| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 15:47
- Nahlásit
Fajka
no já s tou hlavou nějak vůbec nemyslím
to je dost patrný, jinak bys nevymyslela, že JÁ myslim
ale jednou někde psali myslím že néé.
jo? tak já když jsem měla matrace - takový ty pevný tak sem je kdysi někde udala, byli rádi. Ale pokud mají třeba slámu nebo tak, tak to třeba nechtějí, hele písni jim do knihy, oni ti odpoví.
prohibice společnýho s tlakem?
páč alkehůl přece ten tlak zvyšuje, ne? To je jasný a jak si nemůžeš dát toho frťana, šel ti tlak dolů a tělo si žádá své . za chvíli se ti budou třást ručky
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 15:48
- Nahlásit
Prohibištajn
Mně je taky od večera ňák divně vod tlaku
PetraK
Labrouše obecně strášně nerada potkávám z těchto důvodů. Spolehlivě nekonfliktního labíka jsme kdysi naposled potkali na horách... přitom narozdíl od těch pitbulů atd. je nemají lidi tak úplně v tomto ohledu přečtený nebo zvládnutý. (Když pominu ty pochybný existence s "bojovým psem".)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 15:53
- Nahlásit
Vero
Mně je taky od večera ňák divně vod tlak
další kořalečnice
Labrouše obecně strášně nerada potkávám z těchto důvodů.
no u nás jsou dva takovýhle exprti - oba tedy světlí. Jsou to psi-psi. Fenka - světlá jedna. Ostatní jsou fajn čoklidi. No smůla no. Aspoň že to nebylo na krev.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 15:59
- Nahlásit
PetraK
další kořalečnice
ale houno! máme doma eště 3/4 litru whisky
bude to tím tlakem....
u nás v okolí je těch akresivních retrívrů hned povícero.
a já nemám co říkat, páč Buldozér (pokuď je retrívr ) úplně ze začátku se rval s gustem, i když podle mě to bylo proto, že se vůbec neuměl chovat mezi psama.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 16:03
- Nahlásit
Vero
eště 3/4 litru whisky
jo? t tak ešče, že to Brno teda neni tak daleko
úplně ze začátku se rval s gustem, i když podle mě to bylo proto, že se vůbec neuměl chovat mezi psama.
a jak ses s tím popasovala? Jak jsi postupovala, jestli se můžu zeptat? Já to měla jednodušší,jak ho zbušili .
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 16:15
- Nahlásit
štááááájn
byli jsme na úžasný procházce tu http://mapy.cz/s/5ddu a bylo to krásný.
Jen jsme si pak zkazili chuť jídlem v hospodě . Milej číšník, dobrý pivo, dobrá kofola a jídlo, za který by se i za komunistů styděli - jako fakt na hranici stížnosti a za těch 80 Kč to fakt nestálo.
Jdu vás dočíst
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 16:47 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
PetraK
Jak jsi postupovala, jestli se můžu zeptat?
Tak náš případ naštěstí nebyl ten, že by pes rovnou vystartoval a zaútočil, jak jen někoho zmerčí. Prostě se nespokojil s poměřením sil při setkání bez toho boje pak.
Jako já asi ani nedovedu říct, jak jsem postupovala... Jednak jsem se naučila trochu číst tu situaci... pouštěla ho jen k těm, kde jsem věděla, že to je bezpečné, i kdyby něco začlo, tak že ti psi do toho nepůjdou, či maj taky koš, a korigovala u toho Buldozéra, aby se naučil ze situace odejít, aby se neprsil, aby nechal silnějšího být... hlavně aby pochopil, že lepší je odejít, že pak je pochválenej a ten nejúžasnější.
Přišlo mi, že se to naučil vlastně rád, že to teďka má už za svou vlastní strategii. Kontaktní "rvačky" (jako hru myslím) si dá s odrůstajícími štěňaty- na ty byl vždycky ok. Taky je starší už... třeba by to byl i vývoj sám od sebe a nemám na tom moc podíl Sice občas mu připomínám "a buď slušnééj", ale spíš tak pro formu...
A samozřejmě nepouštím ho jen tak ke kde komu, samci, co neznám, někde na výletě, ty držím daleko (a že to je někdy ale fuška).
Ale když by šel někdo do něj, byť i jen nezávazně, že mu skočí na prdel, co to udělá, tak to Buldozér teda odpoví, teda myslím, protože strašně dlouho tomu úspěšně bráním. (Aby neodpověděl, to už naučit neumim a ani nevim, esi by to šlo.) Jsem ten preventista a hysterka a zaháním kohokoli, kdo vypadá, že na něj bude machrovat, nebo mu šahat na míček, případně na mě.
Naposled jednomu čoklovi ruplo v bedně a hop, ojíždět mi nohu. To Buldozér nedal, vystartoval dost zle. Takhle do skupinky psů, kde se hýbeme, jako cvičák a tak, ten koš nesundávám.
Ale v běžným dni je to dávno už pohoda.
Zajímaj vola stejně nejvíc fení pachy (víc než živý fenky), psi vůbec. Krom skoroštěňat, ti ho dokonce ještě i dneska rozhýbou někteří.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 16:54 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Hodně jsem to nějak korigovala jen hlasem... od "vrčení", ať sklopí chlupy a vocas a pochoduje, protože je malej, až po tu obrovskou nefalšovanou radost, když se potkal s druhým psem "podle pravidel"...
Hodně asi pomohli ti nekonfliktní psi a prevence, prevence....
První půlrok jsem to neuměla, vůbec nic jsem neuměla (teda já neumím doposud, ale snad kapku víc ) a na kontě ty rvačky jsme fakt měli , říkali mi, že se mi určitě bude rvát už furt... Ale ne
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 16:57
- Nahlásit
Třeba si všecko srovnal v palici sám, až zjistil, jak to mezi psama chodí.
Anebo jsem mu sebrala sebevědomí ... ale né, to nejspíš fakt né.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 17:02
- Nahlásit
Vero
Micchal vyprávěl, když si pořídil Ciráta (pracovní NO bez socializace do půl roku v kotci, na kterého Michala přesvědčili, že je to ideální pes pro něj na Žižkov), že mu lidi říkali, že s tím jeho vyjížděním po psech "má něco dělat", ale co mu neřek nikdo, tak to prostě "vochodil" podobně jako ty, chválil, co bylo pěkně, korigoval, co bylo špatně.
Třeba si všecko srovnal v palici sám, až zjistil, jak to mezi psama chodí
to bych řekla že fakt ne, že je to tvoje zásluha, samy se tyhle věci spíš zhorší
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 17:24
- Nahlásit
kachna_
ak to prostě "vochodil"
to je hezkej výraz - a výstižnej, je v něm všecko
samy se tyhle věci spíš zhorší
no já si říkávám často, že moje zásluha není nic, že všecko je zásluha psova, kterej je prostě strašně skvělej a pomáhá mi se sebou, jak jen to jde
ale sakra, to se semka nesmí psát, nebo poběží černá kočka skrz cestu, žejo: tak: je to stráášnej spratek samozřejmě
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 20:49
- Nahlásit
mishi
ráno už byl v poho.
PetraK
Ešus má za sebou další atak psa.
chjo, tak snad na to brumla rychle zapomene, to je fakt na pytel totok.
kachna_
a jídlo, za který by se i za komunistů styděli - jako fakt na hranici stížnosti a za těch 80 Kč to fakt nestálo.
A stezovali jste si teda?
Jinak achjo, nadilka ve Skrivanech, i kdyz tu ma kazdej stop stav, nahoda je blbec, znate to.. Zkuste se poptat, danke. Brzo zacne zima a treba ta civavka - ac je v teple, by si zaslouzila domov, stejne tak Pan pes Ben...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 22:04
- Nahlásit
Fifi
A stezovali jste si teda?
ne. Si nějak neumim představit, že bych si stěžovala na to, že je na nudlích málo tvarohu a když neni uvedená na jíd. lístku velikost porce, tak jí můžeš reklamovat?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 22:08
- Nahlásit
kachna_
že je na nudlích málo tvarohu a když neni uvedená na jíd. lístku velikost porce, tak jí můžeš reklamovat?
Jiste, bo na jidelaku musi byt uvedena gramaz porce. Ja nevim, v tomhle sem taky stoura, kdyz nekde neco platis, tak chces za to sluzbu umernou - a zjevne jste spokojeni nebyli.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 22:30
- Nahlásit
Baf, jsem domáááá a mám díky céééérence zpracované houbičky
Jsem byla na výletíku u pséků na mazleníčku, pak na masíčkový zastávce a nakonec jsem měla připravenou véču a to smažený hříbečky ... joooo, to byl super den. Ale chtělo se mi strašně spát
Fajka
pokud by jsi vyhazovala matrace a nedávala je do útulku a jsou molitanový, tak si je vezmu pod plesnifce.. ty jejich už jsou ve stádiu rozkladu
Doufám, že už tě hlava nebolí, páč tyhle hupy tlaků jsou akorát na prdlajz
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 22:48
- Nahlásit
Strýc Pepin všechny zdraví a hlásí, že chlastá moštík a ulehává na lůžko ... je hotofson
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 23:06
- Nahlásit
Fifi
na jidelaku musi byt uvedena gramaz porce
aha
zjevne jste spokojeni nebyli.
no se číšníkem velice, s jídlem ne.
brut
je hotofson
mošt je sviňa, což?
peču a jsem zvědavá, jaký to bude
http://www.recepty.cz/recept/babovka-s-jablky-a-or echy-4857
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2012 23:21
- Nahlásit
kachna_
mošt je sviňa, což?
vypadá to tak
peču a jsem zvědavá, jaký to bude
mám jeden rychlo recept .... 8lžic s čepicí polohrubé mouky, 10-15 lžic cukru ( hlavně podle kyselosti jablek, ale i podle chuti, 2 celá vejce, 35dkg strouhaných jablek, 1 lžíce kakaa, vanil.cukr, 1 prášek do pečiva, mléko podle potřeby
Vše zamíchat, nalít na vymazaný, vysypaný plech, po upečení buď nechat nebo potřít čoko polevou, kokos polevou nebo něčím jiným...
Je to rychlý a moooocinky dobrý.. hlavně dlouho vláčný
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 08:44
- Nahlásit
brut
jsi vyhazovala matrace a nedávala je do útulku a jsou molitanový, tak si je vezmu pod plesnifce.. ty jejich už jsou ve stádiu rozkladu
jj jsou molitanový OK počítám s tím..až pojedem někam vašim směrem tak pořešíme přepravu
kachna_
paníííí, jak se jmenuje ta vaše vééésnice kde to bydlíkujete?
Kdyby šli strhaní pocestní zítra kolem, že by jsme měli kde poprosit o vodu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 08:52
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!
Vero
Jednak jsem se naučila trochu číst tu situaci... pouštěla ho jen k těm, kde jsem věděla, že to je bezpečné, i kdyby něco začlo, tak že ti psi do toho nepůjdou, či maj taky koš, a korigovala u toho Buldozéra, aby se naučil ze situace odejít, aby se neprsil, aby nechal silnějšího být... hlavně aby pochopil, že lepší je odejít, že pak je pochválenej a ten nejúžasnější.
Hodně jsem to nějak korigovala jen hlasem... od "vrčení", ať sklopí chlupy a vocas a pochoduje, protože je malej, až po tu obrovskou nefalšovanou radost, když se potkal s druhým psem "podle pravidel"...
Hodně asi pomohli ti nekonfliktní psi a prevence, prevence..
dík, hezky jsi to popsala, mě tohle hodně zajímá, Ať je důvod jakejkoliv, tak ten pes je vždycky rád, když mu člověk ukáže cestu jak z toho ven a převezme za to jaksi odpovědnost.
Přišlo mi, že se to naučil vlastně rád,
určitě, páč si myslím, že si jaksi nevěděl rady a tys ho nasměrovala
.. třeba by to byl i vývoj sám od sebe a nemám na tom moc podíl
to si úplně teda nemyslím, protože kdybys mu tu cestu neukázala, tak on by jí myslím, nenašel, jen by se to zhoršovalo tím, jak by získával další negativní zkušenosti, takže si v klidu myslím, můžeš dát piškota za odměnu. Nebo radši šunku?
nezávazně, že mu skočí na prdel,
Ešus ale tohle taky nemá rád a ohradí se, stejně jako Murphy, ten to naprosto nesnášel, byl to hrdej pes. A těm psům se v tomhle případku nedivím, páč to myslím není nezávazně,ale já to vnímám jako provokaci
To Buldozér nedal, vystartoval dost zle.
a zase se mu teda moc nedivím . Jasně že ho člověk nenechá toho psa domastit, ale pochopitelný to pro mě je, že se nasral, protože tohle taky patří z mýho pohledu do kategorie, že si to cizí pes nemá co dovolovat. Jako kdyby startil kvůli pohlazení, tak to se naštvala , protože to je prostej kontakt, ale v tomhle případku ten cizí pes zašel dál , než je zdrávo
Zajímaj vola stejně nejvíc fení pachy (víc než živý fenky), psi vůbec. Krom skoroštěňat, ti ho dokonce ještě i dneska rozhýbou někteří.
hele - máme to úplně stejně
i určitě bude rvát už furt... Ale ne
páč jste šikovný, můžete bejt hrdobci
kachna_
tak to prostě "vochodil" podobně jako ty, chválil, co bylo pěkně, korigoval, co bylo špatně.
jo to je vono. Člověk se nesmí dostat do křeče a jen k tomu přistupovat, že to prostě tak za pochodu řeší.
Fifi
chjo, tak snad na to brumla rychle zapomene, to je fakt na pytel totok.
no on to má tak - že když pak toho konkrétního psa potká znovu, vyhne se mu, ale černý psy prostě mít rád nebude a nebude s nima chtít mít kontakt i kdyby byli zlatem posázený a nejhodnější na světě. A i než zjistí, že to je fenka a přátelská, bude nejistej.
kachna_
byli jsme na úžasný procházce
jé, vy se máte,, máte to tam moc krásný. Koukám, že jste byli kousek od Konrádova, tam jsem na jednom statku trávila nejúžasnější prázdniny mezi zvířectvem. A měla jsem tam nejlepšího kámoše, toho co mi pak sežrali cikáni byl to hrozně chytrej péf - máma byla špic, táta nevím, ale vypadl tak trochu jako špic s borderkou (který tady ovšem tehdá ještě nebyly), hrozně rychle se učil. a chodili jsme spolu na jahody, což jsem ho naučila, páč to vůbec neznal trhat si jahody, taková báječnost
to s tím jídlem , to dost nasejří
jak dopadla bábofka?? jako chleba?
brut
joooo, to byl super den.
fajn, že sis to užila
. je hotofson
taky na to dost vypadal, strýc Pepin.
Jo a Brůtko - zde to slíbené , uvidíš, bude se ti to líbit
http://www.youtube.com/watch?v=rhFs-YBYoIs
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 08:57
- Nahlásit
Fajka
Bosyně
brut
no v týhle je moc oleje a navíc jsem měla špatný prášek do pečiva
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:26
- Nahlásit
rumštajn ve spolek....
chcete někdo poslat receptík na chleba ??? Vyzkoušeno a super ...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:27
- Nahlásit
kachna_
Bosyně
Bosyně od slova Bosa
to si budu pamatovat, díííík.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:35 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
vlk
chcete někdo poslat receptík na chleba ?
JÁÁÁ neboli Ich
Fajka
hele pani změřim konečně tu matraci ale myslím, že bych brala.jestli neva.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:36
- Nahlásit
vlk
chcete někdo poslat receptík na chleba ?
f pekárně nebo troubě?
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:38
- Nahlásit
kachna_
v troubě..ale fakt dobrej...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:39
- Nahlásit
PetraK
hele pani změřim konečně tu matraci ale myslím, že bych brala.jestli neva
jasně že neva ty trubko!
Naopak su rád... ještě aspon posloužej než se vyhoděj
tak pak nějak pořešíme dopravu i s těma pro Bruut.
až pojedem někdy Prágl tak by jsme vám je tam dovalili a nějak by jste se s Borůvkou podělily
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:39
- Nahlásit
PetraK
tak huš letí....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:47
- Nahlásit
Fajka.
jasně že neva ty trubko!
tož díkuju předem zadem i bokem
až pojedem někdy Prágl tak by jsme vám je tam dovalili a nějak by jste se s Borůvkou podělily
zupr .
vlk
tak huš letí....
jdu číhnout.
kachna_
f pekárně nebo troubě?
jako... nechci bejt tohle... impertinentní, ale.... no... neni to v tým případku jako dost jedno?
asi mám už jít, co?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2012 09:50
- Nahlásit
vlk
jéééééééééééžiš, to vypadá zér gůůt!! to musim prubnout!!
děkuju vašnostko
|