| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 22:43
- Nahlásit
PetraK
Ja se s timhle nastesti este nepotkala, jen se srustama na pateri prave v bederni casti patere u dedecka kmochacka perdela prvniho. S tim nehnes.
A u starsiho psa - nez riskovat, rozkuchat, x tydnu rekonvalescence, to at si uzije hezkej naplnenej zivot, dokud to pujde. Takze u nas bylo hlavni teplo (pes byl bytovy), zamezit tomu, aby chytal takovej ten prubezny pruvan, kteryho si vsimnes jen, kdyz si lehnes na pul hodky na koberec - takze spani na vyvysenym miste, klidne na noc zada prikryt, aby se to zahralo a neofukovalo. Taky rad plaval, pak hned rucnikem vydrbat dosucha, aby ho mokryho neofouklo..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 22:45
- Nahlásit
brut - Hyena- z brutího PC
Co tam zase delas? Ja jsem vas stryc, mam vas rad a budu u vas bydlet?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 22:46
- Nahlásit
PetraK
proč to operovat nejde?
No protože to je už v pokročilym stádiu a problém je nejen cauda equina, ale i spondyloza (výrůstky) v oblasti hrudníku.
Nedalo by se to zkusit ještě u jinýho veta?
Vybírala jsem na doporučení ovčáčkářů veterináře, kterej má zkušenost s ovčákama a umí vyhodnocovat rentgeny. Jako můžu, ale nemám žádnýho, kterýmu bych nějak extra věřila.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 22:48
- Nahlásit
Fifi
Ja se s timhle nastesti este nepotkala, jen se srustama na pateri prave v bederni casti patere u dedecka kmochacka perdela prvniho. S tim nehnes.
A u starsiho psa - nez riskovat, rozkuchat, x tydnu rekonvalescence, to at si uzije hezkej naplnenej zivot, dokud to pujde. Takze
aha no já o tom nic nevím, vůbec a řikám si i, že Cirát právě nejni starej, tak jestli by se nenašla cesta. A třebas by to jinej vet mohl vidět jináč sem myslela -páč mi na mysl skočila moje kolegyně, kterou bolela ruka jako sviň. i šla k dochtoroj a ... pani máte zánět šlach. No jo, ale tetkon byla u nějakýho jinčího pana dochtora starýho a ten povidá prd zánět šlach, to byste nemohla tohlet a tohle a to můžete, je to zánět tadytoho klouba. A fšecko je jinak. No
všivý nemoce hnusný, hnusný!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 22:49
- Nahlásit
kachna_
Vybírala jsem na doporučení ovčáčkářů veterináře, kterej má zkušenost s ovčákama a umí vyhodnocovat rentgeny.
a tak, no tak to pak jo, to je jiná
No protože to je už v pokročilym stádiu a problém je nejen cauda equina, ale i spondyloza (výrůstky) v oblasti hrudníku.
kurnik to mi štve sakra. A jak to může bejt v pokročilým stádiu, když donedávna mu nic nebylo, pupikovi? Ach jo, sakra, kurva.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 22:50
- Nahlásit
Fifi
Co tam zase delas?
vožírá brůtici , to je jasný
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 22:52
- Nahlásit
kachna_
Je to hnusny zjisteni, ale zase.. kdyz se fakt usmerni pohyb, poplove si casto, aby se svaliky zpevnily, muze tu spokojene pobejvat radu let. A tady ze bude! A basta fifi!
A lidjove, tu prsi!! Fakt prsi! I nejak zahromilo, to je krasa!
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 22:57 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
kachna_
Ahoj, Hipíkovi diagnostikovali neurologické postižení páteře (srůsty) a zadních končetin cca před 3 lety, kdy mi náhle ochrnul na zadní.
Přesnou diagnózu neznám, protože mi bylo řečeno, že k jejímu určení je třeba udělat rentgen za přítomnosti kontrastní látky (samozřejmě v narkóze), a do toho jsem už vzhledem k Hipíkovu věku a (ne)možnostem léčby nešla.
Hodně pomáhají masáže - nejdřív poštipovat šlapky zadních nohou, pak pomalu nohy zespoda nahoru. Pokračovat od ocasu masírováním oblastí zleva i zprava vzdálených cca 2 cm od páteře, směrem ke krku. Stimulují se tak nervová zakončení.
Masíruju mírným tlakem krouživými pohyby (mimo šlapek, které by se měly jemně štípat mezi palcem a ukazovákem).
Někdy nasucho, někdy s francovkou, někdy s roztoky různých éteráků...
Jinak mimo chonder dávám vit. C a také 3 kuličky homeo Causticum.
Když se mění počasí, je to horší, víc tahá zadní nohy a škobrtá šlapkama. Někdy běhá našišato a hopsá jako houpací kůň, ... ále hopsá...
Na krátkou trať předežene i žofku.
Posílám Cirovi pusu na čumák, je to pašák pes, a jěště dlouho bude!
EDIT: jo, a taky mám v lékárničce recept na Solu Medrol (injekce), pro případ, že by ochrnul jako před 3 lety, tenkrát ho Solu M. postavil na nohy...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 23:02
- Nahlásit
Fifi
muze tu spokojene pobejvat radu let
fakt?? já jsem se právě úplně hrozně vyděsila, když na mě vyběhly prvotní informace. Tak musí Ciráty zabojovat, musí.
Držmež mu všecko co máme!
A já jdu do peří lidé drazí, sem taková jako mrtvá a zítra mám ředitelskou, Růžofka tam nejni, takže bude co?? BUDE MEJDÁÁÁN
tož gůůte Nacht majne Kindr!
Takže vyčůrat, pomodlit k andělíčkoj strážníčkoj
ukolíbafka na dobrou noc
http://www.youtube.com/watch?v=uhS697iOBbo
a spát! Koho uslyšim že nespí, bude ráno vstávat se mnou! a cvičit.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 23:04
- Nahlásit
to je dobře , že Hipík ešče nespí - na tu se to nevztahuje - já si říkala, že něco poradíš.
a tetkon už jdu. dovopravdicky a koho nachytám, že nechrápe..... tak se má na co těšit
|
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 23:09
- Nahlásit
Fifi
A lidjove, tu prsi!! Fakt prsi! I nejak zahromilo, to je krasa!
Viď? Mě je taky jako kdyby ze mě spadlo tunový závaží...
|
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 23:10
- Nahlásit
PetraK
Mazej už do pelechu! Zejtra si cinknem . Dobrou
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 23:17
- Nahlásit
Ty masaze sou dobrej napad, a neni Tonda lechtivej?? Esli teda vnima ty konecky nohouch, tlapicek, jakoze asi jo..
Mi staci, kdyz skubu perdele, tak Ag ma lechtivou pravou zadni, tam ji vystrihat chlupiska mezi polstarema je umeni, kope jak kralik. Ikdyz ji dycky matlaam celou tapicku a bzzzzzucim na ni, ze poleti cmelak, tak jak zacnu s ukonem, hotovo.
A baz je to samy na levy predni.
PetraK
Držmež mu všecko co máme!
Aj Brtnik!!
|
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 23:30
- Nahlásit
Fifi
a neni Tonda lechtivej?? Esli teda vnima ty konecky nohouch, tlapicek, jakoze asi jo..
Hipík od malička strašně nesnáší, když se někdo dotýká jeho tlapek (možná ho někdo trápil)... Jak je mazel každou částí těla a duše, tak na tlapky NESAHAT! To začal bručet, škubat sebou, prchal, kvílel a hysterčil...
Nicméně teď tyhle masáže snáší. Sice blahem nevrní, když ho štípu do zadních šlapek, ale drží. Pokračování masáže si vysloveně užívá
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 23:31
- Nahlásit
PetraK
odhad je měsíce ale i roky, říkal, že zná psy, co s tímhle rentgenem jsou lepší i psy, co jsou horší a teď v létě, že to bude lepší, žese to zhoršilo po nějakym blbym pohybem
Masíruju mírným tlakem krouživými pohyby.
dík, zkusim
Fifi
kdyz se fakt usmerni pohyb
toje jediný,z čeho mám obavu, páč pro něj je pohyb strašně moc podstatná součást života a co bude dělat na podzim?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2012 23:35
- Nahlásit
kachna_
páč pro něj je pohyb strašně moc podstatná součást života a co bude dělat na podzim?
Pohyb proste primerenej, zmenit tempo, ne litani za aportama, ne akce velky. Ale soumernej pohyb, ja nevim, jak to vyjadrit, proste ne hrc sem hrc tam, zadny pretahovani akcni, omezit skakani.. Na podzim bude krasne osvalenej z plavani a bude supajdit s vama na vychandy s ditatkama, namasazovanej ala hipik.
|
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 00:01 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Fifi, Kachna
Aporty a přetahování jsme k Hipíkově lítosti úplně zrušili. Ale i tak se dá najít způsob, jak si hrát... Na zahradě ho nechávám běhat, jak je mu příjemný.
Když jdem spolu na procházku, je na volno, ale držím ho spíš u nohy, kdyby měl nějakej pošahanej nápad...
Což měl asi před tejdnem, když vyběh na jednu skalku a protože věděl, že jsem nasraná, obratem SKOČIL z cca 1,5m dolů.. Naštěstí to dobře dopadlo a domů přikvačil po svých...
EDIT: jinak ty masáže mi poradila vetka, která dělá akupunkturu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 08:04
- Nahlásit
Zdravím vespolek
Včera mi opět přivezli maso a tak přijela Hyena, aby mi ho pomohla nakrájet. Je mooooc hodná. Pařátek totiž bolí a podle všeho už nedojde k výraznějšímu zlepšení... prý časem přestane bolet, ale hybnost bude omezena a určité polohy mi budou dělat potíže stejně jako zvýšená námaha
kachna_
teda Kachýnko, to je mi moc líto. Budu moc a moc držet palce, ať Cireček vydrží bez větších potíží co nejdýl a hlavně bez bolestí. Tohle je snad prokletí ovčounů
Já myslela, že má Viléma, že má Viléma!
mám Viléma, co místo pečení housek předělává část koupelny, maluje jí a chodbu u psů... mno a taky dělá úpravy v kuchyni. Prostě se pustil do generálních oprav, úprav a úklidu
PetraK
jsem ráda, že jsi se vrátila s dobrou náladou. Atb bych fakt brala jako poslední možnost, kor, když ti posledně neudělaly úplně dobře... budu moc a moc držet palce, ať to zvládneš jen s homeopatikama a s očistou těla
Fifi
Co tam zase delas? Ja jsem vas stryc, mam vas rad a budu u vas bydlet
myslíš, že se Hyena přeměnila v strýce Pepina ..... nene, přijela mi pomoct zdolat masíčko a venčit plesnifce, protože Vilém se pustil do renovace vstupních prostor a koupelny. No a mladá se učí, páč absolventku dělá v pondělí a mladej odjel ke kámošům do Kladna, aby si od učení odpočinul...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 08:14
- Nahlásit
PetraK
vožírá brůtici , to je jasný
ti nevím...usnula jako první a ještě v poloze stočeného preclíku
Fifi
lidjove, tu prsi!! Fakt prsi! I nejak zahromilo, to je krasa!
tady lilo jako z konve.... sice se spláchl prach a je dychatelno, ale do hloubky to moc nešlo, protože to byl většinou splavák
zdravím paní... jsem ráda, že tu taky jsi
Mám na tebe dotaz .... Al má jeden cecík děsně velikej a hrozně si ho drbe. Ešuska říkala, že jsi měla něco podobného s jednou z holčiček. Vet nám řekl, že je cecík v pořádku, nikde žádný útvar, zatvrdlotina.... jen jí prostě svědí a to hlavně po hárání. Takže teď si ho neustále drbe a začíná ho mít trochu rozdrápaný. Zkoušela jsem jí ho promazávat, omývat odvarem z bylinek, potírat alpou, ale nic nepomohlo. Nemáš něco vyzkoušenýho, co by jí mohlo zabrat? Mám strach, aby si ho nerozdrápla a nezanesla si tam infekci....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 08:34 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN
tak opět vstáváme a jdeme do dolů
.
ale enem už dneska jenom, páč co? páč je PÁÁTEČEK, slavný to den. Navíc je den dětí. Brtnik dostal ooolbřímí lentilky. Už je sežral
Včera večír opravdu krásně sprchlo, šla jsem si pocournout s Hošikusem do deštíka. Krásně bylo, tma nikde nikdo, krom ofčandy Tarušky, pohodička pro asociála
Dnešním dnem jsem zahájila ofenzívní boj proti infekci, dostane na držku až se nevzpamatuje. Jsem dokonale vyzbrojenou armádou
Heslo dne - ATB a batérije nemaj šanci, převálcujem je
Fifi
Aj Brtnik!!
no a to tu kůchňu nikdá nedodělá (už z teho začíná být unavenej, jak se to vleče-halt ty víkendy chyběj no, za ty dvě hoďky po práci se toho moc nestíhá.)
kachna_
odhad je měsíce ale i roky,
budou to roky! Myslím, že ty masáže by to mohli podstatně změnit. Asi to bude na tobě,c ož? voni chlapi s tímdle moc nehrajou asi. I když Honza tehdy Nellušku poctivě masíroval. Říkal, že to pomáhalo - já už nevím, co tehdá tím řešili - taky poradila vetka - ale říkal, že to zabíralo hodně.
brut
Pařátek totiž bolí a podle všeho už nedojde k výraznějšímu zlepšení... prý časem přestane bolet, ale hybnost bude omezena
to si děláš srandu????? fakt jako???
usnula jako první a ještě v poloze stočeného preclíku
jo, tak to je jasný, to si byla na šrot
Atb bych fakt brala jako poslední možnost, kor, když ti posledně neudělaly úplně dobře...
přesně tak. Navíc si myslím, že ten zákrok zas tak spěchat nebude, když na druhým sonu už nebylo vidět nic, to jim kurnik taky nepřijde divný?? A přesně, minule mě ty ATB zabily, chci to prostě zkusit jinak. ale je smutný, že si to člověk musí vybojovat. Sestřičku bych odstřelila, nebýt to po telefonu. Chápu, že tam toho mají moc, ale jde o moje zdraví, tak ať si škubne pantoflí pizda jedna. Doktorovi jsem říkala, jedu homeo a byliny, kejvnul a nic, dál prostě nepátral, nediskutoval, šup rovnou ATB, že by popřemýšlel víc nad tím, proč teda jsem bez jakýchkoliv symptomů, to ani na vteřinu teda. Moje máma a všechny kdo si to kdy zkusily, říkal, že to bych zatraceně věděla v tomdle ústrojí, že si něco jedu. Vůbec ho to nezarazilo. Asi to bude trvat ještě století,než doktoři začnou přemýšlet dost jinak. Je zázrak, že jsem uhádala, aspoň ten pokus.
Prostě se pustil do generálních oprav, úprav a úklidu
to se mu velmi schvaluje. bude užitečným mužem a ešče se zabaví. dej mu piškota
Mazej už do pelechu!
a no jo taky furt mami! sem se musela ešče jít projít, bylo lukcusně, ale ráno to vstávání eh.
, obratem SKOČIL z cca 1,5m dolů.
to je kretýno debilíto maxímo
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 08:47
- Nahlásit
rumštáááájn
Fifi
Co tam zase delas? Ja jsem vas stryc, mam vas rad a budu u vas bydlet?
No že váháš....nájem je drahej......
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 08:52
- Nahlásit
Hyena
No že váháš....nájem je drahej......
ha, takhle se šetří!!
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 08:54
- Nahlásit
kachna
Jinak mi ještě pro Cirečka napadly Bowenky- mám je vyzkoušené na valachovi v době, kdy měl velké potíže s nohama a jemu tehdy dost pomohly.Akorát moc moc velká škoda, že již nežije pan Francl byl opravdu dobrej. Ale zkus si vygooglit Jiřího Berana- dříve spolu spolupracovali a momentálně je jeden z těch co i dělají kurzy bowenkem pro psi.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 08:54
- Nahlásit
PetraK
ha, takhle se šetří!!
Tak tak..kterej den máte u vás volno???
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 09:14
- Nahlásit
Tak sem se právě zdravě nezdravě nasrala, co si ten Neználek Jindra vo sobě kurva myslí?? že může odsuzovat jen tak všechny a všechno a urážet?? GRRRR. to je neuvěřitelný co von má v hlavě za materiál, tak max. buničitou vatu a ešče prošlou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hyena
kterej den máte u vás volno?
víkend - vyfásneš sekačku
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 09:19
- Nahlásit
PetraK
víkend - vyfásneš sekačku
Tož vezmu vozejk a přivezu na Apalůchů vlastní- čtyřnohou na nezávislej pohon.... Ofšem, aby hošika netrefilo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 09:23
- Nahlásit
Hyena
Tož vezmu vozejk a přivezu na Apalůchů vlastní- čtyřnohou na nezávislej poho
a to by byl velmi dobrý nápad - enem by ti nesmělo vadit, že by se ti vypásl do rozměrů slušnýho cvalíka , louka je veliká a s tou krásnou trávou.
Ofšem, aby hošika netrefilo
netrefilo, on je na koně zvyknutej. Tedy ne že by se pohyboval v jejich těsný blízkosti, jako když je pes ve stájích, ale zvykala jsem ho u nás na koně co tam máme, takže je neřeší.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 10:17
- Nahlásit
PetraK
hmm a tobě by nesmělo vadit, že by tvé krásné nové stromečky nejspíš považoval za úžasná drbátka
Jináč jsme tuhle socializovali štěndo německýho ohaře- jsem ho měl a na cestě na klíně, valach k nám strkal hlavu a nechal se štěníkem očuchávat. k tomu opodál ležela Hyena, v očích výraz nejvyššího znechucení, páč jsme se crcali se štěndem a zdržovali tak odchod k řece, na který se již velmi těšila
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 10:27
- Nahlásit
Hyena
tobě by nesmělo vadit, ž
tak to by mi ale vadilo jako dost teda, páč jsou fšecky s láskou sázený, neb stromůch není nikdá dost. byl by na vodítku
socializovali štěndo německýho ohaře-
jéééé pipi ohařský germánský. Barva? bělouš?
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2012 10:49 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit
PetraK
černej fešáček s bílou náprsenko-úžasné mimi, velký jen o malinko víc nnež valachův kadlub..... ještě že valach už těch štěnd odchoval .... dodnes živě vidím jeho zvenutou zadní nohu, na které visela na rousech malinká Hyenka a jeho tázavý pohled na mě- " už to ze mě sundáš???"
Fakt ale je, že tu svini loveckou, co mi loni v zimě vylítla po hyeně, co šla koníkovi pěkně po druhém boku, valášek přejel solidně... nějak ho holka přehlédla a pak se hrozně divila, že místo, aby se zakousla do čuby, měla co dělat, aby se vyhnula kopytům.... On je vůbec za ta léta solidně " zkurvenej přesně k obrazu mému" a vybere si to jen občas, jako když mi vysype na kolbišti před tribunou
|