| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 14:36
- Nahlásit
vlk
, tak zas využiju tuhle pomatlánku
mně hrozně chutná a nejni drahá a udělá si jí člověk chuťově tak jak chce ostrou nebo jen tak lehkou pro každýho. chjo už mi tečou sliny
Vero
klohníte a konzumujete
jo sme děsivý kuchty . Mně to někdy baví docela, jako včera to jsem byla překvapená, jak rychlý , jednoduchý a zadáčo byly ty br.placky. A čék k tomu nepotřebuje fakt nic jinýho než brambory, trochu mouky a čeeesnek. Mńam . těch už se asi nepustím.
... pitomc
tjo, máte toho naloženýho docela slušně teda, tohle bych já teda nezvládla. Já jak mám potřebu být furt venku, tak bych tu školu nedodělala. Když se prvně otevírala kynológie v Suchdole, koketovala jsem s myšlenkou to prubnout,protože si myslím, že by mě to bavilo hodně, leč právě by mě nebavilo vysedávat ať už doma a nebo ve škole, když dřepím furt v práci, takže jsem to zavrhla, páč to bych se ven nedostala už nikdá.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 14:40
- Nahlásit
PetraK
fakt nic jinýho než brambory, trochu mouky a čeeesnek.
co je to zas za specyjalytu ?? ... hoď recepis....v dnešní době vše zadáčo se hodí....
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 14:41
- Nahlásit
vlk
hele todle taky podle mě nejni špatný a chystám se uklohnit
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/bab icciny-recepty/34696-babicciny-recepty-lepsi-nez-b ramborak-gugla
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 14:53 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
PetraK
Já jak mám potřebu být furt venku, tak bych tu školu nedodělala.
no jo... chápu tě ouplně. jako třá já ten "sicflajš" mám a dycky měla, když jde o věci, kde vím, že to chci a proč to chci, a snažím se, aby to šlo spíš na úkor úkonů v domácnosti (tož barák ani zahradu ani chalupu nemám, tak to jde, a poblífky a pomazání budu dělat, až někdy jednou budu mít na to čas ) než pobytu venku..... ale stejně samozřejmě určitý omezení to i v tom je a někdy mám až výčitky, když si vemu, že co z těch mejch aktivit má psisko.... nebo mě štve, že bych chtěla na svoje tréninky a nestíhačka... nojono, ale už to je, jak to je.
a zas v létě se dalo pěkně učit aji venku
Fajka
Nakukuju- krásný-- a tak si říkám, že fakt seš hroznej čék... pořídit si hned zaráz dvě nejkrásnější vemena, co jsou! (tímto se vomlouvám všem ostatním zúčastněným vemenům, a však aji já mám doma něco dost jinýho, co ke mně líp pasuje - i když to byla taky náhoda ) a eště teda takový vydařený exempláře každýho
Jak se ti Fája snáší se psama?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:07
- Nahlásit
Vero
a tak si říkám, že fakt seš hroznej čék
jo to se o mě všeobeně ví
pořídit si hned zaráz dvě nejkrásnější
dík !
netvrdím že jsou nejkrásnější každýmu se líbí něco jinýho
ale je fakt že jsou oba pro lidi zajímavý a lidem se líbí Když jsme byli ted na tý Pecce tak sem byla z mnoha lidí co se rozplývalo nad nima docela překvapená
Jak se ti Fája snáší se psama
kapitola samo dost pro sebe... dřív strašný, jednak jsem k ní přišla neplánovaně, neměla sem dost zkušeností jak s tímto vemenem, a hlavně nebyla možnost dostatečný socializace s psákama bo já su z prdele... takže dřív pejsky nic moc, vobčas chtěla nějakýho spapat. Ted už po letech je to mnohem mnohem lepší skoro dobrý. Nevydejchává fenky co zkusej prudit, ale pokud si jí fena nebo pes nevšímá tak je neřeší. Kluky který zná tak s těma se i kámoší. S jelitem úpá v pohodě, tomu nezkřivila ni chlup A jsem si dneska už jistá že být jelito u nás dřív byla by dřív lepší i ona ..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:15
- Nahlásit
vlk
.. hoď recepis....
fakt enem ve slupce uvařený studený brambory a mouka a česnek a sůl.
Brambory nastrouháš, česnek taky, osolíš, prošmrdláš vidličkou, přisypeš mouku, prošmrdláš, chvíli necháš ležet a pak vytvaruješ placičky, který opékáš na trošáánce rozpálenýho oleje. Poměr brambory a mouka psali 850 dkg brambor, 8 dkg mouky. (jestli se nepletu, míry a váhy nejsou moje silná stránka ) fakt naprosto jednoduchý a hrozně moooc dobrý (v další variantě bylo, že tam můžeš přidat i sýr třeba, podle mě by se dal přidat i salám ) Když to člověk neosolí, dá se to udělat i s marmeládou nebo tvarohem, na sladko.
chystám se uklohni
hmm, to vypadá taky dobře. Já jen s takovouhle hmotou mám problém - neumím jí pořádně dopéct buď se mi spálí nebo není dopočená.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:20
- Nahlásit
Vero
dycky měla, když jde o věci, kde vím, že to chci a proč to chci
no já jsem právě hroznej flákač. nemám ráda povinostě, který mě zdržujou od mých důležitých věcí
No já bych asi ani s Ešátorem se venku učit nemohla, protože když si sednu, tak on nikam nejde a když jdeme, tak to jsem zase takovej ten monitorovací člověk, chci mít přehled kde je a co dělá, aby se něco někde nezašmodrchalo a nebo spolu něco podnikáme (nejčastějš jdeme hledat zajíce , nebo si hrajeme, mně to s ním právě hrozně moc baví, asi víc než cokoliv jinýho, Brtnik s námi moc nechce chodit, protože on chce furt jít a jít a jít a my prej furt zastavujeme a něco kutíme
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:20
- Nahlásit
Fajka
Když jsme byli ted na tý Pecce tak sem byla z mnoha lidí co se rozplývalo nad nima docela překvapená
to mě vůbec nepřekvapuje , musí se líbit každýmu, kdo nemá vyloženě odpor ke psům...
mně se teda navíc líbí nejen exteriérově... a jelítko někdy, to bych aji chtěla. (akitu bych teda ale nedala. ledaže bych taky musela. )
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:24 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
PetraK
takovej ten monitorovací člověk, chci mít přehled kde je a co dělá,
tak to já taky, pes musí bejt pod okem úplně nonstop (jinak by začal vymejšlet kraviny na 100% ), takže to se buď prostřídáme ve sledování s pánečkem, nebo střídáme učení a podnikání a házení zase s učením a tak. dost času Buldozérovi taky zabere snadno hlídatelná tvorba děr... ono taky když ho proháním, tak pak chce trochu odpočívat, není to úplnej hyperaktivec.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:31
- Nahlásit
Vero
mně se teda navíc líbí nejen exteriérově
no jesstli máš ráda tvrdohlavý prudimíry držkatý, tak to pak chápu, že se ti i líbí povahou..já se s tím dost prala jednu dobu.
taky její matka to byl povahovej úlet šílenej, špatná socializace u chovatele atd atd..ale dneska je v rámci svojí povahy zlatá, čistotná (až moc) doma není otravná, fakt příjemnej společník kterej tě nebude co chvíli votravovat že dem něco dělat a když nepůjdeš rozebereti půl bytu
akitu bych teda ale nedala. ledaže bych taky musela.
to nevíš, třeba jo. Když se vyberou povahově OK rodiče a proběhne dobrá socializace tak bejvaj zlatý
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:37
- Nahlásit
Vero
Buldozérovi taky zabere snadno hlídatelná tvorba děr...
jo tak tudle činnost je Fája schopná provádět i hodinu v kuse tudle už sem si říkala že by to chtělo do polí sebou knihu
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 15:43
- Nahlásit
Fajka
no jesstli máš ráda tvrdohlavý prudimíry držkatý
mám. jen zkrátka bych teprv viděla, jestli bych to dala.
tudle už sem si říkala že by to chtělo do polí sebou knihu
ano, přesně tak! i učit se venku se psem dá!
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 16:09
- Nahlásit
Čau , četly jste to?
http://zpravy.idnes.cz/otrava-metanolem-0em-/krimi .aspx?c=A120924_144930_krimi_zep
Přišlo mi hodně nelogický, že by někdo pančoval methanolem chlast schválně, a vono jo...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 16:13
- Nahlásit
Přišlo mi hodně nelogický, že by někdo pančoval methanolem chlast schválně, a vono jo...
já bych dokonce myslela, že je i ta možnost, za tím nebyly přímo ty peníze z toho, že vyrobíme levnej chlast... ale možná peníze z těch následků, kdy se přestane tvrdý alkohol prodávat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 16:25 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
i hodně nelogický, že by někdo pančoval methanolem chlast schválně, a vono j
ale dyk kuwa i malý dítě ví, co metanol dělá, museli vědět co dělají, všiváci hnusný zas*aný. Jsem nas.. naštvaná moc, když se na tohle téma dostanu.
Vero
pes musí bejt pod okem úplně nonstop (jinak by začal vymejšlet kraviny na 100%
přesně i když kraviny asi ani ne, ale tak někdo se bojí psů, nebo jde máma s dítětem, tak ho stahuju, když jde pes stahuju či zastavuju (podle toho jestli je vodítkový, či nevodítkový) no a venku chci mít přehled, kde narazil na který zvíře a jestli se koriguje,nebo ho musím připísknout.
U nás jámy moc nejedou, jen na chalupě, když už někdy nevydrží, že Máňa nejde ven. Jinak v polích a prostoru se lítá, hledá, aportuje, statika se prej nevede
|
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 17:48 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Před chvilkou Žofka skočila na stolek, na kterým mám postavený velký zrcadlo.
Jak zahlídla svůj odraz, zabrčela a skočila dolů. To se několikrát opakovalo, až se nakonec přiblížila těsně k zrcadlu a začala té nádherné, sympatické a okouzlující fenečce z protější strany olizovat čumák...
|
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 17:56
- Nahlásit
PetraK
co metanol dělá, museli vědět co dělají
... asi proto, že metylalkohol podle chuti ani vůně není poznat, na rozdíl od denaturáků jako je třeba isopropyl nebo n-propyl, po kterejch by se akorát lidi poblili a třeštila je hlava...
Přeci museli vědět, že najít tu cestu z obchodu k nim je snadný... asi si mysleli, že to maj tak vošéfovaný, že jim to projde...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 17:57
- Nahlásit
ačala té nádherné, sympatické a okouzlující fenečce z protější strany olizovat čumák..
Narciska jedna!
Huuf, jsem nejake znicene, este sem pracovni den dotahla k dokonalosti a z travnicku je uplnej golfovej park. Vcetne jamek teda!
Fajka
máš ráda tvrdohlavý prudimíry držkatý
Takovy osobnoste ja zboznuju!
|
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 18:02
- Nahlásit
Fifi
Narciska jedna!
Ano ano, Žofinka a její nejlepší kamarádka...
Takovy osobnoste ja zboznuju!
Sice to nebylo na mě, ale Žofinku to jistě potěší..
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 19:29
- Nahlásit
Fifi
Takovy osobnoste ja zboznuju
ano je vidět, že tu na úchyláckým foře si zcela správně !!!
Ku*jwa tam je TMA
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 19:33
- Nahlásit
že by někdo pančoval methanolem chlast schválně, a vono jo
sfině
To se několikrát opakovalo, až se nakonec přiblížila těsně k zrcadlu a začala té nádherné, sympatické a okouzlující fenečce z protější strany olizovat čumák...
aaa to je blbkáááá
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 19:34
- Nahlásit
a začala té nádherné, sympatické a okouzlující fenečce z protější strany olizovat čumák
Tazzzzzziiiiiiiiii KOmtesa Tazzziii
asi si mysleli, že to maj tak vošéfovaný, že jim to projde...
fakt bych je stáhla z kůže, umřelo tolik lidí!!! Už by neměli vylézt nikdy z lochu.
Fifi
travnicku je uplnej golfovej park.
ty vole ty si žiješ na vysoký haxně teda
Vcetne jamek teda!
a jakou máš páru? Teda jakej paaaaar?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 19:36
- Nahlásit
Fajka
TMA
Mna! Řiká se mna! Aspoň to tvrdil kdysi můj nejstarší synovec.
A nebo taky Tůma, jak zase tvrdil ten nejmladší
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 19:38 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
é nádherné, sympatické a okouzlující fenečce z protější strany
ještě neviděla zrcadlo?
all
já se vás, holky, musím zeptat na názor... jsem furt absolutní lajka a nejsem si jistá.
jsme teď došli z vycházky a dumám nad tím trochu.
došli jsme si na psí výběh. jako vždy skouknu, co tam je za samce. jeden novej tam byl, typu bulmastif, ale zjevně v pohodičce mezi jinýma (majitele jsem se na nic neptala, jistěže by řekli, že jejich pes je ok), tak jsme vešli. psi se potkali, můj Buldozérek jednoznačně uznal, že na toho druhýho nemá, a šel za mnou vyzývat mě ke hře. toho druhýho psa to nějak zaujalo, přiběhl a příliš do osobního prostoru, ale jak už máme naučený, můj psák zvolil ústup, a já rovněž, nechali jsme to plavat a že si půjdem teda proběhnout překážky s míčkem.
jenže tamten se po chvíli přihnal, prosvištěl áčkem za náma, mýmu psovi rovnou do osobního prostoru, a sápal se po míčku, vůbec ne ve zlým, ALE, psi na sebe zařvali...
mně se zatmělo před vočima z možných scénářů, uřvala jsem oba čokly, ať jdou od sebe, i když jsem zas asi byla za hysterku, ale ono to funguje... schovala míček, přivolala svýho psa, a dala si odchod z výběhu, páč jako než abych s majitelama něco vyjednávala... tak si zaházíme někde jinde v klidu.
a teď mám sebezpytnou náladu a dumám: nejsem fakt prostě jen hysterka?
nepodceňuju setrvačně svýho psa, kterej už je celkem socializovanej a do té rvačky hned tak nejde?
nejsem hysterka, že nevěřím těm lidem, že asi je ten jejich čoklid zcela v pohodě, když ho nechají běžet za cizím psem, jít mu k tělu a neřešej to? jenže já si myslím, že když to neřešej, tak to značí, že jsou blbci, protože neví, jakýho psa mám já a jestli to teoreticky není magor, se kterým coby magor lezu do výběhu. (a že ho nechají běhat a otravovat za někým, kdo si běhá překážky).
spíš myslím, že jsem vůl, že jsem nezařídila, aby nám do toho osobního prostoru ten čokl vůbec nevlezl, ale ono to moc nešlo, v té rychlosti na překážkách...
co si o tom holky myslíte? neblbnu, nepřeháním? já už prostě nechci ani kapku psí krve, nechci pokazit, jak jsme se naučili, jak se nervat, jak místo toho odejít atd.
a fakt nesnáším, když vytáhnu balonek, hračku, a doběhne za náma cizí samec a chce se mi po tom sápat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 19:52
- Nahlásit
Vero
že když to neřešej, tak to značí, že jsou blbci, protože neví, jakýho psa mám já a
tak nějak. Přijde mi zhovadilost nechat běžet psa k jinému bez domluvy, když si navíc ještě hraje či pracuje. Já třeba nepouštím Ešusa jen tak ani do hrající si smečky jiných psů, které už i zná. Chci aby se nejdřív viděli a ne že se tam nařítí (jak on by si představoval) jak do cukrárny.
neblbnu, nepřeháním?
ne, z mýho pohledu ne. Lidi občas prostě nemají mozek
Dneska jsem taky shodou okolností potkala páníčka s molossákem obrovský. Jak monitoruju okolí pořád tak už dopředu jsem je zaregistrovala dřív, než ten chlápek nás, takže dávám Ešusovi k noze, chlápek si nás všimne - okamžitě napruží vodítko, jde stranou a chytá se stromu. Pes si sedá, my po druhé straně chodníku procházíme a páč se Ešus bojí, tak si pro sebe brble (je to asi jako když jde člověk do sklepa, bojí se a tak si píská, nebo zpívá ), na psa nekouká, pochoduje u nohy a jde. Když už jsme za nimi pes s řevem vystartuje, pysky přehodí přes hlavu a řve. My nic a jdem dál, chlápek volá, že ale jeho pes si nezačal. Nechápu proč to na mě volá, ale taky nechápu hlavně, že když se musí chytat stromu, když musí jít do ústraní, proč kurva ten jeho pes nemá náhubek?? Kdyby se mu urval, je po prdeli.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 19:59 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
PetraK
ne, z mýho pohledu ne
to jsem celkem ráda... okolo mě prostě nikdo nic v tomto smyslu neřeší a jeden zdvořilý majitel neposlušnýho buldoka už se nechal i slyšet, jaktože má psa taková hysterka.
nechápu hlavně, že když se musí chytat stromu, když musí jít do ústraní, proč kurva ten jeho pes nemá náhubek??
no!!!! u nás chodí jedna paní s bloodhoundem. a ten startí po všech a ona vždycky drží se všech sil, brzdí patama... jednou ji za sebou táhl iks metrů, jak šel po nás.
abych byla spravedlivá, asi na tom DOST zapracovali, jsou mnohem lepší, posadí psa stranou a fungujou. nicméně ani tehdy nikdy neměl náhubek a já jen viděla, co se stane, až ta paní vážící míň kilo než její pes toho psa neudrží a až ho zkusím udržet já- bude napřed po mně a po psovi za chvíli? nebo se zastaví? kdopak jen ví?
nechápu, nechápu, nechápu. proč neobjevili, že existuje koš.
edit
Přijde mi zhovadilost nechat běžet psa k jinému bez domluvy
na tom výběhu se mě ještě v životě nikdo nezeptal, esi může nechat letět svýho psa za mým, když běháme překážky. nikdy.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 20:05
- Nahlásit
Vero
c jaktože má psa taková hysterka
tak mu příště řekni, že na tom nevidíš nic divnýho, když kdejakej debil si může pořídit psa a nevychovat ho.
no přesně, jako fajn, že ho maj na vodítku. Třeba je pes z útulku, nebo má sám blbou zkušenost, nebo tak něco, ale kurnik samotný vodítko u psa, kterej má takovouhle páru a tah na druhýho psa prostě podle mě nestačí, jedno dne udělá karabina, nebo vodítko samotný rup! a je po prdeli.
esi může nechat letět svýho psa za mým, když běháme překážky. nikdy
a víš proč?? Protože oni s tím psem nic nedělají a jsou rádi, když se jejich bobánek vydování, páč voni potom nemusej chodit tak daleko , kolikrát já už tohle slyšela
jo a:
psi na sebe zařvali...
mně se zatmělo před vočima z možných scénářů, uřvala jsem oba čokly, ať jdou od sebe
taky v takovej moment vidím lepší zasáhnout, protože se to nerozjede dál.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 20:06
- Nahlásit
PetraK
a jakou máš páru?
Velkou! Kor kdyz me nastvou cuzy, zase chtely pridelavat jamky!
Fajka
Ku*jwa tam je TMA
Ale teplo!
Vero
nejsem fakt prostě jen hysterka?
Ne.
nepodceňuju setrvačně svýho psa, kterej už je celkem socializovanej a do té rvačky hned tak nejde?
Ne.
nejsem hysterka, že nevěřím těm lidem, že asi je ten jejich čoklid zcela v pohodě, když ho nechají běžet za cizím psem, jít mu k tělu a neřešej to?
Ne.
neblbnu, nepřeháním?
Ne.
Ja sem v tomhle velkej preventista, asi to je dany souzitim s rtw po skorem 20 let. U nich, kdyby takhle prilitnul pes- pes, k psovi- psovi, nebylo by to dobry. To samy fena-fena. A kor u aportu, hracek, vycviku, kdy mam v kapse jackpoty. Z myho pohledu si dobre udelala. Nesnasim bezohledny majitele - ode me by se mu dostalo komentare. I v psim vybehu lze prece ohlidat, aby pes neprudil nekoho jinyho.
Perdelim by to bylo sumak, ty jsou z jinyho sveta. Ale i jim by to nebylo prijemny, kvuli tomu, ze byly parkrat podupany od vetsich psu.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 20:12
- Nahlásit
Vero
jaktože má psa taková hysterka
takovejch hysterek nás je
páč za
A) koš je něco hrozného, ošklivého, když můj pes má koš jsem podezřelá já i pes... (to rači koš nedám abych nevyčuhoval z řady, at si rači do někoho grybne
B) no můj pejsáček koš nesnese, hned si ho sundává, neumí ho nosit proč ho nenaučili ho nosit tak jako obojek, postroj či vodítko mě hlava nebere
Moji všici psékové brali koš jako normoš součást života a nemám problém jim ho na tu hubu dát, pro klid sůj i ostatních lidí okolo...taky čék nikdy neví kdy bude třeba, aby pes koš měl sneslho, viz vet, autobus..atd
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 20:18 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Fajka
takovejch hysterek nás je
to ráda čtu občas je fakt dobrý si potvrdit jistoty.
když můj pes má koš jsem podezřelá já i pes.
jednou jeden chlapeček nás komentoval slovy: "ten pes má koš, - takže kouše, bacha "
Fifi
tak už su zas zcela klidná
jako já vím, že můj pes nesnáší, aby samec šel po jeho hračce nebo po mně, a vím, že není jedinej.
a leze mi na nerva klasika: můžete si zavolat toho psa? -- ale on je hodnej ----- Nejvíc se mi osvědčilo "ale můj není". Aspoň část lidí pak něco řeší.
Kdybych měla rotíka, tak to asi mám s ohledem na ty lidi snadnější.
|