozdíl o trávy je to sušený a dlouhodobě skladovaný

se taky pobavte postřehem Američana
je to delší, ale alespoň si procvičíte anginu

Everywhere you go, people have their dogs in Prague. And the few places they aren’t permitted, people tie up their pets out front like horses before a saloon in the Old West. It’s perfectly normal to have to step around several mutts on the way into the grocery store. They’re the ones with lenient leashes—or no leashes at all, for the very well-behaved ones—and they’ve taken up positions at the door, patiently and alertly awaiting their owner’s return from the mass of humanity and produce.

But I didn’t just notice the size of the dogs. Sure, I still smile when I see one of the little Dachshund-Schnauzer cross-breeds, whose pipe-cleaner muzzle brushes the ground when its tiny legs trot along the sidewalk. But I also noticed testicles. Lots of them. Testicles of all sizes. Some of the large dogs—because Praguers don’t all have shrinky-dink dogs—have bouncing, dangling testicles that are downright vulgar to a prudish brain raised in the states, where all dogs are eunuchs. Sure, I’ve been watching rapes and murders on television since I could sit up, but basic anatomical parts…? Good God, woman, put some pants on that Great Dane! Mesmerized and repulsed, I try to look away, but my eyes are drawn to the jostling jock like they are to a grizzly accident scene, or to the amorphous and bulging butt of a fat person crammed into spandex.

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 15:01
- Nahlásit

denyk
vakcína má 95% účinnost, to mi teda přijde jako hodně dobrý skore.
Nemoci ohrožující králíky jsou tři nejčastější Mor (vzduchem), MXT (komáři), kokcidióza (matka-mládě, krmivo...)
Já teda úplně nesouhlasím s tou trávou a nemocema, ono je to složitější, podle mě.
Abys měla zdravé králíky, musíš mít, stejně jako u psů, dobře nastavenej systém krmení. Je skoro (pomineme konzervanty v granulíci) šumák,čím krmíš, jestli granulema, trávou, senem a zrním... Ale musí ti to fungovat, což se projeví právě nízkou úmrtností při odchovu.
Očkuje se proti moru a MXT, má to asi 95 (a víc) % účinnost, to je podle mě slušná účinnost. Jestli očkovat nebo ne, je docela časté téma.
MXT přenáší zejména komáři, takže tam i ta souvislost s trávou je, když krmíš seno, tak z něj moc komárů, narozdíl od trávy nevylítá.
Mor se přenáší vzduchem. Četla jsem zajímavý (a podle mě hodně pravdivý) názor, že blbá orientace králíkárny nahrává onemocnění morem. To znamená, že kretén s králíkárnou na severovýchod se nemůže divit, že ho ten mor nemine. Na severovýchod mám králíkárnu já.
Účinnost očkování oslabuje
1) veterinář a špatné skladování vakcíny (nejčastěji během očkování, takže když si koupíš vakcínu a naočkuješ sama, zpravidla je vše OK)
2) očkování v oslabení
2a) granule s kokcidiostatiky nebo přeléčení proti kokcidióze a blbě vychytaný vakcinační kalendář.

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 15:07
- Nahlásit

Maya
ten chleba potřebujou jako hlodavec
to je pověra , přerůstající zuby jsou vždycky genetika nebo špatná výživa během březosti. Ani při hodně měkkém krmení (šroty) to procento se špatnýma zubama nebylo vyšší.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 15:27
- Nahlásit

kachna_
blbá orientace králíkárny nahrává onemocnění morem.
tak to slyším prvně, my teda když tak přemejšlím máme králíkárnu na jih a stejně nám to dřív vždycky ob rok všechno vychcípalo

to je pověra
tak to nevím, i u morčete jsem se dočetla, že musí tvrdý kvůli zubům, my teda králíkům dávali tvrdý pečivo vždycky, ale tak přece se to nevyhodí
já nejsem žádnej odborník přes králíky, jen je prostě celej život máme, tak takový postřehy ze života, žádná vědeckýá tentononc

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 16:14
- Nahlásit

Maya
i u morčete jsem se dočetla, že musí tvrdý kvůli zubům
Ale on králík narozdíl od morčete není hlodavec.
Já neřikám, že by se jim neměl dávat, podle mě je celkem jedno, jestli dostane chleba, granuli nebo chleba. chleba, sakra, já jsem v jednu zadělala droždí na chleba .
tak to slyším prvně
jo, já to taky četla vloni prvně, ale když se nad tím zamyslíš, tak pokud máš králíky "na větru", tak je i celkem logický, že jsou i ohroženější nemocema přenášenýma větrem.
A vychcípalo to na co? Na mor, myxomatózu, kokcidiózu?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 17:06
- Nahlásit

kachna_
proc je to na severovychod spatne? z tama fouka? nebo ze konkretne u vas ze severovychodu fouka?

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 18:11
- Nahlásit

cernej caj
jj, mám pocit, že tam odsud fouká nějak nejčastěji

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 18:29
- Nahlásit

kachna_
A vychcípalo to na co? Na mor, myxomatózu, kokcidiózu?
to nevím já se v těch nemocech nevyznám, co si tak vzpomínám, začínalo, že jim teklo z očí nebo z nosu nebo tak nějak, je to už nejmíń 10 let, pak tátovi někdo poradil přestat krmit trávou a od tý doby nám na ty králičí nemoci nechcípl žádnej králík a to ani nevočkujem

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 18:30
- Nahlásit

tak tuhle králičí debatu završil dneska Kim a sežral nestaženou králičí hlavu, komplet se srstí a ušima a tak, mám se radovat, že se krmí barfem a nebo děsit že ho ty chlupy v kombinaci s kostma ucpou a budem jezdit zase na kapačky?

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 18:45
- Nahlásit

Maya
Nacpala bych ho necim ala jatra + kysany zeli, a sledovat ho. Jestli to radne pokousal, tak by to snad melo byt ok. Jedna hlava ho snad neucpe, zbytek nestravenych kosti snad vyblije.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 19:00
- Nahlásit

Fifi
prej to rozkousal, tak musím doufat, že jo, dala jsem mu kus syrového masa, játra z králíků už jsou v mrazáku a zelí nemám
a to jako jsem se to dozvěděla, až když jsem jim dala večeři, takže měl ještě porci granulí, samo se tvářil jako obvykle že tejden nežral
no uvidím zejtra až půjdem na procházku jestli bude kadit, když mu dám mlíko nebo tak něco

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 19:09
- Nahlásit

Maya
Zitra uz je nejaky mliko k nicemu, jestli mas obavy, tak mu dej jeste ted treba lzicku oleje do krku. A kosti mi cuby bezne vykadi az ob den rano, tak zitra nepropadej panice. Snad to bude dobry. A kdyz mu takhle chutna, cerstvy kebule, podumala bych, zda grancle neprohodit za maso (vim, neprohodis, ale odpustit sem si to nemohla ).

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 19:18
- Nahlásit

u nás psi žerou králičí packy běžně a bez problémů (hlavu stahuju a vařim, tam nemůžu sloužit )

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 19:35
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!

[imgs]https://sp.yimg.com/ib/th?id=H.4579853733136 484&pid=15.1&H=112&W=160[/imgs]

Ahojte lidijové, jak se daříte? My se dneska podařilo se odpoledne odstřinout od těch sraček v práci, vyrazily jsme si s Blanikem v dešti ven, potupně jsem vyměkla a vzala Blanici obleček, páč jsem si říkala, že sice zima není, ale bude za chvíli mokrá a já si říkala, že venku budeme dlouho - a byly jsme. Blaník byla nadšená, že nechodí nahá, ale oblečená, jako civilizovaná čupka hopkala si loukou, až potkala dvouletou labradůru. S tou řádila jak deset černejch ruk, lítaly tam, mlátily se, honily se, narážely do sebe , byla ščastná. A já se na to s hubou kolem celý hlavy ščastně koukiala. Panička od labradůry nechtěla věřit, že jí bude dvanáct. Když jsem jí říkala, že jí máme z útulku, byla nadšená z toho, jak moc věcí umí, pravila, že to asi se psy umím. Vyrostla jsem do nebes. Asi na vteřinu říkala jsem, jí, že s ohařiskama to jde prostě dobře, protože jsou chytří. Strašně ráda se dívám na to jak Blaník se psy komunikuje, má tak neuvěřitelnou škálu!! Hrozně mě mrzí, že je tak stará, vím, že by štěně dokázala dobře vyučit. Vím, že by od ní dostalo dokonalý základy. A taky si HRÁÁÁÁLÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ JUCHÉÉÉÉÉÉÉ, byla jako blááásen, honila uzlik jsem ščastno, páč chci aby měla něco jen tak, jen pro srandu a konečně je to tady. A tak tu nadšeně vařim. Poblifku, vepřový stejky, emerický brambůry, pizzu a sušenky z Rusalky.

CO DĚLÁTE BÁBY?

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 19:42
- Nahlásit

Fifi
tak jsem mu dala piškot namočený do oleje a děj se vůle boží
on syrový žere jak co, třeba slepici nežere, občas dostávaj, ale na denní krmení nemám kde to brát

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 19:44
- Nahlásit

PetraK
budeš teda Blanici pořizovat šatník?
super, že je taková hravá i s cizíma psama a už i hračkama

birma
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 19:47
- Nahlásit

PetraK
hopkala si loukou, až potkala dvouletou labradůru. S tou řádila jak deset černejch ruk, lítaly tam, mlátily se, honily se, narážely do sebe , byla ščastná.
jůůů ňuňu.
My dneska nic moc, potkali jsme známou kokřindu, Adam k ní nadšeně letěl a pak ho hned samozřejmě přestala zajímat (ani ji neočuchal) a po zbytek procházky se tvářil, že tam nikdo není... Já se flákám, on tudíž nuceně taky, sežere na co přijde a zápolí s klackama, ale jenom venku - furt chtěl ležet a žužlat si ho, tak jsem tu kládu vzala domů, odnesl si ho na pelech a tím to přestalo být zajímavý
Zejtra se chystám jít potrénovat zajíčky a kola, tak jsem na něj zvědavá

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 19:47
- Nahlásit

kachna_
chleba, sakra, já jsem v jednu zadělala droždí na chleba ,

.... A UŽ NÁM TO KYNE!!

Maya
tak, mám se radovat, že se krmí barfem a

promiň no ale nicméně držím palec, ať to projde v pohodě

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 19:52
- Nahlásit

Maya
budeš teda Blanici pořizovat šatník?

ani houno, musí vystačit s tím co jsem jí už pořídila, když si to zasejří - jako dneska, bude chodit chvíli jako socka /velká socka, páč s tou labradůrou se zaprasily navzájem úplně strašlive, /

super, že je taková hravá i s cizíma psama a už i hračkama

jo ona pséky moc ráda, už si navykla i reagovat, když jí řeknu malej pejsek pomaaalůůů (nevim jak, ale prostě jo ) no a s toudle fenkou se fakt vyřádily, obě byla naprosto odvázaný (tak moc, až jsem měla od Blaníka strach, páč jak do sebe vrážely, řikala jsem si, aby my jí to nerozbilo )

birma
Adam k ní nadšeně letěl a pak ho hned samozřejmě přestala zajímat

asi nejni dostatečně atraktivní???

Blaník si dneska domů přivedla kámoše - russlíka, smála jsem se , že jde pesan k nám na kafe- tvářil se tak

Zejtra se chystám jít potrénovat zajíčky a kola, tak jsem na něj zvědavá

tak držím palčáky, ať to klapne.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 19:54 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

PetraK
se dneska podařilo se odpoledne odstřinout od těch sraček v práci,
Cikovna! A Blanice blanokridla nema fakt chybu, jak si umi duchod uzivat.
CO DĚLÁTE BÁBY?
Jdu pokrajet pajsl feneckam, ruplo mi v zadech a venku jsem na zahrade napocitala 38!!!!! krtin! Jsem vdecna, ze fenecky jiz asi krtka vzaly za sveho a nesnazi se ho dolovat. To nema ani smysl nejak krtince odebirat, jsem zkusila jednou a krtek byl popuzen, za dve hodiny tam byl krticinec jeste vetsi, nez predtim. Uz mi leze dost na nerv.
A ted kukam na tucnaky na CT2, to jsou roztomilousi, narozdil od orlu. ;) A tri mesice - whau, samici vydrzi nalovena strava v zaludku, aniz by se rozlozila a ona mela cim krmit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 20:23
- Nahlásit

Fifi
blanokridla nema fakt chybu, jak si umi duchod uzivat.

za tohle jí fakt obdivuju, je neuvěřitelná,pořád dobře naladěná, připravená k akci i když chrápe. Mimochodem tuhle jsem přišla na to, proč , když Ešus umřel, přestala reagovat, když se šlo ven. Měla to spojený s tím, že jsem mu nasazovala řetízkový obojek. CInkal. Tuhle jsem ho vytáhla z batůžku, kde ho s sebou nosím (nojo, dobře jsem sentimentální kráva), zacinkalo to a ona se řítila ven . Teď už si zvykla na to, že zapínám zip na bundě .

ruplo mi v zadech a

Ne - neee! nene, ž ene? O krtcích radši nemluvím, to bude na chalupě masakéro. Máš-li doma starej celulouidovej film, či pravítko, mohla bys ho zkusit vyčoudit, případně sesbírej psí bobky a narvi je do těch děr.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 20:30
- Nahlásit

PetraK
Máš-li doma starej celulouidovej film, či pravítko, mohla bys ho zkusit vyčoudit,
To neudelam.
případně sesbírej psí bobky a narvi je do těch děr.
A tohle by vedlo jen k jinym trasam. Jak se prestane sekat, tak smejdi, to je vzdycky. Halt na jare aspon bude par kolecek kvalitni hliny na sesbirani.
Rupnuti ala tiche skripnuti, ale to musi bejt dobry, pres noc se to zase nejak posklada, jak ma.
dobře jsem sentimentální kráva
Muzu do stadecka?

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 20:42
- Nahlásit

Fifi
neudelam

to ho nezabije, jen vypudí jinam a že kolem zahrádky prostor teda má

pres noc se to zase nejak posklada, jak ma.

tak držím palce, ať se to poskládá dokonale

Muzu do stadecka?
copak máš v batůžku?

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 20:47
- Nahlásit

PetraK
to ho nezabije, jen vypudí jinam
Kdyz, mi by ho bylo lito. Takhle si zanadavam a ulevi se mi.
copak máš v batůžku?
Vcerejsiho Skritka, jsem se slzou v oku koukala na videa tech bobecku, a jak uz od mala vlastne mavala s Kremylem...

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 20:51
- Nahlásit

Fifi

Kdyz, mi by ho bylo lito.

, chápu, mi taky původně i bylo, než mi zplundroval co mohl /a to má k dispozici celou louku, kde může řádit jak chce jen mě vždycky naséře, jak musím rozkopávat krtiny, bych mohla sekati

Vcerejsiho Skritka, jsem

jé! pipi malé perdelí , tohle Ti závidím

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 20:56
- Nahlásit

PetraK
to ho nezabije, jen vypudí jinam
asi jak kterého, ten náš byl odolnej proti všemu včetně kupovaných dýmovnic a odstěhovat se odmítal, nebejt tý povodně v červnu, která ho konečně utopila, byl by na zahradě dodnes přes všecky vojenský manévry

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 20:59
- Nahlásit

PetraK
Viz mail.
kde může řádit jak chce jen mě vždycky naséře, jak musím rozkopávat krtiny, bych mohla sekati
Tjn, ale v lete tu neradi, v lete se odklidi do bezpecna. Ja sem fakt jen tuze rada, ze cubky krtiny nezajimaji, nehrabou do nich, pred sekanim se stejne bude hrabat po zime zahradka, tak se to vezme pri jednom.
to bude na chalupě masakéro.
No jestli tam budou jen krtci radit, a ne zase naky chmataci! Tak to bude dobry.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 21:06
- Nahlásit

PetraK

Jen jsem prolítla... To je skvělý, jak se má Blanice k světu...

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 21:07
- Nahlásit

Maya
nebejt tý povodně v červnu, která ho konečně utopila,
a pritom takovej uzitecnej tvor to je. Ale chapu, ze nekdo krtiny nema rad.

PetraK
Člen
# Zasláno: 17 Led 2014 21:10
- Nahlásit

Maya
asi jak kterého,

a haa?

Fifi

Viz mail.
roztomilé

Tjn, ale v lete tu neradi, v lete se odklidi do bezpecna.
tak to u nás neplatí, ten náš je nějak dělnej, maká v sezóně i mimo ní

No jestli tam budou jen krtci radit, a ne zase naky chmataci! Tak to bude dobry
a to máš pravdu předsedkyně!!

VÍTE ŽE DÁVAJ SEXMISI?? Boží film

sušenky z Rusalky se velmi povedly!!! Velmi jednoduché a velmi, velmi dobré.

<< 1 ... 2754 . 2755 . 2756 . 2757 . 2758 . 2759 . 2760 . 2761 . 2762 . 2763 . 2764 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání