| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 08:11
- Nahlásit
birma
že by nastal bod zlomu? velká gratulka jak to vedete
cernej caj
tak help netřeba, jsem si nainstalovala ten program a je to blbuvzdorný pro takový lamy jako jsem já
jediný úsilí mě stálo přijít na to, jak mu zakázat stahovat mi z pc kromě muziky i veškerý fotky a videa, ale nakonec se zadařilo, teď když to připojim, tak už si to stáhne novou muziku samo
tak jsem vyzkoušela alespoň přes sluchátka a super, tak dneska vybalim ještě ty repráky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 08:18
- Nahlásit
Maya
no vidis
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 08:29
- Nahlásit
kolo se psama
http://www.kickstarter.com/projects/minimonkey/mon key-light-pro-bicycle-wheel-display-system
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 08:52
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!
Fčéra odpolední venčení provozoval Brtnik , musel jít na úřad, vzal čoklidy s sebou, hásky spolu čekali na chodbě uvázaný na jednom vodítku. Když se venku odhodlal, že Blanimíru pustí, tak mu zrovinka sežrala na chodníku humáč jakejsi tak měla smůlu , prasnice nejhrozivější. No jo, když von s sebou nenosí ty pamlsky, to je pak těžší práce. , obzvláště s popelnicí jejího kalibru . Ale včera byli hodní, jeli jsme nakoupit a když jsme se vrátili, bylo ticho. Blandimíře se myslím, ten klikr nezamlouvá. Jen je mi divný proč, když zpočátku jí nevadil. hm? Je ftipný, jak vždycky ten co nic nedělá, stojí za dveřima, s čumákem nalepeným na skle a chce taky . Taky mi fčéra asistovali při úklidu bylinek, co jsem si nasušila. Je to marná práce, když se vám do toho motaj dvě hovada pak si naščestí lehli a dali pokoj. Ale jak jsem se zvedla a někam přešla, huž za zadnicí dva záprdci . Dneska ráno jsme hráli fšicí tři na honěnou Blanimíře se to velmi líbí. A pak jsem volala: "Štoofínci§ Kdooo bude první nahořeee?" a voba vypálili dopředu, jen aby na tý podestě u dveří byli první je s nima sranda. V tramvaji jsem si cestou do prasé říkala, jakej pěknek dárek jsem to v podobě Blanimíry vlastně dostala .
vlk
Heej vlk neskončil na výplachu želůdku, ale je žif a zdráf!!
..co vzduch, šiška...nic...
docela přesný, docela přesný , ale uuž už pomalililililliiiiiiinkatěěě ty ledy tajou, včera si jí zase prohlížel zepředu , už ho tak nevytáčí, že se mazlíme ve dvou a prostě jsou různý, různý malý vylepšeníny. Jsem ráda, že třeba, když je odměňuju, tak to od začátku Ešus neřeší, nevyhání jí, nevrčí na ní, nemá tendenci jí to sežrat (asi i proto, že jsem takhle odměňovala od malička i cizí psy). Už se taky tolik nebojí o svoje žrádlo, dá se, že jim po večeři,kdy jedí každej sám, můžu dát přídavek do misky v podobě sulcu z nožiček a každýmu tu misku držím v ruce, jeden zprava, druhej zleva. Prostě postupujeme.
a po měsíci Pinďa zapadl tak, jako by se tu narodil... dneska s ním blbne i jinak velmi odměřená Kvijová.....
taky to tak nějak vídím, že by to mohlo být, on Ešus není s jinejma psama moc hrací, to ne, ale občas ho to popadne, ona si hraje ráda, chtěla od začátku, tak uvidíme, jestli....? Pokud ano, budu z toho mít hroznou radost, páč psí hry jsou psí hry, i když si oba s Brtnikem s Ešusem po psím hrajeme ( a možná i proto preferuje hru s námi, než se psy?????? je to pro něj bezpečnější ) pokud k tomu nedojde, nic se neděje.
Maya
to až nehrotila, moji psi jsou spolu furt, ale nějak extra si společně taky nehrajou
ona by ráda, vidím to na ní. no uvidíme, hlavně, že spolu fungujou normoš,
birma
jsem hrdobeeeeec!
ty vole BIRMO!!!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 09:11
- Nahlásit
PetraK
ona by ráda, vidím to na ní.
no jo, holt někteří psi jsou hrací a jiní moc ne, ale třeba se Ešus chytne a když ne, tak si může hrát Blanimíra s nějakejma cizíma venku
s tím klikrem je to divný, nevadí jí ten zvuk toho konkrétního klirku? já měla kdysi Trixie a Dorin ten jeho zvuk taky moc nemusel, pak jsem k něčemu zadáčo dostala nějaký vrčíčí, ten neklapal, ale zmáčklo se tlačítko a tak jako zavrčel a to mu dost líbilo
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 09:11
- Nahlásit
PetraK
Heej vlk neskončil na výplachu želůdku, ale je žif a zdráf!!
....ano a jestli si ještě někdy budu hledat chlapa, můžu si do inzerátu dát zn. vydržím jakékoliv zacházení...
ale uuž už pomalililililliiiiiiinkatěěě ty ledy tajou,
no, vidíš, ono se to poddá...to vony ty psiska jen musej dát najevo, že si nemůžeme všecko dovolit....
on Ešus není s jinejma psama moc hrací,
Kvijová taky není hrací a to bys koukala, jak ji Pinďopes dokáže zblbnout.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 09:32 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
no jo, holt někteří psi jsou hrací a jiní moc ne, ale třeba se Ešus chytne a když ne, tak si může hrát Blanimíra s nějakejma cizíma venku
jasně, tak to i teď máme, že jí hledám venku kámoše, aby se mohla vyřádit. Ale třebas překvapí, ona je taková pěkná manipulátorka, třeba ho strhne . byla bych ráda, kvůli oběma.
s tím klikrem je to divný,
jo divný toje, páč zpočátku jí nevadil, uvidíme. Ten vrčící - to neznám
vlk
můžu si do inzerátu dát zn. vydržím jakékoliv zacházení...
co zacházení, KRMENÍ!!
no, vidíš, ono se to poddá...to vony ty psiska jen musej dát najevo, že si nemůžeme všecko dovolit....
jojo, však já mu to neberu, je to pro něj děsivá změna, to bez debaty. Navíc ona ho sice respektuje v tom, co se mu nelíbí, ustoupí mu, ale na druhou stranu je to pěkná sviňa, když chce, jde si za svým, nijak výrazně, to ne, ale asi jak když odbrzdíš buldozer a on se tak nenápadně rozjede
Kvijová taky není hrací a to bys koukala, jak ji Pinďopes dokáže zblbnout.
JO! tohle bych ráda, tak si to nějak představuju, bylo by to fajný. ale dneska ráno už jsme se fakt honili všichni tři, byl takovej uvolněnější. Tak jsem se usmívala na chodníku jako ten blbeček
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 09:55
- Nahlásit
PetraK
moji si moc nehrajou. spis obcas. ale je videt, ze sou "svoji" kdyz po sobe vecer slapou, kdyz prsi, lezej na sobe nacpany pod strechou, chrapou klidne v betli vedle sebe... to urcite se u tebe podda taky casem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 10:11
- Nahlásit
HÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉJ právě mi kolegové z cest za dobré služby přivezli pozornost - balíček čilipapriček z hungáryje a čekuládku. juhůůůů!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 10:33
- Nahlásit
PetraK
no super jaky mas vsimavy a hodny kolegy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 10:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
to urcite se u tebe podda taky casem
jo! až spolu budou chrápat po kupě, bude vyhráno. zatím to máme tak, že jednou spal omylem hlavou u jejích zad a teď už můžou mít pelíšky vedle sebe - tak jako přes den, aby to nebylo roztahaný po celý předsíni. Včera se tak nějak kousek od sebe svalili, když jsem se v pokoji pytlikovala s těma bylinkama a oni usoudili, že je nuda, tak si tak nějak lehli jen kousek od sebe, ale prostě už jsme tam BYLI TŘI . malý krok pro pro psofstvo, velký krok pro ešuska mýho.
Vím, že to bude znít úplně nechutně sentimentálně, ale ona mě učí poznávat zase úplně jiný věci, dost mě posouvá do plyšova . Murphy byl tvrďoch, ale hroznej empatik, svině svinutá zabejčená, tvrdohlavá a milující (a hrozně,hrozně mě mrzí, že jsem neznala tehdy to, co dneska, byli bychom úplně někde jinde) . Ešátor je šašek, milující, vyznávající mí lásku tak, že mi ukopne hlavu, narozdíl od Murphyho víc respektuje, není tak silná osobnost - i když jak se to vezme, z jíného úhlu je zase silnější než on. Kolikrát jsem si říkala, že jim dvěma by to spolu šlo, vyhovovali by si, navzájem by se doplňovali a Ešátor by v něm měl toho velkýho psího šéfa. No a Blanimíra je naprosto úplně jiná - já jsem z ní úplně hyn - což je dosti patrno , je poddajná, ráda poslechne, chce se zavděčit, ale zároveň se kousne a jde si prostě po svým - přesně , jak tu někdo psal - hodí zadkem . Neuvěřitelně nasává jakoukoliv pozornost, laskavost, úsměv (to není pobytem v útulku, má to prostě v sobě), je vlídná a laskavá (zvláštní tohle psát u psa???), tímhle mě učí bejt jiná - hlavně shovívavá, jo to je vono, učí mě bejt shovívavá. Murphy mě učil začátky, Ešus mě naučil trpělivosti - částečně a ovládání se, ale jak byli oba do mala a v mých rukou, bylo to jiný, ona mě učí jinýmu respektu ku psu než dosud a hlavně tý shovívavosti. To je to co jsem furt nevědíla, co vona to se mou dělá! Tetkon jsem si setřepala myšlenky a huž to vím. Ešče že máme tu fóru, kde si člověk utřepe myšlénku., jinak bych na to přišla až za půl roku , už tedy vim, proč je Blandíra pro mě ten dárek. Já to furt řikám, že mě nahoře a dole má někdo rád.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 11:02
- Nahlásit
PetraK
jak tu někdo psal - hodí zadkem
nejni vona křížená se špicem?
je super, že vám to tak jde a za půl roku už si bude říkat jak jsi mohla mít celej život jen jednoho psa
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 11:18
- Nahlásit
Maya
nejni vona křížená se špicem?
hlavně je to fena - jak si tak dělám obrázek z toho co ostatní říkají o rozdílech chování pes x fena. Ale je pravda, že u ní to není moc často - ZATÍM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bude říkat jak jsi mohla mít celej život jen jednoho psa
na jednu stranu - jak se to vezme. Když je vidím, jak jsou ščastný, z mojí pozornosti a já se nemůžu rozdělit - ráda bych jim jí dala víc - nejlíp nechodit do práce a věnovat se jim, to by byl ideál. Nemyslím 24 hodin denně, ale víckrát v průběhu dne, takhle mi to přijde - na to jak pak vidím, jak je to baví - málo . Využívám každý chvíle - ráno doma každýmu aspoň pár minut, při procházce ráno něco maličko. Odpoledne je to dobrý, to se dá, při tý prochajdě udělat hodně věcí a tím že jsou dva, mají i prostor sami pro sebe. No a večer to zas musím dělit, respektive to už se musím roztrojit, páč to je doma i Brtnik a nerada bych zrovna jeho odstrčila do džáá . Teď teda, vzhledem k pracovnímu vytížení, je rád, že se svalí do křesla po babičce a hybernuje, zatímco já mu tam dovalím večeři a nějaký dobroty a on může jen a jen vegetit a vypnout se,páč toho má za celej den plný brejle. ale kdybyh se mohla naklonovat, nebylo by to marný
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 11:30 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
PetraK
zase na druhou stranu si myslím,ž e když jsou ti psi dva, tak jim míň pozornosti od člověk nevadí, takže možná to trošku omezit časem až si na sebe zvyknout?
proto já mám ty psy dva, protože takovejhle program s nima teda nestíhám ani omylem, i když pravda moji zase maj práci beze mě, musej hlídat
edit: a tedy musím říct, že fakt hodně dělá plemeno, já když vidím jaká vtěrka a závisláci jsou bordery, a si myslím, že vižla bude něco podobného, tak děkuju pánubohu za špice
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 11:54
- Nahlásit
Maya
,ž e když jsou ti psi dva, tak jim míň pozornosti od člověk nevadí, takže možná to trošku omezit časem až si na sebe zvyknou
určitě, určitě a hlavně, až se to sžije, tak budu moct tu pozornost oběma v některých momentech věnovat naráz, teď to opravdu drobím, aby mu to nebylo líto, a ale hlavně aby si mě naplno užili oba. Abych si zase na druhou stranu s Blanimírou budovala vazbu. což už je vidět teď - preferuje mou blízkost. Venku si mě hlidá, v 99% procentech fakt stačí říct,tady ne blanko a ona to otočí a jde za mnou.
e program s nima teda nestíhám ani omylem,
já dokážu moment se psem vtěsnat opravdu skorem kamkoliv a využít každý příležitosti k něčemu co ho něco naučí, co ho zabaví a tak. to je další věc, kterou mě ešus naučil se svou akčností , teď se mi to hodí.
Hlídání je u nás zakázáno, zbořili by barák , v tomhle je fajn, že ta vižla není takový ten klasický hlídač (i když blafnou si rádi, jsou to psi)
jaká vtěrka a závisláci jsou bordery, a si myslím, že vižla bude něco podobného,
to ne, tam je to trochu jiný, přiznám se, že bordera by mě znervózňovala. Líbí se mi právě, ta určitá samostatnost loveckýho psa.
Já zas nevím, jestli by mi právě třeba ten špic sednul - i když člověk si psa utváří, takže co vím, jak by to bylo. Jsou chytří, učenliví to se mi líbí. Jediný mínus je, že jsou dlouhovlasý , já nejsem česací, bylo by to utrpení pro mě i psa
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 12:38
- Nahlásit
PetraK
přiznám se, že bordera by mě znervózňovala
znervózňovala je teda u mě slabý slovo
jestli by mi právě třeba ten špic sednul
o tom pochybuju, ty bys po něm furt něco chtěla a špic by z toho byl celej tentononc vedle
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 12:39
- Nahlásit
PetraK
dlouhovlasi to je fakt dobry
no uvidis, oni si proste casem zvyknou a je supr, ze blanimira s tebou tak suprove funguje, to ostatni proste prijde casem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 12:42
- Nahlásit
Maya
znervózňovala je teda u mě slabý slovo
no tak píšu to diplomaticky, aby to majitelům borderek nepřišlo líto, páč oni - myslím ti praví,rozumní majitelé - mají kapek jiný preference zase, než já, nebo ty.
ty bys po něm furt něco chtěla a špic by z toho byl celej tentononc vedle
když já nevím, pamatuju si špice našich známých - akční fenka, pak když jsem jezdila na jeden statek jako dítě na prázdniny /joo to byla paráda / tak tam měli taky fenku, ta to teda měla ideál, pracovala s ovcema - suprově, samostatně, říkali že v podstatě sama od sebe. zároveň hlídala. Pořád v pohybu, v kontaktu s celou rodinou i mnou. no a teď u nás ta špička - malá, to je taky torpédo, aportovací maniak. tak co člověk ví.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 12:43
- Nahlásit
cernej caj
dlouhovlasi
to je Gerdy terminus technikus stejně jako třeba plemeno-varianta brod. Např. velškorgáč - ovčák varianta brod, to mě sejmulo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 12:49
- Nahlásit
PetraK
Např. velškorgáč - ovčák varianta brod, to mě sejmulo
asi su nedostatecne inteligentni ale vubec to nechapu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 12:54
- Nahlásit
chcete-li nakoupovat v Ćíně levný věci http://www.inchina.cz/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 12:56
- Nahlásit
cernej caj
jako že asi že se může tak akorát brodit brodem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 12:58
- Nahlásit
PetraK
ta to teda měla ideál
jo, to by se mejm psům taky líbilo, ale rozhodně by se jim nelíbilo strkat tvary do otvorů a podobný nesmysle
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 13:02
- Nahlásit
Maya
ale rozhodně by se jim nelíbilo strkat tvary do otvorů a podobný nesmysle
tooo neviš! špic je velmi igelitní plemeno. Půjč mi ho na chvílu a my si budem hrát třeba na prodávání , bude důležitej, že chodí s košikem a otvírá pokladnu
cernej caj
asi su nedostatecne inteligentni ale vubec to nechapu
že to je ovčák, kterej vypadá jako normální ovčák, kterej stojí právě v brodu,páč má ty krátký nožky, že jo, takže kdyby normoš ovčák stál v brodu skorem po bříško, bude vypadat stejně, jako velškorgi, kterej stojí na pevným podkladu - budou mít stejně vysoký nohy :-D
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 13:07
- Nahlásit
PetraK
bude důležitej, že chodí s košikem a otvírá pokladnu
no nevím, tomu se mi fakt nechce věřit, prej chodí s košíkem na to je expert Kim, ten to vezme, skloní hlavu, aby mu to samo vypadlo z huby (on niiiic, to saamoooo) a pak se tváří, že nikdy v hubě nic neměl, Dorin alespoň rád nosí míčky a zabíjí plyšáky, ale ani u jednoho neuspěl ani kvákací míček, ze kterýho padaj mlsky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 13:07
- Nahlásit
Maya
hele a tu práci s ovcema - to je taky součást výbavy špice?? Nebo to bylo spíš výjimka? Ona jim tak nějak sama od sebe pomáhala a navíc hodně ctilivě, prostě s tím stádem pracovala tak nějak přirozeně, nic složitýho, to ne, ale prostě sehnala stádo zpátky do stodoly, vyhnala je na pastu a tak.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 13:09
- Nahlásit
Maya
já vím říkala jsi, ale zase mi fakt vytanou vždycky na mysli ti cirkusoví hafani - vždycky pudl a špic. Tak to s nima prostě musí jít.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 13:14
- Nahlásit
zase se jdu chlubit - byli jsme na psim hřišti s pološílenou bobrmankou a Adam se jí tentokrát nebál, pak tam přišelo pán s perdelem (asi po lobotomii, neb jsem kvůli němu před dvěma dnama z hřiště odcházela, pak se Adam pokusil perdela sežrat na chodníku a dneska než tam dorazili, měli chlapci konflikt přes plot) a Adam k němu naběhnul, zježil se, ale nevystartoval a nechal se naprosto v klidu (až skoro s radostí) odvést. A pak ještě nesežral psa dvěma bezďákům a to byl pejsek taky v tý správný jedlý velikosti
Maya
že by nastal bod zlomu?
vypadá to tak, ještě musíme zamakat na přivolání, bo to zatim neni ouplně to vono a na strachu z některejch míst a věcí, ale jinak je to teď fakt mnohem lepší
PetraK
ale prostě už jsme tam BYLI TŘI . malý krok pro pro psofstvo, velký krok pro ešuska mýho.
hurrrrááááá
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 13:21
- Nahlásit
Maya
ako že asi že se může tak akorát brodit brodem
tim taky spis tak nejak skloni hlavu ze mu to vypadne samo nez by to nejak flusal
PetraK
oni nejsou blby, spis rychle ztraci zajem a musi vedet, ze ten pamlsek uz mas, jinak kulovy...
birma
to je hodnej adamek, ze je tem mbezdakum nechal
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2013 13:22
- Nahlásit
birma
zase se jdu chlubit -
supr, supr, supr, jen se chlub!! však taky máš čím!!
ale jinak je to teď fakt mnohem lepš
tohle je fakt paráda. Já si myslím, že tomu vždycky i pomůže to, že někam vyrazíte, i když se to ponávratu tak nezdá.
hurrrrááááá
pšššt, jen hásky potichu, ať ho nevyplašíme
|