| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 17:48
- Nahlásit
pobavte se.
Dostala sem v posilce klicek c. 6, otevrela sem nezamcenou skrinku, ulozila veci, zamkla, odcvicila a sla odemcit. Ejhle, neslo to. Tak se koukam a on to jf klic c 9 a 9je otevrena a prazdna. A slecna mi rika co se prevlikala ze jednou tu 6tku zamkla 9 a odemcit to neslo. Obsluha nema nahradni klic pac 6tka nejde odmykat a tak nedodavaj klic 6 pro zamykani. Marny boj sem nevzdala, mlela dvirkama a klicem a snazila se to premoct a su vitez
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 18:31
- Nahlásit
cernej caj
tak tomu říkám zážitek
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 19:40
- Nahlásit
cernej caj
ty voe a člověk by řekl, že tečka u 6 a 9 je už standard a vono neee
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 19:43
- Nahlásit
PetraK
zrovna třeba ten špic nebude rád něco dělat společně s páníkem,
tak to jasně ne, to souhlas, že každého psa baví něco s páníkem, já jen chtěla říct, že jsou psi jako bordery, který baví dělat s páníkem cokoliv, hlavně že se něco děje a pak jsou psi jako špic, který prostě něco nebaví a pak akorát tak hoděj zadkem ale jako furt zbejvá dost věcí, který je bavěj a člověk by se měl tomu přizpůsobit a nenutit je do podle nich nezáživnejch blbostí, když to není otázka života a smrti
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 21:00
- Nahlásit
rumštajn drásalice
PetraK
se mi líbí drásání o Blandíře
tož mně Buldozér taky naučil strášně moc - jako čéka. si myslim.
birma
bourci jste, bourci, dyť řikám.
a té slečně s buldočkem jsi to podle mě napsala akorát. oni se vždycky najdou rejpalové, co nesnesou kritiku, a jsou případy, kdy ta rada musí bejt kritická, pokud to tazatel dělá blbě... si myslim, žes to nenapsala způsobem, který by byl nestravitelný a tak.
Maya
kočičí kavárna je kráááááááásnáááááááááááá
cernej caj
tak hlavně žes s tím klíčkem vyhrála. by mě hráblo asi teda
jinak buldozérek se mi vyválel zas jednou po roce v cíplé rybě. moc chutně voní, jo jo joooooo. hovado moje žluté
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 21:58 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
Adam po probuzení (spinkal s krysou z ikey )
Vero
děkujem
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 22:28
- Nahlásit
birma
krásnoučkej, roztomilej
Ešusko, huš jsi spravila fotokartu? co?
|
radanova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 22:52
- Nahlásit
ahoj, koukám tady jeden když na pár dní vypadne tak pak musí najít jednu pracdobu na doplnění info
PetraK
gratuluju k posunům s Blanimírou a že asi tedy neječej, jak jsi měla strach že budou. S tou dobou sžívání bych čekal taky na delší čas, u nás došlo ke doplnění stavu nadvakrát a Argovi taky trvalo než to trochu poodpustil. A to on byl jedináček jen asi 3 roky. V mezidobí jsem mu domu občas přitáhla nalezence na den, dva a jednou asi na týden.
A ty vodítka, já zkoušela všelicos, byli psi dlouho dva, nejdřív Argo sám a nakonec tři. Takže většinou jdu s třema psama, každý na kšírkách a na samostatným vodítku. Na sobě vestu s kapsama na foun, sáčky, mlsky, a poutkama na karabinu s náhubkama a další belbiny.
Vyrušila jsem flexinu ještě u Arga. Ten byl ponejvíc navolno. U silnice jsem nikdy nenabyla jistoty tak měl 2m pevný vodítko a obojek.
S Danem už bylo hůř, Argo zvolnil s morálkou a semo tamo zdrh a hlavně si hledal psi na který dělal machry, Dan nějak nenápadně zvedl adrenalin a z Arga byl trochu protiva. Tak mu volnosti trochu ubylo a víc jsem hlídala- Oba měli po různých experimentech kšíry, pevný cca 3m vodítko a Argo většinou na volno. Pak už se Šmudlou, ten má kšíry (nebo obojek, dlouhodobě má ze kšír ekzem tak musím střídat)stejný vodítko s menší karabinou. Teď většinou Argo na volno a s košíkem. Argo se prsí ještě víc, tak bohužel zase míň volnosti. Někdy Dan navolno s košíkem a krátkou stopkou, je to torpedo, lovec a magor, tak musím být ve střehu moc moc. Teď co jsme zpátky na vsi se zminimalizovala šance na kontakt s přátelskými psy. Jednou napadení NO jak stodola a dvakrát sousedům utekl praštěnej boloňák s úmyslem moje psi zabít. Nerada bych jim vracela mrtvolku. Tak ač je mi tý huby za košíkem líto nedá se jinak. Navíc teď tu pobíhá nedorostlýho srnčí hafo a nechci průser. Pravda je, že i mě způsobem života postupně ubývalo i ubývá čas na psí radovánky. Část týdne je to jen o 4x za den venčení a šlus. Blbinkování nebo bůhvíjakej výcvik jen malinko. Asi nejvíc to odsírá Argouš, snažím se mu to čas od času vynahradit samostatným výletem.
Jo a vodítka si dělám z lana prům 8mm, mívaj ho v železářstvích a tamtéž si i vyberu karabiny, už jsem docela schopnej uzlař. Obnovuju tak 3x za dva roky.
cernej caj
snad si to pamatuju dobře, žes mi ty radila s tou změnou hesla, dnes jsem ho dle rady pod kynologickou diskuzí změnila, ten kod co mi poslali bych asi nezapamatovala
souboj se skříňkou je špicovej- já to říkám furt hlavně se nevzdávat
vlk
koukám že hrubomleté bylo bez závad
birma
vyvoraná myš s kryskou, zaznamenala jsem, že je plašánek? krátce v novým doma?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 22:59
- Nahlásit
Jsme si dneska uďáli výlet k rybníčku a do polí s přítelkyní šťopkou. Přítelkyně šťopka je nespolehlivá, povolila jí karabina, mám na to nějaký štěstí, to už je druhá. POzitivní je, že po třetině procházky stačí říct, Blanko ne, tady pojď a vona jde. Dnes nechtěla plouti, dělala paní radovou, Ešus plul s kachnou terčovitou a pak nám hledal ty vopeřence, abychom tam mohly s Blandírou jít. Ta svině zrzatá byla rozjuchaná ještě po dvou hodinách v polích. To mě medí na těhle psech, jakou mají fakt pracovní výdrž, dyk je to stará bábrdle, 3/4 roku hnila v útulku, je skvělá. Když vyjdeme z vysoký trávy, odepínám šťopku a ťapeme si bez ní. Potkali jsme józefpšíka Vildu. A co myslíte, tak kravěna Blanimíra dělá to stejný do Adamita. Když chce, aby se péf hejbal, ščípne ho do zad Chudák Vilda se po ní vohnal a ta svině měla radost , ale uděllala mi radost, že kdytž jsem jí řekla konverzačním tónem, ať toho laskavě nechá, nebojí přerazím a udělám z ní dvě, tak poslechla. Hošikus mi taky dělá radost, juž se s ním dá taktéž komunikovat a to i v momentech, kdy má tendenci si Blandíru hlídat /to jen tak pro formu, ne z nějaký lásky /. Ale doma Blandíra naznala, že toho fakt má plný kecky a chrápe. Zato Hošikus prudil s tenisákem - kopala jsem při výrobě večeře. S uzlikem - kopala jsem při výrobě cuketovýho nákypu. Zachránil mě až Brtnik, kterej je vzal ven a to pak už Hošikus taky naznal, že je čas jít po procházce spát
Jsem chudera, Brtník přivezl tři kila krásnýho českýho česneku, loupala jsem jako divá, mám z toho bolavý ruce, je fakt silnej, šíleně to ščípe. Mám naloupaný 3 skleničky. Těším se, až ho budu fšade dávat
Vero
Ešusko, huš jsi spravila fotokartu? co?
ne fotokarta cípla, nehodlá spolupracovat a dvě fotky co mám v mobilu a pochybné kvality zas z něj nedostanu, páč nemám kabel nesnášim nás
se mi líbí drásání o Blandíře
díky
Ona se mnou opravdu hrozně moc mává, myslela jsem si, jak to budu mít pod kontrolou a jak se budu v emocích záměrně držet zkrátka, abych se neposlala do pekel, kdyby něco, ale nejde to. Nejde to, ona má cosi. Sedím u ní na zemi, spokojená, že vona je spokojená a šmrdlám jí hubu. A opravdu mě z těch tří psů a za tak krátkou dobu, myslím, naučila nejvíc. Svině jedna zrzavá
birma
Adam po probuzení (spinkal s krysou z ikey
Jééditiiiii to je pipíííí otomilé , bůra by mu čék dal
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 23:01
- Nahlásit
radanova
zaznamenala jsem, že je plašánek? krátce v novým doma?
jj je to labílek, ale pomalu se rovná doma je skoro 5 měsíců (šišmár, to to letí )
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 23:06
- Nahlásit
PetraK
Zato Hošikus prudil s tenisákem - kopala jsem při výrobě večeře. S uzlikem - kopala jsem při výrobě cuketovýho nákypu. Zachránil mě až Brtnik, kterej je vzal ven a to pak už Hošikus taky naznal, že je čas jít po procházce spát
ani mi nemluv ráno přes dvě hodiny procházka s kontaktama se psama, lítánim navolno a cachtánim v bahňáčku, odpoledne cca 40 minut venku - převážně výcvik a hry (bych to ukončila dřív, ale když von si dycky odběhne čuchat někam a pak přilítne a "mami co tééééď? poď něco dělat! dej buřta!" a doma prudí s hračkama a kdykoliv vstanu, tak letí se mnou, jestli teda jdem jako konečně něco dělat...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 23:08
- Nahlásit
radanova
A ty vodítka, já zkoušela všelicos, byli psi dlouho dva, nejdřív Argo sám a nakonec tři
ty jo to je slušnej nářez!!! Poklona jak to zvládáš. To bych fakt nedala. Modlim se a pevně doufám, že Ešátor si nějak tu morálku udrží????? Jo má sklony povolit, či zkusit ohluchnout, ale mám obrovskou výhodu, že Blanimíra je zatím fakt skorem nepotížistická a i poslechne už, když řeknu ČEKEJ! a dám před ní vodítko /ovšem, kdyby běžel zajíc, mám po hehe, to je mi jasný/. Nicméně mám prostor, tyhle jeho pokusy o rozlety hned zarazit v zárodku. Sjednotila jsem volání na Štooofíncííí SEM! vypadám jako blázen, vim . Ešus nejvíc reaguje na BlanKO! Jak takhle zavolám, zjeví se u mě. Ona zase na Ešíííí poooď . Zpočátku jsem v tom měla bordel páč už jsem pak nevěděla kdo, je kdo. Mno uvidíme, jakej budu geroj. Vím, že Fifijová říkala, že jak je psůch víc jak jeden, člověk se soustředí hlavně na přivolání. Z čeho mám strach jsou volně ložený a neovladatelní psi. Stát se mi to co loni teď, tak nevím. Tehdy jsem Ešusa položila do vysoký trávy a šla odhánět psa jako tele, s hlavou jako popelnice. Teď by mi asi Ešus nevydržel ležet, šel by se přidat .
Blandíra tu leží, spokojená, protahuje si ze spaní unavený nooženky a mlaská. ešivá se jí zdá o večeři, kdy jako zákusek se podával šul a ona vdechla skorem misku?
jdu spát, dooobrou.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 23:09
- Nahlásit
birma
a kdykoliv vstanu, tak letí se mnou, jestli teda jdem jako konečně něco dělat...
a máš to, já ti řikám vižlobratr je to
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 23:14
- Nahlásit
PetraK
Sjednotila jsem volání na Štooofíncííí SEM!
tyvole to fakt zvládneš zavolat? dyť to je strašně dlouhý
a máš to, já ti řikám vižlobratr je to
asi je příbuznej s Blanimírou - právě mi ohlodal ruku, páč se prej nudí. Začínám mít tiky!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 23:24
- Nahlásit
birma
tyvole to fakt zvládneš zavolat?
jo, je to takový mazlivý volání , zpravidla stačí to Štoofíí a už to točej.
Ešus si dneska užil důležitosti, posílala jsem ho do stran a on moc pěkně vybíhal a byl hrdobec, že je chválen. Blanimíra taky chtěla bejt chválená a tak vodcházela, aby mohla být přivolávána . Jsem zvědavo, jak bude fungovat, až přejdeme za dálnici, tam ještě nebyla, to bude zase čóro, ohluchne, oslepne, nebude tam a jdu fakt spát, jdu
příbuznej s Blanimírou
seznámíme je, budou se navzájem kousat do zad!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 23:32
- Nahlásit
PetraK
seznámíme je, budou se navzájem kousat do zad
von je nekouše, jenom je šťouchá s plnou razancí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 06:47
- Nahlásit
maya
Ta tecka tam samo byla ale ty klice do jinejch skrinek strcit nejdu... A ja slepa si to prohodila a ono to slo
Radanova
Tak supr, ze zmeneno
Petrak
No vidis jak je sikovna blanimira
Birma
To je ale cumacek rozkosnej
Vcera sme byli na filmu revival. Bolka nemam rada pac vsude vypada jak ozralej dement s trapnejma kecama ale tady byl supr. Celej film byl supr, vtipny, aj muz mel radost jak ma hodnou zenu ze ho na takovej film vzala.
Dneska jedu do punkevnich jeskyni, nebudu jedina opozdena statlarka co tam nikdy nebyla tak aspon malej revans za zrusenou 5ti denni dovct. a taky se mi roztrhli rano na zadku oblibeny gate v divnym miste tak 10cm doura. Snad sem ji nemela uz vcera v hokne snad to tchyna zachrani. no nic, du si nechat vysat krev, uz ted silham hlady tak snad jim tam nepadnu do mdlob
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 07:56
- Nahlásit
Fujtajbl při pátku ve spolek !
koukám že tu máme nově příchozí, tož vítej kdož v dobrém přícházíš
Sem vás jen tak letmo proběhla ale dočítat vás nestíhám. Jen mě zajímalo sžívání Ešusa s Blaničkou vidím že to vypadá dobře a sžívání Ešusky s Blandimírou ještě líp
koukám že se začíná dostávat do mého stavu, pokory trpělivosti a respektu před jedinečností každýho živýho tvora ...
Jinak ten letošní rok je fakt na pikaču včera mě volala moje kamarádka musela nechat odejít svojí ani né sedmiletou fenku luisiánku rakovina slinivky a jater. Opečovávaná fenky, panička jí měla perfektně vládnutou, 100% péče, jak je panička už v důchodu tak spolu byly furt a měla čas se jí neustále věnovat, fenka vysportovaná naprosto zdravá, vloni jí nechala preventivně vykastrovat aby neměla ke stáru problémy
od prvních příznaků že něco není v pořádku, neuběhnul ani týden....a už není už s náma nikdy na trek nepůjde
birma
venku - převážně výcvik a hry (bych to ukončila dřív, ale když von si dycky odběhne čuchat někam a pak přilítne a "mami co tééééď? poď něco dělat! dej buřta!" a doma prudí s hračkama a kdykoliv vstanu, tak letí se mnou, jestli teda jdem jako konečně něco dělat
ideální pes na dogtreking !!! ten nebé frfňat po 50 kilákách že už ho bolej pacičkyyyy
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 08:23 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
birma
je to labílek, ale pomalu se rovná
nevim jestli znáš, máš, či čteš knihu, Poslušnost i bez vodítka...
ted zkouším s jelitem používat některý rady z týhle knížky vidím že jelit hysterik je taky o fous lepší
jestli nemáš tak tudle knígu doporučuju. Mě se pomocí ní asi (ještě to teda není 100%) podařilo pořešit jeho hysterický výpady na hlučný náklaďáky a motorky.
ted to vypadá tak že na ní koukne a hned se otočí na mě , něco jako No vidělas to?
dostane kokíno a jdeme v klidu dál
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 08:33 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!
Tak fčéra zatím nejlepčí den, Štófin už to vítání snad neřeší a nebo jen málo, maličko. myslím, že se i pokouší schválně hrát si v její blízkosti, jenže to zasejc teď vona nechápe, že jak mručel předtím fakt ať vysmahne, tak teď že mručí ať se k tomu přetahování přidá. Takže čapla přetahovadlo, Štofi dělal děsně zlýho a ona to radši pustila. ale tak to jí snad časem přesvědčíme, že tohle je o něčem jiným. V noci na něj šlápla, jen si vzdychnul a uhnul, lehnul si a spal dál, ráno jsme se vítali pěkně všichni v klidu, ona si uvolněně lehla na pelíšek v kůchni a kopala nohama a kousala do mě. pak do něj kravka vrazila či šlápla - vona je fakt děsnej tank a motovidlo, a šlápla mu na tu kulhací nohu. Zaječel a ukozoval mi bebí. Ona se mu omlouvala.
Myslím, že včera a dneska to byl největší posun. A Blandíra má radost, že umí votočku a může taky něco dělat.
Fajka
Fujtajbl při pátku ve spolek !
jak to zdravíš, ty důro? No?
pokory trpělivosti a respektu
hele, vono zase -znáš mě těch neuronů v tý hlavě moc není , ba ne, fakt se mnou šíbuje bábrdle jedna. Ale je to hodně hodně tím, jaká je, není to mnou, já jsem tupo
už s náma nikdy na trek nepůjde
to je hrozný, takhle z ničehož nic a rychle přijít o psa strašný.
cernej caj
Vcera sme byli na filmu revival. Bolka nemam rada pac vsude vypada jak ozralej dement s trapnejma kecama ale tady byl supr
mám to s tímhle člověkem úplně stejně teda . Tak jsem zvědavá, jaký to bude, ona Nellis docela umí si myslím a ostatní obsazení je gůt. Taky musíme vyrazit. Dík za připomenutí.
Dneska jedu do punkevnich jeskyni
zmrzneš
ivnym miste tak 10cm doura. Snad sem ji nemela uz vcera v hokne
klid. dneska jsou roztrhaný hadre in, takže vo nic negou.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 08:45
- Nahlásit
Fajka
knihu, Poslušnost i bez vodítka
to bych si taky ráda přečetla, musím se podívat na ulozto, jestli tam náhodou není
ta kniha o pozitivních metodách co jsem si koupila nedávno taky není špatná
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 08:48
- Nahlásit
Fajka
musela nechat odejít svojí ani né sedmiletou fenku luisiánku
to je hrozný, bohužel taky znám pár takovejch případů, na tý fotce je fakt luisianka? mě připadá spíš jak českej strakáč
PetraK
Myslím, že včera a dneska to byl největší posun
ha a za pár tejdnů se spiknout proti tobě a pak teprve uvidíš
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 08:56
- Nahlásit
PetraK
jak to zdravíš, ty důro? No?
sem mluvila vo tvojí větší pokoře a trpělivosti s dementama a ty to takhle zabiješ
to je hrozný, takhle z ničehož nic a rychle přijít o psa strašný.
jj totální šok
Maya
hrozný, bohužel taky znám pár takovejch případů, na tý fotce je fakt luisianka? mě připadá spíš jak českej strakáč
jj to je přímo ona
ona má..měla barevnou kombinaci která není častá..trikolor moc není. barevně toho strakáče připomíná ale stavba těla luisián jak vyšitej..
bych si taky ráda přečetla, musím se podívat na ulozto, jestli tam náhodou není
fakt doporučuju, spousta rad jak pořešit některý věci ulabilnějších psů... ale třá na Fáju některý věci nefungujou..bo ona je jak buldozééér s malým b
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 09:04
- Nahlásit
Fajfka
Jsme včééera mávali od tatínka!!! i s mamí a spol. Byli jsme na Ještědu. Dovolujeme se totiž, všichni.
A feňulky je mi líto
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 09:11
- Nahlásit
Janiii
od tatínka!!! i s mamí a spol. Byli jsme na Ještědu. Dovolujeme se totiž, všichni.
jééé se máte ani nepíšu že jste se nezastavili bo u nás vybouchl hanzgranát a není na nic moc čas
moc pozdravu a vyřiď mamí že sem konečně pořešila problém s bankou a peníze jsou na cestě ...sem se k tomu dřívějc nedostala , máme toho moooc
hlavně do mě včas kopněte až bé čas odjíždět na výjezdní pecku..nebo to při tomdle zmatku prošvihnu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 09:13
- Nahlásit
Maya
ha a za pár tejdnů se spiknout proti tobě a pak teprve uvidíš
proboha nestraš mě!!!!! zabiju je a pak sebe, nebo vobráceně
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 09:15
- Nahlásit
Fajka
vo tvojí větší pokoře a trpělivosti s dementama a ty to takhle zabiješ
já tě varovala, že mě znáš a že těch neuronů v mojí makovici moc není
jj totální šok
to si myslím, - chtěla jsem napsat, že si to dovedu představit, ale ne, nedovedu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 10:09
- Nahlásit
http://www.novinky.cz/koktejl/310745-tati-ten-lev- steka-jako-pes-prohlasil-chlapecek-a-odhalil-podvo d-zoo.html
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 10:30
- Nahlásit
nuda v práci a tady nikde nikdo, že se nestydíte
a mrznou mi nohy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 10:33
- Nahlásit
Maya
sem tu. Ale sem taky tady sama- myslim v práci, takže se točim.
si vem fusky?
|